683
TV outtal kapcsolatos okossagok, problemak, megoldasok
-
#443 pákával kellene ? -
#442 Passz, 10 m kábel plusz dugók kb 1000. Szerelten sztem legalább a duplája.
Plusz a scart-rca kb 1500-2000.
Ennyire nem megy a forrasztás? -
#441 nekem olyan ~2 méter, valamint ~10 méter hosszú kellene.
árban mennyi ? -
#440 Lehet készen is kapni de általában sosincs olyan hosszú és nem azok a dugók vannak rajta mint kellene. Meg drágább is. -
#439 nem lehet kapni olyan átalakítót, hogy az RCA apát átalakítsam olyanná, amit a tv befogad ? -
#438 a 434 képen egy scart-rca átalakító van.
Persze, mit hittél?:)
Nincs ismerős aki kicsit ért hozzá? -
#437 #434 es kép a scart ?
forrasztani kell ?
-
#436 ja, persze össze kell forrasztani a kábelt a 2 rca dugóval. -
#435 rca -
#434 Akkor lehaladsz a boltba, kérsz 2 darab rca dugót, 1 anyát és egy apát. Kérsz hozzá kábelt annyit amennyi kell. Veszel egy ilyet:
A vga-hoz kapott kábel sok tüskés végét bedugod a vga kártya megfelelő lukába, a kis kábel másik végére rádugod az újonnan vett mama rca dugót és a másik felét, a papa rca dugót, bedugod a képen látható átalakító video jelölésű pöckébe és az egészet bedugod a tv-be. -
#433 #421es kábelnek mi a neve ? -
#432 kicsi a kép, de úgy láttom, igen. -
#431 Ilyen van a tv-n?
-
#430 persze, videó megy a tvbe.
ilyen hosszúkás a csatlakozó a tvben. -
#429 video van?
azon kell lenni scart csatlakozónak -
#428 régi a tv.
csak egy bemenet van, ahova a tvkábel megy. -
#427 A tvbe be tudod dugni valahova, mondjuk olyan helyre aminek a környékére videó in vagy camera in van írva? -
#426 biztos. -
#425 Nos, a sok "kis pöckös" végét kell a vga kártyába dugni, a másik vége biztos nem olyan mint a 423-as képen? -
#424 amit látható, hülye vagyok ezekhez a kábelekhez.
:)
tehát milyen + kábelt kell beszereznem ?
a dobozban lévő kábel egyik vége, olyan mint a #421es kép két baloldali kábele, másik végében több kis pöcök (1 fekete, és 4 fém) van. -
#423 Ez az SVideo-rca átalaító.
-
#422 A jobb oldali 2 mama, a bal oldali 2 papa. -
#421 -
#420 Az apa azt jelenti, hogy középen "fütyije van"
Az anya azt jelenti, hogy középen "pinája van"
Ezt a kettőt össze tudod dugni, tudod mint az életben
Kicsit komolyabban.
Ha megnézed a tv hátulján az antenna csatlakozót az anya, a középső pöcökben van egy luk és a koax kábel meg papa mert a középső pöcökben nincs luk. -
#419 a TV be csillagpontos kábel megy.
az lenne az RCA "anya" ? -
#418 nekem 1 kábel volt a dobozban.
ami szerintem SVHS-RCA.
mi az, hogy "apa" és "anya" ?
kártyám SVHS kimenetes.
-
#417 Hát ha mindent lecseréltél a kártyán kívül és mindíg szar volt akkor elképzelhető. -
#416 3 kulonbozo SCART-SVideo atalakitoval probaltam mar megoldani a problemat, de nem segitett. 2 kulonbozo TV-t is probaltam, mindketton ugyanugy vibralt a kep.
A videokartyam tenyleg noname, Palidaytona Geforce FX 5700. Letezik, hogy gyarilag szar a TV-outja? -
#415 A SCART átalakítókkal (már amelyikeken nincs átkapcsoló) az a gond, hogy csak egyirányúak. Lehet, hogy nem a jó írányút használsz (értsd: pl. a SCART átjátszókábelekből is 2-féle van: egyirányú és kétirányú)
Másik gond még az lehet, hogy valami T...gazdaságos olcsó xarod van, aminek hiányos az árnyékolása és bezavar vagy a TV vagy a számítógép elektromos rendszere - összegerjednek az elemek. Ezt "brumm"-nak is szokták hívni. Ha jól emlékszem... -
#414 Geforce 5700FX-es kartyam TV-Outjara rakotottem a TV-met S-Video kabellel (es egy scart atalakitoval), de a TV-n nagyon vibral a kep. Nem nagy a rezges, de folyamatos mozgas van es eleg eletlen (es szintelen is) a kep. Igazabol olyan erzesem is van, mintha ez artana a TV-nek, igy nem is mertem ebben a modban hagyni, csak amig kiserleteztem.
Hiba raktam a felbontast 640x480-ra, a kepfrissitest 60hz-re, semmi sem valtozott.
Tudtok valami megoldast?
(vagy 40 fele tv mod kozul lehet valtoztatni, de elvileg bejeloltem a Hungary - PAL modot.) -
#413 3 db kábelt szoktak a TV-OUT-os VGA kártyákhoz mellékelni:
1 db RCA-RCA (mindkét vége "apa"-csatlakozós)
1 db SVHS-SVHS (mindkét vége "apa"-csatlakozós)
és 1 db SVHS-RCA átalakító (lengőkábel)
- ha a videokarin SVHS aljzat van (mostanában ez az elterjedtebb), akkor ezen az átalakítón van egy SVHS "apa" és egy RCA "anya" csatlakozó
- ritkán, de még mostanában is előfordul, hogy a videokarin RCA aljzat van. Ehhez nem szoktak átalakítót adni, csak egy RCA-RCA kábelt mellékelnek.
Valószínűleg a te VGA-d is SVHS-kimenetes.
Az átalakítót bedugod a kártyán lévő aljzatba az SVHS végével, az RCA-s végére pedig rádugod az RCA-RCA kábel egyik végét, a másikat pedig a TV-be.
Ennyi. -
#412 asszem RCA megy a TVbe.
de amit adtak kábelt a karihoz, az nem megy bele, túl nagy. -
#411 milyen kábel kell a TV és a videókari közt ?
mi a neve ? -
#410 egy próbát megér, hogy composit-ra állítod. -
TZoli #409 Aha legfrissebb Geforce driver van felrakva.
Ramore: SVIDEO-ra van állítva és a kábel is SVIDEO. -
#408 "video output format" beállításnál mire van állítva? -
#407 Frissítve van a VGA driver? -
TZoli #406 Próbáltam minden PAL rendszeren, de mindnél elmegy a szin max 5 perc után. Ntsc-nél viszont nem. -
#405 PAL-B-n próbáltad már? -
TZoli #404 Üdv!
Van 1 problémám. Gef 4 MX440-es kártyám van, és valamiért nem akar működni rendesen a TV kimenet. SVIDEO kábellel van a TV-hez kötve,beállítom PAL-D rendszerre. Elinditok 1 filmet megy is rendesen,de kb 5 perc múlva fekete-fehér lesz a kép,és nem jön vissza a szín sehogy se.Egyetlen megoldás ha NTSC-re állitom akkor színes lesz viszont nagyon csúnya a kép.
Mit lehetne tenni?