Ebay

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Mondjuk tényleg elég szar dolog hogy egy 1000ft-os cuccért 5-6000ft fizessek postaköltségért.Na mindegy remélem majd még találok belöle valamikor jobb kondiciokkal.
Na két dolog, ami miatt én semmi szín alatt nem vállalnám.
1. Nem fogad el paypalt.
2. DHL-lel akarja küldeni minimum 9 euróért, na most a DHL köztudottan qqq drága.
3. "Ezt az utánvétet ugy gondoltam ,hogy aki elválalná nekem az kifizetné a cuccot nekem meg utánvéttel elküldené"
Magyarul hitelezzen is neked áru ára + DHL + magyar posta utánvét??? Hülye vagy? 😄
4. "az én cimemre küldetné az eladoval az árát meg átutalnám neki." Szerintem ha utánvétes a cucc, akkor ezesetben a szállítási cím kell legyen a számlázási cím is. Hiszen hogy néz az már ki, hogy kihozzák neked a cuccot és máshoz mennek lóvét kérni. Szerinted ebbe ki menne bele? Ebbe semmiféleképpen nem mennék bele, de ha mégis, akkor csak úgy, hogy vigyék ki a cuccot hozzád és számlázzák is ki ott helyben.

Paypalhoz meg nem kell feltétlenül dombornyomott kártya. Elég hozzá egy sima netkártya/webkártya is. (OTP, CIB, MKB vagy IE😎
Tapasztalataim szerint az otp junior visa electronja csak magyar OTP/IEB által fenntartott virtuális POS-eknél(értsd: weboldalon) mûxik. Pl. olcsosms vagy bookline meg asszem tán groby. Így hirtelen ezt a 3 magyar példát tudnám említeni. Nem magyar oldalakon a juniort el lehet felejteni. 😊
Beast Machine
PayPalhez dombornyomott kártya kell.

...vágod?

KeKKSZike
Sziasztok!

PayPal-n szeretném magamat regelni, de Istenért se tudom! Azt szeretném kérdezni, hogy OTP Junior kártyával lehet egyáltalán? Vagy azt akármit is csinálok, nem fogadja el? Elvileg Visa Elektron a kártya. De nem tudom regelni magamat vele. Köszi a segítséget!

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

repvez
mondjuk csak 2 elektronikai chip lenne + 1cd ahogy kivettem az irásbol.Csak nekem is egy kicsit sok a postaköltség ha kevesebb lenne még tudnék is Annyit e-goldrol fizetni csak 8$-m van.
Az a baj hogy ez egy házilag felprogramozott chip ami a joystikomba kellene hogy XP alatt is müködjön.
Ezt az utánvétet ugy gondoltam ,hogy aki elválalná nekem az kifizetné a cuccot nekem meg utánvéttel elküldené vagy az én cimemre küldetné az eladoval az árát meg átutalnám neki.
Meg azt úgy figyelted, hogy:

Állapota: használt
Szerintem még a 9 euró is iszonyat drága Magyarországra, a 17.5 meg aztán végképp. Meg nem tudom mekkora ez az izé, de olyan egetrengetõen nehéz nem lehet. Na de mivel DHL küldi. 😊 Nekem Angliából 2, 2.5 fontért jönnek a cuccok a királyi légipostával.
Elõször is nem lehet paypallal fizetni, az átutalás meg drága. Az utánvétnél meg nem tudom milyen valutát várnak, de hogy ez a fizetési módszer még jobban drágítja a dolgot az is tuti. Meg mint láthatod amúgy is licitálni kell rá, tehát az se 100-as, hogy a tiéd lesz. 😊
Épeszû külföldi abszolút nem preferálja az utánvétet semmilyen formában. (ugye nigériai csalások) Legalább is tapasztalataim szerint általában elõre kell fizetni (paypallal vagy money orderrel) és aztán várni a cuccot.
Egész õszintén megmondom: Szerintem neked ezt a kutya nem fogja elvállalni így. 😊 Persze reménykedni lehet. 😄
repvez
Ennek utánna tudna valaki nézni hogy melyik postaköltség vonatkozik ha magyarorságra postáztatom?
Vagy esetleg lenne valaki olyan aki segitene a licit lebonyolitásában Mivel nekem nincs paypalom vagy ha lehet akkor ugy hogy az én cimemre postázná utánvéttel?Ha lenne valaki akkor keressen meg privibe.
Aukcio
KeKKSZike
Sziasztok!!

Átolvastam a fórumot, de az a gondom, hogy még mindig nem jöttem rá, hogy hogyan kell rendelni az eBay-ról! Nincsen valahol egy FAQ, leírás (magyarul)??? Mert nagyon nem értek még ehhez... Köszi a segítséget!

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

koryne
Nem szállít Magyaro.-ra, licites és csak paypalt fogad el fizetésként. Meg lehet tõle kérdezni, hogy nem küldené-e mégis, de egyszerûbb, ha inkább keresel másikat.

Xbox Live gamertag: kilencnad

macselek
koryne
Nagyon sok mindentõl függ. Hol van helyileg, eladótól (nem tudom, egyesek hogy csinálják, de van, hogy sokkal kevesebb a posta, mint másoknál!), meg hogy licites vagy villámáras a cucc. És az sem mellékes, hogy küld-e Magyaro-ra, mert ha nem, hiába olcsó, nem veheted meg... Esetleg ha egy linket dobnál, akkor meg tudnám mondani.

macselek
na én pl láttam 14$-ért egy shin budokai nevezetü psps játékot, ha ezt megrendelem mennyibe kostálna?

Hi mindenki.
A problémám a következõ: szeretnék eladni az eBay-en de fotót nem tudok hozzáadni a hirdetésemhez, illetve azt sem tudom beállítani, hogy ne csak amerikába tudjak eladni. Ha valaki tud segíteni nagyon hálás lennék érte.

Üdv dolgozó.
Beast Machine
sztem böngészd át az eBay ide vonatkozó szabályzatát, abban sztem találsz valami konkrétumot..

...vágod?

Raptor 2
AKKOR hülyeség az amit hallottam: hogy akár a 3szorosát kell kifizetni?
😄

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Beast Machine
nyugi, az nem lesz

...vágod?

Raptor 2
A rosszpont nem érdekel, csak pénzbünti ne legyen...

Beast Machine
emailben az eladónak kell elõadni egy alapos indokot. ha mákod van, akkor nem kapsz fejmosást.

...vágod?

Raptor 2
Akkor plíz mond meg hogyan mondajm le! (Emailben kelll az eladóval?)
és mi a maximum amit kaphatok???,

Beast Machine
ajjjajjj, le lehet mondani, de a minimum, amit kapni fogsz, az egy negatív feedback..

...vágod?

Raptor 2
Valaki tudja, hogy le lehet e mondani egy már megvett árut? (még nem fizettem)

koryne
Jaja, ezen én is meglepõdtem, de annyira nem zavar. Mindig épp annyit rakok át a netesre, amennyi kell.

Beast Machine
majd közvetlenül a sima számláról átrakom azt az összeget, amit utalni akarok...

...vágod?

Ja, én is ezt használom, és eddig semmi gond nem volt. Leszámítva azt az egy aprócska tényt, hogy a netes számláról a simára átvezetni csak CIB24-en keresztül lehet. Pedig a netbankban odavissza kéne biztosítaniuk ezt a lehetõséget. Na mindegy.
Beast Machine
hmm, elgondolkodok rajta...

...vágod?

koryne
Nemtom, reklámnak számít-e, ezért spoilerben írom 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Cibnek van egy Online Számlacsomag nevû szolgáltatása, ott kapsz egy sima Visa Electron kártyát és egy ú.n. Internetkártyát, ami fizikailag egy sima mûanyag lap, a száma alapján viszont dombornyomott (tehát paypalban lehet regisztrálni). A két kártyához két számla is jár, amik között az internetbankon keresztül kb 2 mp a kommunikáció 😊 A szlavezetési díj 500 Ft, szvsz kibírható. Vagy ha diák vagy, mégjobb, mert a diákok ezt ingyenesen igényelhetik 😊 (csak akkor CIBEZZ-nek hívják a csomagot). Nekem ilyen van egy éve, tényleg mûxik és nem kell átutalással szarakodni.

Beast Machine
euban viszont nem mindenki fogad el PayPal... Mellelsleg nekem nincs se PP accom, se dombornyomott Visa kártyám, és nem is lesz egy darabig. Mo.-n 25 év alatt nem vesznek senkit komolyan pénzügyileg. Egyik ismerõsöm is csináltatott Visa kártyát, de a végére majdnem vizeletvizsgálatot is kértek tõle, szal... pedig õ most 28...

...vágod?

Darkon
Sima iban-os atutalas minimum 2nap v. tobb egyebkent nem ajanlom csak paypalon keresztul mert az biztositva van igy nem b.hatnak at.

Born to win

Beast Machine
rákérdeztem, aszonta még nem jött meg. mondjuk én hiszek neki, az 1900-as feedback nem hazudik...

...vágod?

koryne
Nekem volt már, hogy az átutalt pénz egy hét múlva ért oda (szintén Németo.) Ha nagyon aggódsz, kérdezz rá nála, biztosan válaszol.

Beast Machine
emberek!

normélis az, ha a 14-én útnak indított IBAN/SWIFT-BIC rendszerû átutalásom még máig nem éretett célba? Mert a németországi eladó, akinek fizettem, még nem jelentkezett, pedig már 15-én meg kellett kapnia a pénzt! ja, és én sügér az OTP-nél vagyok...

...vágod?

Raptor 2
Arra rájöttem, csak most akkor pontosan 47 dolcsi lesz???

Lazarus
lenti listában válaszd ki hogy Hungary és meglátod
Raptor 2
Hello! Szeretném, ha valaki segítene, met nem értek ehhez még. Anyi, hogy van egy cucc, amit megrendelnék, és az van odaiirva: Shipping Free: Ez azt jelenti ingyen küldik? (Magyarországra.)

Itt az áru: katt

Tehát mennyit kell fizetni, hogy ideküldjék, és a saját címemre jön?

Gunnersboy
Standard Int'l Flat Rate Shipping - ez mit jelent :|

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

Gunnersboy
najó akkor ezt mellékeljük
egyenlõre ott megakadtam h 14 vagyok nem 18<#vomit> (bankártyám azé van >.< )

We\'re the Arsenal, a new generation, playing whith a style that\'ll capture the nation, this new team is a sensation, let\'s give Wenger a standing ovation...

Gunnersboy
áhh nemjó mert csak amerikába küldi 😞

Gunnersboy
ja és VISA ELECTRON kártyám van az jó hozzá?

Gunnersboy
erre sztetek megérné licitálni? csak mert 22perc van belõle és nemtom hogy addig tudnék e regisztrálni... mert most ahogy számoltam 7$ ami kb 2000 ft...

ChevyG
és ma megjött
ChevyG
Hi!
nem tudok regelni, mert nem küldi el az emailt! pedig két emailcímet is próbáltam!
mit lehet ilyenkor tenni?
Lazarus
Ha rávan írva a dobozra hogy "Gift" nem kell vámot fizetni
Christiansen
Hali!
Kezdõ vagyok ebay ügyben,segítségeteket kérném:
Licitáltam egy erõsítõre,
311 $-ral vezetek, 2 nap van hátra, és lehet nem fognak megelõzni.
Az eladó 98,7%-os,már több mint 1000 dolgot adott el,
és azt írta a postaköltség Mo-ra 198$(ezt másik fórumon gyanúsan kevesellték!)
Ez így 509$,ehhez jön a vám (Amerikából jön a cucc,23-25 kg)
állítólag 3%, és a magyar ÁFA,20% -> (509 x 1,03) x 1,2 = 630 $ azaz
kb 137ezer Ft.

Kérdésem hogy tényleg jól számoltam-e vajon,mennyire megbízható-e ez így, és milyen módon tudnék fizetni,hogyan kell azt lebonyolítani??

Lazarus
Írd meg nekik, hogy te törölted annó a megrendelést és nem is kaptál semmit
DJ Bee18
szevasztok. Kaptam egy fizetési felszólítást Németországból, mivel két hónapja próbáltam rendelni egy cuccot németországból, de meggondoltam magam, és azt hittem sikerült törölnöm a megrendelést, nem is kaptam semmit. Erre most jön egy levél németbõl, melyben leírják, hogy elõrendeltem, de határidõig nem fizettem, ezért mostmár 2x-es összeget kellene fizetni okt. 15-ig.
Ha nem, akkor bírósági eljárást indítanak, és a költségét nekem kell fizetni, meg hitel felvevési képességem (valami ilyesmi) romlik stb. stb. Mit tegyek? Figyelmen kívül hagyhatom sztetek, valóban lehet bajom az eljárásból, attól hogy más országban vagyok? Vagy inkább fizessek, mert ez komoly probléma lehet??

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

valaki?
nekem az lenne a kérdésem, hogy ha megnyertél egy tárgyat akkor, hogy kell azt fizetni megvenni?
ikegami
licitálni kell?? vagy hogyvan?

LasDen
hogy kell reggelni???

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár