89387
PlayStation3
  • dudeeg
    Azt írod 200k fölött van a jó minőségű 5.1-es. Esetleg van valami, amit konkrétan ismesz?
    Nem akarok egyelőre belevágni az upgrade-be, mert a mostani sztereómmal viszonylag elégedett vagyok (hasonló összegett áldoztam rá annó), de azért tapogatózok, hogy hátha egyszer...

Köszi,
    G.
  • Yoda001
    régi fat ps3 tartót van tippetek hogy hol lehetne kapni, vagy egyáltalán? már csak slimhez találok... még az a régi, kéken világítós lenne jó, na olyat meg pláne nem találtam, nemhogy simát...
  • LeventeV
    tegnap este leszedtem a Splinter Cell Chaos Theory-t. megpróbáltam telepíteni, de 94 százaléknál megállt, kétszer is. ma letöröltem az egészet, letöltöttem újra de telepítés közben megállt ugyancsak 94 százalékon. HDD-on van hely bőven, szóval fogalmam sincs mi lehet a baja. esetleg valami tipp?
  • DanielT
    Fantasztikus ajánlat egy olyan valakinek, akinek a leghalványabb gőze nincs a témáról :D Biztos belevág egy ilyen rendszer kiépítésébe! :DDD
  • vortel
    Ne vegyél szerm 5.1et! Azért, mert 5.1-ből ami jó minőségű, az 200k fölött van jóval. Viszont a következő összeállításból megvan a holmi a feléből:

vegyél egy 5.1 audio dekódert:

http://www.dr-lex.be/hardware/hdar_review.html (20 000 Ft)

vegyél hozzá két régebbi 10-15 éves technics vagy JVS erősítőt (2x 10 000 Ft), hozzájuk 100-120 W körüli hangfalpárt, ezzel megvan a két front és a két surround hangfalad (kb 30-40 000 Ft). vegyél egy 100 W aktív hangfalat (15-20 000 Ft) és egy 100 w aktív mélyládát( kb 30 000 Ft) Összességében a holmit 120 000 - 130 000 Ft-ból kihozod, és nagyon szépen szól akár zenehallgatásnál akár filmnézésnél, akár a játékoknál. Az aktív hangfalból és az aktív mélyládából érdemes újat venni, a többit beszerezheted használtan is.
  • MikX
    Vegyél olyat, amin van HDMI, ha ennél konkrétabbat nem irsz, akkor döntsd el te. Vagy lehet a hangot optikain is kivinni, vagy akár rca-n is...
  • zsolt515
    Olyan nagyon drágát nem szeretnék...eddig akikkel beszéltem errről azt mondták h 5.1 lenne a legjobb és ha lehet akk samsung...azt meg nem tudom h az 5.1 milyen árban mozog...
  • DanielT
    Minél drágábbat.

Ha esetleg konkretizálod a kérdést, illetve az igényeidet, akkor értelmesebb válaszra is számíthatsz.
  • zsolt515
    Üdv!
    Ha a ps-hez házimozit szeretnék venni akkor milyet kell vennem? Légyszi segítsetek mert nem vagyok jártas az ilyen házimozis témákban...
  • Prof William
    Egyszerű. Fogsz egy stílfűrészt majd néhány határozott mozdulattal felfűrészeled a ps burkolatát. Keresel benne egy megfelelően nagy helyet ahova aztán egy kalapács némi gépzsír (hogy simán becsusszanjon) meg jó sok ragasztó segítségével beapplikálod a routert. Fúróval fúrsz egy plusz lyukat a burkolaton a kábelnek majd visszarakod a burkolatot és némi szigszalaggal rögzíted.

Örülök hogy segíthettem.
  • Falkon
    Éreztem hogy valaki elsüti ezt a poént :D
  • dudeeg
    Amennyiben kellően pici a DanielT által javasolt router, akkor akár PSen belül is megoldhatod
  • Falkon
    Ohh hogy kapnál be egy békát! :DDDDDDDDDD Ps-en belül gondoltam.
  • DanielT
    Megoldható egy 4-5 ezer Ft-os kiegészítővel, amit a fektetve elhelyezett PS3-ra rá tudsz rakni. Ha ügyes vagy, az állítottra is. A neve Wifi router, mindenhol kapható.
  • Falkon
    Értem. Elsősorban engem telefonnal érdekelt volna.

Yoda: "alap lehetőségként nincs ilyen benne" Nekem ebből az jön le, hogy viszont valahogy megoldható?
  • shaddam
    Telefonnal nem,de van psp játék+jön a ps vita ott van lehetőség hogy ad hoc játékra.Elméletileg.Nem próbáltam soha
  • Yoda001
    alap lehetőségként nincs ilyen benne
  • Falkon
    Olyasmire gondoltam.
  • dudeeg
    Mármint hogy kb wifi hotspot legyen a PS3? Szerintem ilyet nem tudsz vele csinálni.
  • Falkon
    Sziasztok!

Ps3-on van olyan lehetőség, hogy rádugom a net kábelt, és a ps3 wifit sugároz, amit betudok fogni telefonnal? Vagy ez teljesen lehetetlen?
  • dudeeg
    Azért azt megnézném, hogy milyen törvény alapján nem lenne szabad eladnom egy használt játékot.
  • Fidolorous
    Az Xboxom nem vitt semmi classicot normálisan szal az felejtős (GTA 3/Vice City bugos, MAfia alapból nem, Star Wars kotor bugos)
  • sure
    "jah és a törvény nem bünteti..."

Minden játék hátulján ott van: RESALE AND RENTAL PROHIBITED, tehát éppenséggel büntethetné, de nem foglalkoznak vele (legalábbis egyéni szinten), talán még nehezebb - ha nem lehetetlen - bizonyítani, mint a warezolást.
  • LeventeV
    azért a kiadók ettől az évtől elég szép hasznot húznak a használt játék piacból ami nem a vevőnek hanem az eladónak rossz.
  • crosscut
    Szerintem mindenképp az exkluzív címek alapján dönts:
    Fable 2, Lost odyssey, Alan Wake lázba hoz? Akkor gondolkodj x360on
    Lost odyssey tényleg nagyon jó játék. Nem igazán vagyok oda a JRPGért de ez nagyon tetszett. most nyomom 4. alkalommal.
    Ha ezek egyáltalán nem hoznak lázba akkor egyértelműen ps3.
    Kb a/4 oldalnyi exkluzív címet tudnék összeírni.
    Viszont szerintem egyáltalán nem csunyábbak a multiplatform játékok a ps3on. Sőt az "új" final fantasy pre renderelt cuccai ps3on szebbek.
    Egy biztos: PS3on több minőségi exkluzív címet tudsz megvenni, szóval azzal több ideig kihúzod.
    (Uncharted 1,2, Killzone2,3 Resistance 1,2, Little Big Planet 1,2 Motorstorm, Heavy Rain, Metal Gear 4, Gran turismo 5, ratchet and clank, God of war trilógia)
    Nem beszélve olyanokról ami ps3 exkluzív tartalmakat "tud":
    Bioshock1 (Little sister rescue pályák, new game+)
    Eternal sonata

Ami még szempont lehet:
    Xbox360 viszi a xbox1 nagyrészét. (ha van vinyó a gépedben)
    Ps3 nem visz ps2 gameket, csak ps1 játékokat (kivéve a legősibb ps3akat, de nyilván nem olyat fogsz venni)
  • Csupi05
    Elég rossz filmet nézel... Jah és azért adtam el pl. az f1 2010-et, hogy meg vegyem az f1 2011 újan. Szóval ez egy kúrva nagy tévhit amit te mondtál. Ami kevésbé mozgat meg játék azt persze használtan veszem meg, mert lehet, hogy nem ér meg nekem annyit, hogy újan megvegyem, de azt már megvette valaki, mert őt jobban érdekelte. De azért kicsit sem warez, jah és a törvény nem bünteti...
  • dudeeg
    "Másrészt ezeknek is ugyanolyan nagy arányban van YLOD elhalálozási aránya mint a PALos gépeknek ?"

Szerintem elhalálozási 'arányról' hitelt érdemlően egy szerviz tud nyilatkozni, nem pedig 1-1 példányt használó user.
  • Fidolorous
    ?
  • dudeeg
    Költői volt a kérdés. Pontosabban rögtön meg is válaszoltam a kérdés után :)
  • vortel
    A MAG-ot sokan játsszák még PSN-en, érdemes megvenni?
  • Papesz
    Nem tudom miért nem tudnak amúgy valami szavazás szerűt fellőni

Elég régóta működik ilyen, nagyjából semmiféle eredménye nincs. A Sony a support mellett szarik a feedback-re is. Ez van.
  • Papesz
    De mégis, senki sem merne PS3-at lopni, de SW-t azt igen. Miért?

Azért ez nem túl bonyolult. Ha hardvert is lehetne letölteni a netről, akkor kábé mindenki letöltené.
  • dudeeg
    Nem tudom miért nem tudnak amúgy valami szavazás szerűt fellőni, amiben olyan lehetőségek közül lehetne választani, amit meg is tudnak valósítani. Mert azért a háromkívánságnak nem sok értelme lenne, mert biztos csomóan jönnének olyan ötletekkel, amik üzleti okokból nem megvalósíthatóak.
    Viszont, ha legalább a felhasználók véleménye alapján rendeznék sorba a terveiket, az sokkal szimpatikusabb megoldás lenne.
    Ha jól tudom pl GT5-be elég sok módosítás a userek véleménye / szavazatai alapján került bele.
  • dudeeg
    igen, lustaságból szoktam néha használni híreket / fórumokat olvasgatni, és egész jó lenne, ha nem lennének idegesítő hibái. De szerintem ezzel nem fognak már semmikor foglalkozni...
  • csab2
    Azért azt a rohadt böngetőt fejleszthetné a Sony! Sajnos ebben az FW-ben sem tette meg. :(
    Játszik itt valaki a Star Wars: The Force Unleashd-del?
  • Akey
    Ez kétségtelen. És tényleg off irányba vittem a témát. Egyedül az volt a célom, hogy világossá tegyem: nem minden fekete vagy fehér.
  • vortel
    Te miről beszélsz? :)
  • dudeeg
    Egyébként a külföldi rendelésemmel támogatom a postást. Munkát adok neki a csomagom szállításával :) Ahogy más meg munkát ad a boltosnak.
  • dudeeg
    Igen, ez a saját kommentjeim írása közben is bennem volt. Mármint az, hogy miért nem itthon veszek játékot és miért külföldről. De azért ez élesen elválasztható a warezolástól.

Én elsősorban a sw fejlesztők lenézésére/megkárosításukra vagyok különösen allergiás (ahogy írtam, én is ezzel foglalkozom kb 150 kollégámmal együtt, igaz nem játékipar)
    Ugyanolyan magasan képzett és keményen dolgozó emberek írják ezeket a játékokat több évi munkával, iszonyat költséggel, mint a hardware-t. Nincs különbség. De mégis, senki sem merne PS3-at lopni, de SW-t azt igen. Miért? Mert az nem látszik, nem tudják meg. Lehet sunyin csinálni.
    Tessék bemenni egy konzolboltba, és kivinni az ajtón egy játékot fizetés nélkül. Miért? Mi a különbség? Az, hogy viszed vele egy kis anyagot is, nem csak a biteket?

Visszatérve az itthoni/külföldi vásárlásra: ebben semmi genyóság nincs. Ilyen a gazdaság, ilyen az Únió ha úgy tetszik. Ha mi tudnánk valamilyen terméket itthon adni jó áron, akkor meg fogják rendelni tőlünk ugyanúgy a külföldiek neten keresztül.

Egyébként Magyarország ilyen szempontból mindig is az a hely volt ahol érthetetlenül magas árréssel dolgoznak. Nézzétek meg a BluRay filmeket. 5-6 ezer forint még mindig darabja. Külföldön már rég 1500-3000 körül mozognak. A hangszererősítőm itthon 400.000 Ft lett volna, Bécsben 240.00 Ft volt. Miért? Nem sajnálom a magyar importőrt, hogy nem neki adtam 160.000Ft-ot a szinte semmiért.

Az egyetlen dolog, amit elkövetek azzal, hogy nem magyar konzolboltban vásárolok, hogy nem járulok hozzá a 2-3 konzolboltos megélhetéséhez (akik szintén külföldről hozzák ugyanúgy mindenféle csatornán a cuccost). Egyébként a játékaim kb felét itthoni boltokban vettem, mert néha azért előfordult, hogy a külföldi árhoz hasonló árban adták.

De ennek semmi köze a SW lenyúlásához. Jót lehetne erről sörözés közben vitatkozni, és végülis itt sem rossz, amíg nem nyom el más témát.
  • Akey
    Sajnos igazad van, de azért csak teremt egy-két munkahelyet a magyar viszonteladó és jó esetben az adójukból épülhet egy-két játszótér vagy óvoda. A rossz esetet nem szeretném megtárgyalni. Ahhoz kevés vagyok.