316
Hangszórók vagyis milyet érdemes venni???
  • craymond
    Én az 5000-re szavazok
  • Inquisitor
    SW-HF5.1, SW-HF 5.1, de melyik! :D Van belőle jó pár.
    Most az 5000-es a sláger, abban összes sugárzó kétutas, és rádobtak +20W-ot a mélynyomóra is a 3600-es verzióhoz képest (150W RMS), de 29K körül van az ára.
    A 3000-es meg elég gyengus ...
  • Prince of Máté
    Kipróbáltam már és akkor az recseg szóval enm a hangszóró a hibás,a poti nem értem miért lenne hibás mert még 2 hónaposa hangfal és hozzá se nyúltam a potihez, de az lehet a baj mert rákötöttem a TV-re és akkoris recseg = nem hangkártya baj sajna:S
  • Prince of Máté
    Vedd meg azt a Ganiust nekem is az van!
    Nagyon jó vétel annyi árért
  • craymond
    Az SW-HF 5.1kicsivel jobb, meg szebb is
  • craymond
    problaj ugyanarra a kábelre rákötni egy másik hangszórót, ha az is recseg akkor poti, vagy hangkari baj, ha nem akkor hangszóró baj van
  • dashed_
    udv.. tervezek venni egy 5.1 es rendszert.. vki friss tesztet esetleg tudna dobni? en meg mindig a
    Genius SW-5.1 Surround Home Theater -nel vagyok lemaradva:) talan ez jo vetel lenne?az ara az kedvezo nekem
  • Kövesdi A
    Hi
    van a Aucan-ben egy 5,1-es hangfal szet
    ez
    5.1 csatornás, teljesítmény: 5x15 W+35 W,
    exkluzív fadobozos kivitel,
    digitális kijelző, távirányító,
    szerintetek megér 19990 ft ?
    hangzásterén mire számithatnék ezel a hangszóró rendszerel ?
    ha tudtok más tipust mondani szivesen fogadom !
    max 30000 ft ig !
  • Prince of Máté
    Vettem kábelt de ígyis recseg a f*szom kivan.
  • craymond
    bármelyik elktrotechnikai boltban kapsz. Feltekerve találhatóak.
  • reaper4
    :DDDD
  • Dj Faustus #185
    poti = potméter = változtatható ellenállás (röviden és tömören: amit tekergetsz a hangdobozka/erősítő elején)

WD40 = korroziógátló, csavarlazító, vízkiszorító kenőanyag. Kapható minden barkácsboltban. (Vigyázat! Nem minden potinál alkalmazható - újabb drágább potméterek nem szerethetik)

"kábel" = Ha rosszul érintkezik a hangdobozokat az erősítővel (vagy a gépet az erősítővel) összekötő kábel (mert maga a kábel meglazult a csatlakozón) akkor megeshet, hogy recseg a hangszóró. Ha van rá garancia akkor cseréld ki az egészet. Ha nincs rá garancia akkor kábelt le kell szedni a csatlakozókról és újat kell rá forrasztani, vagy lehet kapni mind két végén csatlakozókkal szerelt kábelt. Ilyen kábelt (és csatlakozókat) elektrotechnikai boltokban kaphatsz.
  • Prince of Máté
    ÉS hol lehet oylan kábelt kapni?
    Mi az a poti WD40?
  • Met
    régen az ilyen recsegést a poti wd40-ezésével lehetett orvosolni
  • craymond
    nekem is ugyanolyan hangcuccom van. nálam viszont nem recseg. Szerintem jól gondolod és a kábellel lehet a baj, vagy nézd meg, hogy jól csíptetted-e be a hangfalba vagy a wooferba. Megtehed azt hogy levágsz egy kicsit a kábelből, mind a két végén, mondjuk 1cm, lepucolod kicsit megtekered, és becsíped a hangfalba. Ha így is recseg valószínüleg valahol meg van szakadva a kábel. Könnyen le lehet cserélni, csak dupla, 2 szinezetű kábel kell hozzá, amit adnak méretre. Remélem ez segít, sok sikert
  • Kegyetlen19
    Hali. Érdekelne azok véleményei és tapasztalatai akiknek van Creative GigaWorks S750-es hangfalszette. /elöny - hátrány/
    Köszi.
  • Prince of Máté
    VALAKI VÁLASZOLJON MÁR KÖSSZ
  • Met
    Tényleg rossz volt a cucc azért sípolt, cserélik.
    Viszont azt a jelenséget tapasztaltam, hogy ha be van dugva a kormány a 220-ba (abba a konnektorba amibe a hangfal) akkor elkezd sisteregni a hangfal, kihúzóm az usb-ból a kormányt akkor abbahagyja. Ha átdugom másik konnektorba a kormányt akkor sem sistereg.
    Elképzelhető, hogy az alaplapi hangkártya miatt van? Most nem tudom kipróbálni mert még nincs itt az új hangfal.
    Elég macerás lenne áramot hozni a szoba másik feléből :(
  • Prince of Máté
    Nálam szerintem azért recseg a hang ha állítom a hangerőt mert a kábellel lehet baj vagy tévedek? Nem lehet kepni külön kábelt ehhez?
  • Met
    Na megvettem, igaz nem az P5800-ast hanem a T6060-at.
    Jól szól :)
    Csak annyi problémám van, hogy a center néha sípol halkan, pl. Skype-ban sokáig csönd van és elhangzik egy szó akkor egy kicsit sípol aztán abbahagyja.
    De néha akkor is csinálja amikor nem üzemel semmilyen hangkeltő program.
    Vagy valami beállítás nem az igazi, vagy az integált hangkártya nem jó.
    Utóbbi orvoslására van itt egy SB Live 5.1 Digital :)
  • Prince of Máté
    oké leszarom mert rmsben pedig 120 watt... És az nem kevés 25ér
  • Dj Faustus #175
    "P.M.P.O. ban te !"
    Amit a gyártók a következőképp határoznak meg:
    - Te, Joe! Mennyi legyen a aktív hangfal családunk következő tagjának PMPO teljesítménye?
    - Tudja a nyavalya. Az előző mennyi volt?
    - 1200 Watt
    - Hm, akkor ez legyen triplája: 3600 Watt.
    - Eléggé brutálisan hangzik, venni fogják mint a cukrot...
  • Prince of Máté
    P.M.P.O. ban te !
    Nem RMS ben!
    Ha nem hiszed nézd meg
  • izb
    3600w na ez már kapásból egy nagy lol...
  • Zsoldos
    Lehet serult a membran(valoszinutlen), vagy erintkezesi hiba/megtort kabel. Indits be valami hangot es igazgasd a csatlakozokat/kabeleket kozben, okoz-e valamelyik valtozast. Ha semmi extra nem tortenik, akkor vidd vissza, nem erdemes belebarkacsolni ha garis.
  • Prince of Máté
    Viszont lenne egy kérdésem!
    Ne mtudjátoki miért van az ha a mélnyomón a master-t vagy a távirányítón a master volumot állítom akkor a jobb hátsó hangfal recseg!1 hónapja van meg és semmit nem csináltam amitől baja lehet!
  • Prince of Máté
    Jaaaj bocs ez a Genius egy nagy fos szerintem!
    Ne ezt vedd!
    1200 WAttos és kb 15-20 ezer!
    Az én Geniusom 3600 Wattos és 25 ezer!
    AZt vedd meg!
    A Creativok általában gyengébbek "wattilag" pl egy 7.1-es creative asszem 100 wattos (RMS) az én geniusom 120....
  • Prince of Máté
    Genius
  • Met
    danke
  • izb
    mindkettőt hallottam már márkarészről,tehát nem ezeket a tipusokat,én ezek fényében a creativot választanám.
  • Met
    Na, szűkitettem a kört :)
    Creative Inspire P5800 vagy Genius SW-HF 5.1 1200.
    Árban és kinézetben ez a 2 megfelelne, csak azt nem tudom melyik, hogy szól
  • izb
    mindhárom jó választás.
  • Met
    5.1-es hangfal rendszert szeretnék venni. Javaslat?
    Creative vagy Logitech vagy Altec vagy egyébb? Max 20k
  • Prince of Máté
    ok na erre gondoltam énis:) de még a Stereós csatorna se elég sok van...
  • raymond01
    hello

Egy kis segítségre lenne szükségem! A gépem ben egy Sound Blaster 5.1 -es hang kártya van és van hozzá egy Ozaki B5 5.1 -es hangfalszett, és az vele a problémám hogy a folyamatos lüktető hang hallatszik a hangfalból, nem hangosan de azért zavar, a hangfalnak semmi baja sztem mert ha átkapcsolom a tvre akkor nincs ez a hang, teljesen tisztán szól minden! A drivert már újratelepítettem de semmi sm változott!
    Mi lehet vele a probléma?
  • Dj Faustus #161
    "De hát az csak Stereós az a kábel!"
    Mivel a TV-adások is maximum sztereó hanggal üzemelnek...
  • Prince of Máté
    De hát az csak Stereós az a kábel!
  • Dj Faustus #159
    "A jövőben nem lesz vki aki kitalálja a 6 csatornást?"
    Pink Floyd - The Wall: 1982-ben már kvadrofon (4 csatornás) hangzású volt.
    Koncertfelvételek, komolyzenei felvételek, elérhetőek többcsatornás kivitelben - de nincs rá kereslet (nincs mindenkinek otthon 5.1-es hangcucca); másrészt a zenészek körében nincs meg rá az igény arra, hogy 5.1-es felvételeket készítsenek (Lagzi Lajcsi, vagy Baby Gabi hogy hangzana 5.1-ben... ;))) )

"A Scart vagy RCA Jack az mit jelent? hol lehet olyat venni?"
    Egyik felén Scart (vagy RCA) csatlakozó van (televízió kimenete), másik felén RCA vagy Jack csatlakozó (aktív hangdobozkára, erősítőre).
    A te esetedben leginkább a Scart csatlakozó használható ki, a TV hangjának aktív hangdobozra való kiküldésére.
    Bármelyik hipermarketben, elektronikai áruházban kapható.
    Lásd például itt.

De ahogy nézegettem a Genius SW Home Theatre leírását, nincs benne Dolby Surround/Dolby Pro Logic dekóder - így nem tudod kihasználni az 5.1 adta lehetőségeket sztereó forrás esetén.
  • Prince of Máté
    Kössz ember rendes avgy!
    Igen már rájöttem hogy a zenék 2 nem 6 csatornások:(
    A jövőben nem lesz vki aki kitalálja a 6 csatornást?
    A TV-men elöl van fülhallgató csati meg egy sárga és egy fehér amit a PShez használok.
    Hátul pedig egy Scart.
    A Scart vagy RCA Jack az mit jelent? hol lehet olyat venni?
    És ha a TV-re rákötöm akkor má PSnél 5.1 lesz?
  • Dj Faustus #157
    "Egy mélysugárzót szeretnék összeépíteni"
    Itt találhatsz hangdobozépítésről könyvet..
    Itt pedig hangdobozterveket találhatsz - természetesen a Somogyi Audio-s (so-so) hangszórókhoz...
    Itt pedig több topik is foglalkozik a témával.