683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
-
ludovikusz #403 Ezt már én is átnyálaztam... Valami néhány ezer Ft-os megoldást keresek, persze ha nem lesz más talán beruházok egy ilyenbe. -
#402 VGA-TV konverter keresés -
ludovikusz #401 Örülnék, ha lenne Tv-out (nem is írtam volna ide), de sajnos nincs és nem is lesz, mert noteszgépről van szó, ezért marad ez az öszvér megoldás. Tehát a kérdés továbbra is fennáll... A TV egyébként 100 Hz-es (nem tudom számít-e) és van rajta 2 scart, amiből az egyik RGB-s, s-video és rca bemenet. Hallottam valami vga-rgb átalakítóról, nem lehetne azzal kezdeni valamit? -
#400 Ja és pont emiatt már nem nagyon használnak VGA-TV konvertereket. -
#399 Igencsak el vagy maradva...
Ma már szinte az összes VGA kártyán TV-OUT is van - csak annyiban különböznek egymástól, hogy egyik részükön kompozit (RCA-hoz hasonló), más típusokon (a többségen) meg S-VHS csatlakozó van.
És amelyeken S-VHS TV-kimenet van, azokhoz a dobozban adnak egy lengőcsatlakozót is, ami egy S-VHS->RCA átalakító.
Tehát ha a TV-den van RCA-s AV-bemenet, akkor királyság. Ha viszont csak EuroSCART-os van a TV-den, akkor ahhoz kell még egy RCA->SCART átalakító - de ez is megvan néhány száz forintból. -
ludovikusz #398 Monitor kimenet és tv között csak vga-tv konverter jöhet szóba, vagy létezik egyszerűbb (olcsóbb...) megoldás is? -
#397 Milyen csatlakozóval dugtad rá a tv-re? -
REDBULL #396 A tv kimenet át van állítva, a tv is be van állítva.
A 7-pin-es mini-din NEM S-VHS csatlakozó. Már mászkáltam eleget a neten ezen címszó alatt és ebben biztos vagyok.
Ez sajnos nálunk még nem szabvány csati. Nem is értem miért ilyet raktak a kártyámra. Megelégedtem volna a kompozit csatlakozóval is. De a köszönöm, hogy reagáltál. Várom a többi hozzászólást és segítséget is. -
#395 Talán ha a TV-kimenetet NTSC-ről PAL-B-re állítanád...
Ja, és amiről te beszélsz, a "7-pin-es mini-din", azt valójában S-VHS csatlakozónak hívják. -
REDBULL #394 Annyit még hozzá tennék, hogy a tv kimenetem a kártyán 7-pin-es, de egy 8-pin-es mini-din--->RCA átalakított kaptam hozzá. Ha valakinek lenne ilyen vagy valaki tudja, hogy hol lehet ilyet kapni az írja le, köszönöm.
Üdv: REDBULL -
REDBULL #393 Sziasztok,
Segítsetek nekem kérlek, ha tudtok.
Connect3D Ati Radeon 9800 pro-m van 128 MB DDR RAM-mal.
A problémám a tv kimenettel van, ami 7-pin-es mini-din, ha jól tudom. A tv-n van kép, de rosszak a színek, méghozzá ilyen lilásak és a kontraszt is sötét. A finomhangolások nem segítenek meghát volt már pár videókártyám és egyikkel sem volt gondom. Ha valaki tudna nekem ötletet adni vagy valaki tapasztalta már ezt a jelenséget annak várom az ötleteit, megoldásait. Nekem tenne vele szívességet, ha leírná. Előre is köszönöm a segítséget és fáradozást.
Üdv: REDBULL -
#392 Nem mindegy, hogy milyen SCART-kábelt használsz (ha nincs átalakítód), mert általában a legegyszerűbbek (legolcsóbbak) csak egyirányúak, és te valószínűleg egy SCART -> RCA irányút raktál rá az RCA -> SCART irányú helyett. -
#391 megoldódott a szín probléma
én tv-mnek nem volt jó a közvetlen s-video-scart kábel
kellett venni egy RCA-Scart átalakítót (input)
tehát gépből kijön s-video --> s-video-RCA átalakító --> ez csatlakozik a RCA-Scart adapterhez (a képen van)
és ekkor már tökéletes lett a kép színnel együtt -
#390 sikerült, a TV feliratra kellett bökni, csak nem láttam, hogy az gomb :(
viszont összes PAL-nál nincs szín???
s-video - scart kábelem van (tv csak scart) -
#389 azt kiírja, hogy PAL-B, de hogy változtatni hol lehet azt nem tudom? -
#388 most már nem fut a kép, de fekete-fehér
hogy váltható színesre? -
#387 Állítsd át a kimeneti TV-szabványt PAL-ra. -
#386 ez a tv-re vetítés mumus téma
én már egy éve szenvedek, de nem sikerül a képet tv-n megjeleíteni
ATI Radeon 9500-ös kártyám van
friss gyári driverrel (játékok mennek), de Catalyst fél éve és most sem megy, indulás után ugrál össze-vissza a kép a monitoron (szóval Gigabyte-os drivert használok)
most viszont szükségem lenne a tv kimenetre
de tv-n fekete-fehéren fut a kép
valaki részletesen elmagyarázná hogyan is kell beállítani a dolgokat?
mert nekem már ötletem sincs -
#385 THX -
#384 bios editor-->pal--->bios flash--->kész -
D4nsz3r #383 Sajna még mindig nem találtam ilyen kábelt, tehát vAn egy Asus 9600xt karim és eltéptem a tv-out kábelt!Nincs valakinek ilyen eladó vagy nem tudjátok hol lehet venni? Én sehol nem kaptam!!!
A kábel egy 7tűs svideo-rca átalakítós!Légyszi aki tud ilyet eladót az mailezzen és mellőzzetek a hülye beszólásoktól" mennyé az elektroworldbe" meg hasonlók, mert ezt a 7 tűs s-video/rca átalakító, nem szabvány sehol nem lehet kapni, mert csak az asus gyártja a kártyáihoz! -
#382 Na akkor ismét rákérdezek a #375-ös kérdésemre:
Tudja-e valaki, hogyan lehet belenyúlni az nVidia-s kártyákba úgy, hogy már DOS-üzemmódban is PAL jelet szolgáltassanak a TV-kimeneten (alapban NTSC jel jön). -
#381 Jaja, nalam is igy megy :) -
#380 Tévedés...
A TV-Tool támogatja a GF2 MX400-as kártyákat - nekem is ilyen volt kábé két évig és tv-tool-al használtam videonézésre.
De mostanában én is már csak a detonator (pontosabban az utóbbi időkben: ForceWare) driver beállításaiban használom a TV-t teljesképernyős videoleképező eszközként - amíg a TV-n teljes képernyőn megy a film, addíg a monitoron a lejátszót le lehet tenni tálcára és mással foglalkozni (asszony gépel én meg filmet nézek ) -
#379 Tvtool-t felejtsd el ha ilyen kartyad van, ha jol tudom nem is tamogatja.
Legegyszerubben a detonatorban lehet beloni a tv-outot. -
bobo11 #378 sziasztok
olyan problémám volna hogy a tvtool-t ha rárakom elmegy a kép a moncsin de a tv-n se jön be most,régen bejött,utána viszont csak vga vagy csökkentett modban tudom elinditani a gépemet és ujra felkell tenni a drivert/legujjabb detonator/a kártya geforce2 mx400 tv out
lehet hogy elszállt a tv out-om,attol még jo lehet az s-video kimenettel mert az is van a karin?
van valami progi amivel lehet tesztelni a tv out-os kimenetet hogy jo-e?
üüdv -
#377 Tesco, Auchan,.... "szórakoztató elektronikai részleg" -
D4nsz3r #376 Sziasztok! VAn egy Asus 9600xt karim és eltéptem a tv-out kábelt!Nincs valakinek ilyen eladó vagy nem tudjátok hol lehet venni? Én sehol nem kaptam!!!
A kábel egy 7tűs svideo-rca átalakítós!Segítsetek -
#375 A driver elepítése után - ezzel ugye mindenki tisztában van -, a tv-kimenet beállításaiban a TV-szabványt át kell állítani NTFS-ről PAL-ra, mert a legtöbb geforce tv-out alapüzemmódja az NTFS.
Sajnos még a boot-olás során (egészen az XP betöltődéséig) NTSC üzemmódban megy a VGA.
Tudja-e valaki, hogy hogyan lehetne átállítani a videokarit, hogy már DOS-üzemmódban is PAL jelet szolgáltasson? -
Buddhha #374 lehet, hogy a húzás nem teccik neki, de az atihoz nem értek... :P
próbáld meg húzás nélkül is, és ha úgyis elrontja, akkor vidd vissza, és próbáld meg gariztatni... -
#373 Van valakinek tippje, hogy a Rage3D miért miért rontja el a TV kimenetet? Olan mint ha valami kontakt hiba lenne a kébellel,de uninstallálás után ment normálisan.
VGA: PowerColor ATI Radeon 9500@9700 Catalyst 4.9 Beta Rage3D 3.9. -
Buddhha #372 nvidia settingsben mélyedj el... ott vannak olyanok, hogy a másodlagos displayt hogyan lehet buherálni...
-
HoTDoG #371 Antennát kihúztam, most már nem fut a kép, csak a felbontással lehet valami, mert nincs az egész képernyő a képen.
A másik: Eléggé gyengén lehet látni a dolgokat. Mit állítsak még? -
#370 Húzd ki az antennát a tvből -
HoTDoG #369 Na scart-al sikerült minden. A video out-ot a gépbe, scartot a tv-be dugtuk és kész. Hang az a hangfalon lesz, mert nem kompatibilis a "dugóval". Na de ha átkapcsoljuk a tv-re, az adás rezeg, fut a kép, mozog fel-le. Erre valami 5let? Sürgősen lécci! -
#368 Képhez: VGA ból svideo/rca kábel, abba rca/rca kábel, azt vagy közvetlenül a tvbe dugod vagy scart/rca átalakítóba.
Hang: hangkártyából a kimenetből kábel vagy a tv hang rca bementébe vagy a scart rca átalakítóba. -
HoTDoG #367 Na, 1 haver tud hozni scart kábelt.
Ezekkel rendelkezik: Audio Out-L; Audio In-R, Audio Out-L, Audio In-R, Video In, Video Out.
Tehát akkor a scart végét be kell dugnom a tv-be, és a többit a tv-be, ha hangot is szeretnék. -
HoTDoG #366 Na... Sajna kicsit balfácán voltam. Letöltöttem a tvtool nevezetű progit, és rákattintottam, h külkdje az adatokat a tv-re... Persze aztán reset után sem jött be a moncsi, úgyhogy az ismerősünktől kellett kábelt kérjek, és keresnem kellett 1 normális tv-t a házban. (a legkisebb)...
ANnak az elején van video meg audio bemenet. Így gyorsan is ment. Ez egy kis philips tv, 1 éves sincs. Na ennek van egy "párja", csak én hívom így, mert dettó, de dettó ugyanaz, csak elől meg sehol nincs rajta audio meg video bemenet, csak elől egy fülhallgató...
A kábel amit kaptam, asszem rca a tv-be, és svhs a gépbe meneteles :). Scart kábelem sajna nincs.
A konverterrel is próbálgattam. Mert ugyebár azon is van video bemenet, és az hozzá van kötve a géphez. De sehol nem találtam meg... -
#365 Nálam: VGA-ba svideo/rca átalakító az svideo felével(amit adtak a kártyához kábel 4-5cm hosszú), abba rca-rca végű kábel, a másik vége meg a tv-be, lehetmég scart/rca átalaítóval is.
Arra figyelj, hogy ha a kábeleket húzgálod ki be akkor a gép ki legyen kapcsolva mert elszállhat a tv kimenet a kártyán. -
HoTDoG #364 Tehát azzal a kártyával van összekötve amit a vidkártyához adtak, kb 5 cm, és a másik a tv kábel. Nemtom pontosan h ez jó e, de belement. (ezzel van összekötve a tv a konverterrel)