!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha valaki tud valami okosat, irjon....köszi
Elõtte kipróbálhattad volna másik géppel(vagy más eszközzel).
Elképzelhetõ hogy a videokártyádnál lehet valami.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Sajnos nem ilyen egyszerû, ez volt az elsõ amit próbáltam (egyébként vga és dvi kábellel is ugyan ez a helyzet).
Viszont bogarat ültettél a fülembe, és megnéztem újra (be volt már csomagolva, holnap megy vissza garba 😛) ha átváltok analóg módba akkor nem ír ki semmi üzenetet, de most hogy jobban megnéztem váltáskor ugye felvillan az analóg/digi kis ábra és van egy halvány háttérvilágítása az egész kijelzõnek, na az most amikor váltás után elhalványodik a világítás, akkor valahogy furcsán néz ki, mint amikor a kiöntött víz elkezd szép lassan elterülni a földön (remélem érthetõ 😊
http://epica.nl
viszont nálad a gond ha jól tévedek jóval mezeibb, és több mint valószínû egy googlezás megoldotta volna: nyomd meg jobbról a harmadik(?) gombot, aminek a funkciója D-Sub és DVI bemenet közötti váltás, ugyanis perpill a monitorod nem a megfelelõ csatlakozón keresi a jelet <#smile>#smile>
"The trees move. Do you not see it?"
az a két fekete alul

All hail the double x!
Nem nagyon értek hozzá és nem tudom mi lehet baj, mindent rendesen össze dugtam. Mi lehet a baj?
24"-os Samsung SA300 led monitorom van, csütörtökön még mûködött rendesen, de most 3 nap állás után nem ad képet, ha kihúzom és visszadugom a kábelt akkor kiírja hogy ellenõrizzem a jelkábelt... Próbáltam 2 másik kábellel, meg másik géppel is, de ugyan ez.
Furcsállom az egészet, ha valami elszállt benne akkor teljesen rossznak kéne lennie, nem?!
Találkozott már valaki hasonlóval?
http://epica.nl
Elõször válaszd ki hogy melyik router kerül a netre.Ott állítsd be(ha emailes jelszavas akkor ott a PPPoe kapcsolat típust kell választani).Ha ez kész akkor a netes router LAN-jához rákötöd a másik router MAN portját.Érdemes azt automatikusra beállítani(dinamikus ip kiosztás).
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
MSI K8N Neo 4-F, AMD 3500+, 1,5g RAM, MSI 8600GTS 256mb
http://www.freetvmaci.info/
0,5 Mbit=512 kbit=64 kbye. Ennyi a megoldás. A netsebességet rendszerint Mbit-ekben adják meg a szolgáltatók.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Aha... tényleg, b és B. Erre, nem figyeltem. 😊
Egyébként most néztem meg a díjcsomagom, ott is az van, hogy "kínált: 0,5 Mbit/s, garantált: 0,19 Mbit/s".
Ez zavart meg, mert akkor ugye 0.5 Mb/s az ~60 kB/s, ezt kínálják, de 0.2 Mb/s azaz ~20 kB/s a garantált.
Mert én sosem a névlegest tapasztalom. Jó, tudom, ez sok mindentõl függ, a névlegest is elérheti, így a garantált a minimum.
Köszönöm a felvilágosítást. 😄
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Átváltva meg az kb pont annyi. De általában, ha leosztasz 10-zel, akkor sacc/kb pontos szokott lenni (igazából 8-cal kell). Illetve szokott lenni névleges/garantált sebesség is, de ott általában nem ilyen 10-szeres különbség van, hanem kb fele annyi szokott lenni a garantált,
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Jó értem, köszönöm a válaszod. 😊
Akkor ez már rendben van, de valami mégsem világos, lehet rosszul értelmezem/tudom.
Ha 1 MB/s = 1024 kB/s, akkor 0.5 MB/s = 512 kB/s.
Akkor ez mégiscsak névleges, mert valójában 60-65 kB/s, nem?
Nem okoskodok, csak nem áll össze. 😄
CHELSEA FOOTBALL CLUB
A letöltéshez tudom, hogy jó, mert nekem is ADSL-em van. Viszont én még a webkamerázást nem próbáltam. És ugye ott nem csak képet fogadsz (videót), hanem küldesz is, azaz feltöltés. Ezért kérdeztem, hogy gond lehet-e a 0.5 MB/s-os feltöltés (mert ugye ez csak névleges, ez valójában õgy 10-20 kB/s), nem szaggat-e mellette.
De ha jó hozzá a legolcsóbb kapcsolat is, akkor ok. Köszi.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Hello.
Egyik ismerõsöm most akarja bevezetni a netet. Valószínûleg csak ADSL oldható meg náluk (T-Home).
Elsõdlegesen Skype miatt kellene nekik (webkamerás beszélgetéshez). Azt tudom, hogy ADSL-nél a letöltés jó, viszont a feltöltés mindig lényegesen lassabb... Legalább milyen feltöltés kell ADSL esetén, hogy még élvezhetõ legyen a beszélgetés (persze nem HD-képrõl beszélünk, hanem pl. egy laptopba beépített, vagy egy olcsóbb webkameráéról).
Köszi elõre is. 😊
Üdv.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Tegnap vettem egy Gigabyte GA-970A-DS3 as alaplapot!
A problémám a következõ:
Biosban Raid-ra kapcsoltam a Sata Portokat, és indulásnál egybõl kékhalál!
Visszatettem Native IDE-re egybõl minden frankó....
Régi lapommal simán ment a raid mód....
Mi lehet a probléma?
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Pontos típus?
"Ha a modemet közvetlenül csatlakoztatom a géphez akkor egyáltalán nincs net. (ha segítenél hogy hogy oldjam meg ezt akkor sikerül kiszûrni a routert) köszi."
ADSL-Internetnél PPPOE autentikáció van.
Ennek beállítása az alábbi oldalakon olvasható:
- Windows 8
- Windows 7
- Windows Vista
- Windows XP
A szükséges felhasználónevet és jelszót megtalálod az elõfizetõi szerzõdéseden.
TP-linkes router, ez a sorozat már megszûnt az tudom. Vezetékkel csatlakozom a routerbe. Ha a modemet közvetlenül csatlakoztatom a géphez akkor egyáltalán nincs net. (ha segítenél hogy hogy oldjam meg ezt akkor sikerül kiszûrni a routert) köszi.
They know what is what, but they don\'t know what is what, they just strut - what the fuck
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Mert most win7 van fenn, de szeretném feltenni a Zorin OS-t (5 giga elég neki), de a D meghajtón nincs hely, a C-n meg van a Win7 + fontos dokumentumok.
Tehát valójában leakarom cserélni a win7-et Zorin-ra, úgy hogy ne vesszenek el azok az adatok, amik ugyan azon a partíción vannak mint a win7. (Lementeni meg nem tudom, mert annyira szar a gép, h nem veszi be a pendrive-ot, sem a HDD-t.)
1. Bizonyosodj meg róla, hogy a router az Internetre van csatlakozva.
2. Csatlakozz fell telneten vagy SSH-n keresztül
3. Az alábbi paranccsal töltsd le a D-Link gyári firmware-ét:
wget -O /var/firmware http://nokiafon.pl/ruter/DIR300B_FW204WWB01.bin
4. Flash-eld fel (ej de eszép magyaros!) a routert a letöltött gyári firmware segítségével:
mtd write /var/firmware linux
5. Ha minden rendben lezajlott, indítsd újra a routert.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Megis mivel vetted ki azt a procit,feszitovassal? 😄D
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
D-Link DIR-600 as routerem van, elkezdtem rá dd-wrt rakni.. sikerült is, de nem lett sajnos jobb mint volt.. sõt..
szeretném legyalulni és visszarakni az alap d-link firmware-t, elméletileg így kéne, de az "emergency room interface" nem jön be, valami ötlet ? :-/
"Nulla tenaci invia est via"
Amúgy a gép most pihin van mert az alaplap meghalt <#sir>#sir> a pasztázás miatt kivettem az procit és pár pin tönkre ment, áh na mindegy.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Van egy kis problémám, remélem tudtok segíteni:
Szóval, amikor megnyomom a bekapcsolás gombot, "felhörren" a gépezet, megy egy ideig majd leáll, majd ezt automatiksan ismétli úgy 15 ször. Ezek után villan fel a monitor, és megy minden a legnagyobb rendben. Azt is észrevettem, hogy az alaplapon világít 2 zöld 1 narancs 1 piros led egymás mellett, ami egy idõ után kialszik. Futtatam memtest-en, nem írt hibát. Kicseréltem a tápkábelt, ugyanaz. Lehúztam minden USB-t minden vezetéket, csak a VGA-t meg a tápot hagytam, semmi.
Ja és azt is észrevettem, hogy azóta terhelésen a proci speedfan szerint 85-90 C-on megy, a Core 0, Core 1, Temp 2. Elõtte kb 50 volt.
Várom az ötleteket...
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
Milyen router (gyártó, típus)?
Vezetékkel vagy vezeték nélkül csatlakozol a routerre? Ha vezeték nélkül, akkor vezetékesen csatlakozva is ugyanez a helyzet (kiszürvén ezzel a vezetéknélküli hálózat problémáját)?
Router nélkül is ugyanez a helyzet (hogy kiszürjük a router hibáját)?
Egy WIFI Router problémával kapcsolatban szeretném kérni segítségeteket. Az állapot a következõ, van egy 5 MB netkapcsolat ami a router ki majd bekapcsolása után 4.40 Mb körül tölt le a speedtest.net szerint. Amivel természetesen emgvagyok elégedve, a probléma annyi, hogy körülbelül 10 percen belül a sebesség lecsökken 0.6 MB letöltésre, függetlenül attól, hogy használtam e anetet vagy nem közben. Kérdésem annyi lenne, hogy esetleg valaki tudja e a probléma okát, modem illetve router csere megoldhatja e a bajt mivel ezek már nem a legújabb konstrukciók vagy egyáltalán okozhatja e ezt ezen eszközök elavulása? Zárójelben annyit hogy a hálózat jelszóval védett tehát nem a szomszéd üzemeltet róla torrent servert 😄 válaszotokat elõre is köszönöm.
They know what is what, but they don\'t know what is what, they just strut - what the fuck
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
el megyek dolgozni 14 óra múlva bekapcsolom a gépet..és mikor betölt a játék,rögtön újraindul ( venti pörög mint állat,sötét képernyõ ) 2-3szor ugyan ezt eljátsza ..utána ismét jó fagyás nélkül..nem értem mi lehet 😞