683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
  • HoTDoG
    Sziasztok!
    1 filemt szeretnénk megnézni, de nem a moncsin, hanem a tv-ben. GeForce FX 5200-as vidkarival rendelkezem. Ha jól tudom tv ki és bemenetes. Van egy kb 3-4 cm hosszú csatlakoztató. Bedugom a gépbe, és a tv kábelt hozzákötöm. Bekapcsolom a tv-t, próbálom a nvidia menüben beállítani, de eddig eredmény nélkül. Újraindítottam, már mindent csináltam, de nemnagyon látok a tv-n semmit.
    5let?
  • Davidsned
    Köszesz!
  • Tattoo
    Én nemrég raktam össze a tv-vel. Tehát amennyiben van rajta tv kimenet akkor meg kell nézni hogy az svideó vagy kompozit videókimenet-e. Venni kell 1 megfelelő videókábelt, 1 scart csatlakozót és egy hangkábelt. Értelemszerüen összedugni, aztán tv bekapcs majd a videó helyén ha jól csináltad akkor meg fog jelenni a kép.
  • Davidsned
    Hi!
    Lenne egy kérdésem (elnézést, de elég kezdő vok még ebben): Van a gépben egy GF 4 MX 440 64 MB, AGP8X VGA. Ezt hogyan tudnám rákötni TV-re. Kábelem nincs hozzá, abból milyen kell?
  • Danecay
    Próbáld meg úgy beállítani, hogy a TV vagy Projector legyen az elsődleges kijelző, ne pedig a monitor. Szerintem a probléma ezzel meg is fog oldódni, viszont ezek után a monittoron nem fog megjelenni a játszott videóanyag, de gondolom ez nem akkor a nagy baj, mert úgy is kivetítve, vagy TV-n akarod nézni :)
  • Gerry
    Üdv!

Lenne egy kis problémám, ami valamelyest kötődik talán ehhez a topichoz:
    Adott egynotebook, amit ha TV-re vagy projector-ra kötve minden szépen meg is jelenik a megjelenítőn, kivéve a video-kat. Desktop, képek, stb minden megy, de ha pl PowerDVD-vel vagy Windows Media Player.el, vagy akármilyen média lejátszóval akármilyen videót (mpeg/divx/WMV) le akarunk játszani, akkor a lejátszó kezelőfelületén kívül a képen csak egy fekete folt látszik. Akár fullscreen-ben nézzük, akár ablakban, a video helyén csak fekete folt van. TVTool sajna nem használható, mivel ATi videochip van a notebookban.

Biztos van valami egyszerű megoldás rá, csak még én nem jöttem rá. Ja, Windows XP Pro van a gépen, és a Compaq-tól letölhető legfrissebb ATi driver. Valakinek valami ötlete?
  • Crokin
    Az lehet egy megoldás, hogy kihúzod az antennát a tv-ből. Vagy kábelt vagy amin jön bele az adás :)
  • Zozo76
    Nekem 100Hz-es Philips van de amikor PL a Mafia-ban elfordulok mondjuk 180-fokos iranyban lehet latni a fesus hatast mintha interlace lenne. Gondolom az is(?).
  • Banyapapa
    Tudna valaki irni egy franko lejátszott, mert a ATI9200 kártyárol megy ki kép a tv-re , de a film nem jelenik meg a lejátszokban (media player,media player classic) :/

Elöre is köszi.
  • Danecay
    Hi All!
    Volt már nekem valamikor egy olyen jellegű hozzászólásom, de a problémám maradt.
    Idézem:
    "Na szóval akoor, a problémám az lenne, hogy amennyiben kiküldöm a TV-re (Panasonic TX-29PS2P)a videójelet, nem tudom beállítani teljes képernyóre a képet. Hiába húzom szét horizontális irányban mintha egy keret lenne (főleg alul) és egyébkén is ha nem lenne ott az a bizonyos "keret" hamarabb elérném a képszéthúzás maximumát mármint amit a szofver enged minthogy széttudnám húznui telejes képernyősre a képet. Hát ez egy kicsit zavaros volt, de remélem érthető :) Ha pedik a beállítsoknál a Teljes Képernyős Megjelenítést választom, ebben az estben, már teljes képernyős lesz a kép, viszont túllog vertikális és horizontális irányban is egyaránt :(
    A másik problémám pedig az, hogy azt vettem észre, hogy amennyiben számítógépről játszom a filmet és TV-n nzem akkor sokkal jobban és hamarabb elfárad a szemem mintha csak egyszerűen TV-t nézek. Ez számomra arra enged következtetni, hogy amennyiben a számítógépről jön videójel a TV-re kevesebb a képfrissítési gyakoriság, viszont ezt nem tudom hol és hogyan tudnám ellenőrizni és szabályozni."
    Erre az óta kptam egy olyan válasz hogy ez lehetetlen, mert legalább 50 vagy 60 hercen kell frissítenie a TV-nek. Hát valóban ha tévét nézek semmi gond, de ha a számítógép képet a TV-n akor viszont nekem nagyon úgy tűnik, hogy lehetséges. Most is épp át van lőve a kép a TV-re is és a fórum látszik ott is, pedig csak a szemem sarkából látom a TV képét de majd meg vakulok, ez főleg a fehér színnek köszönhető és ilyenkor látszik, hogy vibrál igazán.

Lett új problémám is :(
    Nem is tudom, a 4.3-as vagy a 4.4-es Catalyst óta csinálja az a TV-n a kép, hogy hiába váltom át teljes képernyőre a TV tulajdonságainál, nem ilyen lesz, sőt, úgy eltolja a képet felfelé, hogy alul marad kb 10-15 cm-es fekete sáv. Így marad a nem teljes fépernyős nézet, de akkor alul és felül egy-egy 2-3 cm es fekete sáv amit sehogy nem tudok kihozni a képből.
    "Nincs avalamilyen segédprogi az ATI kártyákhoz is mint pl. az nVIDIA kártyákhoz a TVTOOL?"

Ha tud valaki segítsen plíííz!!!
    A jótanácsokat előre is várom ill. koszönöm!
  • Adi
    Nem segít!!
  • Adi
    antenna van benne... am-mikro csak lent van. akkor az antenna zavar be?
  • Met
    Húzd ki a kábeltv madzagját a tvből.
  • Adi
    Lécci magyarázátok el, hogy mi lehet a gond?? Részletesen ha tudjátok. Ebbe nem vagyok egy mester. A kivezetésbe. Amúgy meg gf4 ti 4200-ről van szó!!
  • Adi
    Hi!
    Lenne nekem egy gondom. Kikötöm a tv-re a gépet. És mikor megy a film ilyen fehér vonalak futkosnak. Nagyon idegesítő. Vmi mód van ezt megszüntetni? S-video kábelel kötöm ki. Amit adtak hozzá a vga-hoz.
  • efter
    ja meg látható külömbség van az svideo és a kopozit kimenet képminősége között??
    me nekem azt szokta csinálni a kompozitkimenet hogy néha akad a kép(picike kis szaggatás)
  • efter
    az s video kábelnek speckos cucc kell?(árnyékolt)
    vagy jo a soóima nemtom hányeres fezeték is?
  • xtaki
    sziasztok!

van tvout problemam...nemtom mennyire jo topicban jarok!

szoval ati 9500 64M, svhs kimenet, scart, panasaonic uj TV.

eleddig svhs->svhs bemenet mukodott es minden gond nelkul tvztem. de amiota kiprobaltam a scartos dolgot, azota szintelen, szagtalan. visszeraktam az eredeti rovid kabelt a kozvetlen svhs bemenetre, de az is fekete feher. man' a boot kepernyo is.

a display properties ablakban a masodik kepernyo szinmelyseget keptelen vagyok 8bit rol elmozditani.
    de hat ugye man' a boot is fekete feher...

mi lehet a baj?
    hardverhiba?
    lehet, hogy a kartya kiemenete tonkrement?
    lehet ezt javitani?

idokozben kiprobaltam a scart scatlakozoval osszekotni a videomat es a TV-met, ami gond nelkul ment. szoval nem a TV bemenete romlott el, az man' bizti
  • dashed_
    jonagy hulyeseget irtam mint latom ..
    az ott Svideo akar lenni nem svcd :)))
    koszi sejtettem hogy az lesz a Scart de nem voltam benne biztos . asszem van is itthon egy svideo scart atalakitom szal akkor nem lesz semmi gond..
    es koszi a gyors valasz
  • M@TriX
    Azt "hosszokas teglalap" = SCART csatlakozó. Ezzel tudod összekötni majd a cuccost.
    Kell egy S-Video-SCART átalakító kábel és kész is.
    Ha profin akarod (nekem úgy van. ;))
    Akkor az audio kábel is vele megy és egyként megy bele a SCART-on keresztül.
    Ha van egy elektronikához konyító ismerősöd akkor a kábelt hipp-hopp megcsinálja. Anyagköltség kb.1-2 ezer.
    Nekem 15 méteres kábel kellett, de volt egy jó ismerős, aki erősítőkkel foglalkozik. Szépen összedobtuk.
  • dashed_
    udv
    nem akartam uj topicot nyitni ezert ide irom

szal tvoutos kartyat milyen bemenetu tvre lehet rakotni??
    egy regi samsung tvm van amin a sima antenna kabal bemenet + egy video bemenet van (vagy mi, hosszokas teglalap es az egyik sarka le van vagva) vagy csak svcds beneture lehet rakotni? holnapig ki kene deritenem plz irjatok meg hogy be tudom e majd kotni..
    Koszi
  • Fam
    tv kartya az jó, de a sima tv-out az csak kijelé viszi a képet
  • Iminyó
    tv kartya nem jo?
  • Iminyó
    csak out-os nem eleg?
  • Fam
    pl.: connectix powerdirector + gyari kabel (vagy amilyen kell a kamerádhoz), nomeg egy vivos kártya
  • Iminyó
    Hello! Lehet, hogy nem ide tartozik: ha kamerarol szeretnek, svcd-be vagy avi-ba rogziteni, milyen kabelek illetve szoftverek kellenenek. Bocs az ekezetekert...
  • dtk1985
    Hi. Ati-nal is van hasonlo program mint a TVtool vagy annak hasznalhato a gyari programja (ha van neki olyan egyatalan)?
  • lacibacsi
    Helló!

Nekem Sapphire Radeon 9600 pro kártyával van TV-Out problémám.

Összekapcsoltam a TV-vel (Samsung TV, Scart csatlakozóval). A kábel a szabvány RCA + SCART átalakító.

Bekapcsoltam a TV, majd a gépet.

A TV-n megjelent a boot képernyő, Windows logo, majd.....sötétség

Próbálkoztam a beállítások legkülönfélébb variációival (valószínűleg csak a jóval nem), de semmi eredmény. Sem a képernyő, sem a lejátszott filmek, sem semmi nem látszik a TV képernyőn.

Valamit el is állíthattam, mert mostmár a bejelentkezés sem látszódik a tv-n.

Mit tudnék tenni? Van valahol leírás a TV-kimenet beállításáról?

Köszi minden segítséget!

• mikike
    a legújabb van fent
  • NeoMaN
    tegyél fel újabb detonatort
  • lacibacsi
    Köszi a válaszokat!
  • NeoMaN
    9.0-ás van már...
  • NeoMaN
    Be lehet dugni, de nálam már ment emiatt tönkre TVkimenet a karin (2*-is). Ugyanis sajna feszültség is mászkál olyankor a zsinórokban.
    Tehát be lehet DE NAGYON NEM TANÁCSOS!
  • Crokin
    1. Be lehet dugni bekapcsolt állapotban. (nem lesz semmi baja)

2. Jól mondod, nem kell.

3.igen.
  • Crokin
    Béna nview,clone? hja kérem, aki nem hallott még soha a videótükrözés-vezérlőről, annak lehet hogy nem megy... :)
  • lacibacsi
    Sziasztok!

Lenne egy mezei kérdésem.

Azt tudom, hogy a TV kábelt nem szabad bedugni bekapcsolt állapotban.

De! Ha már be van dugva a Tv-be is és a számítógépbe is, akkor ugye nem kell mindig egyszerre működni mindkettőnek?

Számítógépezhetek kikapcsolt TV mellett és nézhetek TV-t kikapcsolt számítógép mellett ugye?
  • mikike
    a TVTtoolal egy gondom van
    méghozzá az indításnál
    ez: RUNDLL error az NVCPL.DLL modulban
    Bezárás Részletek>>
  • fm
    nekem is sikerült szinte rögtön beizzítani a rendszert,csak egy gef3 -> 8500le kártyacserét kellett eszközölnöm,mert nem volt erőm rohangálni a nappali(ahol a tv van) és a szobám(pc) közt,ugyanis a gef3-al nem lehet(vagy nem sikerült) kiraknom a tv-re és a moncsira egyszerre a képet..tv-tool progival ezt lehet?

amúgy 10m a távolság,kellett pár kábel,oszt nosza..jóéjt;)
    az élvezhetőséggel nem volt gond
  • zaki
    ja a 8.0-s verzíóban már benne van a magyar nyelv is, ha vkit érdekel
  • zaki
    jaja, én is TVTool-t használok (most már 8.0-t), nagyon egyszerű a progi, és nálam mindent be lehetett állítani, és én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mikor összekötöttem a tv-t a pcvel, minden már jó volt a kezdettől, egy kis gondom volt, de már az is megoldódott