89387
PlayStation3
  • cp angie
    Értem, s sajnálattal hallom.
    Nekem személy szerint fontos lenne, ha lejátszaná a régi játékokat, mert van pár eredeti game-em. Eddig a visszatartó erő az volt a ps3-mal szemben, h kicsit drága. Szeretnék venni, majd ha lejebb esik az ára. Ezek szerint hiába várok, mert a mostaninál frissebbek ezek szerint nem játszák le. 60-ast meg ki adná most el? S van még egy dolog, h az mégis csak használt. Ajjjjj...
    A sony nem értem mért dobja csak úgy sutba a kompatibilitást. Legalább software-esen megoldhatná, h lejátsza a mostanki erős ps3 a gyenygébb ps2es játékokat. (akár linux alatt is)
  • Jimanszky
    Neszóójjábee, majd meglátjuk:).Valamennyi biztos lesz, mert akkor nem mentek volna rá a témára, SZVSZ
  • Amse
    Nem. Régi 60ast kell venned, ha ps2-es játékokat akarsz futtatni.
  • lowdog
    nem, de az a pletyka járja, hogy egy jövőbeni szoftverfrissítéssel a jelenleg kapható modellek is fognak tudni PS2 játékokat futtatni
  • cp angie
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami a következő:
    A sony ad még ki olyan ps3-at, ami kompatibilis a ps2 játékokkal, vagy letett erről a projectről?
  • greyfox
    Az egyetlenegy értelme a skálázásnak régi Full hd-tvk esetében van.
    Ugyanis volt / van egy két márka, ami nem tudott 720-as jelet felskálázni 1080p-be, csak 1080p/i kompatibilis volt :(
  • Foxhound1980
    Semmi értelme nincs ennek az opciónak 720-as játékosoknál.
  • Alien!
    ez sem igaz teljesen,mert a COD4 sokkal jobban mutat kikényszerített 1080p-ben,ráadásul a borító hátulján fel is tüntették,mégis csak kényszerítéssel megy így...
  • Jimanszky
    KZ2 hivatalosan is támogatni fogja az 1080i-t, tehát a váltott soros megjelenítést LCD-n, ami valljuk meg nagyon jól jön a 720p-s tévéseknek
  • Alien!
    logikailag stimmelne amit írsz,de ettől azért általában alaposabb vagyok...Az SD felbontásba kapcsolást nagyon egyszerű módon le lehet ellenőrizni,a játék indítás után kilépsz XMB-be,576p esetén batárnagy menüt kapsz,vagy nyomsz a tvtávon egy info gombot,és lecsekkolod a tv felbontását...Viszont itt erről szó sincs,mint ahogy maga a játék sem fest ilyen szar képet,mint azok a logók amiket belinkeltem,csak ott látszott igazán,hogy vmi érdekes történik ilyenkor....

bár ahogy nézem a leáldozott topicban a DanielT féle mókusörs egyből rácsapott a dologra...:)
  • Jimanszky
    Én már annak örülök, hogy egyáltalán lehet egy HD Ready-s tv-m.Mindenki annak örüljön, ami van.Valakinek még ez sincs.
  • 5c0rp330n
    ez durva. én ilyen tesztet nem csináltam, de én is ilyesmiket tapasztaltam, ezért nem is erőltettem ezt a dolgot. ha egy játék 720p-ban akar futni (mint a legtöbb), annak általában oka van.
  • 5c0rp330n
    erről van szó. ennek az elvnek az alapján amit mondott, minek egyáltalán ps2-ps3, ha ott a ps1 is?
    szebb, jobb grafikára igény van, azért. az is teljesen nyilvánvaló, hogy a legjobb játékoknál egy idő után a legkevésbé azt nézi az ember. ettől még sokat hozzáad az élményhez és a gyönyörhöz. miért pont a 720p lenne elég, és az 1080p lenne felesleges, amikor az igazi nextgen felbontás az 1080p, azé a jövő.
  • NEXUS6
    Szerintem mivel a Resi2 nem is indul el egyáltalán 1080p-ben. Ez a kép gyak az SD felbontásról készült, mert abba vált vissza a PS3. ha a pipát kiszedjük a 720 mellöl, de 1080p-t meg egyáltalán nem tudja a játék.
  • lowdog
    nem értelek. mi ez a 78800 forint, és hogy jön ide a wireless?
  • predator0
    Ha már megint itt tartunk (pedig "dögöljek meg" az ilyen szarszövegnek van külön topikja), akkor én annyit mondok, hogy nem szebb annyival amiért kiadnék pluszban 78.800 forintot (de még 59.900-at sem). Jól látjátok, az én igényeimnek ennyibe fájna. Nekem kell wireless, ennyi.
  • sonico
    köszi a választ.
  • lowdog
    "van akinek egy játék nem arról szól, hogy 720p-ben, vagy 1080p-ben fut -e."
    egyáltalán nem erről van szó, de ha már választhatsz, hogy melyikben menjen adott játék, akkor értelemszerűen a szebbet/jobbat/nagyobbat választanád, nem?
  • DoNorBi
    igen én is így vettem észre egyes címeknél mint pl:mgs4.gtp5,nba 2k9,gta 4 szebb képet kap az ember,persze egyáltalán nem mind1 milyen felbontású tévé és összekötő kábellel vizsgáljuk,az fix...
  • Alien!
    próbálgattam én is ezt az 1080p témát,előtte egy hdready tv-m volt,tehát van viszonyítási alapom....
    Sztem az egész a tv-k upscalerer-jétől függ...Pl nálam fullhd-n szebbek a 720p-s játékok mint az előző tv-men...
    De azt veszem észre,hogy a támogatott 1080p-s játékok közt is vannak óriási különbségek,olyan mintha más felskálázást használnának...Sok játéknál ki lehet kényszeríteni az 1080p-t,ime a tapasztalatok:
    Cod4/5,Fifa09,MGS4 szebb (GT5P,Wipeout HD sokkal)
    Dead Space,Bourne,Resistance 2 sokkal csúnyább...ime az eredmény:

Resistance 2 720p:
    http://kep.ivpicture.hu/43133.jpg

Resistnce 2 felskálázott 1080p:
    http://kep.ivpicture.hu/43134.jpg

Jól látjátok,a képeket nem cseréltem fel,ezt eredményezi a felskálázás,játéknál nem ilyen szar a helyzet,csak sokkal homályosabb mint a 720p...szóval inkább nem használom...

Ezért leszek kiváncsi a KZ2-re,ha 720p marad az sem lesz szar,sőt.....
  • greyfox
    van akinek egy játék nem arról szól, hogy 720p-ben, vagy 1080p-ben fut -e..
    Én nemrég nyomtam le a metal gear 1-et, utána a kettőt, és egyáltalán nem érdekelt, hogy a főhős 3 poligonból áll.. mert magávalragadó volt a történet - a gameplay, a bossfightok, a poénok pedig isteniek.
    Manapság a fancy grafika -a legtöbb esetben- a sztori - kreativitás hiányát próbálja palástolni, tisztelet a kivételnek.
    Ami meg a kivételek közé tartozik - azaz kiemelkedő alkotás- nem teljesen mind1 hogy 720p, vagy 1080p?
    Nagyon sokan esnek abba a hibába(?), hogy a játék helyett inkább a recékkel, a HD fogalmával, freqenciákkal és felbontásokkal - bencsinggel foglalkoznak.
    Persze lehet, valakinek ez jó játék, de én maradnék a klasszikus gombnyomogatásnál :)
  • 5c0rp330n
    már most van, csak leginkább nem ebben a konzolgenerációban - sajnos. gépemet kikötöttem, fullhd-ban esetleg egy kis aa-val is megszórva egy pes, prince of persia, dead space, nba 2k9 nem kicsit büntet oda. ezek után nem véletlenül lettem rosszul, amikor szembesültem vele, hogy az átlag ps3 játék bizony fele ekkora felbontást sem tud (720p), annyit is csak jóesetben, és szinte minden esetben aa nélkül..
  • Papesz
    Tulajdonképpen igazad van, de ettől függetlenül én továbbra is azzal értek egyet, amit narumon írt:
    a 720p egy 720p nativ tévén jobban fog kinézni mint az 1080-ra húzott változat

Szerintem a Full HD-nak (természetesen játékok terén) olyan 5-6 év múlva lesz létjogosultsága.
  • NEXUS6
    A kamupixel nem jelent információ veszteséget, sőt!
    Láttál már 1080p-re felskálázott DVD-t? Azért az nem semmi, ahogy ki tud nézni, az eredeti képhez képest!

A FullHD megjelenítőkben ugye van valami felskálázó eljárás, hiszen a 720p-t valahogy fel kell nagyítani a natív felbontásra. A legegyszerűbb egy sima lineáris nagyítás, de szerintem ezt manapság már nem sok megjelenítő alkalmazza. De a PS3 felskálázó eljárása sem ilyen szerintem. Érdekes, ahogy az új FW kiadások látható különbséget produkálnak a felskálázott képben!

Azért a fejlesztők valszeg nem véletlenül választották ezt, hogy a nagy felbontás esetén a sorok számát maxra növelik és a vízszintes felbontással játszanak. Saját tapasztalatom is az, hogy az ember szeme érzékenyebb az alacsonyabb sorszámra, mint az alacsonyabb vízszintes felbontásra.
    És valszeg a felskálázó algoritmus is szebb eredményt produkál, mint ahogy a cikk is mondja.
  • Papesz
    Pedig 720p-s natívok esetében tényleg a HD Ready a zisten. Gondold végig, hogy egy Full HD-t mennyi "kamupixellel" kell kitölteni egy 720-as tartalom esetében.
  • NEXUS6
    Gondolod?
    Szal akkor 720p a zisteen?

Én nem próbálnám ezt elhitetni magammal, de te tudod!
  • narumon
    Node itt pont azt irja, hogy nativban támogatott a 720p, de ha 1080-as a tévéd akkor egy kis trükközéssel megcsinálják, hogy ne nézzen ki olyan szarul mintha a 720pt húznák szét fullhdra, de ettől még a 720p egy 720p nativ tévén jobban fog kinézni mint az 1080-ra húzott változat.
  • NEXUS6
    Ezt most pontosan jól látod!
    De a GT5P-sem az, de talán még a WipeoutHD-sem. Aztán még is eszméletlenül kibaxott faxán jól néznek ki a 720p-hez képest!
  • NEXUS6
    Na most megint megy!
  • narumon
    Mondjuk ez igy azért nem full hd : /
  • grizzly21
    jo az most..nehany mp-re leallhatott
  • NEXUS6
    befenyegettük
  • NEXUS6
    Vazze, ilyet se láttam még a gúgli kidőlt!:)))

Lehet, hogy az oroszkínai hekkerelvtársak kezdenek bennünket elvágni a külvilágtól, mert befenyegget a zoroszokat a na-bukóval???!!!
  • grizzly21
    attol meg neten lehet venni, nem?
  • DoNorBi
    sirálykirály!!!

• NEXUS6
    Huhaaa!!!!
    A KZ2 és a fullHD esete: link.

Szal kipipálhatjuk, hogy még egy gáme, ráadásul nem is akármilyen, ami elég rendesen támogatja a FullHD-t! (kb mint a GT5P-áááá, atomkutya!!!):D
  • NEXUS6
    Nektek is szaraxott a netetek? Szerintem megint beszántottak egy tonlány vonalat!

Ebből is láccik, hogy a válság ellenére azért kishazánkban nem állt meg a földművesinformatikusok munkája!
    Hajrá!:)))
  • NEXUS6
    :DDD

Kicsit nagyon ciki, de ha csak ez a gondja, attól még 10 pontos gáme!

Amúgy rájöttem, hogy a kedvenc mechás játékom is a KZ2!!!!:)))
    Ha nem lesz ez a mecha multpléjerben, akkor rohaggyanakmeg!:DDDDD
    Hihetetlenül intenzív ez is, mint a többi.
    Remélem repülős pálya is lesz, mert akkor valszeg ez az egy gámém lesz, a többit eladom, úgy is csak ezzel jáccanék.

Esetleg egy kóddal előhozható focis, vagy golf pálya még jól jönne!):)))
  • Istencsászár
    Idén kijön PS3ra, de csak japánban... jövőre érkezik PS3ra és 360ra egyidőben.
  • brodix
    XD hát az a hidas rész valami nagyon LOL volt!
    Amugy ha ez a video mostanság készült,legfeljebb egy patch által lesz kijavítva,mert ma olvastam OGI-n,hogy már meg van a végleges,kész verzió,már nem nyúlnak bele.