683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
  • Serpa
    pákával kellene ?
  • Met
    Passz, 10 m kábel plusz dugók kb 1000. Szerelten sztem legalább a duplája.
    Plusz a scart-rca kb 1500-2000.

Ennyire nem megy a forrasztás?
  • Serpa
    nekem olyan ~2 méter, valamint ~10 méter hosszú kellene.
    árban mennyi ?
  • Met
    Lehet készen is kapni de általában sosincs olyan hosszú és nem azok a dugók vannak rajta mint kellene. Meg drágább is.
  • Serpa
    nem lehet kapni olyan átalakítót, hogy az RCA apát átalakítsam olyanná, amit a tv befogad ?
  • Met
    a 434 képen egy scart-rca átalakító van.
    Persze, mit hittél?:)
    Nincs ismerős aki kicsit ért hozzá?
  • Serpa
    #434 es kép a scart ?

forrasztani kell ?
  • Met
    ja, persze össze kell forrasztani a kábelt a 2 rca dugóval.
  • Met
    rca
  • Met
    Akkor lehaladsz a boltba, kérsz 2 darab rca dugót, 1 anyát és egy apát. Kérsz hozzá kábelt annyit amennyi kell. Veszel egy ilyet:

A vga-hoz kapott kábel sok tüskés végét bedugod a vga kártya megfelelő lukába, a kis kábel másik végére rádugod az újonnan vett mama rca dugót és a másik felét, a papa rca dugót, bedugod a képen látható átalakító video jelölésű pöckébe és az egészet bedugod a tv-be.
  • Serpa
    #421es kábelnek mi a neve ?
  • Serpa
    kicsi a kép, de úgy láttom, igen.
  • Met
    Ilyen van a tv-n?
  • Serpa
    persze, videó megy a tvbe.
    ilyen hosszúkás a csatlakozó a tvben.
  • Met
    video van?
    azon kell lenni scart csatlakozónak
  • Serpa
    régi a tv.
    csak egy bemenet van, ahova a tvkábel megy.
  • Met
    A tvbe be tudod dugni valahova, mondjuk olyan helyre aminek a környékére videó in vagy camera in van írva?
  • Serpa
    biztos.
  • Met
    Nos, a sok "kis pöckös" végét kell a vga kártyába dugni, a másik vége biztos nem olyan mint a 423-as képen?
  • Serpa
    amit látható, hülye vagyok ezekhez a kábelekhez.
    :)

tehát milyen + kábelt kell beszereznem ?
    a dobozban lévő kábel egyik vége, olyan mint a #421es kép két baloldali kábele, másik végében több kis pöcök (1 fekete, és 4 fém) van.
  • Met
    Ez az SVideo-rca átalaító.

• Met
    A jobb oldali 2 mama, a bal oldali 2 papa.
  • Met
  • Met
    Az apa azt jelenti, hogy középen "fütyije van"
    Az anya azt jelenti, hogy középen "pinája van"
    Ezt a kettőt össze tudod dugni, tudod mint az életben

Kicsit komolyabban.
    Ha megnézed a tv hátulján az antenna csatlakozót az anya, a középső pöcökben van egy luk és a koax kábel meg papa mert a középső pöcökben nincs luk.
  • Serpa
    a TV be csillagpontos kábel megy.
    az lenne az RCA "anya" ?
  • Serpa
    nekem 1 kábel volt a dobozban.
    ami szerintem SVHS-RCA.

mi az, hogy "apa" és "anya" ?

kártyám SVHS kimenetes.
  • Met
    Hát ha mindent lecseréltél a kártyán kívül és mindíg szar volt akkor elképzelhető.
  • Marcell
    3 kulonbozo SCART-SVideo atalakitoval probaltam mar megoldani a problemat, de nem segitett. 2 kulonbozo TV-t is probaltam, mindketton ugyanugy vibralt a kep.

A videokartyam tenyleg noname, Palidaytona Geforce FX 5700. Letezik, hogy gyarilag szar a TV-outja?
  • ibrik
    A SCART átalakítókkal (már amelyikeken nincs átkapcsoló) az a gond, hogy csak egyirányúak. Lehet, hogy nem a jó írányút használsz (értsd: pl. a SCART átjátszókábelekből is 2-féle van: egyirányú és kétirányú)

Másik gond még az lehet, hogy valami T...gazdaságos olcsó xarod van, aminek hiányos az árnyékolása és bezavar vagy a TV vagy a számítógép elektromos rendszere - összegerjednek az elemek. Ezt "brumm"-nak is szokták hívni. Ha jól emlékszem...
  • Marcell
    Geforce 5700FX-es kartyam TV-Outjara rakotottem a TV-met S-Video kabellel (es egy scart atalakitoval), de a TV-n nagyon vibral a kep. Nem nagy a rezges, de folyamatos mozgas van es eleg eletlen (es szintelen is) a kep. Igazabol olyan erzesem is van, mintha ez artana a TV-nek, igy nem is mertem ebben a modban hagyni, csak amig kiserleteztem.
    Hiba raktam a felbontast 640x480-ra, a kepfrissitest 60hz-re, semmi sem valtozott.
    Tudtok valami megoldast?

(vagy 40 fele tv mod kozul lehet valtoztatni, de elvileg bejeloltem a Hungary - PAL modot.)
  • ibrik
    3 db kábelt szoktak a TV-OUT-os VGA kártyákhoz mellékelni:
    1 db RCA-RCA (mindkét vége "apa"-csatlakozós)
    1 db SVHS-SVHS (mindkét vége "apa"-csatlakozós)

és 1 db SVHS-RCA átalakító (lengőkábel)
    - ha a videokarin SVHS aljzat van (mostanában ez az elterjedtebb), akkor ezen az átalakítón van egy SVHS "apa" és egy RCA "anya" csatlakozó
    - ritkán, de még mostanában is előfordul, hogy a videokarin RCA aljzat van. Ehhez nem szoktak átalakítót adni, csak egy RCA-RCA kábelt mellékelnek.

Valószínűleg a te VGA-d is SVHS-kimenetes.
    Az átalakítót bedugod a kártyán lévő aljzatba az SVHS végével, az RCA-s végére pedig rádugod az RCA-RCA kábel egyik végét, a másikat pedig a TV-be.
    Ennyi.
  • Serpa
    asszem RCA megy a TVbe.
    de amit adtak kábelt a karihoz, az nem megy bele, túl nagy.
  • Serpa
    milyen kábel kell a TV és a videókari közt ?
    mi a neve ?
  • Ramore
    egy próbát megér, hogy composit-ra állítod.
  • TZoli
    Aha legfrissebb Geforce driver van felrakva.

Ramore: SVIDEO-ra van állítva és a kábel is SVIDEO.
  • Ramore
    "video output format" beállításnál mire van állítva?
  • ibrik
    Frissítve van a VGA driver?
  • TZoli
    Próbáltam minden PAL rendszeren, de mindnél elmegy a szin max 5 perc után. Ntsc-nél viszont nem.
  • ibrik
    PAL-B-n próbáltad már?
  • TZoli
    Üdv!

Van 1 problémám. Gef 4 MX440-es kártyám van, és valamiért nem akar működni rendesen a TV kimenet. SVIDEO kábellel van a TV-hez kötve,beállítom PAL-D rendszerre. Elinditok 1 filmet megy is rendesen,de kb 5 perc múlva fekete-fehér lesz a kép,és nem jön vissza a szín sehogy se.Egyetlen megoldás ha NTSC-re állitom akkor színes lesz viszont nagyon csúnya a kép.

Mit lehetne tenni?