!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Reggel visszavittem a 7300GS-t a boltba.Letesztelték és kiderült,hogy gyárilag "wertex hibás" (?).Kicseréltem egy 7300GT-re,telepítettem és most hibátlanul mûködik.Még egyszer thanks everybody!<#vigyor2>#vigyor2>
Olyan problémàm van, hogy betoltés utàn, neten voltam, és aztàn lekapcsolt a monitor, de a pc meg "ment" tovàbb!
restart, semmi, kikapcs, bekapcs, semmi...
Kiprobàltam a monitort egy laptopra dugva, azzal ment, tehàt a monitor lehetosége kilove!
Aztàn megtisztitottam a hutoket, nem volt sok por, bekapcs, semmi!
Tobbszori probàkra beindult, de kijott a cmos felirat, F1 continue, DEL settings...
Beadta a biost, de megint elment a kép!
Mi baja lehet?
Segitség!!!
na szóval kell segitség, kénne egy lista SSE cpuból és pixel shader vgakból pixelböl találtam egyet
itt de ez nem teljes, ilyen lista kelene mindkettöböl
köszike
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Cooler Master Centurion, Gigabyte EP35 DS3, Gigabyte NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB, Intel Core2 Duo E7300 2.66 GHz, CSX 2048 MB DDR2 1066Mhz, Corsair VX450, WD 500 GB, Logitch Driving Force Pro
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
FTP servert szeretnék meghajtóba csatlakoztatni.
LANon FTP megosztást próbálgatok....
a kliens gépen kéne a másik gép megosztását meghajtóba csatlakoztatni.
eddig 2 megoldást találtan, az egyik a Novell NetDrive, a másik a Webdrive.
mindkettõvel ugyanaz a gondom. Ütök egy entert egy avira, és lejátszás helyett elkezdi lemásolni(cache-elni)
a lejátszást csak akkor kezdi el, ha a letöltés végzett.
ez elég zavaró, mert néha nincs is ehhez helyem, meg simán menne cache nélkül is... beállítani meg sehol nem lehet.
a "net use" parancs meg nem müxik(állítolag valamikor mûködött iylen célra)
nem tudtok segíteni?
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Sajátgépre jobb gomb, Tulajdonságok
Hardver fül, majd eszközkezelõ
Ott Megkeresed a félig fetelepült drivert.
ha nincs ott semmi, akkor Vezérlõpult - Új hardver varázsló
ha van ott, akkor eltávolíthatod, vagy frissítheted is.(ha frissíted akkor meg kell adni egy inf file-t a cd-rõl)
ha nem jön össze, majd írj
anámék gépében is ac97 van, stereo vagy 8 éves chip, meg barátnõm úl gépében is 7.1-es újfajta ac97.
a régiakkal szokott amúgy gond lenni.
sõt.. nem is gond, egyenesen furaság:
-ha húzom az egeret, hallom a hangfalban a recsegést
-ha teker a vinyó, akkor detto van a hangfalban hang.
halkabb lett? néz zmeg mindenféle beállítást(softveres hangerõ beállítások, hardveres hangerõ beállítások), mert akár a hangfalad is szétmehetett.
Hangerõszabályzóban maxon van az általános, meg a wave is..
nézd meg, fejhallgatóval is halkabb-e.
esetleg frissíts drivert. van olyan, hogy a windows egy új frissítésével összeakad a régi driver.
ha nem jön be, akkor vegyél egy hangkártyát😄 SB Live 3-4 ezer a boltban😄
Cooler Master Centurion, Gigabyte EP35 DS3, Gigabyte NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB, Intel Core2 Duo E7300 2.66 GHz, CSX 2048 MB DDR2 1066Mhz, Corsair VX450, WD 500 GB, Logitch Driving Force Pro
Mi lehet a gond?
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
akkor lehet... van az nvidiának vmi video-élesítõ beépített vacka
PureVideo a neve.
7-es szériában mindben benne va, talán azt nem szereti a driver.
barátnõmnek 7600GS van asszem... õ a 84.21-es drivet használja, azzal semmi gondja sincs(utsó 8-as driver.. a 9-es széria még elég szar... mintha beta lenne)
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_84.21.html
itt egy link, próbáld be ezt, ha ez se jön be, akkor próbáld kikapcslni valahol a PureVideo-t... nem tudom az talán segít(bár akkor már valami gond van)
ha nem jön be a driver dolog, akkor vissza kell vinni a boltba gépestõl, és megmutatni nekik.. kompatibilítási gond is lehet.
De ha csak a videolejátszással van gond, akkor lehet codec is.
Tégy fel legfrisebb FFDShow codek-pack-et!
A fehér vagy fekete vezeték a -, a színes a +.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
CD íráshoz is SCSI drivert használnak bizonyos rendszerek, mégis müxenek.
ha sata vinyód van, akkor is kezelheti hasonló módik a windows bizonyos részeit, mint az IDE-t.
legújabb driverekkel is fenn áll a hiba?
mert akkor akár codechiba is lehet...(igen, van olyan codechiba, ami csak nvidiánál jön elõ)
Vettem egy sata vinyót és azt kérdezném hogy a képen lévõ szöveg elején az ide helyett nem satának kellene lennie?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
krmh... videokárta driver a lemezrõl????
Itt driver hozzá
NForce chiprõl nem sokat tudok.
Beszereztem egy MSI K8N Neo3-f (MS-7135 v2.x) alaplapot,de nincs meg a driver cd.A könyve szerint nVidia nForce4-4x chipset van benne.Letöltöttem a gyártótól egy drivert,feltelepítettem, és telepítettem a Geforce 7300GS PCI-E kártya lemezérõl a video drivert.A videokártya mûködik,de videolejátszásnál apró zöld pontok és vonalak ugrálnak.Ha kiveszem és az alaplap AGR portjába rakok egy Radeon 9200-t (és telepítem),akkor hibátlan a lejátszás.Mi lehet a gond? Minden tippnek/tapasztalatnak örülnék...
Össze kéne raknom egy gépet.
az egyetlen gond, hogy fogalmam sincs, hogy kell bekötni a kapcsológombokat, audio-t, meg az USB-t.
Itt az alaplap manualja.
Elsõ és LEGFONTOSABB kérdés:
Ha valamit rosszul kötök be(pl az usb-t, vagy a ki-bekapcosló gombot), okozhatok zárlatot?(mert ha nincs ilyen veszély, max kisakkozom, hogy kell dugizálni).
szétmehet valami véglegesen?
Na itt van akkor a java:
SYSTEM PANEL CONNECTOR:
PLED+, meg PLED- az gondolom a Power Led+, meg a Power led-
HDLED+, MEG HDLED- az gondolom a vinyó.
Van itt hel "H. D. D LED" nevû, de az egyben van, és nem tudom melyik fele a +, és melyik a -
egyik fele piros kábel, másik fele fehér.
PWRBTN#, és RESET# (egyiknél alatta egy GND, a másiknál felette, VAGY egyiknél jobbra, másiknál barra)
ezek a kábelek szintés kettesével vannak, Power SW, és Reset SW néven, mindegyikben van egy fehér, és egy kék oldal.
(a power SW a többi kábeltõl külön jön amúgy)
CHASSIS SPEAKER CONNECTOR:
A speakernél egy 4 tûs helyre lehet egy 4 tûs valamit dugni, amibel csak kétoldalt van kábel(a 2 középsõ nincs használva)
manula szerint egyik oldal +5V, másik Speaker.
a madzagra nicns ráírva semmi, cska speaker(egy fekete, meg egy piros kábel a két odlalon)
akkor ezt most milyen irányban dugjam???
FRONT PANEL AUDIO CONNECTOR:
nehezedik a téma...
manual szerint:
GND, +5VA, Backout-R, Backout-L, MIC, Mic-Power, Aud-OUT-R, GND, és Aud-OUT-L csatlakozók vannak.
nekem meg ilyenek vannak(ezek vannak ráírva a kivezetésekre):
MIC-IN(zöld), MIC-BIAS(narancs), R-OUT(sárga), L-OUT(piros), L-IN(kék), R-IN(lila), és két GND(mindkettõ fekete)
most akkor melyik melyik? meg miért van nekem csak 8 kiveteés azon a kábelen?
USB 2.0 HEADER:
na itt a legnehezebb....
ilyenek vannak a manualban:
2 db USB-PWR(egymás alatt)
P-5, P+5, P-4, P+4, két GND, meg egy DUMMY(asszem az az ahova nem kell dugni semmit)
nekem még két kábelem maradt még ezek kivezetései:
GND-1, VCC-1, DATA+1, DATA-1
a másiknel pedig:
GND-2, VCC-2, DATA+2, DATA-2
ez lesz a két usb, gondolom..
talán... az usb-pwr=vcc, majd soronként a minuszos, a pluszos data, meg a gnd.... talán...
na ezekben kéen nekem segítség. okos emberek, írjatok valamit, aki tud segíteni, ebben a témában nem vagyok nagyon otthon(a többit megoldom)
elõre is köszönöm a segítséget.
Barátsággal:
Taky
Na mind1.. Kösz az infot! 😄
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
DDR ramjaid vannak. Az egyik 333mhz-es, a másik 400mhz-es.
Sajnos az Asus lap csak DDR2-es memóriákat fogad, abból is csak max. 533mhz-eset, összesen 2GB-ot: Asus i945 P5PL2
Tehát a ramjaidat sajnos el kell adnod. 😞
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
512MB DDR SDRAM PC3200
512MB DDR SDRAM PC2700
nah tehát, ezek belemennek ebbe: Asus i945 P5PL2 LGA 775 DDR2 PCX SATA2 ATX 2.0
Egyik módszer az Everest nevû program: Everest
A programban az Alaplap/SPD menüpontban kiírja h milyen ramod van. Megnézheted a Számítógép/Túlhajtás menüpontban is.
A másik, hogy megnézed h milyen alaplapod van, milyen procival és elárulod nekünk, akkor abból is meg tudjuk mondani. Márha megkeresi valaki. 😄
A következõ megoldás szintén azzal jár, hogy bele kell nézned a gépbe és megnézed h mi van ráírva a ramra (persze nem feltétlenül van rajta ilyen matrica)...
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
próbálom megoldani, hogy monitoron tudjak játszani az x360-nal, a 8 rugós kábel megvétele nélkül.
az a baj hogy nincs cd az alaplaphoz és a biosba engedélyezve van
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Tudna valaki segíten aba hogy van egy gép és az istenért sem akarja fel ismerni a lan kártyát beszéltem valakivel és mondta hogy nincs rajta az Ethernet Adapter diverse de sehol nem találom ASUS P4B alaplap ha valaki tud segítsen
köszönöm
Kiss Dp 1000 lejátszóm van és szeretném frissiteni.A frissitést letöltöttem ki irtam CD-re be inditottam és valamit olyat ir ki,hogy "Touse the firmware update you need to restart the player"
Na én kikapcsoltam a lejátszót ujra is inditottam de semmi csak ezt a szöveget irja ki.
Mit tegyek.Ha valaki tudja,hogy mi a menete a frissitésnek Help
<#help>#help>
Elkélne egy kis segítség, mert nem igazán vágom a hardwer dolgokat. Vettem egy p4-et. MSI alaplappal, MSI geforce 6600 gt vidiókártyával PCI Express es a drága. Namost. feltelepítettem a Word of warcraft játékot (meg 1-2 másikat) amikkel ugy elvagyok (nem csak játékra használom egyébként) a játékok viszont pár perc után szétcsikozták a képernyõt majd fagytak. Mindig. No kicserélték videókártyát másikra (UA tipus) nincs változás. kicserélték az alaplapot (ezt már másik tipusra) meg is oldódott a problémám. Most az NWN2-öt akartam tesztelni, és mit ad isten szembeköszöntött megint ez a képtördelés, gyorsfagyi. idõnként kékhalál.
Igazán csak az érdekelne, hogy van-e valakinek 5lete mi lehet a baj?
My Super ExGirlfriend DVDSCR.XviD.ZN ehhez kéne végülis tökmindegy hogy milyen nyelven ,csak az idõzités miatt kéne!
Next PC upgrade: 2022