601
Hogy lehet vasarolni kerdesek stb...
  • tyler82
    És ha buy it now al veszi meg a dolgot akkor is van invoice lehetőség amibe beírhatom a postaköltséget?
  • Aramir
    Szerintem ne töltsd ki a postaköltség mezőt, a hírdetésbe meg írd bele, hogy kérdezzék meg. De amúgy EU-n bellül szerintem ugyanannyi a postaköltség a legtöbb országba. A postaköltséget az aukciózárás után a send invoice opciónál ugyis megtudod adni.
  • Silversting17
    Húh pedig nagy szükség lenne rá. Nincs itt közöttetek olyan akinek már előre köszön az Ebay portása? :D (Úgy értem rendszeres felhasználó) Megbeszélhetnénk MSN-n vagy Skype-n vagy nemtom még hol.
  • tyler82
    Meg nem árt ha paypalon meg Premier az accod vagy Business. Előbbit ( seller account) ebayen kell utobbit paypalon.
    De nagyon nem ajánlom ezt a dolgot ha nem tudsz angolul...
  • tyler82
    Seller accountot kell csinálnod ebayen
  • Silversting17
    Sziasztok!
    Lenne pár kérdésem Ebay-jel és PayPal-lal kapcsolatban. Ez lenne az első ilyen alkalom, eladni szeretnék. Angol/német nyelvtudásom nem éppen kielégítő, ennek betudhatóan sok dolgot nem értek. Például hogy hogyan tudom összekötni a PayPalos és az ebay-s accountomat, vagy hogyan működik ez a kifizetősdi. Regiztem Paypal accot is, de alkalmas bankkártyám még nincs, csak Maestro. Ha jól tudom attól még gyűlhet az eladásokból befolyt pénz a paypalon, és ha később lesz alkalmas kártyám akkor majd akkor ráutalom, de javítsatok ki ha tévedek.
    Minden segítséget hálásan fogadok.
  • tyler82
    Azt hogyan tudom megoldani hogy a hirdetésemben a postaköltségnél az legyen hogy érdeklődj az eladótól? Mert különböző országokba más más a díjszabás...
    Ha pl. buy it now ra teszem és nem írok postaköltség árat akkor honnan tudja a vevő mennyit kéne utalni a szállításra?
  • Divizio88
    kossz
  • Aramir
    http://dunainfo.net/~ebay/
  • Divizio88
    Nah ezt a topikot
    si megtalaltam:D..
    Valaki magyarazzon
    mar picit az "Ebay"-
    rol plsss...
    Romaniaba le hoznak
    dolgakat,amugy h lehet
    egyaltalan rendelni....?
    elore is kossz
  • cock
    Az első kérdésedre az a válasz, hogy ha a kettő közé licitálnak az azt jelenti, hogy elérték a minimálárat, tehát a current bid automatikusan a minimálár fölé ugrik 1 licitlépcsőnyivel (bid increments). A buy it now pedig eltűnik.
    Ha 30 a kezdő ár és valaki licitál akkor a buy it now eltűnik, a bid historyban látszani fog, hogy 1 ember megadná a 30 dollárt és a legkisebb ajánlható ár a 31 dollár lesz.
    Utolsó kérdésedre az a válasz, hogy attól függ, hogy hány licitáló jön. Ha csak egyetlen egy, aki 65-öt tesz rá, akkor 30 dollárral ő a nyertes. Ha több is, akkor a többiek max. licitjétől válik a dolog függővé.
  • tyler82
    Aha műxik már köszi.
    Amúgy ha megadom a minimálárat meg a buy it now árat és ha a kettő közé jön egy bid akkor nem viszi el? csak ha eléri a buy it now-ot? (gondolom buy it now olyasmi mint a villámár)
    pl. starting prize 30$ és buy it now 120$ de reverse prize ot nem adok meg!! Akkor pl. egy 65$ os bid nyer vagy nem ha lejár az idő??
  • Aramir
    A postaköltséget is beállítottad? Itt leírják, hogy mi kell az opció használatához, a Requirements alatt:
    http://pages.ebay.com/help/pay/require-immediate-payment.html
  • tyler82
    Üdv.
    Nem tudja valaki miért van az, hogy Decide how you'd like to be paid opciónál hiába pipálom be a Require immediate payment when buyer uses Buy It Now opciót nem fogadja el, annak ellenére hogy upgradeltem már a paypalom Premier-re. Ha belépek a pypalomra akkor le tudom csekkolni és tényleg Premier lett. De ebayen akkor se tudom bepipálni az azonnali fizetést.
    Miért??
  • BADE
    Sziasztok!
    EU-n belül műszaki cikkekre,egyébre ugye nincs vám?
  • tyler82
    Na már megvan. Segített a nyanya ebay live helpen chaten. :)
  • tyler82
    Nemigazán találom hol lehet törölni egy eladást??
  • tyler82
    Ok.
    Köszi.
  • koryne
    Igen, látják mindenhol. Sőt, ha regisztrálsz a co.uk-n, akkor a a com-on is be tudsz lépni ugyan azzal (meg a többin is)
  • tyler82
    Nem értem miért van minden orszagnak külön külön ebay-je..Azt hittem van az ebay.com és arra mindenki regisztrálhat regiótól függetlenül. De mindegy hogy melyik ebayre regisztrálok (német, angol) azt mindenhol látják ha rákeresnek? Függetlenül attól, hogy az USAban vagy Malajziaban van a felhasználó??
  • tyler82
    De én most az www.ebay.com on akartam csinálni Seller accountot.Az elvileg USAt takarja nem? Az lehet hogy azon nem lehet európai címmel?
    Akkor csak a britten lehet??
  • tyler82
    Köszi, de rájöttm miért nincs nekem ilyen fül.
    Mert nem csináltam Seller accountot. Nem tudok. :( Lásd az előző hozzászólásomat.
  • Aramir
    Ja, és de, fizetős, pontosabban más az indítási ár, és más a leütési ár utáni jutalék is (több, mint a sima aukcióé):
    http://pages.ebay.co.uk/help/sell/fees.html
  • Aramir
    Online auction-ról állítsd át fixed price-ra:

• tyler82
    Hogyan lehet ebayen eladni?
    Mert nekem nem sikerült a seller accountot létrehozni ugyanis az ID Verifyingnál nem fogadja el a lakcímet...
  • tyler82
    Az biztos.
    Tudok angolul meg vettem már párszor ebayen vaterán meg egyebeken adtam is el. De egyszerűen itt nem találom. Csak a starting prize ot tudom beállítani. De fix ár remélem nem fizetős ebayen...
    Na mind1. A lényeg hogy nem találom...
  • cock
    Gondolom buy it now price vagy valami hasonló néven kell keresni.
  • Punker
    +00....
  • tyler82
    Valaki nem tudja hogy lehet a fix árat beállítani eladásnál? Mert nem találom....
  • bigapó
    Hali!

Nem tudok regisztrálni Paypal-os accountot, mert nem megfelelő telefonszámot adok meg. Mit kell oda beírni, hogy továbbléphessek?
  • blackgamer
    thx a tippet!
  • Aramir
    Csak ha használja az eladó az "én ajánlatom" opciót, de ez egy új megoldás a Vaterán, sokan még nemis tudják, hogy van ilyen szerintem.
    Nyugodtan írj egy üzenetet az eladónak, hogy mennyit adnál érte, max azt mondja, hogy nem adja annyiért.
  • blackgamer
    Vaterán szeretnék venni valamit, de a kikiálltási árat sokallom, az alá nem lehet ajánlani? ennyiért úgyse veszi meg szerintem senki tőle
  • Aramir
    Ez nem jó?
    http://dunainfo.net/~ebay/
  • Alwares
    De boldog lennék ha itt egy buyitnow link lenne :)
    Laptop
  • konzz
    Olyan emberkét keresek aki aktív ebay felhasználó és írói vénával rendelkezik! :) Aktív ebay vásárló és eladó, nagyon jól ismeri az ebay használatát és felépítését profi szinten! Egy weboldalhoz kellene leírást készíteni, cikkeket, FAQ, rendelés menete, eladás stb... ha komolyan gondolod és úgyérzed el tudod vállalni a munkát garantálom jól megfizetem! Írj egy pár sort magadról ha érdekel a dolog az [email protected] címre! Köszönöm.
  • cock
    Tudsz fizetni Visa Electronnal, ha azt a kibocsátó bank engedélyezte és dombornyomásmentes Mastercarddal.
    Ja és még ott vannak az internetkártyák is.
  • D4nY
    Ha nincs dombornyomott kártyám akkor semmilyen más módon nem tudok vmit kifizetni? :S
  • cock
    Már egy másik fórumban leírtam, hogy magyarral nem.
    Ahogy Aramir is írta, kizárólag angol bank által kibocsátott Maestro-val tudsz, amit régen úgy hívtak, hogy Switch.

Switch - Maestro
  • Aramir
    Nem az a lényeg, hogy az eladó német vagy angol, hanem az, hogy te nem angol kiadásu kártyatulajdonos vagy. Tehát nem. Nem próbáltam, de szerintem besem tudnád regisztrálni a hazai maestro kártyád a PayPalra.

Németnek amúgy tudsz fizetni banki utalással IBAN-ra, sőt, ők jobban szeretik mint a PayPalt.