A Gyűrűk Ura - A Király Visszatér

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Ja az inkább nyelvtan. Én most csak arról beszélek, hogy pl nem nagyon tanuljuk Tolkient az iskolákban Hamingwayjel párhuzamosan. :-D

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Gladiator
de kiemelkedõ, mert egy csomó nyelvet teremtett hozzá, amik többé kevésbé akár használhatók is. vagy lehet, hogy ez nyelvtan? mert akkor nyelvtanilag kiemelkedõ.

Bandew
Irodalmilag nem kiemelkedõ.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Gladiator
jol van, utána olvastam, most már tudom mia hd-dvd

Gladiator
naneeeeeeeee, hát ez késõbb jelenik meg, mint a többi. na, de peter jackson nem azt mondta, hogy a kivágott jeleneteket, meg a bakikat soha nem fogja bemutatni? Az a bõvített-bõvített kiadás, az a 3 egyben lenne, vagy még bõvítettebb? És mi az a HD-DVD?

b-type
ez a dec. 17.-e ez gyanúsan 'karácsonyi láz' szagú....mármint, hogy pont oda tolták az idõpontot,
ami nem feltétlenül baj, ha már ennyit vártam, de szeretném már a kezeim közt látni.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

RangeR
Ja, és a Gyûrûk Ura ha valahol extra-super módon kiemelkedõ, az pontosan a maga nemében van!

RangeR
A Gyûrûk Ura pedig mind filmen és könyvben egyaránt kiemelkedõ , kimagasló. És azért lebilincselõ. Nem pedig: "nem kiemelkedõ, de lebilincselõ".

RangeR
Egyébként 2005-ben jön a HD-DVD kiadás super felbontásban. És itt sincsen szerintem-gondolom-nemhiszem és ilyenek, hanem ez van jelenleg bejelentve. Csak utána kell nézni

RangeR
Bõvített ROTK december 17. jelen állapot szerint. Bõvített-bõvített kiadás pedig 2005-ben, ami abból áll, hogy 1 plusz korongon lesznek rajta a végképp kimaradt jelenetek, videoklip szerûen. Mielõtt itt megkezdõdik a duma, hogy kamu" és ilyen építõ jellegû hozzászólások, elõbb inkább tájékozódni kellene, vagy olyanok hozzászólását elolvasni akik tájékozódnak az ügyben és tudják, honnan szerezzék az ilyen irányú információikat. Mert az, hogy jóskapista mondja, hogy az kamu és szerinem így lesz- meg amúgy lesz, az kibaszott kevés.

rezsofiz
Csákány jo nyaralast

sazl : c

wizy
jo nyaralást! majd meséld el, milyen volt:-)

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

Bandew
Jó üdülést!

Gladiator
csocsi

No én két hétre megyek nyaralni. További jó idõtöltést mindenkinek!

WoW -- Gromph - lvl 60 Undead Rogue - Bloodscalp - http://ctprofiles.net/84473

rezsofiz
😊)))))

rezsofiz
Aha okés, elolvasom.

wizy
én sem emlékszem........... az viszont nagy baj lenne.......... eh, akkor kulon-kulon venném meg mindhárom bovitettet:-)))))))

Bandew
Igen? :-D
Bazze' valami gáz van a fejemmel. :-D
Tényleg nem emlékszem ilyenre. :-)

Igen volt, még asszem te is mondtad hogy kamu 😄

Bandew
Öööööö....
Én errõl nem hallottam. Volt itt beszélve? AZ gáz lenne. :-(

Nem úgy volt hogy az kamu és nem lesz?

Bandew
Nem tom, most találtam. :-DDD

wizy
hoho, bandew, mi ez az uj logo?:-)

Bandew
Nekem nagyon átjött a Szilmarilokban a feeling. De nem azt mondom, hogy szar volt, csak azt, hogy nem kiemelkedõ. :-)

A Zabhegyezõt meg feltétlenül olvasd el, mert iszonyat király könyv és rövid is. :-D

rezsofiz
Ez igaz hogy Tolkien nem író volt hanem mesélõ, de ettõl még remek világot teremtett meg bizonyos eszkozokkel,amiket ugye vegig a konyvbe irt le. Mondjuk nekem a Szilmarilokbol nem jott at az a feeling,mert az sokkal inkabb mar nem ilyen meselo jellegu volt,hanem teljesen leiro vagy milyen. a Zabhegyezot meg nem ismerem sajna

Bandew
Ezzel azért nem értek egyet, mert pl a SZilmarilok teljesen másmilyen szerkezetû, menetû, ráadásul azt csak Tolkien fia válogatta össze apja jegyzeteibõl, és mégis ugyanaz a hangulat jön át.
Vegyünk egy jó könyvet pl a Zabhegyezõt. Ha átültetnénk a Zabhegyezõ sztoriját a Gyûrûk ura stílusába, fele ilyen sikeres se lett volna. Tolkien nem író volt, hanem mesélõ.

rezsofiz
Hat igen,megteremtette a világát,de viszont ez nem ilyen egyszeru, ezt a konyvben nagyon jol megcsinalta,szal attol jo a vilaga hogy jo a konyv is. vagy erted hogy mit akarok mondani. szal amiket ir a konyvben,azzal teremti meg a vilagot,amit nagyon sokan szeretnek ugye.

Bandew
Mint könyv egyáltalán nem és a film se. Most felejtsd el a Gyûrûk Urát, csak a könyvet nézd, annak szerkezetét irodalmi jelentõségét, ugyanígy a filmnél. Nem rossz, de nem kiemelkedõ. A világ amit Tolkien megteremtett az az amit mindenki szeret.
Mikor olvasom a Gyûrûk Urát, nem úgy élvezem, hogy jajj de jó könyv ez, hanem egyszerûen jól érzem magam. Mintha csak gondolkodnék. Kiragad a valóságból. Ehhez nagyon ért.

rezsofiz
MOndjuk sztem azért a konyv foleg,de a film is kiemelkedik a maga nemében a tobbi kozul.

nekem a sima extra is jó lesz 😊
a hiper-szuper-giga-mega-búvített már nem érdekel, igy is épp elég hosszú lett a film 😄

Voltan
Hát, van egy hangulata, az tény.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Bandew
CSak mert egyes filmes topikokban úgy néznek rám, hogy nekem a Gyûrûk Ura a filmek filmje, pedig egyáltalán nem.
Ez amúgy tényleg furcsa, mert sem a film sem a könyv nem kiemelkedõ a maga nemében, de a világa az tényleg el tudja varázsolni az embert.

Voltan
Neeeeem.

Bandew
Az. Én sajna elkaptam elég rendesen. :-D
De emiatt ne skatulyázzatok be.

Voltan
Ez LotR mánia már betegség...

Bandew
Lehet, de számomra megéri. :-D

Voltan
Hihetetlen, hogy mennyi pénzt akarnak nyerészkedni ezen. Jackson kinyalhatja a s*ggem, és a bõvített DVD-jét földughatja magának.

Bandew
A bõvített majd csak õsszel ha jól tudom, de a HIPER-SZUPER-EXTRA bõvített trilógia az nem tom mikor.

LotR rulez.

kérdés, bár szerintem már kérdezték elöttem is:
Tudja valaki, hogy

A Gyûrûk Ura - A Király Visszatér EXTRA, BÕVíTETT kiadás

mikor fog megjelenni? Mert az elsõ kettõ már meg van, kéne a 3. rész is 😊

Bandew
Ja. :-D

wizy
:-)) majd holnap mond csutortokot:-))

Bandew
Na végre! Én meg nem voltm 2 napig, mert valamiért utálja a gépem az összes Windowst. Felraktam õket, na annyira lassú volt, mintha Amigán nyomtam volna. Az XP most jó. Remélem nem mond csütörtököt.

wizy
:-))))))

rezsofiz
😊)

wizy
:-)) ötletes név:-) de most már nem büdös., inkább szappanszaga van:-)
tesommal eldontottuk, hogy nem lesz neve:-) mindig máshogy ogjuk hivni:-)) dezsõ, artur, géza, béla, stb:-))

Punkerwork
Stinky?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

wizy
tényleg, mi legyen a macsek neve?:-)

Punkerwork
lesz meglepetés 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

wizy
hát yo, most nincs is itthon, de ha hazajon munkábol:-)