!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rexor
Hi! Hogy tudom elindítani SuSE Linux 9.0-án a netet?

Met
<#falbav><#idiota>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

kirol
Azta! Erre nem is gondoltam.<#dumcsi>

Met
DL-es lemezre kiírod

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

feltettem az egész rendszert újra, egyébként is szarakodott már pár dologgal, aztán most legújabb vga driver a netrõl, feltettem, directx-et is tettem újat. aztán játékok telepítve, oszt megint ugyanaz a hiba.

új kártya lesz belõle.

😞

tvipera
kirol
Van arra lehetõség, hogy egy DL-es DVD-bõl csináljak egy 100%-os film DVD-t, tehát minõségromlás nélkül, és egy másikra meg az extrákat?

Ha lehet, mivel, hogyan?

semo1
sziasztok.
van egy 80gb vinyom,2 particio van rajta(c/d)a C-re gond nelkul tudok irni olvasni de ha a D-re akarok irni vagy kitomoriteni ezt a kék halalt kapom ((kernel_stack_inpage_error? ))
a vinyo haldoklik? vagy a winfos?

igen de csak azért mer akkor teljesen ok a fájlrendszer és nem töredezett...ha töredezettségmentesítesz sûrûn akkor közel olyan sebesség érhetõ el, talán olyan jó mégse de megéri fõleg ha sûrûn telepítgetsz...

mikor formáztál utoljára?mert ha régen nem ártana ujraraknod a rendszert!nem nagy ügy az ...volt nekem mikor 2 naponta kellett és ez ment 2 hétig ...mert minidg reménykedtem h most jo lesz 1 dbig....format után minidg gyorsabb a gép!jah és a vga drivert is frisitsd mert az is lehet!

köszi a tanácsot/segírséget!igen kellet az uj konfigba a vinyo de 3 e huféert tok bele venni 20 gb osat!

uj gépem aláirásomban😉!

Mor3llo
Sziasztok ! Az miért van, hogy amióta csináltam egy vírusírtást a gépen, azóta a gép folyamatosan tölt.Megnéztem Windows Feladatkezelõben a proci használatot, ez utóbbi minimális, ha nem csinálok semmit.Ha belépek pl CoD2-be, akkor az eddigi 15mp-es pályatöltési idõ felment 2-3 percre.Mikor belépek, az egész játék teljesen normális.Azzal a kivétellel hogy néhanéha akkora fps laggot kapok, hogy 10mp-ig csak diavetítést látok.Töredezettségmentesítést megpróbáljam ? Esetleg újrarakjam e a Windost, vagy valami komolyabb a probléma ?

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Köszi a segítséget!Akkor amit kinéztem D-link lesz.

bauer15
Kösz Szóval nem kell csak ajánlatos😊

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

Nem feltétlenül, de nem árt frissíteni az oprendszer(eke)t procicsere után. A legjobb megoldás ilyenkor az, hogy a windowst egy teljesen különálló partícióra telepíted és a fontos adataidat is egy másikra teszed. Így ha windows ujratelepítés van, akkor nyugodtan formázhatod a win partíciót!

BattleTag: zydar#2910

czky
Nem. Az XP még egy teljes konfigcserét is ki szokott bírni...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

bauer15
hello amikor új Processzort raknak a gépbe újra telepítik a gépet?
mert akkor el kell kezdenem kiírni az adatokat
kössz

\" A következő események hajnali 4 és 5 óra között történnek\"

ha 50ért eladod akkor jól jársz, az a gond hogy a proci csak 2,4 celeron ami elég gyenge inkább csak irodába való vagy netezgetésre játszani nem...ram 1giga elég ebbe a konfigba úgy pont jó, vga is, vinyó mondjuk hááát érdekes hogy pont az nincs gondolom kell új konfigba...mind sztem ha 50ért eladod nagyon jól jártál de inkább olyan 45 körül

háát nemtom mostí gy kapásból és egy 45-50-et adnák érte...

sziasztok!

van 1
2.4 celeron
alaplap asus p4800 se
1 gb (2x 512 400 mhz) ram
gef fx 5900 xt vga
Teac 40x cdiro/cd olvaso
vinyo nincs benne!

az lenne a kérdésem h szerintetek mennyiért tudnám eladni?

semo1
sziasztok.
van egy 80gb vinyom,2 particio van rajta(c/d)a C-re gond nelkul tudok irni olvasni de ha a D-re akarok irni vagy kitomoriteni ezt a kék halalt kapom ((kernel_stack_inpage_error? ))
a vinyo haldoklik? vagy a winfos?

takysoft
sajnos nem találtam ilyesmit..

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

takysoft
teljesen tökmind1.
bármilyen "ppp over ethernet = pppoe" képes ethernet router megfelel.
ma boltban csak ilyen routert kapsz.
esetleg akkor lehet gebasz, ha gigabites LAN-t akarsz.
lehet vannak routerek amik csak 10/100-asak. nemtom(de amúgy sem hinném, hogy gigabites hálókártyád van)
100 mbps mondjuk azért bõven jó LAN célra(kivéve, ha a másik céprõl szeretnél DVD-t írni... azt max 4x-esen)

de asszem még a pppoe is csak ADSL-hez kell(ami igaz most virágkorát éli, de azért már kihalófélben levõ technológia...
gonduljunk csak a kábelnetre, ahol már nem kell tárcsázásokkal vacakolni), ha kábelneted van, akkor direkt osztás, aszt kész.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

biomage
senki nem tud linket adni? 😞

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Sziasztok! Routert szeretnék vásárolni, mégpedig abból a célból,hogy a két gép között adatátvitelt lehessen megvalósítani,valamint az internet is legyen elérhetõ mindkét gépen.Most 1024 a sávszél.A gépekre hálózati játékot is szeretnék telepíteni és nagy méretû fájlokat továbbítani.LAN-os megoldásra gondoltam.A kérdésem az lenne,hogy milyen paramétereket kell figyelembe venni a vásárlásnál,ugyanis nem igazán értek a hálózatépítéshez?

NeoMaN
Tedd újra a directx-et, és tegyél fel másik vga drivert.

köszönöm a választ.
de akkor miért indult el egyáltalán mind a warcraft 3, mind az nba live 2005, mind a postal 2 (eddig ezeknél kísérleteztem, de mindnél élt a probléma.)
szóval ezt még mindig nem tudom, valami van itt, ami gebasz. esetleg directx 8? azzal meg nem biztos, hogy futnak ezek a gamék :S
valami tipp esetleg?
b.
NeoMaN
Tudni tudsz, de aktiválni kell. Néhány aktiválás után letilt, és hívhatod a microsoft ügyfélszolgálatot telefonon...

Rexor
Jogtiszta Windows XP Proffesional-t más gépre is tudok telepíteni? Úgy, hogy a net is megy rajta?

kirol
Az miért van, hogyha kikapcsolom a túlfeszvédõs elosztómat, amire a PC van kötve, akkor a legközelebbi bekapcsoláskor várni kell 1, néha 2 percet, hogy bekapcsoljon a gép?
De ha simán bedugom, elosztó nélkül, akkor is ez van.

biomage
valaki segitene nekem is #21884

köszike

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

zolo
Ezer köszönet , sikerült megcsinálni <#worship>

http://flickr.com/photos/zolika90/

Rexor
Jogtiszta Windows XP Proffesional-t más gépre is tudok telepíteni? Úgy, hogy a net is megy rajta?

PWR = Power
GND = Ground
USB 0- = USB DX-
USB 0+ = USB DX+
USB 1- = USB DY-
USB 1+ = USB DY+

Nem kell hozzá semmilyen.

zolo
Hello

Új alaplapom van, és nem vágom hogyis kéne mûködésbe hozni az elõlapi USB-t.Megtaláltam a papírt amire rá van írva minden fontos, de az alaplapi kézikönyvben nem teljesen ugyanazok a jelölések , ezért kérném , hogy valaki írja le sorba , számozással melyik kábelt hova kell dugnom.Megadom a fontosabb adatokat:

A gépház elõlapi USB-összekapcsoló kábelei szín szerint:
Barna: USB PWR
Fekete:USB PWR
Narancs:USB 0-
Zöld: USB 0+
Piros: USB 1-
Sárga: USB 1+
Szürke: Ground

És az alaplap Front USB Connectora:
1 : Power (5V)
2 : Power (5V)
3 : USB DX-
4 : USB DY-
5 : USB DX+
6 : USB DY+
7 : GND
8 : GND
9 : No Pin
10: NC

A kérdésem tehát mégegyszer az, hogy melyik színt hanyadik csatlakozóba kéne dugnom?

http://flickr.com/photos/zolika90/

Danecay
Közben kiderült, állítolag ez egy Matrox G200-as lenne, mostmár csak azt kellene kiderítenem hogy az alaplapi chipsethez, amire az van írva, hogy INTEL FW82443BX, milyen driver is kell.

takysoft
valamivel nem vagy tisztában.
a d3d, meg az opengl nem egy szabvány... hanem egy programozási nyelv.
IGEN RITKA az olyan játék, aminek olyan motorja van, amit mindkét nyelven megírtak volna(ilyenek pl az unreal motoros játékok)
sok játék van, ami csak 3d3-s...(így nem is futnak linux alatt pl, bár asszem ott is terveztek valami directx szerûséget... nemtom)

a gefo2, és a gefo4mx nem dx9 kompatibilisek.. sõt.. nem is dx8 kompatibilisek.(a gf3, meg a gf3ti már dx8-asak)

aminek pixel shader 1.1, vagy vertex shader 2.0 kell(ezek dx8-as szaványok asszem), azok a te kártyádon nem fugnak futni az életben sem(pl Deux Ex 2, Psychonauts, stb.(új játékok java)

Nekem ammo mákom volt, mert Gefo3Ti200-at vettem gefo4MX helyett(sokat gondolkodtam rajta), elõbb említett 2 játékot is ezen nyomtam végig😄

most ati 9800se van.. ez se rosz...bár nem a legújabb...

te meg vegyél valmai újabb videokártyát😄(könnyû mondani...)

takysoft
Totál egy kategória a kettõ.
Alig van különbség

Mindkét gyártó remek karikat gyárt, szerintem amelyik olcsóbb😄

takysoft
pfff.. esetleg egy képet róla?
matrox oldalán nincs vmi általános driver ilyenekhez?

takysoft
codechiba. fégy fel egy rendes DivX-et, vagy FFDShow codecpackot!

Hi

Találtam neten egy gamepadot csak nem vmi nagy márka úgyhogy nem tudom hogy kompatibilis lenne e a játékokkal! NFSC, Top Spin 2?

A gamepad vmi Manta
Danecay
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy régi Matrox VGA, amire nem sok adat van feltûntetve, de driverre lenne szükségem hozzá. Találtm olyan jelölést rajta, hogy 834-00 Rev A, de sajnos ez alapján nem találtam hozzá drivert, viszont annál több hozzászólást találtam a neten, amikben ehhez a VGA-hoz keresne drivert. Próbáltam nagy külföldi driveres oldalakon is keresni, de hiába. Lehet, hogy azért mert lehet nem úgy kellene keresni, hogy Matrox 834-00, mert más elnevezése is van a kártyának? Ha valaki tud, segítsen PLZ, hogy milyen VGA ez valójában ill. hogy milyen driver jó hozzá!
THX!

Vinsanity15
Szasztok azt akarnám kérdezni hogy melyik sztettek a jobb:Geforce 6600GT 128 mb(+sm 3.0,HDR) vagy az ATI Radeon X800GTO 256mb sm3 és HDR nélkül???Fontos lenne köszi

Vinsanity is back!!

Hello!
Lenne egy problémám...
Múlt héten vettem egy Gainward 7600 GT-t.
A játékok mennek rendesen...
Egy valami viszont idegesít...
Ha megnyitok egy video file-t, akkor teljesen belassul a rendszer. Néztem az eszközkezelõt, 100%-os leterheltséget mutat.
A képernyõ villog... és ha fel van nyitva valami és húzom a képernyõn, akkor törli le a háttérképet...
Elképzelhetõ, hogy szar a kari?

Valaki tud segíteni?

Elõre is köszi

ojko
biomage
biztos nem lehetséges mert a DDR2 csatlakozoja nem olyan mint a DDR é
lehetetlen berakni a DDR2 rammot egy DDR csatlakozoba

Hallotam egy havertól, hogy egy ddr-es alaplapba BIOS frissítéssel bele lehet rakni DDR2-es ramot, ez igaz?

biomage
senki nem tud linket adni SSE táblázatról?
azt akarom megtudni melyik proci milyen SSE ig van

ajem kisa
Mégiscsak a videokártya volt!<#lookaround>
Az mi lehet, hogy csak ugy elmegy a kép, és onnantol semmi!
x 1600 pro 256mb...
Holnap viszem vissza garanciába! Junius 1-én vettem!<#szomoru1>

sziasztok.

geforce2 mx/mx 400as kártyám van. a napokban jött elõ az a probléma jónéhány játéknál, hogy - valószínûsíthetõen, egy segédprogram a tudtomra hozta közvetetten - a directx 9.0c szar. megnéztem és a progi opengl-lel szépen meghajta a játékot (ez csak egy képet mutat meg, 5 másodpercig és azon leteszteli, míg a directx-es tesztnél ugyanaz jött be, mint a játék alatt, hogy szaggat, lassú, vonalakkal teszi tele, nem odaillõen a képet, addig opengl-lel minden szép)

hogy lehet letiltani a directx-et, vagy valamit csinálni, hogy a játék (nevezetesen a warcraft 3 és az nba live 2005 csinálta ezeket) opengl-lel fusson?

köszi elõre is: tvipera

u.i.: bocsi, hogy ide is betettem, csak valószínûleg itt inkább fognak válaszolni rá, mint a videókártyás topicban, ami 2003ban volt utoljára aktív. onnan nem tudom hogy kell törölni :S csak segítség kellene, valaki!
ajem kisa
kicsereltem a memoriat is, az volt a hunyo!!!
1gb kingston!
megtakaritom, de remelem csak annyi, nem halt meg, mert 2honapos!