!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kill3r21
Sziasztok. Az a gondom hogy van egy 500GB os külsö vinyóm...usb2.0ás házban...mostanság miután bedugtam a pc-be felismeri frankón megy, de egy idõ után a piros led, zöld lesz, tehát nincs kapcsolat, amint használni akarom a vinyót jön is a kis hang windowsba mindha kihúztam volna az usbbõl, majd egy pillanat múlva újra jó és megy tovább...engem ez nagyon idegesít, miért lehet ez? Mindha kikapcsolná a rendszer mert épp nem használom, de én ezt nem szeretném, vagy valami hardver hiba lehet?
Ha valaki tud valami okosat, irjon....köszi
0ppika
Próbáltam 2 másik kábellel, meg másik géppel is, de ugyan ez.

http://epica.nl

gergely1991
Mivel a led nem azonos a lcd-vel szóval....érdekes.
Elõtte kipróbálhattad volna másik géppel(vagy más eszközzel).
Elképzelhetõ hogy a videokártyádnál lehet valami.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

0ppika
Köszi a választ!
Sajnos nem ilyen egyszerû, ez volt az elsõ amit próbáltam (egyébként vga és dvi kábellel is ugyan ez a helyzet).
Viszont bogarat ültettél a fülembe, és megnéztem újra (be volt már csomagolva, holnap megy vissza garba 😛) ha átváltok analóg módba akkor nem ír ki semmi üzenetet, de most hogy jobban megnéztem váltáskor ugye felvillan az analóg/digi kis ábra és van egy halvány háttérvilágítása az egész kijelzõnek, na az most amikor váltás után elhalványodik a világítás, akkor valahogy furcsán néz ki, mint amikor a kiöntött víz elkezd szép lassan elterülni a földön (remélem érthetõ 😊

Calver
ó, meglepõdnél ha tudnád monitorok hány különbözõ módon képesek megdögleni. (konkrétabban: durranhat el kondi, dögölhet meg a háttérvilágítás egyik fénycsöve, az inverter (bár LED-es monitorban talán az nincs), szállhat el maga a panel ill részei... nem sorolom inkább, még a végén mely depresszió jön)

viszont nálad a gond ha jól tévedek jóval mezeibb, és több mint valószínû egy googlezás megoldotta volna: nyomd meg jobbról a harmadik(?) gombot, aminek a funkciója D-Sub és DVI bemenet közötti váltás, ugyanis perpill a monitorod nem a megfelelõ csatlakozón keresi a jelet <#smile>

"The trees move. Do you not see it?"

pxxl
nm, bár ez a hibaüzenetbõl is leszürhetõ 😊

All hail the double x!

értem. köszönöm a segítséget!

pxxl
kéne

All hail the double x!

Mind a kettõbe kell dugni? Mert nekem csak az egyikbe van.

pxxl
van a kártyán egy 2x6 Pin-es csatlakozó, oda is kell dugni tápot.
az a két fekete alul

All hail the double x!

Üdv. Van egy MSI R4870-md1g videókártyám, mikor beleteszem a gépbe ezt az üzenetet dobja ki: YOU HAVE NOT CONNECTED ONE OF YOUR VIDEO CARD POWER CONNECTORS TO THE POWER SUPPLY. PLEASE REFER TO THE 'GETTING STARTED GUIDE' FOR PROPER HARDWARE INSTALLATION.

Nem nagyon értek hozzá és nem tudom mi lehet baj, mindent rendesen össze dugtam. Mi lehet a baj?

0ppika
Üdv
24"-os Samsung SA300 led monitorom van, csütörtökön még mûködött rendesen, de most 3 nap állás után nem ad képet, ha kihúzom és visszadugom a kábelt akkor kiírja hogy ellenõrizzem a jelkábelt... Próbáltam 2 másik kábellel, meg másik géppel is, de ugyan ez.
Furcsállom az egészet, ha valami elszállt benne akkor teljesen rossznak kéne lennie, nem?!
Találkozott már valaki hasonlóval?

gergely1991
Helló!
Elõször válaszd ki hogy melyik router kerül a netre.Ott állítsd be(ha emailes jelszavas akkor ott a PPPoe kapcsolat típust kell választani).Ha ez kész akkor a netes router LAN-jához rákötöd a másik router MAN portját.Érdemes azt automatikusra beállítani(dinamikus ip kiosztás).

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy D-Link DSL-360R(fekete) modemem és egy TP-LINK WR740N routerem. A kettõt szeretném összekötni de nem akar sikerülni. Ha összekötöm nincsen net, eszközökkel elérem a routert wifin és kábelen keresztül de nincsen net. Ha auto-detectet választok a router konfignál akkor azt írja, hogy kábel sincsen bedugva. A modemen sem világítanak azok a ledek aminek szerintem kellene (lan,internet). A power és a dsl világít csak, ezzel ellentétben ha csak a modem van a géphez kötve mind a négy. Nem érzékeli valamiért a kábelt ami bele van dugva pedig már próbáltam sok kábellel. T-Home internetem van. Remélem tud valaki segíteni! Elõre is köszönöm!

MSI K8N Neo 4-F, AMD 3500+, 1,5g RAM, MSI 8600GTS 256mb

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Melyik jobb alaplap? Abit SG-72 vagy MS-6541 ? Tudom mindkettõ régi de melyik jobb? Köszönöm a választ.
Dante73
Tapasztalatom szerint, inkább függ attól, hányan használják épp a házban... Péntek este a webkamerás chat a bnömmel szinte lehetetlen, sokan vannak a házban, sokan töltenek le-fel. Nálam Digi LAN van, nála UPC modemes net... Nálam mindig maxon van...

http://www.freetvmaci.info/

Lacee86
1 byte=8 bit
0,5 Mbit=512 kbit=64 kbye. Ennyi a megoldás. A netsebességet rendszerint Mbit-ekben adják meg a szolgáltatók.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

SzirmosSzisza
Az csak amiatt van ott, hogy ha beüt a gebasz ne pereljék õket ilyenek miatt. Ha közel laksz a központhoz ~2-5km akkor valószínûleg meglesz a névleges, távolabb már nem biztos.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Japep

Aha... tényleg, b és B. Erre, nem figyeltem. 😊

Egyébként most néztem meg a díjcsomagom, ott is az van, hogy "kínált: 0,5 Mbit/s, garantált: 0,19 Mbit/s".
Ez zavart meg, mert akkor ugye 0.5 Mb/s az ~60 kB/s, ezt kínálják, de 0.2 Mb/s azaz ~20 kB/s a garantált.

Mert én sosem a névlegest tapasztalom. Jó, tudom, ez sok mindentõl függ, a névlegest is elérheti, így a garantált a minimum.

Köszönöm a felvilágosítást. 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

SzirmosSzisza
Nem 1MB/s, hanem 1Mb/s szokott lenni, csak ezt általában nem írják oda, ha zavarodjon össze a vásárló. (nem byte, hanem bit)

Átváltva meg az kb pont annyi. De általában, ha leosztasz 10-zel, akkor sacc/kb pontos szokott lenni (igazából 8-cal kell). Illetve szokott lenni névleges/garantált sebesség is, de ott általában nem ilyen 10-szeres különbség van, hanem kb fele annyi szokott lenni a garantált,

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Japep

Jó értem, köszönöm a válaszod. 😊

Akkor ez már rendben van, de valami mégsem világos, lehet rosszul értelmezem/tudom.

Ha 1 MB/s = 1024 kB/s, akkor 0.5 MB/s = 512 kB/s.
Akkor ez mégiscsak névleges, mert valójában 60-65 kB/s, nem?
Nem okoskodok, csak nem áll össze. 😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Lacee86
Nem névleges, én ennyivel (kb. 60-65 kB/s) még mindig fel tudtam tölteni. Call of Duty multit tolok ezzel a nettel, szóval ha ahhoz elég, akkor egy webkamerázáshoz tuti, h az. 😊

Japep

A letöltéshez tudom, hogy jó, mert nekem is ADSL-em van. Viszont én még a webkamerázást nem próbáltam. És ugye ott nem csak képet fogadsz (videót), hanem küldesz is, azaz feltöltés. Ezért kérdeztem, hogy gond lehet-e a 0.5 MB/s-os feltöltés (mert ugye ez csak névleges, ez valójában õgy 10-20 kB/s), nem szaggat-e mellette.

De ha jó hozzá a legolcsóbb kapcsolat is, akkor ok. Köszi.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Lacee86
T-Home-nál alap ADSL csomag 10 Mbit le, 0,5 feltöltés. Ez bõségesen elég erre a célra, film/zeneletöltésre, HD youtube videókra stb.

Japep

Hello.
Egyik ismerõsöm most akarja bevezetni a netet. Valószínûleg csak ADSL oldható meg náluk (T-Home).
Elsõdlegesen Skype miatt kellene nekik (webkamerás beszélgetéshez). Azt tudom, hogy ADSL-nél a letöltés jó, viszont a feltöltés mindig lényegesen lassabb... Legalább milyen feltöltés kell ADSL esetén, hogy még élvezhetõ legyen a beszélgetés (persze nem HD-képrõl beszélünk, hanem pl. egy laptopba beépített, vagy egy olcsóbb webkameráéról).

Köszi elõre is. 😊
Üdv.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

kill3r21
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Gigabyte GA-970A-DS3 as alaplapot!
A problémám a következõ:
Biosban Raid-ra kapcsoltam a Sata Portokat, és indulásnál egybõl kékhalál!
Visszatettem Native IDE-re egybõl minden frankó....
Régi lapommal simán ment a raid mód....
Mi lehet a probléma?
adamq01
mi 100 volt mind? Azt mondom, h az én VGA-m 78 fokos. Gondoltam megosztom, hátha segítek vele.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Dj Faustus
"TP-linkes router, ez a sorozat már megszûnt az tudom. "
Pontos típus?

"Ha a modemet közvetlenül csatlakoztatom a géphez akkor egyáltalán nincs net. (ha segítenél hogy hogy oldjam meg ezt akkor sikerül kiszûrni a routert) köszi."
ADSL-Internetnél PPPOE autentikáció van.
Ennek beállítása az alábbi oldalakon olvasható:
- Windows 8
- Windows 7
- Windows Vista
- Windows XP

A szükséges felhasználónevet és jelszót megtalálod az elõfizetõi szerzõdéseden.

Az internet ADSL a szolgáltató pedig INVITEL.
TP-linkes router, ez a sorozat már megszûnt az tudom. Vezetékkel csatlakozom a routerbe. Ha a modemet közvetlenül csatlakoztatom a géphez akkor egyáltalán nincs net. (ha segítenél hogy hogy oldjam meg ezt akkor sikerül kiszûrni a routert) köszi.

They know what is what, but they don\'t know what is what, they just strut - what the fuck

biomage
néz visszafelé, 1 héttel ezelõtt 100 volt mind 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

SzirmosSzisza
Itt egy leírás, hogy hogyan kell. (de ilyen particionálásnál szerintem érdemes mindig felkészülni a legrosszabbra, szal ami nagyon fontos azt töltsd fel Dropboxra/Google Drivera/e-mail-re. Ha meg csak simán Linuxot akarsz feltenni/kipróbálni, akkor less rá a wubi-ra, az egy fokkal jobb, mint, ha virtuális gépbõl futtatnád, de azért nem egy rendes telepítés szintjén van (cserébe úgy lehet telepíteni/törölni, mint egy sima Windows programot).

adamq01
Nálam bármi van, fix 78c° a VGA.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

adamq01
Ha pl. van egy 100gb vinyóm, a fennmaradó szabad helybõl(kb. 20 giga)lehet külön partíciót csinálni, úgy hogy ne vesszenek el az adatok?
Mert most win7 van fenn, de szeretném feltenni a Zorin OS-t (5 giga elég neki), de a D meghajtón nincs hely, a C-n meg van a Win7 + fontos dokumentumok.

Tehát valójában leakarom cserélni a win7-et Zorin-ra, úgy hogy ne vesszenek el azok az adatok, amik ugyan azon a partíción vannak mint a win7. (Lementeni meg nem tudom, mert annyira szar a gép, h nem veszi be a pendrive-ot, sem a HDD-t.)

Dj Faustus
Akkor próbáld a 2. metódust:
1. Bizonyosodj meg róla, hogy a router az Internetre van csatlakozva.
2. Csatlakozz fell telneten vagy SSH-n keresztül
3. Az alábbi paranccsal töltsd le a D-Link gyári firmware-ét:
wget -O /var/firmware http://nokiafon.pl/ruter/DIR300B_FW204WWB01.bin
4. Flash-eld fel (ej de eszép magyaros!) a routert a letöltött gyári firmware segítségével:
mtd write /var/firmware linux
5. Ha minden rendben lezajlott, indítsd újra a routert.

biomage
Gyári hibás lehetett, ez van, egy és fél éve beraktam a cput és csak most vettem ki, kitudja miért lett szar.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

omg

Megis mivel vetted ki azt a procit,feszitovassal? 😄D

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Szabi
Üdv,

D-Link DIR-600 as routerem van, elkezdtem rá dd-wrt rakni.. sikerült is, de nem lett sajnos jobb mint volt.. sõt..

szeretném legyalulni és visszarakni az alap d-link firmware-t, elméletileg így kéne, de az "emergency room interface" nem jön be, valami ötlet ? :-/

"Nulla tenaci invia est via"

biomage
kösz a segítséget.
Amúgy a gép most pihin van mert az alaplap meghalt <#sir> a pasztázás miatt kivettem az procit és pár pin tönkre ment, áh na mindegy.

Az mar turheto 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hellosztok!

Van egy kis problémám, remélem tudtok segíteni:

Szóval, amikor megnyomom a bekapcsolás gombot, "felhörren" a gépezet, megy egy ideig majd leáll, majd ezt automatiksan ismétli úgy 15 ször. Ezek után villan fel a monitor, és megy minden a legnagyobb rendben. Azt is észrevettem, hogy az alaplapon világít 2 zöld 1 narancs 1 piros led egymás mellett, ami egy idõ után kialszik. Futtatam memtest-en, nem írt hibát. Kicseréltem a tápkábelt, ugyanaz. Lehúztam minden USB-t minden vezetéket, csak a VGA-t meg a tápot hagytam, semmi.

Ja és azt is észrevettem, hogy azóta terhelésen a proci speedfan szerint 85-90 C-on megy, a Core 0, Core 1, Temp 2. Elõtte kb 50 volt.

Várom az ötleteket...
biomage
80 fok a vgara? az már jó?

SirAlo
Valaki tudna infot adni errol a Pendriverol? Kingston DataTraveler SE9 32 gb, az ara nagyon jo csak a sebessegerol nem talalok infot sehol

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Ha kiválasztottad, hogy honnan bootoljon és nem sikerül, akkor a lemezzel lehet gond szerintem!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

csn tamás
Asrock 970 pro 3am van s most telepítenék oprendszert de nem bootol be. Tudnátok segíteni mert abszolút nem igazodok ki az asrock boot menüjén! Köszönöm

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Dj Faustus
Milyen Internetrõl van szó/milyen szolgáltató?
Milyen router (gyártó, típus)?
Vezetékkel vagy vezeték nélkül csatlakozol a routerre? Ha vezeték nélkül, akkor vezetékesen csatlakozva is ugyanez a helyzet (kiszürvén ezzel a vezetéknélküli hálózat problémáját)?
Router nélkül is ugyanez a helyzet (hogy kiszürjük a router hibáját)?

Sziasztok

Egy WIFI Router problémával kapcsolatban szeretném kérni segítségeteket. Az állapot a következõ, van egy 5 MB netkapcsolat ami a router ki majd bekapcsolása után 4.40 Mb körül tölt le a speedtest.net szerint. Amivel természetesen emgvagyok elégedve, a probléma annyi, hogy körülbelül 10 percen belül a sebesség lecsökken 0.6 MB letöltésre, függetlenül attól, hogy használtam e anetet vagy nem közben. Kérdésem annyi lenne, hogy esetleg valaki tudja e a probléma okát, modem illetve router csere megoldhatja e a bajt mivel ezek már nem a legújabb konstrukciók vagy egyáltalán okozhatja e ezt ezen eszközök elavulása? Zárójelben annyit hogy a hálózat jelszóval védett tehát nem a szomszéd üzemeltet róla torrent servert 😄 válaszotokat elõre is köszönöm.

They know what is what, but they don\'t know what is what, they just strut - what the fuck

Próbálj meg hõfokokat mérni, alaplap, proci, vga! De én ettõl függetlenül a tápot akkor is cserélném. Egy jó tápot 10k megkapsz pl.: chieftec gps450w.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

hát ha tényleg a táp a gáz akkor veszek egy másikat,de addig amig ez nem tuti addig nem szeretnék feleslegesen pénzt kiadni..
Tápot azonnal a hozzád legközelebb lévõ kukába lehet rakni. Mivel a 4870-esnek viszonylag eléggé nagy a fogyasztása!

Van hogy 2-3 óráig tolom és semmi baja..
el megyek dolgozni 14 óra múlva bekapcsolom a gépet..és mikor betölt a játék,rögtön újraindul ( venti pörög mint állat,sötét képernyõ ) 2-3szor ugyan ezt eljátsza ..utána ismét jó fagyás nélkül..nem értem mi lehet 😞