!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ajem kisa
<#vigyor3>
Hát ez az, ha nincs floppyd azzal a lemezzel, akkor semmit nem tudsz csinálni, mert a rendszertelepítés elött(!!!) kell beolvastatni vele!
Tehát, ha sem floppyd, sem a meghajtód nincs, akkor b@szh@tod!
Vagy marad a rendszered az ata-n!<#crazya>

Schwarz
mivan? igen komolyan gondoltam. arra válaszoltam amit kérdezett, mi ezzel a gondod?
h õ pci-t ír akkor miért kéne nekem pcie-re válaszolni?

Mi az a windows?

francois
Azért fagy ki az összes játék mert túlmelegszik a videókártya v. a proci?

stp4trick
jójó ez már leesett, de miért nem indul a gép, ha csak a SATA vinyó van rákötve? ha a másik is akkor már indul

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

ajem kisa
Én ugyanezt eljátszottam, csak nekem volt az alaplaphoz egy floppy lemez is, nemtudtam egész addig mire jó, de mikor a sata vinyóm lett, akkor már tudtam!
Az xp nem ismeri fel a sata-t, azért kell az a hangos floppy meghajtó, muszály volt vennem egyet emiatt!
De csak a telepítésnél lesz szükséged rá kb 1 mp-re!

stp4trick
na asrock honlapján van sata driver megkuksizzuk, de ettõl még nem biztos hogy be fog indulni a lap, ha nincs rádugva az ATA vinyó

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

Nos, látom, nem volt 5let, de no problem, ki lett találva a dolog.., 1xûen a 4 memória, ami van a gépben (2 bizti Kingstone, 2-re meg rá van matricázva, h az) nem szereti egymást.., külön-külön mindegyik jól megy, de együtt nem, és ezért indul újra a gép.

Jah.
Üdv

Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó

stp4trick
ezt most komolyan gondoltad? ja nem, mert szerintem agp-pcie kombira gondolt, csak rosszul írta

amúgy ez a lap az asrock k8upgrade is ilyen van benne ez is az is

stp4trick
na az nincs, csinált vmi floppyt, de azzal sem mûxik, gyárilg csak egy cd volt hozzá tudtommal, de megkérdem a delikvenst

Bugz
Csõ!
Ha van egy 256mb 333mhz-es ramom akkor muszály h amit most veszek mellé az is 333mhz-es legyen?
Vagy jo a 400mhz-es is.
Amugy amit most akarok venni az 512mbos
Ja és jár az vmi hátránnyal ha nem egyezik meg?
És mér jobb ha megegyezik a mhz (órajelük)

Dirty South

Schwarz
milliófajta agps alaplap van, bár mostanában egyre kevesebbet gyártanak, ha agp van az alaplapon akkor pci is, így mindkettõbe mehet kártya

Mi az a windows?

ajem kisa
Igen létezik, asus-nak van, meg tán az asrocknak is!
Az utóbbinak tán gforce4 es csipszete van..
De mi a tipusa..???Pasz

Arms
Eléggé kezdõ vagyok és lehet primitív a kérdés de van olyan alaplap amibe belemegy az AGP-s és a PCI-s vidikártya is?

Arms
Eléggé kezdõ vagyok és lehet primitív a kérdés de van olyan alaplap amibe belemegy az AGP-s és a PCI-s vidikártya is?

Sziasztok!
Van a gépemben 2 vinyó, egy 40 GB-os és egy 120 Gb-os. Utóbbi SATA. A 120 Gb-osról csaknem 15 giga hiányzik. Az összes foglalt terület 102 giga, és van majdnem 4 giga szabad helyem, elvileg 117 gigát lehetne rajta tárolni.
A kérdésem hogyha leformázom, akkor visszanyerem a 15 GB helyet?
A windows a 40-esen van, és ujratelepítésnél mindig csak azt formáztam, a 120-as már nagyon régóta nem volt, emiatt van az egész?

ok megoldottam mostmár szól mindenhol rendesen. 😊 az volt a gond hogy hátul a hangfal kábele meg van törve és nem mindig szól. :S jól van bekötve minden nem az volt a gond 😊

ajem kisa
Satára csak az alaplaphoz kapott floppy lemezel lehet xp-t rakni, mert nem olyan okos az az xp...
Amikor berakod a floppyt, boot elött F11, beolvassa a fl.-t aztán jöhet a boot...

Schwarz
monitor nem szereti a felbontást vagy a frissítési frekit, próbálkozz alacsonyabb értékekkel

Mi az a windows?

Schwarz
celeron procit ki kell dobni, inkább pentium, de fõleg AMD <#vigyor1>

Mi az a windows?

stp4trick
Kéne egy kis nagy Help.
Asrock K8u alaplap. Van rákötve egy ATA vinyó, amirõl szépen megy is a rendszer, de be lett újítva egy SATA vinyó. Ha meg már van akkor menjen arra a rendszer. Igenám, de nem hajalandó a telepítõ lemez meglátni, sõt, ha az ATA vinyó le van húzva a lapról, akkor még a lap sem indul be, nem is bootol róla, minden variáció végig játszva, CMOS törlés, jumperolás...
Aki találkozott már ilyen lppal, vagy vmi tippje volna, segítsen, thx.

ajem kisa
Yomann...

jack elosztóm van de ha lehet akkor nem maszekolnék ilyenekkel...<#bee1>

ajem kisa
Ez ilyenkor a "kockázat", én is akartam, de az alaplap könyve szerint lehet, hogy nem fog mind2 mûködni!
Vagy egy jack elosztó...

na a tegnapi gondom sikerült megoldani ideiglenesen beleraktam a gépbe egy másik vga-t és mûködik...
most viszont az a gondom, hogy eddig lusta voltam, de ma reggel bekötöttem a ház elején lévõ fülhallgató és usb kivezetéseket is. 😛
namost minden megy rendesen, az a baj, hogy mióta szól elöl a fülhallgató, azóta nem mûködnek a rendes hangszóróim. 😞 nagyon halkan lehet õket hallani de nagy mellette a zúgás is.

NeoMaN
Túlmelegszik, semmiféle video módot nem kell állítanod.

NeoMaN
Ez hogy jött össze?
Celeron + Zalmi.
😄DDD

Inkább vettél volna egy normális P4-et gyári kúlerral.
Celeronra Zalmi kb. olyan mint trabantra a spoiler...

Elolvastok, csak nincs 5letetek vagy mi van? És most nem akadékoskodok, csak kérdezek.

Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó

addig húzhatod ameddig engedi,gyakorlatilag ameddig stabil.

nem vele volt a gond, hanem a helyi internetszolgáltatóval! thank you!
Köszi megoldódott a router problémám!
Az értem húzáson hogy, fel akarnám húzni az értéket(a procí teljesítményét nagyobbra) csak nem tóm meddig lehet hogy nehogy szétbasszam avval hogy túlhúzom .
2.26 Celeron procit meddig lehet húzni maximum?
ZALMAN CNPS7700-Cu hûtés van rajta.
THX

pontosan mit is akarsz beállítani a routeren belül?

sziasztok! tud valaki segiteni, hogy hogy kell beállitani a routert???
Köszönettel: unit
Dave00
jah boccs látom<#wow1><#circling>

Dave00
neked?

Dave00
Ati radeon 9600xt

pihi
hello, Ati radeon 9800 pro videokartyam van, jatek kozben megfagy..a gep mindegy mien jatek fut, video modot kellene atalitanom csak nemtudom h mire..:S
-Home
-Office
-Tehather
-Custom

vki helpeljen mar pls..

\"Minek a zöld szem, ha vörös is tud lenni És ha a szemeim vörössége A természet zöldjétől származik\" by Robert Nesta Marley ( Bob Marley )...

francois
nekem van úgy h a monitor sötétedik el vagy csak simán megáll a kép aztán kész. milyen videókártyád van?

Dave00
nekem pontosabban szólva a monitor csinálja mintha nem kapna jelet

Dave00
nekem is ugyanez a problémám

francois
Hello, olyan problémám van, h játékok közben egy idõ után lefagy: vagy megáll a kép és utána reset-en kívül semmit nem lehet csinálni vagy pedig elsötétül a képernyõ és mintha nem kapna jelet (sárga a stand by fény a monitoron).

HyperGames
mit értesz az alatt hogy "húzni"?

www.CRIMEMUSIC.try.hu

Helló
2.26 Celeron procit meddig lehet húzni maximum?<#wilting>
THX<#wilting>

A táp problematikáját elvetettem azóta, m a nem használt dolgokat lehúztam játék-próba elõtt, és úgy is volt restart.

Hello!

Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre #21149 eddig. Mindenesetre beírom a fejleményeket, holnap meg jön egy egy hardweres arc, hátha sikerül vmit összehozni.

A fejlemények:
1. A Paraworld-del kapcsolatban; teljes részletességgel nincsen semmi újraindulás, tehát itt van még egy mostani játék, aminél nincs gond.
2. A Dark Messiah of Might and Magic már egy más tészta, itt tapasztalható az újraindulás, mint az általam már leírt 3 játéknál is. Konkrétan lepróbálgattam: ha mindent maxra felnyomok (fõleg a grafikus kártya speciális effektjeit), és a Texture/World Detail-t mediumra rakom, akkor semmi gáz, megy a játék nagyon szépen. Viszont, ha az utóbb említetteket High-ra teszem, mást ugyanúgy hagyok, a betöltési csík elõtt valamivel az megáll, és egy olyan 10mp múlva a gép újraindul - mindig!

Ez a problémám.
Alább írtam, h minden okés szoftveresen, és amúgy sem hiszem, h ez ilyen hiba lenne (mondom, vannak kivételek, ahol semmi gány nincs).
Esetleg arra gondoltam - bár lehet, h hülyeség -, h abba a memóriába van vmi hiba, amit nemrég tettek a gépbe. Ha mindent maxon próbálok, és amúgy is gépigényes a célzott játék, akkor minden memóriamodul dolgozik, ergó azt feltételezem, h az említettben van vmi hiba, amire eddig nem derült fény kevésbé proci/ram/video-igényes játékoknál, csak a "nagyoknál". Vagy ez hülyeség? Csak spekulálok. 1xûen azt nem értem, h ha nem bírná a gép a beállításokat, akkor maximum szaggatna, nem újraindulna, nem..?

Aki esetleg elolvasott és van vmi 5lete, kérem, h nézze meg a régi posztomat is a lap alja fele, ott írtam le a konfigot.
Holnap elõször a memóriával kezdünk, de örülnék, ha vkinek van vmi 5lete, azt megosztaná velem.

Köszönöm elõre is!
Üdv

biomage
ez van vegyél egy új vgat

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

kivettem a vga-t és beraktam egy másikat, így már megy a gép. 😊 köszi a gond csak az hogy ez egy régi trágya geforce 2 mx400 és hát õõ hogymondjam netezésen kívül másra nem jó. 😞

Frigetrus
Hy! A milyen alaplap topic-ban senki sem válaszol, ezért itt kérdezek. Mi a véleménytek az Asrock alaplapokról? Mennyire megbízhatóak? Én konkrétan az Asrock 775 Dual-Vsta-ra gondolok. Miben különbözik a VIA chipset az Inteltõl? (ebben a lapban VIA van)

Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner

Dave00
sziasztok.az lenne a kérdésem h mit csináljak akkor ha elindítok bármilyen játékot és a monitorom fél percen belül kikapcsol!de a gép meg megy tovább meg a hang is csak a monitor kapcsol ki plz ha vki tud segítsen elõre is köcce!

Helló
2.26 Celeron procit meddig lehet húzni maximum?
THX