Ebay
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vámon a "gyanús" cuccokat, mint pld nehéz csomag, nagy csomag átröngenezik. Aztán amit találnak benne, az alapján egy táblázatból megnézik hogy mennyi lehet az ára. Természetesen ez a táblázat egy kalap szar és messze nem fedi a valóságot. Ha az ára túllépi egy bizonyos összeget, akkor szopás van. Am EU-ból elméletileg vámmentesek a cuccok, de itt van pár olvasni való, amit a Bannerba ki is lehetne rakni akár....
Kártyáról:
http://kiszamolo.hu/tudnivalok-a-bankkartyakrol/
Ebay/Paypal:
http://kiszamolo.hu/igy-vasarolj-az-interneten/
VÁM és ÁFA:
http://junkieeeboy.blog.hu/2012/10/14/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_vam_afa_terhek
Az egész összefoglalva, kicsit bõvebben és 2014-re naprakészen:
http://kiszamolo.hu/ennyit-sporolsz-a-netes-vasarlassal/#more-97787
Szóval ha ebay-en kinézel valamit, amelynek áru helye pl. Anglia van megadva, úgy ott nem kell aggódnod, hogy a csomagod megakad a vámon, illetve, hogy az áru árán és ptkg.-én felül más költség is terhelne!
2. EU-n kívüli vásárlás (pl. USA, Kína)
Itt már egy kicsit bonyolultabb a helyzet
Magánszemélyek között (GIFT jelölésû):
0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes
45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli
700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli
Cég - magánszemély között (pl. ebay-rõl rendelt áruk):
0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes
22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli
*kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet
!!! FONTOS MINDIG A POSTAKÖLTSÉGGEL EGYÜTT SZÁMÍTOTT ÁR SZÁMÍT !!!
Milyen jogon bontják fel a csomagomat akár? Vagy röntgennel megnézik, mi van benne? És ha nagyanyám kuglófja kanadából? Nem akarok röntgenes kuglófot enni!
Ez hogy megy? Dobnak kockával és rácseszik a vámot, vagy mi?
Ennyi erõvel bezárhatnák a fél sárkány centert. Mivel sok a bóvli, bazár árus akinél ilyen is akad a portékái közt.
De am. passz. Nemtom mennyire büntetik.
"A lézermutatòknak és kémkameràknak (ide minõsül a tollba épített verziò és egyéb James Bond cuccok) az importja tiltott, még a megpròbàlàsàért is bünti jàr vpoptòl..."
Szóval csak szerintem bullshit ez vagy ez komoly?
Am 200 HUF-os ceruza/rotring/ledlámpa/lézerpointer cuccról jött szóba
Elöször vámolni akarták, mert a hülye eladó rosszúl írta rá az árat, 4*50-et írt, közben meg 50-et fizettem a 4 termékért, faxolnom kellett a paypal kinyomtatott levelét, így végül nem kellett fizetnem semmit, csak azt, hogy elküldjék nekem Budapestrõl. Nem kellett sehova rohangálnom a csomagomért, gondolom ez akkor is így lett volna, ha vámolják, csak akkor nem csak a postaköltséget számlázták volna ki. Ez évekkel ezelõtt volt, de nem hiszem, hogy változott volna ennek a menete.
aztán ez utazgat a postával
beérkezik az országba, ott a vámhivatal eldönti megvámolja e vagy sem
ha nem, rápecsételik, hogy vámmentes, postás kihozza, öröm és bódottsá
nem pecsételik rá, hanem rácsesznek + 8 + 27%-ot a postaköltségre is
akkor vársz, kiértesít a vámhivatal, hogy fáraggyá má be hozzájuk
te felszerelkezel kp-val, és ott lecsengeteg az általuk kivetedt összeget és elhozod a cuccod
kicsit kevesebb öröm és bódottsá
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Elsõ vásárlásra készülök. Egy telefont szeretnék rendelni kínából ami kb 150$. Akkor hogy is van ez a vám és adó? És mikor kell azt fizetni? Akkor mikor kifizetem a terméket vegy majd kapok levelet hogy ennyit meg annyit fizessek be?
Október 27-én rendeltem egy posztert angliából. Elvileg 31-én feladták és november 7 volt a határidõ, de még mindig nem jött meg.. Ilyenkor mi a teendõ?
Yo, Bitch!
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
We let the seller know you didn't receive the item. The seller offered you a full refund of $1.69 to be issued through the same payment method you used to pay for the item.
Refund information:
A full refund of $1.69 will be made to you through the payment method that was used to pay for the item. The seller has until May 04, 2013 to refund you.
Seller's note:
"Hi friend,sorry for your long time waiting. we can understand that you have some worries about this delay, so we promise the refund first to protect your benefit, and you can repay it after your item received later, so that we can cover our loss. Thanks for your support & understanding. "
You can also view the details of this case in the Resolution Center.
Fashion Cool Black DJ Clear Lens Polite Frame Wayfarer Nerd Glasses Unisex
Item # : 251122189022
Colour: Green
Sale price: $1.69
Quantity: 1
Sale date: Feb-03-13 17:38:14 PST
Seller: buyeasy-au
Case #: 5026707257
Case opened: May-01-13 16:49:04 PDT
View purchased item
Azóta nem történt semmi,nem jött se pénz se semmi. Mi a teendõ?
ki fogja írni ha nem
a kiirás fölötti részre igaz
(ez elsõre szerintem nem egyértelmû)
Ezt szeretném megvenni!
Amazon.com
Válaszokat elõre is köszönöm!
Regisztrálj http://www.avast.com/get/aUbQfNh5 és használd az Avast 2015-öt ingyen! "A legjobb ingyenes antivírus"
http://www.flickr.com/photos/chilisos93
http://www.flickr.com/photos/chilisos93
EU-n beluli rendelesnel nincs vam (ha tevedek akkor valami szakerto ugyis kijavit).
EU-n kivulinel meg elmeletileg mindenre van vam+afa DE termeszetesen nem fognak mindent megvamoltatni, mert bonyolult procedura. Ugy gondolom, hogy az esetleg ertekesnek latszo csomagokat vamoltatjak vagy veletlenszeruen. Jo lenne egy benfentes info :).
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Több terméket beraktam a kosárba,ugyanattól az eladótól,meg akartam venni a cuccot de a paypal kiírta hogy visszautasította a bankártya a tranzakciót,ez igaz mert 50 forinttal kevesebb volt a kártyámon. Holnap rakok rá pénzt,ilyenkor mi a teendõ? Újra "meg kell vennem" a Cart-ból az egészet?
Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet egy terméket egyszerre több országban hirdetni?
Eredetileg az angol ebay oldalon szoktam hirdetni, és szeretném megoldani, hogy az ott feltett hirdetésem az ebay.com-on is látszódjon, azzal egy idõben.
Válaszokat elõre is köszönöm!
követési szám jár a teljesen alap szállításhoz, vagy ezt külön kell fizetni? ha jár mindenhez, akkor hol lehet megtudni, ha pedig nem, akkor hogyan lehet kérni? :)
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Az lenne a kérdésem, hogy folyamatban lévõ aukciómban meg tudom e változtatni a postázási beállításomat?
pl.: Lenne vevõm Olaszországból, de nem tud licitálni, mert oda elvileg nem postázok.
Köszi!
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Nekem volt,hogy hiába írtam a bunkó eladónak privátot hogy visszaküldtem neki a cuccot,meg is érkezett neki,és csak adja vissza a lóvét,de napokig nem válaszolt,teltek múltak a napok,válaszolt,de éppen üzleti úton,majd a jövõ héten meg talán ekkor-akkor,meguntam mert már majdnem kihúzta a 40. napig.Paypalnak írtam,az kivizsgálta az ügyet,igazat adott nekem,aztán jött i pár napra rá a lovetta.
Bármit beütök,aminek több ezernek kéne lenni(pl sunglasses,headphones,rayban) és 0 találat van.
Vagy csak egyszerûen írjak az eladónak?
Kínából jön amúgy az áru, és azt volt írva a szállításhoz, hogy 3-5 hét. Csak mondom, megkérdem, ha lejár az 5 hét és nem kapom meg, akkor vajon visszaigényelhetem a pénzemet?
változó, attól függ kinából küldik-e az lassabb, mint a hongkongki posta
attól is függ ragszámmal küldik-e vagy csak simán
átlag szállítási idõ 2-4 hét ha nem veszik el de az is elõfordul
A termék megrendelését követõen hány napom van addig míg reklamálhatok? Szóval mennyi idõ alatt kellene megjönnie? Kínából rendeltem.
+27% áfa
ha vám van, nem úszod meg az áfát sem