64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
TomDantes #60526 Kiderült, hogy a vinyó halt meg, mert hát a régi gépből átraktam az újba, hogy a rajta lévő adatkat ne kelljen kiírogatni, és az halt meg, új vinyóval minden működik. Beszarás, komolyan beszarás. -
#60525 Hali!
Nemrég vettem egy USB 3.0-ás pendrive-t, azonban boot során nem ismeri fel a gép az eszközt (windowsban viszont igen), az usb 2.0-ás pendrive-t pedig felismeri. Egy N5010-es laptopom van (~3 éves, ezen még 2.0-ás portok vannak).
Van erre a problémára vmi megoldás? (Bios a legfrissebb, A15)
Választ előre is köszi! -
#60524 Kurvára tapasztalt vagy ember, ez azért van mert ASROCK (márbocs) - persze tudom csak viccelsz.
Nekem is egy fos ASrock alaplapom van, modanám hogy próbáld meg az online uefi frissítést. De ugye be se jutsz a bios-ba.
De CMOS reset után valószínűleg mennie kell, csináltál rajta amúgy bios frissítést? (néha csak elkúrja az alaplapot.) -
#60523 Ez azért van mert szar az intel!!!444
Csinálj CMOS resetet, az szerintem megoldja.(ha nem akkor valószínűleg az alaplap a hibás) -
TomDantes #60522 Sürgősen kéne valami tanács, vagy segítség. Még egy hetes sincs az új gépem, már nem működik! Ha bekapcsolom, megjelenik az alaplap képernyő, hogy ügye, és innen többé sehova.nem tölt tovább, nem ad hibaüzenetet, nincs hiba hang jelzés, nem sípol. Csak egyszerűen itt megállunk, betettem a win telepítő lemezt, de arra se reagált, semmi nem történik. Csak bámulhatom a szép asrock feliratot, merg press f2 or del, press f11 boot menü, stb. De persze senmiféle gombra nem reagál. mi a fasz ez? Még egy hetes sincs, rohadt drága gép, és ennyi? Amúgy Asrock b85m alaplap, intel i5 4670 proci, radeon 7950 vga. Mi a fos folyik kitt? Rohadt ideges lettem -
#60521 ha DDR akkor DDR1. Azért drágább mert már nem gyártják. (vagyis, ha igen akkor pont ezért drága mert már kevesen gyártják.) -
MaRee #60520 Thinkpad T42-be tudok memóriát bővíteni? Milyen kell bele? A sima DDR a DDR1-et jelenti? (egyébként miért drágább a régi gépekbe való DDR1 mint mondjuk a DDR3?) -
#60519 100Mbit Nem nézek ilyen szar minőséget mint BD25 csak a mozis minőség, az százszor jobb! jk. én megelégszem a nézhető minőség legkönnyebben elérhető minőséggel. -
Blum #60518 Ugye tudod,hogy egy ertelmes minosegu filmet (ertsd: BD25+ ) streamelni eleg komoly net sebesseget igenyel?
Csak azert,mert ha nincs akkor ne lepodj meg rajta ha majd szaggat ossze-vissza az egesz. Epp a napokban volt tema valamelyik topikban. -
#60517 a TV Wifi-s. Erre ránézek. -
#60516 interneten ? vagy wifi-n ? :D
én serviio-t használok, egyik szobába a pc, másikba a tv, pc-n serviio-ba megadod melyik mappákat jelenítse meg a tv-n, tv-n csatlakozol a serviio-ra wifi beállítás/csatalakoztatott eszköz résznél, utána úgy jeleníti meg a tv a serviio-t mintha egy csatlakoztatott külső vinyó lenne :) -
#60515 Szeretnék a TV-n lejátszani PCről egy filmet. interneten keresztül. Értelem szerűen mindnkettő egy hálózatra van csatlakoztatva, na most ezt hogy is tudnám megcsinálni? ötlet? köszi előre is. -
Ironman2 #60514 Pedig sajnos már egyszer megszívtam használt memóriával.Na mindegy,köszi mégegyszer a segítséget! -
Blum #60513 A RAM az vagy mukodik vagy nem. Ha megbizhato eladotol vasarolsz akkor nem lesz gond.
De tolem aztan vehetsz ujat is ha ilyen jol megy...:D Boduletes hulyeseg,de mindegy. -
Ironman2 #60512 Kösz az infót,sejtettem hogy hülyeség mivel az eredeti kézikönyvben is csak DDR2 1066mhz a legnagyobb amit bele lehet rakni! Használtat azért nem vennék,avval már meggyűlt a bajom! -
Blum #60511 Nem tudom,hogy az AIDA honnan szedi ezt a hulyeseget de ebbe az alaplapba kizarolag DDR2-es memoria megy bele. DDR3-at meg ha akarnad se tudnad belerakni,egyszeruen fizikai keptelenseg.
hardverapro.hu-n van annyi DDR2-es RAM mint a szemet. -
Ironman2 #60510 Hali! Nekem egy hozzáértő segítség kéne.Szeretném bővíteni 8gb-re a RAM-ot.Alaplapom ASUS P5K,az eredeti leírásban még csak DDR2-s memóriák szerepeltek (1066 mhz-ig!),mivel akkor még nem voltak DDR3-as memóriák! Az AIDA szerint viszont támogatja a DDR3-as 1333mhz-es memóriamodult is.
AIDA kép
Akkor most milyent érdemes bele venni? A régi DDR2-es memóriák rohadt drágák,a mostani DDR3-asak viszont fele annyiba kerülnek.Én erre gondoltam:
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=398044
ezt vajon tudom majd telepíteni az alaplapba? Ha nem akkor milyent ajánlotok bele? -
Hellsing47 #60509 pont ez a lényeg. én azt akarom hogy működjön az integrált is mert arról szólna a pc-s 2.1 és a hangkártyáról pedig az 5.1-es házimozi
erre valami tipp hogy működjön? (biosban auton se és enableden se működik)
hangkártya problémát \'megoldottam\' ( ütögetem az f8-at bootolás előtt és kikapcsolom azt az idegesítő funkciót és így már felmegy az aláíratlan driver is) -
cleric #60508 Sziasztok,
Bal oldalon az infók a VGA-ról, középen a legújabb BIOS információk a GigaByte oldaláról, jobb oldalon meg a letöltött és kicsomagolt BIOS fájlokról. Honnan tudjam, hogy a négyből melyik a jó?
Köszi! -
#60507 Elképzelhető.
Amúgy az integráltat azért kapcsold ki a BIOS-ban. -
Hellsing47 #60506 a hivatalos oldaláról szedtem le hozzá a drivert.
a másik az, hogy normális hogyha berakom a hangkártyát akkor az alaplapi integrált hangkártya megszűnik létezni? -
#60505 Helló.
Ezt a windowsod felismerte, vagy kerestél mellé meghajtószoftvert? -
#60504 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Remek, mégiscsak elküldte az előzőt is. -.- -
#60503 Helló!
Az alábbi 2 kombinációból választhatsz:
1.shift+3(alfanumerikus billentyűk között)
2. alt+43 -
#60502 1.shift+3(alfanumerikus billentyűk között)
2. alt+43 -
Hellsing47 #60501 A Windows nem tudja ellenőrizni az eszközhöz szükséges illesztőprogramok digitális aláírását. Egy nemrégiben történt hardver- vagy szoftvermódosítás hibás aláírással rendelkező, sérült, vagy akár ismeretlen forrásból származó kártékony fájlt telepíthetett. (Kód: 52)
ezzel lehet valamit kezdeni?
Creative Sound Blaster 5.1 VX-et raktam a gépbe és sehogy sem tudom működésre bírni, mert ezt írja ki -
#60500 Ez így nem igaz. Proci túlmelegedéskor azért lassulhat, mert üres ciklusokat tesz be a többi közé, így csökkentve a hőtermelést. -
#60499 Hasonlóan gondoltam én is. Viszont abban biztos vagyok, hogy a rossz hűtés miatt bekövetkezett melegedés lassulást tud okozni, mivel elektromos alkatrészról van szó. Ott pedig a melegedés veszteséget okoz, ellenállás növekedéssel jár. De köszi a választ. Azért fontos ez nekem, mert így újrapasztázom a notimat, aztán nekem megfelel még amire kell, és nem kell egy újat vegyek. -
#60498 A proci az nem tud lassulni meg gyorsulni, az vagy jó, vagy nem jó. Ha neked lassul, akkor ott valami vírus lesz vagy más hardveres probléma. A paszta cserével azt éred el, hogy jobban fog hűlni kicsit, jobban át tudja adni a hőt a hűtőnek.
Program meg kismillió van a neten :) -
#60497 Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy a számítógépek processzora az idő előrehaladtával képes-e lassabbá válni. Gondolom mivel idővel a paszta szárad, jobban melegszik, ez lassulást is hoz magával, meg komoly hűtési fordulatszám növekedést. Viszont ha újrapasztázom, elvileg olyan sebességre kell visszatérjen mint új korában? Vagy a melegedés mellett elhasználódásból adódó lassulás is jelentkezik az évek múltával? Mert én ezt nem tudom elképzelni, mivel tranzisztorok millióiról van szó, ami vagy jó, vagy bedöglik az egész. Mi az igazság?
Ja és tudnátok egy programot ajánlani, ami proci hőfokot tud mutatni, de pontosan? Mert everestről hallottam hogy nem biztos, hogy érdemes hinni neki. -
heisenberg100 #60496 üdv
valaki megtudná nekem mondani hogy a laptopon a jobb oldali shift mellet rögtön balra az első gomb a .plusz,csillag,kötőjel,aláhúzás. gomb
a _ - * karaktereket le tudom leírni, de a plusz karaktert sehogyan, hogyan kell? Bill magyar nyelvű
kösz a választ -
#60495 Köszi! Akkor ez jó hír, mert akkor ennek függvényében nézem a pendrive-okat :) -
Blum #60494 Az USB 3.0 es az eSATA kb. ugyanazt tudja. -
#60493 Nah, még egy kérdés felvetődött bennem a pendrive-okkal kapcsolatban.
A gépemen van egy eSATA port, és erre bármilyen USB 2.0-ás eszközt tudok csatlakoztatni gond nélkül, ugyanazt a sebességet hozza kb. A kérdés a következő:
Ha USB 3.0-ás eszközt csatlakoztatok erre a portra, akkor így jobban ki tudom használni a sebességét? (ennek a működési hátterével annyira nem vagyok tisztában) -
#60492 Pendrive-t akarok venni (USB 3.0-sok jobb árban vannak), és a potenciális jelöltek közül egyiknek 20Mb másiknak 40Mb az írási sebessége(utóbbi 1500-al drágább), és ezen vaciláltam, hogy megéri-e a 40-es felé menni :) -
#60491 40 körül van (48 asszem) Hi speed-nél, az USB3 400at tud Super speed-el -
#60490 20/20 kb? USB3-on nekem kb az USB3 as ér el annyit amit írtál. (ki kell próbálni nálad milyen) -
#60489 Üdv!
Pendrive-val kapcsolatban kérdezem, hogy USB 2.0 interfészen mennyi a gyakorlatban is elérhető sebesség olvasás és írás terén?
Tehát ha van mondjuk egy 70Mb Read/40Mb Write adatokkal bíró pendrive, akkor ebből mennyi hasznosítható?
A választ előre is köszi!
-
#60488 Üdv!
Elromlott a DV aljazat a kamerámon, ezért az AV aljzaton keresztül próbálom bevinni az anyagot ezzel az USB RCA-s cuccal.
USB RCA digitalizálás
Szerintetek rosszabb lesz ezen a csatornán az átvitel mint a DV-n? -
#60487 Fél nap szenvedés után inkább újraraktam... most jó, de azért köszi.
(Az volt az első a mit próbáltam...semmi nem működött...)