316
Hangszórók vagyis milyet érdemes venni???
-
#156 "Vettem egy Genius SW Home Theatre 3600 Watt P.M.P.O.-s hangszórót és az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom rákötni a TV-mre?"
Nézd meg a TV-n milyen csatlakozó van.
RCA?
Scart?
Annak megfelelően, hogy milyen csatlakozó van rajta, venned kell egy RCA-Jack, vagy Scart-Jack átalakítókábelt.
"Meg a másik hogy ha játékoknál beállítom a hangot 5.1-re akkor szól az összes a center is de ha MEdia PLayerben zenét vagy filmetnézek akkornem szól a center:("
A zenék sztereó hangúak, így a center csatornát nem használja ki a rendszer.
Filmeknél pedig ha nem AC3 vagy DTS kódolású többcsatornás hangról van szó, akkor az előbbi helyzet áll fenn.
Hacsak nem használsz valami olyasmi kódeket/lejátszót, ami a sztereó hangból dekódolja a többi csatornát is.
Ha jól tudom, az AC3Filter képes erre... -
#155 Laci ide már senki sem ír...
Ezért nyitottam egy topicot de azt a moderátor bácsi bezárta -
#154 Sziasztok! Egy mélysugárzót szeretnék összeépíteni. Bár sokat gondolkoztam azon, hogy veszek egy készet az egyik üzletben, de lehet, hogy nem érné meg. PC-ről szeretném nyomatni. Lenne ötletetek, és kapcsolási rajzotok hozzá? :) -
#153 Meg a másik hogy ha játékoknál beállítom a hangot 5.1-re akkor szól az összes a center is de ha MEdia PLayerben zenét vagy filmetnézek akkornem szól a center:( -
#152 Hi all!
Vettem egy Genius SW Home Theatre 3600 Watt P.M.P.O.-s hangszórót és az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom rákötni a TV-mre? -
#151 Üdv!
Tudtok olyan programot, hangokat vagy valami hasonlót, amivel hangszórókat lehet tesztelni?Asztali dvd hangszóróiról lenne szó.A mélynyomó lehet, hogy nem úgy szuperál mint ahogy kéne, legalábbis mintha kissé halk lenne, vagy nem tudom.... -
Zealot #150 Hát már nem lehetett tovább húzni. Megrendeltem. ...A Logitechet!:) -
#149 Hali!
Szerintem a Logitech-et vedd meg, nekem is az van(csak x-210-es),hangminőségben bőven egyenértékű a creativ-val(ha nem jobb egy kicsit)meg ráadásul olcsóbb is,és ha nem püfölöd, nagyon sokáig nem romlik el.Én ilyet vennék a helyedben a creative helyett. :) -
Zealot #148 Sziasztok!
2.1-es hangfalrendszert szeretnék venni, de nem tudom ezek közül melyik a legjobb?
LOGITECH X230 2+1 vagy Creative INSPIRE T3030 2+1.
A Logitech 2*6W+20W a Creative 2*6W+17W. És a Logitech az olcsóbb! Ti melyiket ajánljátok? -
Hooker #147 Hali!
Én annó 1 éve vettem 40 ropi körül 1 Creative I-Trigue 2.1 3300-t.
Akkor eléggé húzosnak tünt, főleg hogy látatlanba vettem (úgy értem nem hallottam a hangját). Akkor még egy AWE 64-essel szüttyögtem.
Mondanom se kell, hogy majd befostam amikor meghallottam a mélyeket, a magastól meg elolvadtam. A közép az meg olyan amilyen, azaz nem túl sok, de a mai cümm-cümm zenére nem is kell nagyon. :))
Aztán feltörtem mint a talajvíz:
Vettem 1 RME HDSP-9632-t (hangkértya) http://www.rme-audio.com/english/hdsp/hdsp9632.htm ez egy elég komoly kártya elsősorban produceri munkákra ajánlott.
Beraktam a gépbe, első benyomásom az vót hogy többet nekem mp3at ne adjon senki sem. Az audio CD és az empé három között ég és föld a külömbség.
Most a hangszórókat akarom lecserélni valami stúdióban hsználatosra. Valószínű Tannoy lesz.
Na csak ennyit akartam mondani (csorgatni 1 kicsit a nyálakat). -
#146 Sziasztok!
Nekem egy Jazz 9940-es hangszórószettem van,amit kb. 2 éve vettem.
Sajnos a minap betörés áldozata lett az egyik front hangszóróm.
A barom állatok csak ennyit bírtak elvinni!!! (hogy rohadnának meg!) A kérdésem az lenne, hogy tud e valaki olyan helyet ahol külön is meg tudnám venni ezt az 1 db hangszórót?
Jómagam nem hallottam még ilyenről,de hátha tud vki. segíteni.Előre is kösz. -
steweee #145 genius 4.1 hangfalam van 3 éves. most a bal hátsónak szinte! elment a hangja. szól rendesen, de 25%a a többinek. ha nagyon hangosra veszem a hangerőt, a többi üvölt, az meg szól normál hangerővel. egyszerűen nem értem mi baja lehet. volt vkinek hasonló? -
#144 hmmm.gondoltam ide is beírom:lenne egy kérdésem:ozaki B5 5.1-em van.Venni akarok a SAL ból egy 25 centis 100Watt -os mályhangszórót (3990 ft.)
Ha ezt rákötném a sub-ra a center hangszóró helyére (20W) akkor rendesen,szépen tudna szólni,és nem lenne semmi baja?persze vennék hangváltót is. -
leonaprofi #143 Tud valaki abban,segiteni,hogy miért nem szól 5.1-ben a gépem??????????????Pedig a hangkártyám és a hangfalam is 5.1-es!!!!!!!!!!!!Valaki segitsen,mert már régóta vesződök vele!!!! -
#142 szerintetek melyik éri meg jobban? Egy Creative Inspire Digital 5500 vagy JAZZ J9941??? Vagy egy olyat mondjatok ami nem csak film nézéshez hanem zenehalgatáshoz is király!!! -
#141 Hangfal építéshez linkeket, progikat tudtok ajánlani?? Főleg kialakításhoz érdekelne, hogy mekkora térfogathoz, milyen útvonalon kéne elvezetni a reflexet -
#140 krilától szedtem ezt a kis leírást a hwsw-ről, akinek Genius 5.1 HT-je van az olvassa el és esetleg próbálja is ki.
"Hello bello boldog Genius tulajok! Szeretettel üdvözlök mindenkit kinek szeme megakadt a címen! Nemrégiben én is tulajjá váltam... ...(hurrá) hazacipel,, beröffent,, hallgat,, majd hangerő felteker. láss csodát, nem tetszett. Mikor a mélyláda úgy isten igazából elkezdett dolgozni, mindeféle szélzajgyanús hangzás ütötte meg fülem. Suszogás, füttyögés. Volt ott mindeféle állathang csak rendes basszus nem.
-ÁÁÁÁ mondom-Ez nem lesz jó!
-Valamit ki kell találnom, megoldandó ezt a bosszantó problémát!
Nos, hogy soká ne várassak senkit, szeretnék néhány egyszerű lépést leírni, amivel ''kvázi'' közösségünk tagjai még szebbé tehetik légrezgetőjük hangját!
Hozzáteszem, nem kell elvetemült szakképesítés egy kis csoda elkövetéséhez. Elég lesz, némi szemfülesség.+ csavarhúzó+műgyanta, vagy ragasztópisztoly+hangcsillapító vatta (amit a hangszórószaküzletek többségében aránylag olcsón, be lehet szerezni) Mire a project a végére ér, nagyságrendekkel szebben fog szólni a komplett cucc! (mintha +40-e ft-ot ráköltöttél volna)
Step-by-step Gyengébb idegzetűek gördítsenek az utóirathoz!!!!!
1.Hátlapból összes lefogatócsavart hajtsd ki, ütközésig tedd el a páncélba, hogy meglegyen!!!!! Most feltárul szezám barlangja, Vagyis egy nyomókamrás mélysugárzó. A leemelt hátlapon, mindenféle (istenfélő hifista álltal elkerülendő) IC-ből összetákolt kapcsolás rejtezik. (nem szapulni akarom, de a hifi az máshol kezdődik).... Nem is erre mutatnék rá! HANEM NÉZZÜNK LEJJEBB!!! ......lejjebb......méééég.... egy kicsit .....most jó. Amire nézel az a 220V-os táp zsinórja, amint álltalhatol a fenéklemezen. Nos ez kissé gányul vagyon megoldva, vagyis egy bepattintós kétrészes törésgátlón keresztül.
EZT A PONTOT JEGYEZZÉTEK MEG! Majd haladjon lejjebb a tekintet, az intimebb zónák felé. ottan találjátok a FŐKAPCSOLÓ-ra hasonlító ojjektumot!
EZTET SZINTÉN FELKARCOLNI! És végül egy sejtelmes lágy műanyagból készült doboz melyen nyugodjon a szem MEMORIZÁL DETTO!!!
Beavatkozási lista elkészült, Most jöjjön a ''neheze''
2.RAGASZTÁS: keverj be kb 4 g műgyantát (ha gyorsabb kötésű hamarabb összeszerelheted) és a 220V-os zsinór törésgátlóját csorgasd körbe bőven! Ügyelj, hogy mindenhová jusson! Figyelmesen megszemlélve ugyanis a kis sárga emberek a ragasztópisztolyos attakk során a bilincs belsejébe, rendszeresen elfelejtenek juttatni matériát. NA EZTET fogod pótolni. (és volt huzat, nincs huzat)
3.Siklasd át a te pillantásod, ama főkapcsoló környéki terepre.Pontosabban egészen körüle! Ottan biza megen rést talál a te szemed. Ha nincs kedved körbecsorgatni, akkor némi erősebb ragasztószalaggal is megoldható a dolog.
PL:duck tape..mert biza ez is fütyülget, ha úgy hagyod.
4.. FEKETE DOBOZ! Nagyjából ez a legmacerásabb része a dolognak! Na nem kell megijedni, nem valami szupertitkos adathordozó van benne feltörhetetlen kódolással, csupán 4db plusz csavart kell kihajtani. A doboz elméletileg a csatlakozókat választja le, az egyébként igen izmos mélyhangoktól.(szerintem nem sok sikerrel)
Szedd le a dobozt és nézz alá, látni fogsz egy szerény méretű gumipogácsát, na EZT DOBD KI GYORSAN A F.....BA!!!!! az így keletkezett rést, vagy hézagot tömd ki NAGYON SZOROSAN vattával. Annyira legyen keminy, ha összeszerelted, ne tudd könnyedén mozgatni a ''műfedőt''.
(szívem szerint, kiönteném műgyantával az egész dobozt, DE EZT SENKINEK SEM AJÁNLOM)
5. összeszerelés előtt a vatta maradékát (sok kellett maradjon) szépen osszátok el a nyomókamra belsejében, hátlapra, oldalakra, trafó köré stb. stb.
6. szereld össze!
UI: Azt kell mondanom így a végére érve. Sokkal jobb így a mélyláda hangja!!!
Aki csak teheti próbálja meg megcsinálni!!!!! Természetesen az itt leírtak NEM vonatkoznak azokra a boldog tulajokra, akiknek SEMMI gondjuk nincs vele!
Esetleg a front, és szatellit dobozakat is kibélelhetitek vattával. De ez mán csak télleg luxxxus!
Na csövi mindenkinek. Kössz a figyelmet! És jó szerelgetést
Hajrá GENIUS" -
#139 creative (nem drága de jó) -
#138 A Prohardver-en volt egy jó hosszú, kétrészes 2.1 teszt, sztem olvasgasd át, jónéhány cuccost meghallgattak.
-
#137 Miylen legyen a 2.1 hangfalam?? -
schatis #136 haliday.
Teszteltem tegnap egy Ozaki B5 HM050 5.1 es hangrendszert:
http://www.ozaki.com.tw/global/modules/showroom/item.php?pID=1
ami tényleg fantasztikusan jól szól, és az ára se túl vészes 30e ft környékén megvásárolható.
Nem csak a mélynyomója, hanem az összes hangszórója fából van. A mélynomó kúpos talpakon áll, a többi hangszoró alatt pedig gumi talpak vannak, ami nagyon jól tapad, a center igy akár döntve is felrakható a tévé tetejére. Nem kell félni hogy elcsuszik.
Kábelekkel is fullosan fel van szerelve a rendszer. Kb 6-7e Ft értékü kábelt adnak hozzá, épp ezért furcsáltam, hogy viszont a távirányítóhoz nem jár elem (mini ceruza). No mind1.
Gyönyörűen szól az egész cucc, erőteljes dörmögő basszussal, kellemes magassal. Nagyon frankón, elhelyezi a térben a hangokat. Élmény így mozizni.
Kár hogy becsúszott 1-2 bosszantó "apróság":
- belerecsegnek a lakás elektromos anomáliái pl a neon felkapcsolása, ezt egy 200ft-os zavarszúrővel ki lehet-(ett volna gyárilag) küszöbölni.
- elég rendes alapzaja (sustorgása) van bekapcsolva a cuccnak (55db) a gyári adatok szerint. Ami nem hallható ha számítógéphez használja az ember, akkor ugyis elnyomja a gép zaja, de asztali dvd-hez kötve egy hangyányit zavaró.
De film közben amikor megszólal a cucc, fel sem tűnik. Akkor a hangzás mindent feledtet. Nekem nagyon bejött a cucc.
Kellemes design, jó hangzás, olcsó ár.
Én csak ajánlani tudom. -
#135 CREATIVE INSPIRE L3500 I-Trigue val van valakinek tapasztalata?ezt neztem ki magamnak az altec lansing 621 elleneben. -
#134 Az A3.600 a legfrissebb (február 10-i) árlista alapján 35.750 Ft, a Creative 6700 34.375 Ft, az Ozaki Q3 33.688, a Z640-es 30.250, a XA-3051-es 31.625, a 9938B 26.400, a 9941 pedig 40.945. Az árak mind bruttó HUF-ban értendők. Amint látható, egyedül a 9941-es lóg ki (felfelé), a többi egy árkategória, itt már csak személyes preferencia és hallás utáni döntés jöhet szóba. Jelenleg kettő felé hajlok erősen: az egyik a Philips, a másik a Creative.
-
#133 Üdv! Hát ezt így nehéz lenne megmondani, megkéne hallgati őket. Amúgy a Philips Aucustic Hi-Fi Surround A3.600-t mennyiért kínálják Debrecenben? Mert amint látom igen nagy a szórás. A subbja az Fa, wOOx 2x25W RMS. Ez teccik benne :) De az InSpire is inspiráló nagyon. :) -
#132 Üdv!
A tavalyi 2.1 vásárlásom (#71-72) végül is elmaradt, de most bepótolnám, de már 5.1/6.1-ben gondolkozva. Adott egy (dobozos, eredeti) Audigy 2-es, nagyon magányos kártya (egy A4Tech ASW-10 2.1 nem igazán nevezhető "kielégítő"-nek a számára...), ehhez keresnék megfelelő "társat" olyan max. bruttó 30-35,000 éves korig, kölcsönös szimpátia esetén hosszútávú házassággal. :) Elsősorban közös filmnézésre és játékokra, másodsorban zenehallgatásra.
Amiket már néztem tesztekben is:
-Creative InSpire 6700: 6.1, nagyon jókat írnak róla, viszont műanyag és nincs távirányítója;
-Ozaki Homme Q3: csak 5.1, de távirányítós és a mélynyomó fából van;
-Philips A3.600: 6.1-es, Philips, alább is dícsérték.
A három közötti árkülönbség minimális, néhány száz HUF, tehát elhanyagolható (Debrecen, Multimedia Tower, e heti árlista alapján). Érdekelne még a Logitech Z640 és a Jazz 9938B, vagy a 9941, vagy az Altec XA-3051, hangzásilag, mert a weboldalak színes-szagos képeit, technikai paramétereit már láttam/olvastam.
Segítségeteket a "párkeresésben" előre is köszönöm. :)
-
#131 Az, a mélynyomó fa. Ebertelen jól szól, talán meg is üti a 2x100-as kenwood-omat. -
#130 nekem 15 w-os.... -
#129 Fa-dobozos?? -
#128 Na jo. Megvettem egy Crerative inspire 2.1-est, (P380) 11000-ért az aqua-ban. Emberetelen jól szól, nagyon durva!!! Megérte.... -
#127 30Watt-al nincs basszus?basszus! :D A többiben 10wattos szokott lenni a mélynyomó..... (vagy még annyi se) -
#126 Ezt mintha láttam volna egy boltban szép nagyon de a hangja...nincs basssszzzuuuuussss!!! -
#125 Sziasztok! Van valakinek ilyen kütyü:
Codegen SP916 2.1 hangszóró
2.1 hangfal rendszer
30W+2x12W
20Hz~180Hz, 150Hz-20KHz
45dB
radió FM 87-108MHz
elég meggyőző, 7000+áfa.
Tudtok róla valamit? Hogy szól stb. ??
-
#124 Mondjuk, mindenesetre nagy pozitívum, hogy a DVD-indexen is említésre méltatnak ilyen cuccost, és beszámolnak róla! Nem jellemző, hogy foglalkoznának ott PC-s hangeltőkkel is...
-
#123 Szia.
Érdekes darab, én is utána néztem.
Itt alább találhatsz róla infótkat.
Ez ugyan a kisebb tesója, végül is itt az NTX-flat rendszerről van infó, amit az 5.1-s nagytesó is használ.
NTX resarch
http://www.nxtsound.com/industries/popUpNews.php?f_id=300
Itt, meg úgy általánosságban.
http://dvd.index.hu/index.php?cikkid=3267
http://www.multimedia.hu/
Azt amit kihámoztam, hogy nem egy üvegesbarát cucc, de amit tud az muzikális, és korrekt.
Mindenesetre a 100W RMS kisebb szobában elég lehet. Meg ez a vékony flat-panel. Habár nagyon jókat regélnek róla. Talán inkább szépen szól, mint erős. :) Biztos nem arra készült, hogy a hangnyomás legyen mindenek alárendelve...
Habár ebben a kategóriábán, s a többi PC-s zajkeltő között biztos TOP-on van, és megállja a helyét.
Nemtom mi a zenei izlésed, de jó lenne télleg meg hallgatni.
-
dashed_ #122 koszi.. igazabol meg nem hallotam errol a philips hangcuccrol de utanna nezek..
ha vkinek lenne ilyene az is irjon milyen.. kosz -
#119 Köszike nagyon szépen!!! -
titike #118 nézd meg a Gamestar 2004. januári számát abban vannak a 2.1-es hangfalak tesztjei. -
#116 Szeretnék venni egy 2.1 hangfalrendszert de nem tudom milyet. Szóval tanácsotok várom!!!
És lenne egy-két feltételem :
- Olyan 12.000 Ft körül kéne!
- És legyen minden hangszóró fadobozos!
Köszike!!!
-
dashed_ #114 hm genius mar van 36ert is lehet hogy az lesz belole.. -
dashed_ #113 talaltam 1 par hangszorot ha vkinek van tapasztalata ,velemenye az ossza meg velem :)
Lg z640 25E Brutto
jol nez ki es meg olcso is viszont pontos adatokat nem talaltam rola (hangszorok teljesitmenye stb)
Genius SW-5.1 Home Theater 40E Brutto
igazabol szrtem tul nagyok a hangszorok + a dizajn se tetszik. viszont rendes fa dobozokbol vannak a hangszorok ami pozitivum..