Hangszórók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kövesdi A
természetes hogy 5.1

Ha 2.1 Akkor én az Altec Lansing 5021-re szavazok, ha 5.1 akkor azért a pénzért Genius SW HF-5.1, 150W-os hangszett

Attól fögg milyen kell. 5.1? 2.1?

Kövesdi A
Hát ugy 40000 ig mehetek el max !

Logitech? Ne viccelj, szerintem a legjobb márka a piacon. Ajánlani, pénztárcától függ. Z-5500-a legjobb, Z-5400-a kistestvér mindkettõ nagyon jó.

Kövesdi A
ezen a tipuson kivül SW-HF5.1 5000: ?
tudtok még ajánlani valami jó hangrendszert
mi a véleményetek a Logitech röl ?
esetleg tudtok is ajánlani ebben a mákában hangrendszert ?

Dj Faustus
Hivatalos weboldal
SW-HF5.1 5000:
150 watts RMS
Subwoofer: 75 watts
Satellites & Center:15 watts each at THD10%

SW-HF5.1 3000
80 Watts total
Subwoofer: 35 watts RMS
Satellite: 9 watts RMS per channel

Prince of Máté
Most hogy írta Faustus akkor nem tom meikre gondoltok...
Ami nekem van az 5*15W+45W a SW

LegionarR
Köszönöm a segítséged, de már találtam más megoldást, szóval a hozzám hasonló idiótáknak elmondom: A hangfalszettem ugyebár 5.1-es... Nos az enyémen kívûl még nem nagyon volt alkalmam tanulmányozni 5.1-es szettet sem, de az enyémen találtam egy olyan bemenenti párost, aminek a neve 2.1 inch... Na ez teljesen kívül áll a többitõl (Bal jobb hangszóró, hátsó hangszóró bemenet, stb.) Ha ebbe átdugom a Bal jobb bemenetbõl a két kábelt, és átkapcsolok a hangfalrendszeren 2.1 inch üzemmódba, na akkor megy mind a 3 hangszóró teljes erõböl (bal jobb, mélynyomó)... Egyébként azért nem írtam hogy hanyas Audigy, mert sehanyas, vagyis 1-es :D

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Hát audigyvel kéne menjen mind. Nekem audigy 2-esem van azzal xar kis 2d játékoknál is megy a mélynyomó. Próbáld meg a speaker settings-nél kiszedni azt, hogy "synchronize with control panel". (audigy 2-nél így van, nem mondtad hanyas audigy-d van) Ez annyit tesz, hogy a hangkártya software figyelmen kívül hagyja a control panel hangbeállításait, tehát ha egy program átállítja a control panelben, hogy csak 2 hangszórót használjon akkor is 5.1 kéne mûködjön, mivel a hangkártya szoftware úgy van beállítva. Elméletileg

Dj Faustus
"ha a géphez hozzákötök egy hifi-t akkor késni fog a hang?"
Érzékelhetõen nem.

"és tényleg meik menyi watt-adle ?"
SW-HF5.1 5000: 5*15W + 75W szinuszos teljesítmény (RMS).
SW-HF5.1 3000: 5*9W + 35W szinuszos teljesítmény (RMS).
Forrás: Google

LegionarR
Sziasztok.... 5.1-es hangrendszerem van... Nem tudjátok, hogy be lehet-e állítani azt, hogy azok a játékok, amik eredetileg csak 2 hangszórót használnak a 6-ból (vagyis nem támogatják az 5.1-et) azok a mélynyomót is használják valahogy? Sund Blaster Audigy-m van...

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

Kövesdi A
szoval akkor szinte a 5000-es és a 3000-es szinte ugyan az nem vehetö észre a külömbség ?
és tényleg meik menyi watt-adle ?

GyimiGábor
ha a géphez hozzákötök egy hifi-t akkor késni fog a hang?<#vigyor2>

Mystro - Mystro Portál - www.mystro.try.hu Intel Core 2 Quad Q6600, Geforce 8800GTS 512MB, Gigabyte GA-P35-DS3L

Prince of Máté
szerintem a 120 w-os ami nekem van és a 150w között aligha észre lehet venni a különbséget, és drágább is,sõt: az 5000-est még boltban nem is láttam, ellenben a 3000es minden boltban van

meg edigitalnal talaltam 34ert
hozzaszolasombol nem lett volna nehez rajonni:D

ittni
Kövesdi A
milyen áron van a 5000-es tipus ?

5000est hol lehet kapni? kiskerarak csak egy uzletet talal:s
Na jah, de a 3600-os elõfje meg sokkal olcsóbb :)
És hát az is 120W meg fadobozos.

Én az 5000-re szavazok

SW-HF5.1, SW-HF 5.1, de melyik! :D Van belõle jó pár.
Most az 5000-es a sláger, abban összes sugárzó kétutas, és rádobtak +20W-ot a mélynyomóra is a 3600-es verzióhoz képest (150W RMS), de 29K körül van az ára.
A 3000-es meg elég gyengus ...

Prince of Máté
Kipróbáltam már és akkor az recseg szóval enm a hangszóró a hibás,a poti nem értem miért lenne hibás mert még 2 hónaposa hangfal és hozzá se nyúltam a potihez, de az lehet a baj mert rákötöttem a TV-re és akkoris recseg = nem hangkártya baj sajna:S

Prince of Máté
Vedd meg azt a Ganiust nekem is az van!
Nagyon jó vétel annyi árért

Az SW-HF 5.1kicsivel jobb, meg szebb is

problaj ugyanarra a kábelre rákötni egy másik hangszórót, ha az is recseg akkor poti, vagy hangkari baj, ha nem akkor hangszóró baj van

udv.. tervezek venni egy 5.1 es rendszert.. vki friss tesztet esetleg tudna dobni? en meg mindig a
Genius SW-5.1 Surround Home Theater -nel vagyok lemaradva:) talan ez jo vetel lenne?az ara az kedvezo nekem
Kövesdi A
Hi
van a Aucan-ben egy 5,1-es hangfal szet
ez
5.1 csatornás, teljesítmény: 5x15 W+35 W,
exkluzív fadobozos kivitel,
digitális kijelzõ, távirányító,
szerintetek megér 19990 ft ?
hangzásterén mire számithatnék ezel a hangszóró rendszerel ?
ha tudtok más tipust mondani szivesen fogadom !
max 30000 ft ig !

Prince of Máté
Vettem kábelt de ígyis recseg a f*szom kivan.

bármelyik elktrotechnikai boltban kapsz. Feltekerve találhatóak.

reaper4
:DDDD

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Dj Faustus
poti = potméter = változtatható ellenállás (röviden és tömören: amit tekergetsz a hangdobozka/erõsítõ elején)

WD40 = korroziógátló, csavarlazító, vízkiszorító kenõanyag. Kapható minden barkácsboltban. (Vigyázat! Nem minden potinál alkalmazható - újabb drágább potméterek nem szerethetik)

"kábel" = Ha rosszul érintkezik a hangdobozokat az erõsítõvel (vagy a gépet az erõsítõvel) összekötõ kábel (mert maga a kábel meglazult a csatlakozón) akkor megeshet, hogy recseg a hangszóró. Ha van rá garancia akkor cseréld ki az egészet. Ha nincs rá garancia akkor kábelt le kell szedni a csatlakozókról és újat kell rá forrasztani, vagy lehet kapni mind két végén csatlakozókkal szerelt kábelt. Ilyen kábelt (és csatlakozókat) elektrotechnikai boltokban kaphatsz.

Prince of Máté
ÉS hol lehet oylan kábelt kapni?
Mi az a poti WD40?

Met
régen az ilyen recsegést a poti wd40-ezésével lehetett orvosolni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nekem is ugyanolyan hangcuccom van. nálam viszont nem recseg. Szerintem jól gondolod és a kábellel lehet a baj, vagy nézd meg, hogy jól csíptetted-e be a hangfalba vagy a wooferba. Megtehed azt hogy levágsz egy kicsit a kábelbõl, mind a két végén, mondjuk 1cm, lepucolod kicsit megtekered, és becsíped a hangfalba. Ha így is recseg valószínüleg valahol meg van szakadva a kábel. Könnyen le lehet cserélni, csak dupla, 2 szinezetû kábel kell hozzá, amit adnak méretre. Remélem ez segít, sok sikert

Hali. Érdekelne azok véleményei és tapasztalatai akiknek van Creative GigaWorks S750-es hangfalszette. /elöny - hátrány/
Köszi.
Prince of Máté
VALAKI VÁLASZOLJON MÁR KÖSSZ

Met
Tényleg rossz volt a cucc azért sípolt, cserélik.
Viszont azt a jelenséget tapasztaltam, hogy ha be van dugva a kormány a 220-ba (abba a konnektorba amibe a hangfal) akkor elkezd sisteregni a hangfal, kihúzóm az usb-ból a kormányt akkor abbahagyja. Ha átdugom másik konnektorba a kormányt akkor sem sistereg.
Elképzelhetõ, hogy az alaplapi hangkártya miatt van? Most nem tudom kipróbálni mert még nincs itt az új hangfal.
Elég macerás lenne áramot hozni a szoba másik felébõl :(

Prince of Máté
Nálam szerintem azért recseg a hang ha állítom a hangerõt mert a kábellel lehet baj vagy tévedek? Nem lehet kepni külön kábelt ehhez?

Met
Na megvettem, igaz nem az P5800-ast hanem a T6060-at.
Jól szól :)
Csak annyi problémám van, hogy a center néha sípol halkan, pl. Skype-ban sokáig csönd van és elhangzik egy szó akkor egy kicsit sípol aztán abbahagyja.
De néha akkor is csinálja amikor nem üzemel semmilyen hangkeltõ program.
Vagy valami beállítás nem az igazi, vagy az integált hangkártya nem jó.
Utóbbi orvoslására van itt egy SB Live 5.1 Digital :)

Prince of Máté
oké leszarom mert rmsben pedig 120 watt... És az nem kevés 25ér

Dj Faustus
"P.M.P.O. ban te !"
Amit a gyártók a következõképp határoznak meg:
- Te, Joe! Mennyi legyen a aktív hangfal családunk következõ tagjának PMPO teljesítménye?
- Tudja a nyavalya. Az elõzõ mennyi volt?
- 1200 Watt
- Hm, akkor ez legyen triplája: 3600 Watt.
- Eléggé brutálisan hangzik, venni fogják mint a cukrot...

Prince of Máté
P.M.P.O. ban te !
Nem RMS ben!
Ha nem hiszed nézd meg

3600w na ez már kapásból egy nagy lol...

Lehet serult a membran(valoszinutlen), vagy erintkezesi hiba/megtort kabel. Indits be valami hangot es igazgasd a csatlakozokat/kabeleket kozben, okoz-e valamelyik valtozast. Ha semmi extra nem tortenik, akkor vidd vissza, nem erdemes belebarkacsolni ha garis.
Prince of Máté
Viszont lenne egy kérdésem!
Ne mtudjátoki miért van az ha a mélnyomón a master-t vagy a távirányítón a master volumot állítom akkor a jobb hátsó hangfal recseg!1 hónapja van meg és semmit nem csináltam amitõl baja lehet!

Prince of Máté
Jaaaj bocs ez a Genius egy nagy fos szerintem!
Ne ezt vedd!
1200 WAttos és kb 15-20 ezer!
Az én Geniusom 3600 Wattos és 25 ezer!
AZt vedd meg!
A Creativok általában gyengébbek "wattilag" pl egy 7.1-es creative asszem 100 wattos (RMS) az én geniusom 120....

Prince of Máté
Genius

Met
danke

mindkettõt hallottam már márkarészrõl,tehát nem ezeket a tipusokat,én ezek fényében a creativot választanám.