89387
PlayStation3
  • MikX
    Az, hogy milyen hatással van a gazdaságra...
    Legtöbb itthoni konzolüzlet is külföldi kapcsolatok révén szerzi be a játékait, legtöbb üzlet, mint ahogyan szinte már minden ebben az országban, külföldi kézben van... Mezőgazdaságon kívül beszélhetünk még magyar gazdaságról?
  • zsolt515
    Ha külföldről veszek játékot akkor bankkártyával kell fizetnem vagy van futáros lehetőség is?
    Eddig mindig itthon vetten a játékaimat...ha bankkártyával kell fizetni akkor ezután is így lesz mert nekem az nincs...
  • Akey
    Azért ne szaladjon már el velünk a ló. Aki warezol az az esetek túlnyomó részében úgy se venné meg ezeket a játékokat és amúgy is csak annyi szórakozást nyújt neki, amennyit a lemez ér, amire kiírja. Ha eltekintünk a multis csíterektől - ami amúgy nehéz, beismerem - nem okoznak problémát a kiskalózok a becsületes gyűjtőknek. Persze aki benyeli, hogy a warez miatt drágák a játékok, az élhet abban a hitben. Én is warezosként kezdtem, majd az előző generációban szépen jöttek a használt játékok, de már egyre több day1 vétel is befigyel. Szóval előbb-utóbb benőhet a warezos feje lágya és legális útra léphet. A vitakör következő napirendi pontjaként pedig előhozakodnék a külföldi játékrendeléssel, ami a magyar piac számára egyenértékű a warezzal/elsorvadással. Lehet ezen is csámcsogni. Csak a gyűlölködést meg arroganciát hanyagoljátok már a topicból.
    Új Driver demót tesztelte már valaki?
  • MikX
    Jó... azért azt tegyük hozzá, hogy a warner hülyesége egy vicc... felmész egy torrentoldalra, és az első camos szar, az tuti valami orosz fos, argentín felirattal, képernyő fele levágva, többi sötét és homályos, hang rossz, belenevetnek...
    Meg is érdemli, aki azt végignézi, és sajnál egy ezrest mozira is...
  • baggins
    Nem. A konzolozás luxushobbi, akár tetszik, akár nem. Ha csóró vagy, válassz más szórakozást, gyűjtögesd a bélyegeket a rokonok leveleiről, vagy akármit, de ne szúrd el a magyarok esélyeit és ne rontsd tovább a megítélésünket, ahogy a filmeket premiervetítéseken felvevő és torrentre feldobó hernyók. Bocs, de ilyen emberekre nincs szüksége a magyar PS3 társadalomnak, van elég csaló a kekszbokszosok között bőven...
  • baggins

Egyébként a topicgazda feladata lenne, hogy a tolvajokat, vagy aki ezt reklámozza azonnal kivágja innen. Legalábbis ezt hirdeti a "Warez-azonnali bann" logo, nem?
  • dudeeg
    dettó.
    De azért vessünk egy rövid pillantást az olcsóbb játékokra, hogy mi mennyi újonnan (külföldi forrás, posta ktg nincs, szerintem megvan nektek honnan van...). Véletlenszerűen válogattam, nem érdekel, hogy tetszik-e nekem vagy sem, vagy újabb-e vagy régebbi:

GTA IV: 4060 Ft
    Assassin's Creed Brotherhood 5012 Ft
    Batman: Arkham Asylum 4332 Ft
    Fallout 3: 4332 Ft
    Uncharted: Drake's Fortune & Uncharted 2: Among Thieves (duo pack) 8004 Ft
    Battlefield: Bad Company 2 5012 Ft
    Red Dead Redemption 5420 Ft
    Heavy Rain 5012 Ft
    Assassins Creed 2 3380 Ft
    Tom Clancy's H.A.W.X. 2 3380 Ft
    F1 2010 5692 Ft
    Metal Gear Solid 4: 5012 Ft
    Final Fantasy XIII 4332 Ft

Ennyit arról, hogy nem lehet olcsón venni új játékokat...
  • Prof William
    Francba nem ide akartam.

A témához hozzászólva amikor megvettem a Ps3-at ezzel felvállaltam hogy megveszem hozzá a játékokat is. (Akkor még nem volt törés) Nem habzsoltam őket de azért ami tetszett azt megvettem rá. FF12, Star Ocean stb.
    Nem voltam krőzus de ami bejött arra áldoztam és nem bántam meg. Ha ügyes az ember egész jó áron be lehet szerezni a nagy címeket.
  • Prof William
    Ha valakinek nem jött be a Catherine szívesen megveszem tőle. Írjatok pm-et.
  • MikX
    Azért, mert te így látod, még nem így van... pl sokan megveszik 0day, s el sem adják, ott figyel a polcon, mert számára nagy értékkel bír, s sokan vannak, akiknek nem kell csak max 1 végigjátszás erejéig, no mármost ha nemlenne használt, akkor akit nem érdekel annyira az adott játék, meg sem venné, mert nem tudná eladni, hogy visszajöjjön egy kis pénze, s majd venne egy másikat, ergo kevesebb lenne az eladás, ezt garantálom...
    Nekemis a kb20 játékomból van egy csomó számomra húzócím, amit 0day vettem ( UC1-2, GOW3, GT5, inFamous2, Heavy Rain, RDR, ACB, MGS4, Portal2, etc.), el nem adom soha, meg van pár amit kipróbálok, ezt vagy megveszem 0day, vagy cserélem, eladni nemigen szeretem. Jatekaim.hu-n fennvan, hogy cserélhető, és ha valaki rámír, és érdekel cserébe, akkor elcserélem, egyéb esetben marad a polcon.
    Ergo új árának kb 60-70%-át visszakapom, és úgy veszem, hogy kölcsönöztem. Ez mégsem olyan, mintha torrentről lerántanám ingyé, aztán játkálnék rinyálni fórumokba, hogy ilyendrága, meg olyandrága, meg hogykell elindítani, meg mireírjam ki, és hasonlók. Aki egy fillért nem ad ki a játékokra, főleg azokra, amik érdeklik, és szórakoztatják, az LOP, és kussoljon, ne reklámozza, és oldja meg magának a szopást ami vele jár, ennyi a véleményem.
    Autót sem lopok, ha nincs pénzem újra...
  • dudeeg
    Köszi az infót.
    Azért átütő dolog nincs túl sok benne, bár hirtelen nem is tudom mi lenne az.
  • Ulthane
    Jön a 3.7-es firmware
  • Fidolorous
    Hogy ne erről a csontig lerágott nevetséges témáról legyen szó egy kérdés:

NTSC(!!) CECHA01 60 GBos gépet Magyarországon lehet még kapni valahol ? Ebayen sok van de az macera.. Másrészt ezeknek is ugyanolyan nagy arányban van YLOD elhalálozási aránya mint a PALos gépeknek ?
  • Fidolorous
    "MO egy kis GDP-jű ország, az ember megnézi hova tegye a pénzét, márpedig amit meglehet szerezni ingyen vagy párezer Ft-ért, azért csak a fanatikus vagy a hülye fog kiadni 10+ ezer Ft-ot."
    ennyi

• Chris Redfield
    Igen nem elhanyagolható, de abban nincs igazad hogy eladnak használtan és vesznek megint használtan ez közel sem a valóság.
    Pont hogy a legtöbben újonnan megveszik. 1-2 hét, kijátszák ha jórészt single és 2-3 ezerrel olcsóbban elpasszolják azonnal. És megint vesznek újonnan és elsőként tudnak vele játszani.

Valamint amíg a warezból egyeltalán nem folyik be pénz, butaság akár egy lapon említeni a használtkereskedéssel.
    És konzolok még csak a jéghegy csúcsán állnak, PC-n 10x-ese kb a warez, ott az eredeti játékokból lószar se jön be.
    PC-n tapsikolnak ha megvan a 100000 eladot darab konzolon meg már ciki az 1 millió alatti példányszám.
    Ezért hamar lemegy fingé-hugyé kategóriába a játékok ára, persze eleve újonnan a konzolosnak a 75%-a hogy egyeltalán rendeljenek belőle előre pár 10ezret.
    És a használt piacon balekokat kell keresni, hogy el tudj adni játékot. Ott a warez nem csak az újonnan vásárlás piacát ölte meg hanem a használt piacot is.

Nem is értem.
    Ha használtan vesz valaki játékot, single-t csak nem venne, mert letölti bann veszély nélkül a netről. A multis játékokat meg a cd-kulcs veszélye miatt meggondolandó, akkor valszeg bemegy a boltba és megveszi újonann az adott játékot, és akkor azt a cd-kulcsot csak ő fogja használni/ismerni.

De vannak hálisten balekok, egy játék extra gyémánt kiadását megvettem 2000ft-ért, és fél év után egy srác eljött érte 3000ft-ért hogy megvegye...mondom oké.
    Gondolom ezekben jórészt egyetérthetünk.
  • vortel
    én ezeket értem, de szerintem akik warezolnak, azoknak 90 %a, az a büdös életbe nem venne játékot újonnan, esetleg használtan. Amiben viszont tévedtek az a következő: Ha valaki használt játékot ad-vesz valószínű nem új játékod fog venni, tehát ha megvesz 10 ember 5 különböző játékot fejenként, majd azt cserélgetik, akkor ott vagyunk, hogy játszottak 50 játékkal és fizettek 5-ért. Azért ez sem elhanyagolható bukta a kiadóknak.
  • Chris Redfield
    Kb annyi az eltérés hogy a fejlesztők összeragasztanák a két mancsukat ha a warez helyett a használtpiac lenne. Főleg PC-n.

Mivel a használt piac a játékosok kis rétegét tudja csak kiszolgálni, a maradék elmegy a boltba, főleg ha zsír újan olcsóbb külföldi árak vannak mint sok használt itthon, ellenben a warezzal, ahol 1 példányt sokszorositva töltenek le, terjesztenek.

Használt piacnál 10millio emberből kell 3millónak a GT5 akkor 2milló megveszi 0day, ebből 200ezer ha eladja, de sokat is mondtam és maradt megint 800ezer ember aki nem jut használthoz olcsón és elmegy megveszi, aki eladta az meg visszaforgatja nagy %-ban.

Most wareznál meg mivan? ha esetleg 1 ember megveszi vagy hülyeséget mondok ellopja eleve és feltölti, akkor 3millio tag lewarezolja, nem mindegy hogy 2.800000 példány forog körbe 3000000 helyett vagy max 1 aranyminta a 3000000 helyett, de ezt nem is kellene ecsetelnem ennek magától érthetődőnek kellene lenni.
    Gondolom már te is látod az eltérést, különbséget.
  • DanielT
    Na, akkor gondolkodj azon, hogy amivel seftelnek a népek, azzal keresett -e a kiadó? És a warezzal?

Aki csak használtat vesz, abból nem látnak a kiadók pénzt, csak közvetve, hisz aki újan vette, majd eladja, az ugyanúgy fog venni újat, sőt gyakrabban, hisz visszakapott valamennyit a másik árából.

Ugyanúgy működik mint a használtautó piac, kár is összehasonlítani a warezzel.
  • vortel
    Egyébként mondjátok már meg mivel jobb használtan venni, vagy cserélgetni a játékokat, mint warezolni? ugyanúgy nem lát belőle semmi hasznot a kiadó és a fejlesztő... szerintem aki cserélget vagy használtan vesz, ugyanúgy warezol, csak nem másolt példánnyal, hanem az eredeti termékkel "seftelnek". Annyira bírom azokat a képmutató arcokat, akik szidják a warezt, de még egyetlen játékot se vásárolt újonnan, magyarán egy fillért még nem tett a kiadók kasszájába. kíváncsi vagyok hányan vagytok ott a fórumon akik eddig még minden játékot boltban vettek... Szóval ezt a témát kár lovagolni újra és újra. MO egy kis GDP-jű ország, az ember megnézi hova tegye a pénzét, márpedig amit meglehet szerezni ingyen vagy párezer Ft-ért, azért csak a fanatikus vagy a hülye fog kiadni 10+ ezer Ft-ot.
  • dudeeg
    Bocs. de azért ez elég gyenge volt.
    Nem veszek puccos autót, mert még ha össze is tudnék rá spórolni jó idő alatt rá, akkor is tudom, hogy nem tudnám fenn tartani, mert nem bírnám fizetni az adót, benzint, biztosítást, alkatrészt.
    Jaa..hogy akkor mivel nagynehezen összegyűjtöttem rá a zsozsót sok melóval, akkor már ugyan hagy lopjak bele benzint, meg trükközzek így-úgy, hogy ne kelljen annyit fizetni, merthát szegény...?

Egyszóval szarság. Te is tudod, hogy lehet használtan venni 4-5 ezerért játékokat (és azt is tudjuk, hogy pl a TheHut-ról is lehet ennyiért újat). És ha valakinek már van 4-5 játéka (eszerint kb 25-30 ezer forintért) az már nagyon jó alap cserélgetésre)
    Csak sokkal egyszerűbb hackelni és letölteni.

De részemről ennyi, és remélhetőleg továbbra is tiszteletben tartjuk a fenti kiírást...
  • DanielT
    Vegye használtan 3-5 ezerért, ha nincs pénze a legújabbakra, az igazi kincsek már úgyis legalább 1 évesek.
  • TDC Geronimo
    Holnap jön a PSN+osoknak EUba a resistance 3 beta? 1 hete még ezt olvastam. Amúgy ahogy néztem az új Driver demója holnap kerül fel PSNre.
  • vortel
    miközben az Uncharted 2-vel, játszottam, én is elgondolkoztam azon, hogy mennyi munka, kemény megfeszitett munak volt mire az a játék amivel én több hétre jól éreztem magam, szóval mire ez úgy nézett ki ahogy, és úgy tudott szórakoztatni ahogy. Szóval rengeteget dolgoznak 50-60an több évig egy adott játékon mire elkészül. És miután vagy 60 írott játékom van xbox-ra nem sajnáltam kiadni a pénzt a killzone-okra, Uncharted-ekre. Más kérdés, hogy boxon a Halo-n kivül nincs olyan játék, ami NEKEM pénzt ér (sorry nem akarok megbántani senkit) és megmondom őszintén, sosa sajnálom a pénzt pl FIFA-kra vagy COD-okra, mert azok engem egy teljes évig átlag napi 1-2 órára leköt. Más kérdés, hogy amit meg 3-4 napig játszok, na az ilyen játékokért nem fogok pénzt kiadni.
  • Fidolorous
    ja mert ha a gyerek EGYSZER 70 ezret összetud gyűjteni egy jó kis konzolra, akkor onnantól kezdve lazán vásárolja a 8+ ezer forintos játékokat, persze miért ne :)

• dudeeg
    Remélem meg is történt, és nem csa üres fenyegetés ami ki van írva.
    Nem azért fizetek ki egy rakat pénzt a játékokért, hogy más meg kényelmesen lenyúlja, mert 70 ezret ki tud adni gépre, de a játékot megvenni azt már büdös.

SW fejlesztéssel foglalkozom, és tudom mennyi munka és izzadság van ezekben.
  • Prof William
    Mellesleg ezt kevesen tudják, de még ezután is lehet törni a Ps3-at. A töréshez személy szerint egy 42-es acélfejű kalapácsot ajánlok.
  • shaddam
    Egyszerű.Bedugod az usb egyik végét a ps3-ba a másikat meg a konnektorba(spéci kábel, apple storeban tölthetsz le ilyet a legolcsóbban).Aztán amikor villant egy nagyot az RROD azt raksz rá amit akarsz.Én billegő asztal alá ajánlom.
  • MikX
    Segítek, banner alatt: WAREZ = azonnali BAN!
  • Jegorka
    Üdv!
    Egy olyan kérdésem lenne hogy, nemrég vásároltam egy Slim gépet, és fel is van flesh-elve, csak azt nemtudom hogy hogyan lehet a letöltött játékokat gépröl rárakni a winchester-re.
    ha valaki tudna letudná képletesebben írni, vagy esetleg tudna valami oldalt, ahol irnak erről, azt nagyon meg köszönném! :)
  • barcames
    3D-ben melyik játék nagyon jó szerintetek?
  • dudeeg
    Hali!

Még egy apróságot hozzáfűznék, ami remélem nem OFF :)
    Én nagyon sokszor használom a PS3-at filmek nézésére is. Nem csak BluRay-t nézek rajta, hanem DVDket is, néhja napján divx-es filmeket is.
    Ami nagyon tetszik benne az az, hogy szerintem elképesztő upscalere van. Remélem azért a többség tudja mi az :) Tehát ha úgy van beállítva, hogy a PS3 kimenete 1080p legyen DVD nézés közben is (upscale mode - full), és nem 720p (mert akkor a TV végzi az upscale-t), akkor a DVD filmek is nagyon szépek! Mindezt egy 50 colos pana plazmán, amin azért látszik, ha valami szar :) Összehasonlítottam több mezei DVD lejátszóval, és ég és föld a PS3 képe.

Valakinek esetleg ez is egy plusz lehet a PS3 mellett. Nekem elég erősen az. A BluRay meg nyílvánvaló. Korábban többen magáért a BluRay lejátszóért vették meg a gépet, játszani nem is játszottak rajta.

Amúgy nekem 80 gigás FAT van, de 3 ismerősömnek van slim kb 2 éve, és semmi bajuk vele. Ezen nem érdemes lovagolni. Minden tönkremehet. Egy hűtőgép is, egy TV is, egy XBOX is.

Üdv,
    G.
  • Prof William
    Az egyik legidegesítőbb dolog végre múlté lett az új TV-vel. Arra gondolok hogy a feliratok nagyon aprók voltak. Az FF13 -ban még hagyján de pl a Star Oceant azért hagytam félbe a 10-15-ik óránál mert 1 óra játék után már a szemem rohadt ki az apró betűs párbeszédektől + a karakterképernyőkről meg már nem is beszélve. Szerencsére ez már múlté szóval nem kizárt hogy hamarosan újrakezdem a játékot az elejétől.

A Catherine c. játékkal játszott már valaki? Ez az új Altus üdvöske és a visszajelzések alapján jól sikerült. A Demó is hangulatos volt de érdekelne hogy játék is hozza e a minőséget.

Valamint az elkövetkező 1-2 hónapban milyen nagyobb címek várhatók? a Space Marine az jön szept 9. én azt tudom.
  • Jimanszky
    Elkelt a PS3!
  • koccadam
    Ebben azért van némi igazság, eléggé szétoffoltátok a topikot.
  • Prof William
    :) Szerencsére közben megoldódott. A leptop bedugott állapotban zavarta a TV-t. Ha telepről megy akkor semmi baj nincsen. Majd úgy használom.

A Catherine c. játékkal játszott már valaki? Milyen hosszú? + hozza a demó hangulatát?
  • MikX
    Anime topicban? :O Good choice, maaaan! /No/
  • Bil Ur Sag
    Igazán nincs mit.
  • Prof William
    Bocsi bocsi. Azt hiszem inkább az anime topicban kérdezem majd ezentúl.
  • sure
    OFF

Sry hogy bunkó vagyok, de 2+ hétig szinte másról se szólt a(z) (off)topik, hogy milyen tévét vegyél, mostantól a TV vs laptop troubleshooting topik lesz műsoron újabb 2 hétig? Nem animo-kompatibilis a TV, biztos van ilyen.

ON