89387
PlayStation3
-
#83851 Leginkább az b..ott fel, hogy rá se kérdezett, csak rányomtam erre elkezdte telepíteni.
És most olvasom, hogy ha ilyenkor kirántom a 230-at, akkor corrupted lehet a vinyón az adat, van akinek full behalt tőle a gépe ...... király :) -
#83850 Ja. Ez ilyen fos. -
#83849 Most az komoly, hogy PS3-on ha leszedek egy 3.5GB-os demót, akkor azt még külön telepíti?
Ráadásul olyan kva lassan, hogy 1%-ot lép jó fél - egy perc alatt? És még le sem tudom állítani? Nem engedi semmivel sem kikapcsolni a gépet ... nem fogok másfél órát várni egy szaros demó telepítésére, mindjárt kirántom a 230-at belőle :( -
#83848 A Killzone a kedvenc FPS-em. A játék nagybetűs hangulata, a története is teljesen renden van, ha az ember a széria első részétől követik a játékot. Látom, hogy a hárommal játszol. A második részt ki ne hagyd! Személyes kedvencem. Illetve az első rész is elérhető már psn-en csinos HD köntösbe bújtatva! -
#83847 Marioval en csak annyit talalkoztam h vmelyik resz ki volt rakva egy gamecubeon asszem bemutatoba a cora jatekreszlegen xd tesommal fuggtuk amig az osok vasaroltak xd -
#83846 Végülis az :D Egy 10 év körüli gyereknek simán azt adnám, mint bármi mást :)
De egyébként szerencsére a Mariok számomra kortalanok, mert végig kísérte az életem, a Galaxy is nagy kedvencem. Viszont akik sosem szerették vagy nem is találkoztak vele, azok kizárólag 'gyerekjátékként' emlegetik.
Tudom, nem normális, de a múltkor a gyerek szobájában a földön hevert egy teknős plüss, és meg hirtelen felindulásból ráugrottam és azt mondtam a gyereknek, hogy most jól elkapta Mario a tekikatonát ............ erre másnap hazamegyek a melóból, gyerek mondja, 'gyere apa, mutatok valamit', bemegyek a szobájába és szintén ráugrik a teknősre, majd mondja 'kérdezd meg ki vagyok', Én: 'ki vagy?', gyerek: 'Mario!!' :)
De azóta többet nem csinálta :D -
#83845 Énis pihenőpályára tettem a 2-t, bár eleinte jobban tetszett, mint a 3.. nem tudom, lehet grafikabuzi vagyok, de engem a R3 a PS2 fénykorára emlékeztet összképében.. -
#83844 (kz2-3 szerintem kimondottan jó játék, resist2-t félbehagytam, olyna gagyi az AI) -
#83843 Én most a Killzone 3-mal vagyok így. Sokan mondták, hogy tucatlövölde, meg sok rosszat hallottam róla, de nekem nagyon tetszik. Jobban bejön, mint a Resistance eddig :D -
#83842 a mario (galaxy) is gyermekjáték? :P -
#83841 én a 3 részt megvettem, amikor vettem a ps3-at, de csak másfelet sikerült végigjátszanom (+rossz sorrendben álltam neki), beleuntam... nem hiszem, hogy a gyermekjátéksága miatt, inkább a túl sok lövöldözés szegte kedvem, szvsz inkább ez a "rákfenéje" a ratchetnek. -
#83840 Tutira tegyél! :) Főleg ha van ismerősöd a közelben aki szívesen játszana veled. Együtt is hatalmas élmény. Én sokáig ódzkodtam a LAIR nevű játéktól, mert elolvastam ezt azt róla interneten, ahol nem éppen a pozitív élmények és vélemények voltak vele kapcsolatosak. Nem is olyan régen a kezembe került a program egy ismerősöm jóvoltából. Betettem, az első percek természetesen még a negatív kritikákkal megfertőzött szellemben teltek, de utána szépen lassan kitisztult a kép, és rájöttem, hogy ez a játék bizony fantasztikus. Nem hibátlan, sőt! De összességében nekem nagyon bejött. Kb így voltam vele, mint te most a R&C-al. Ajánlgatták nekem, de sokáig ódzkodtam tőle. Majd kipróbáltam, és nagyon megszerettem. -
#83839 Micsoda flamewar-t indítottam el egy ártalmatlan elszólással, ami tegyük hozá tök jogos, mert én nem ismerem a Ratchet szériát, de boltban amit láttam borító+hátlap+1-2 gameplay videó alapján nekem gyerekjátéknak TŰNT :D Hót mindegy igazából, hogy jó-e vagy sem, engem jelenleg nem érdekel, mert nem keltette fel az érdeklődésemet, és nem azért mert nem beleznek benne, mint egy jó kis God of War-ban.. hanem mert az egész univerzum idegen tőlem, de egy próbát biztosan teszek majd vele a jövőben. -
#83838 "a ratchet tehát alkalmas a 3-999 éves korig mindenkit szórakoztatni, nincs priorizált korcsoportja"
Ez így van (bár inkább 7-999 a PEGI alapján :D), valószínűleg a designak ez is a célja, minden korosztály számára elérhetőnek lenni.
Én ha megnézem a mai játékokat, akkor ezt simán a 10 éves gyerek kategóriába sorolom, mert egyébként mi mást?
El nem tudom képzelni, hogy az Én most 3 éves lányom mivel fog játszani 8-10 éves korában ... mert biztosan fog, de nem azokkal amik ma sorra jelennek meg.
Egyébként most éppen DS-en tanulgatja a New Super Mario első pályáját ... már egész szépen tud ugrálni a monszták között, de ha lyuk van a földön abba még beleesik. A Wii-s Mariot is együtt szoktuk játszani. Igyekszem ebbe az irányba terelni, Én is ezen nőttem fel (Elektor Kalandor :D), imádja a Mario-t :D
Meg a Cooking Mama részeit is imádja, az anyjával azon szoktak főzöcskézni :) -
SlickAdam #83837 alkalmas, ez a jo benne. celcsoport pedig van, kulonben mashogy reklamoznak, designolnak, ... az egeszet.
en azt mondom ma nyomjunk mindannyian racsetet. az elso aki agyverzest kap, elmeseli mit elt at. lehet en lennek az, nem nekem valo mar... -
SlickAdam #83836 tisztazva :)
(filmet nezek kozben, na :)) -
SlickAdam #83835 nekem is neha -
#83834 Azt nem Neked írtam, hanem csak a Te irományoddal kapcsolatosan :) -
#83833 úgy néz ki én a másféle kategorizálásban hiszek :) szerintem attól még, mert valamiben NEM véresarcu zombikat kell macsétével irtani a vérfürdőszobában, nem kapja meg az "elsősorban gyermekeknek szól" plecsnit (ellenben ez utóbbi "gyermekeknek nem való" plecsnit mindenképpen érdemel)
a 18+ egy jogi meghatározás (a 14 is), nem több, nem is érdemes igazán komolyan venni, én pl egy 15 évest nem szívesen neveznék gyermeknek, inkább a fiatalember, vagy kamasz a jó szó... jobban leírja egy szóban az illetőt :) ahogyan a 7 hónapos csecsemőre is külön szavunk van... baba, kisbaba, talán nem véletlenül - pont mivel a 18 év alatt rengeteget változik az ember, sokféle korszakon megy keresztül
a ratchet tehát alkalmas a 3-999 éves korig mindenkit szórakoztatni, nincs priorizált korcsoportja -
SlickAdam #83832 sokaknak meg nehez megy az olvasott szovegertes. biztos az ekezetek hianya teszi.:) -
#83831 Egyébként a R&C PEGI 7-es ... ez még remélem gyereknek számít :D -
#83830 Úgy látszik sokaknak a 10 éves ember már nem gyerek ... hamar fel kell nőniük ezeknek a mai lurkóknak :D -
#83829 Nem csak egy kategóriája van a gyerekjátéknak, ugyanúgy, ahogy gyereknek hívja az ember az 1 - min 14 év közötti csemetéjét is. Viszont a 'felnőtt' kor kb 18+ évtől kezdődik a végtelenig.
Így pl a 18+ -os játékok - annak ellenére, hogy nagyon sokan a 'gyerek' kezébe adják - nem 'gyerekeknek' valók.
Ismerek olyat, akinek a kölke 7 évesen anno mindenkit fejlövéssel irtott a MoH-ban, és az apuka ezt félig büszkén mesélte ... nem egy cincogó 'gyerekkel' van tele még a mai napig is a GTA4 multija megy a CS is.
"vettem már játékokat a 6 éves lányomnak, pontosan tudom h mi az a gyermekjáték"
És nincs 6 év felett gyerek? És a lányok a mérvadóak? Unokaöcsém 5 évesen kente-vágta a Wii-t, az idióta 'kardozós' volt a kedvence a Wii Sport Resortból.
Hidd el, hogy az amit Te gyerekjátéknak hiszel a 6 éves lányodnál, az egy 6 éves fiúnak a 3 éves kategória. -
SlickAdam #83828 en nem sok kulonbseget latok egy film megnezese es egy 18+-os jatek vegigjatszasa kozott. az utobbi az egy interaktiv szorakozasi mod. mar reges reg nem a gyerekek a celkozonseg, ha videoJATEKOK-rol beszelunk.
ellenben a racset esten ok azok, mert meg jelen vannak a kis szarosok is. ketlem h az insomniac-os arcok felnotteket vizionalnak, mint celkozonseg. Tegyuk fel nem ismerem a sorozatot. Bemegyek egy konzolbolta, megveszem a racsetet? borito es cim es leiras alapjan? Francokat! Ellenben mami megveszi. Mint a my little pony 3-at is.
legnagyobb racset fan akit ismertem, az a hugom volt. 10 evesen. de mar o se az, mert felnott. felnott poenok ide vagy oda. jatssza csak mindenki, akinek bejon. Minosegi jatekok. -
#83827 amennyiben a ratchet elsősorban gyerekeknek való, igaz ez minden videojátékra... elvégre "a játékok gyerekeknek valók!" - mondta apám ezelőtt 20 évvel, annak ellenére, h néha ő is nyomatta c64et...
ugy nézem mostanra felnőtt egy generáció, aki már csak szelektál és pár játékot hív gyermekjátéknak.... fejlődünk, de látom kell még egy generáció.
(vettem már játékokat a 6 éves lányomnak, pontosan tudom h mi az a gyermekjáték... ahogy nézem nektek pl erről a világról fogalmatok sincs :D létezik!!!!) -
SlickAdam #83826 forditva. elsosorban gyerekeknek szol (nezz mar ra ember!!!), DE vannak benne poenok, amiket inkabb a nagyobbak vagnak (mellesleg a size matters-t szerinted nem erti egy mai gyerek?... sziriuszli. termeszetesen 12< -re gondolok, az meg gyerek). nem kell masnak beallitani, mint ami. be kell ismerni, h jo erzes idosebb fejjel is lemenni gyerekbe par orara.
ugyanugy, mint a miyazaki rajzfilmeknek is oriasi felnott rajongo tabora van. vannak bennuk gondolatok / dolgok, amiket egy gyerek meg nem erthet, vagy nem ugy ertelmez, mint egy felnott. teny. lasd.: ghibli-tol a pom poko. egyik legdurvabb poen ebben van, amit valaha rajzfilmben lattam (herezacsko ugye). megse felnotteknek szol. megmondta miyazaki, hogy gyerekeknek szolnak a mesei ELSO SORBAN. masodikban meg az van, amit en is tapasztaltam a Ponyo premierjen: 60-70-es osz oregur mosolyogva nezte mellettem a filmet. jol erezte magat.
tehat: Racset az gyerekjatszma. kesz. -
#83825 >Ugyanaz, mint a sok idióta animációs 'mese', amelyek mind a gyerekeknek készülnek, mégis majd mindegyik tele van csak felnőttek (és közel felnőttek) számára érthető poénokkal.
Jaja. Ugyanaz.
[elfut] -
#83824 Nem a játékban elhangzó poénok alapján kéne meghatározni a célcsoportot ... ezeket mind azért teszik bele, hogy ezen külalak és játékmenet mellett több korcsoportot is meg tudjanak szólítani vele.
Ugyanaz, mint a sok idióta animációs 'mese', amelyek mind a gyerekeknek készülnek, mégis majd mindegyik tele van csak felnőttek (és közel felnőttek) számára érthető poénokkal. De nem ezek a poénok határozzák meg a célcsoportját. -
#83823 >igazabol gyerekeknek valo
Jézusom néha mennyire fogalmatlanok vagytok játékok tekintetében... Vajon mennyit ért egy gyerek a recsitek humorából? Mennyire szólhat gyerekeknek az, aminek az egyik részének alcíme "Size matters"?
Ijesztően beszűkült tudattal köll ahhoz rendelkezni, hogy ha valamiben nem beleznek feltétlen, és az esrb besorolásba beleférnek a gyerekek is, akkor az biztosan gyerekeknek szól.
Ja. Pont annyira szól gyerekeknek, mint mondjuk a macskafogó. Azt is megnézik a gyerekek, és még élvezik is. De nem nekik van fűszerezve. -
SlickAdam #83822 igazabol gyerekeknek valo. nem ertem miert mondjak ra, h nem, nem az, csak mert idosebb fejjel is elvezik. elvezzek csak, jo jatekok ezek. de officiel gyerekeknek.:) -
#83821 jolvan elnezest ratchet fanok:DD gameplayek alapjan nekem ilyen disney-fele ugrabugranak tunt mint amikkel anno 6evesen jatszottam xd de ki fogom probalni az biztos. -
#83820 Nem. -
#83819 Nem. -
#83818 Akkor én egy nagy gyerek vagyok mert így kopaszodó halántékkal is rendkívül élveztem a sorozatot. :) Amúgy szerintem korosztályfüggetlen a R&C. De nem feltétlenül gyerek. Főleg, mert rengeteg poént, nem is igazán fognak érteni gyerekek, már pedig azokból bőven akad a játékban. Tipikusan az az igényes mese, amit felnőtt fejjel is szívesen végigjátszik az ember. Sőt, valószínű az igazi értékeit csak az érettebb korosztály fogja igazán felismerni. -
#83817 Úgy vettem észre, hogy a Ratchet and Clank inkább gyerekeknek való, nem? :D -
#83816 Erősen fókuszál a harcra, de vannak benne platform részek is természetesen. Továbbá a története szerintem az egyik legjobb amit valaha játékokban láttam. Legalábbis a sötétebb, betegebb hangulatú játékok között mindenképpen. Anno én a God Of War 2-ben ( pedig óriási kedvencem) is hiányoltam azt a platform áradatot ami az első részt jellemezte. Emlékezzünk csak amikor Hades "birodalmából" kellett meglépnünk. Szinte az egész pálya egy tömény platformrész volt. Sosem felejtem el, amikor sikerült végigjutnom rajta (nem kevés halál árán) még fel is üvöltöttem :D
Ha jó kis platformrészekkel megtűzdelt játékot akarsz még, akkor ott van a Ratchet And Clank sorozat. Hatalmas játék :) -
#83815 Nekem nem jött be a Heavenly Sword. -
#83814 Mondjuk én metacritic-re nem adok, szval ha ilyen 50-60-70% egy játék talán adok neki esélyt. Jó példa a Dante's Inferno ami 70-75 körül van, de nekem jobban tetszik, mint a 80-as Castlevania.. szval embere válogatja. A Splatterhouse nekem nem tűnik bejövősnek, a beat 'em up-okat nem szeretem. -
#83813 Kipróbáltam a Heavenly Sword-ot, nemtom miért de csak UK Store-on van fenn a demója.. na mind1. A grafika rohadtul hangulatos, ahogy a zene is, de ez a harc basszus 5perc alatt monotonná vált, és kb a demóban végig csak harc volt. Nekem egy hack'n'slash-ben kell kis ugrálás is.. :D Vagy csak a demó ilyen szar, a teljes játékban van ugrálós rész? :D -
#83812 Lehet, hogy a 10/10 kicsit túlzó, de szerintem nagyon jól sikerült cucc, belek, vér, hangos metal zene. Legjobb... :)
No meg a rakás utalás klasszikus horrorokra, a Lovecraft feeling, és nem utolsó sorban a maszk poénjai. A leghangulatosabb horrorjáték, ami nem ijesztgetni próbál -amit, valljuk be, elég kevés játéknak sikerül elérni-, hanem agyatlan belezést nyújt. Én vagy hatszor toltam végig, és minden percét élveztem még hatodjára is.
A metacritic-en is a userek-től 7.3 pontot kapott, szóval én nem temetném, de persze ízlések és pofonok... :)