Ebay

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bajgunar
Ahh. köszi szépen. Majd áttanulmányozom. <#eljen>
Törölt felhasználó
Az lézer pointer szerintem is faszság, egy ilyen tipikus okoskodó ismerõs írta ki...
Vámon a "gyanús" cuccokat, mint pld nehéz csomag, nagy csomag átröngenezik. Aztán amit találnak benne, az alapján egy táblázatból megnézik hogy mennyi lehet az ára. Természetesen ez a táblázat egy kalap szar és messze nem fedi a valóságot. Ha az ára túllépi egy bizonyos összeget, akkor szopás van. Am EU-ból elméletileg vámmentesek a cuccok, de itt van pár olvasni való, amit a Bannerba ki is lehetne rakni akár....
Kártyáról:
http://kiszamolo.hu/tudnivalok-a-bankkartyakrol/
Ebay/Paypal:
http://kiszamolo.hu/igy-vasarolj-az-interneten/
VÁM és ÁFA:
http://junkieeeboy.blog.hu/2012/10/14/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_vam_afa_terhek
Az egész összefoglalva, kicsit bõvebben és 2014-re naprakészen:
http://kiszamolo.hu/ennyit-sporolsz-a-netes-vasarlassal/#more-97787
1. EU-n belül nincs semmilyen plusz teher egy vásárolt termékre (vám - ÁFA)
Szóval ha ebay-en kinézel valamit, amelynek áru helye pl. Anglia van megadva, úgy ott nem kell aggódnod, hogy a csomagod megakad a vámon, illetve, hogy az áru árán és ptkg.-én felül más költség is terhelne!

2. EU-n kívüli vásárlás (pl. USA, Kína)
Itt már egy kicsit bonyolultabb a helyzet
Magánszemélyek között (GIFT jelölésû):
0 - 45 € (~12.690 Ft) között vámmentes
45,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 - 700 € (~197.400 Ft) között 2,5% vám és 27% ÁFA terheli
700,1 € felett: kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

Cég - magánszemély között (pl. ebay-rõl rendelt áruk):
0 - 22 € (~6.204 Ft) között vámmentes
22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli

*kereskedelmi vámtarifa: jogszabály alapján egyes áruk, árucsoportok külön kategóriát képeznek, a vám mértéke kategóriánként változó 0-12%-ig terjedhet

!!! FONTOS MINDIG A POSTAKÖLTSÉGGEL EGYÜTT SZÁMÍTOTT ÁR SZÁMÍT !!!
Ryder159
Na akkor ha mindent össze számolok megvehetem itthon is. Ennyit az olcsó ebayrõl...

bajgunar
Am. azt hogy döntik el, hogy megvámoltatják e a cuccost, vagy nem!?
Milyen jogon bontják fel a csomagomat akár? Vagy röntgennel megnézik, mi van benne? És ha nagyanyám kuglófja kanadából? Nem akarok röntgenes kuglófot enni!
Ez hogy megy? Dobnak kockával és rácseszik a vámot, vagy mi?
bajgunar
Jah, kimész a sárkány center-be és olyan lézer pointert veszel, amilyet akarsz. Kabulban is ugyanolyat árulnak a military shopban.
Ennyi erõvel bezárhatnák a fél sárkány centert. Mivel sok a bóvli, bazár árus akinél ilyen is akad a portékái közt.
De am. passz. Nemtom mennyire büntetik.
Törölt felhasználó
Szevasztok! Valaki olyan mesélt nekem múltkor, hogy lézerpointert meg ilyen szarokat nem lehet rendelni magyarországra. Konkrétan ez volt a duma:
"A lézermutatòknak és kémkameràknak (ide minõsül a tollba épített verziò és egyéb James Bond cuccok) az importja tiltott, még a megpròbàlàsàért is bünti jàr vpoptòl..."
Szóval csak szerintem bullshit ez vagy ez komoly?
Am 200 HUF-os ceruza/rotring/ledlámpa/lézerpointer cuccról jött szóba
Aramir
Nekem voltak olyan szívesek, és elpostázták Dunaújvárosba, csak ki kellett fizetnem a belföldi postaköltséget :S
Elöször vámolni akarták, mert a hülye eladó rosszúl írta rá az árat, 4*50-et írt, közben meg 50-et fizettem a 4 termékért, faxolnom kellett a paypal kinyomtatott levelét, így végül nem kellett fizetnem semmit, csak azt, hogy elküldjék nekem Budapestrõl. Nem kellett sehova rohangálnom a csomagomért, gondolom ez akkor is így lett volna, ha vámolják, csak akkor nem csak a postaköltséget számlázták volna ki. Ez évekkel ezelõtt volt, de nem hiszem, hogy változott volna ennek a menete.

Ryder159
És tényleg Pestre kell menni átvenni? Csak mert olvastam ilyet is.

Mike
hö, nem siettem el a választ :D

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
megveszed, ekkor fizetned kell mondjuk paypallal a termék árát és a postaköltséget

aztán ez utazgat a postával

beérkezik az országba, ott a vámhivatal eldönti megvámolja e vagy sem
ha nem, rápecsételik, hogy vámmentes, postás kihozza, öröm és bódottsá

nem pecsételik rá, hanem rácsesznek + 8 + 27%-ot a postaköltségre is
akkor vársz, kiértesít a vámhivatal, hogy fáraggyá má be hozzájuk
te felszerelkezel kp-val, és ott lecsengeteg az általuk kivetedt összeget és elhozod a cuccod
kicsit kevesebb öröm és bódottsá

Ryder159
Sziasztok!
Elsõ vásárlásra készülök. Egy telefont szeretnék rendelni kínából ami kb 150$. Akkor hogy is van ez a vám és adó? És mikor kell azt fizetni? Akkor mikor kifizetem a terméket vegy majd kapok levelet hogy ennyit meg annyit fizessek be?

ForzaInter
Nekem is.

Yo, Bitch!

oneal1
hali

csak engem szivat, vagy már nincs ebay.hu?

csak a com jön be és a de.

!Forza Ferrari!

ForzaInter
Tegnap megjött végül.:)

Yo, Bitch!

Ha 30 nap alatt sem érkezik meg akkor nyiss reklamációt, ha nincs ragszám mindenképp visszakapod a pénzt gyorsan, ha van akkor is vissza fogod ha nem érkezett meg de kicsit lassabban.

ForzaInter
Sziasztok!
Október 27-én rendeltem egy posztert angliából. Elvileg 31-én feladták és november 7 volt a határidõ, de még mindig nem jött meg.. Ilyenkor mi a teendõ?

Yo, Bitch!

poruljartal
nektek betölt az az ebay? fél napja nem hajlandó

Vevõ lassan 2 hete vár az árura. Lehet a posta a hibás, lehet kamuzik. Mit tehetek?
Bercy
Akkor irj neki ebayen keresztul, hogy nem kaptad meg a penzt.
Firerock
Néztem a paypalt,még nem jött semmi

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Bercy
Mivel fizettel? Paypallal? Nezd meg, hogy megjott-e ra a penz. Ha nem akkor irj neki, hogy nem kaptal semmit vissza.
Firerock
Nem jött meg egy cuccom,írtam az eladónak hogy nem jött meg a cucc(2 szemüveget rendeltem külön színben):
We let the seller know you didn't receive the item. The seller offered you a full refund of $1.69 to be issued through the same payment method you used to pay for the item.

Refund information:
A full refund of $1.69 will be made to you through the payment method that was used to pay for the item. The seller has until May 04, 2013 to refund you.

Seller's note:
"Hi friend,sorry for your long time waiting. we can understand that you have some worries about this delay, so we promise the refund first to protect your benefit, and you can repay it after your item received later, so that we can cover our loss. Thanks for your support & understanding. "

You can also view the details of this case in the Resolution Center.

Fashion Cool Black DJ Clear Lens Polite Frame Wayfarer Nerd Glasses Unisex
Item # : 251122189022
Colour: Green
Sale price: $1.69
Quantity: 1
Sale date: Feb-03-13 17:38:14 PST
Seller: buyeasy-au
Case #: 5026707257
Case opened: May-01-13 16:49:04 PDT
View purchased item

Azóta nem történt semmi,nem jött se pénz se semmi. Mi a teendõ?

Mike
vagy igen, vagy nem, beszállítótól függ
ki fogja írni ha nem
a kiirás fölötti részre igaz
(ez elsõre szerintem nem egyértelmû)

Sziasztok lehet nem ide kellene írnom de az Amazon.com-ról szeretnék rendelni pár dolgot õk szállítanak Magyarországra?

Ezt szeretném megvenni!

Amazon.com

Válaszokat elõre is köszönöm!

Regisztrálj http://www.avast.com/get/aUbQfNh5 és használd az Avast 2015-öt ingyen! "A legjobb ingyenes antivírus"

Szerintem van neki is külön, idõközben kutakodtam és a paypal "fees" menüpont alatt azt írja, hogy 1,5-3,4% + 90Ft, ha pénzt kapsz paypalen keresztül bankkártyáról. Akkor 0Ft, ha paypal egyenlegrõl érkezik a pénz. Én erre jutottam.

http://www.flickr.com/photos/chilisos93

nemtudom hogy a paypal külön le von e, tekintve hogy az ebay a tulajdonosa, szerintem külön biztosan nem.

Ha ebayen eladsz valamit és paypalen fizetnek neked, akkor hány százalék a paypal jutaléka?

http://www.flickr.com/photos/chilisos93

Bercy
Ez sajnos nem ilyen fekete-feher.
EU-n beluli rendelesnel nincs vam (ha tevedek akkor valami szakerto ugyis kijavit).
EU-n kivulinel meg elmeletileg mindenre van vam+afa DE termeszetesen nem fognak mindent megvamoltatni, mert bonyolult procedura. Ugy gondolom, hogy az esetleg ertekesnek latszo csomagokat vamoltatjak vagy veletlenszeruen. Jo lenne egy benfentes info :).
xxdani
Mikor tesznek rá a határnál adót? Tegyük fel egy elektromos helikoptert akarok venni, vagy egy konyhai mérleget arra is kell fizetni valamit a vám után?

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Firerock
Sziasztok!
Több terméket beraktam a kosárba,ugyanattól az eladótól,meg akartam venni a cuccot de a paypal kiírta hogy visszautasította a bankártya a tranzakciót,ez igaz mert 50 forinttal kevesebb volt a kártyámon. Holnap rakok rá pénzt,ilyenkor mi a teendõ? Újra "meg kell vennem" a Cart-ból az egészet?

sza23
Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet egy terméket egyszerre több országban hirdetni?
Eredetileg az angol ebay oldalon szoktam hirdetni, és szeretném megoldani, hogy az ott feltett hirdetésem az ebay.com-on is látszódjon, azzal egy idõben.
Válaszokat elõre is köszönöm!

Bercy
A kövtési szám a postázás módjától függ ami pedig az eladón múlik. Szóval az eladót kell kérdezni, hogy tud-e úgy postázni.
rooney8
sziasztok
követési szám jár a teljesen alap szállításhoz, vagy ezt külön kell fizetni? ha jár mindenhez, akkor hol lehet megtudni, ha pedig nem, akkor hogyan lehet kérni? :)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

sza23
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy folyamatban lévõ aukciómban meg tudom e változtatni a postázási beállításomat?
pl.: Lenne vevõm Olaszországból, de nem tud licitálni, mert oda elvileg nem postázok.

Köszi!

xxdani
Akkor várok még az "aggódással" pár hetecskét :) Köszönöm a válaszod

Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

Aramir
Akár egy hónap is lehet, hogy megkapod kínából a cuccokat. Teljesen változó, nekem volt, hogy két hét alatt itt volt, de volt amikor kb egy hónapot vártam a levélre. Most karácsonykor meg aztán pláne tovább fog tartani. Mindenesetre legkésõbb a 40. napon érdemes elindítani a reklamációt, annál azért ne várj tovább.

Nem a 40. nap környékén kell nyitni,hanem max 40 napon belül.Ha kicsúszol a 40 napból akkor sem az ebay,dem a paypal nem tud mit csinálni,bukod a dolgot.
Nekem volt,hogy hiába írtam a bunkó eladónak privátot hogy visszaküldtem neki a cuccot,meg is érkezett neki,és csak adja vissza a lóvét,de napokig nem válaszolt,teltek múltak a napok,válaszolt,de éppen üzleti úton,majd a jövõ héten meg talán ekkor-akkor,meguntam mert már majdnem kihúzta a 40. napig.Paypalnak írtam,az kivizsgálta az ügyet,igazat adott nekem,aztán jött i pár napra rá a lovetta.
xxdani
sorry: *lát=két

xxdani
Sziasztok. Én is Kínából rendeltem lát különbözõ helyrõl egy-egy telefontok-ot. Azt írták 20 napon belül meg fog érkezni, most tartok a 25.napnál. Mekkora az esély rá, hogy mindkettõ termék elveszett az utazás során? Idáig nem volt ilyen problémám. Van értelme írni nekik? Tudnak valami pontosabb infót adni vajon?

Firerock
Miért nem mûködik nekem a keresõ?
Bármit beütök,aminek több ezernek kéne lenni(pl sunglasses,headphones,rayban) és 0 találat van.

ebay nél van fenn, hogy resolution center oda klikk és ott kell kiválasztani, hogy mi a problémád, egyáltalán nem érkezett meg, vagy amit kaptál az más mint a leírásban stb.

acsati
Na elõzõ hozzászólásom tárgytalan, megérkezett a kis csomagom! :)
acsati
Ugye úgy fogalmazol, hogy nyissak reklamációt 40. nap környékén. Ezt pontosan mit takar? Van valami ilyesmi opció az ebay-en? Ha igen, akkor ezt hol találom és hogyan mûködik?
Vagy csak egyszerûen írjak az eladónak?
Mindenképp nyiss reklamációt 40. nap körül, miután megnyitottad még mindig van majdnem 1 hónapod, hogy ebay/paypal segítségét kérd a pénz visszaszerzésére, én azt szoktam, hogy 40. nap körül nyitok reklamációt, várok még kb. 1-2 hetet ha akkor se jött escalate supportnak és jön vissza a pénz, általában ha addig nem érkezett meg már nem is fog.

acsati
Értem, köszi a választ.
Kínából jön amúgy az áru, és azt volt írva a szállításhoz, hogy 3-5 hét. Csak mondom, megkérdem, ha lejár az 5 hét és nem kapom meg, akkor vajon visszaigényelhetem a pénzemet?
45 napig lehet reklamálni ha jól emlékszem
változó, attól függ kinából küldik-e az lassabb, mint a hongkongki posta
attól is függ ragszámmal küldik-e vagy csak simán
átlag szállítási idõ 2-4 hét ha nem veszik el de az is elõfordul

Mike
nem, már nem

22 euro felett vám+áfa

acsati
Sziasztok!
A termék megrendelését követõen hány napom van addig míg reklamálhatok? Szóval mennyi idõ alatt kellene megjönnie? Kínából rendeltem.
Palinko
de mûködik még hogy rányomjá hogy gift és akkor nincs semmi?
Mike
+8% vám ha azóta kormányunk fel nem emelte
+27% áfa

ha vám van, nem úszod meg az áfát sem