!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

morcosqtya
Egyébként melyik írót érdemes választani? Maradjak az LG-nél?

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

morcosqtya
Üdv!

DVD író csere történt. A régi: LG-Toshiba GH22NS50. Annak ellenére, hogy LG dícsérik..
Ami jött (volna): Samsung SH-222AB

Probléma: Gyári (nyomott) Audio CD lejátszás a Samsung esetében akadozik, mintha fél sebességen játszaná le, vagy pattog, de csak Media Playerben. Foobar-ral rendesen lejátsza.
WTF??? Én ilyet még nem láttam.
LG szépen viszi mind Foobar alatt mind pedig Media Playerben.
No ez mi lehet???

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Olyan problémám van ,hogy DVI ról telepítettem az oprendszert semmi gond nem volt, most meg nem érzékeli az analóg kimeneten a másik monitort, ötlet?

gyurma78
Jelzem én voltam a barom, az erõsítõm volt elállítva all channel stereora😊 Már jó.
gyurma78
Próbáltam mindenféle verziószámú drivert telepíteni, de egyik sem segített, így most a legfrissebb r2.71 van fent.
Esetleg a driver újratelepítése?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

gyurma78
Sziasztok, egy kis segítség kellene. Már kezdek megõrülni. A problémám a következõ. Van egy realtek hd alaplapi hangkártyám, ami eddig tökéletesen mûködött optikai kábellel. Pár napja viszont azt vettem észre, hogy csak az elsõ két hangfalam szól. A beállításaiban be van lõve Dolby Digital Live-ra, de semmit nem változtat a helyzeten, amikor a hátsóknak kellene szólni, azt is az elsõkre keveri.
A rendszerem Windows 7 64 bit. A realtek beállításai közül eltûnt a hangszóró konfiguráció, ami eddig ott volt, így ott nem is tudom kiválasztani, hogy hány hangszóróm van. Minden ötletet szívesen fogadok😊
Mark007
Közben megoldódott.
Elég gáz, de a probléma annyi volt, hogy két kábel volt a videókártyában, és a monitoron a második képernyõ jelent meg, ami ugye üres volt...😊

gergely1991
Esetleg win+r>explorer.exe?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Mark007
Üdv.
Friss windows 7 x64 install.
Elsõnek elindult, ujraindítás után háttér bejön, egér mozog, de semmi mást nem csinál. Valami ötlet?

AnuluWork
Találkozott valaki olyan problémával, hogy egy gfgtx680-as videokártya (vagy hasonló komolyabb) a géppel együtt nem hajlandó elindulni, ha mindkét 6és8as pines power kábel csatlakoztatva van rajta?
Furcsa eset, mert ha csak a 8pines van csatlakoztatva, akkor elindul a gép és a kártya, ha a 6pines is, akkor meg nem. Sõt, csak 6 pinesel szintén nem, viszont, a power csatik csatlakoztatása nélkül viszont felpörög a kártya és képet is ad, de azonnal kiírja, hogy tegyem rá a pcie power csatikat, és nem megy tovább.

Nem táp, mert más táppal is ezt csinálja, és szerintem nem egyértelmûen videokártya probléma. Gondoltam procira, alaplapra is, de ki lehetne ezt szûrni valahogy tök egyszerûen? Minden garanciális.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

értem, most lett véve, a biosban ott van, az 1. helyre is rakom de semmi, a normál számítógép ugyanabból az usb rõl beindul
gergely1991
Szerintem meg vegyél egy másik laptopot minek vele veszõdni.....

Nem ártana egy sorrendet beállítani a boothoz a biosban.Ellenõrizni kéne a perifériát hogy egyáltalán van-e boot szektorra(bootolható-e).
Én is jártam hasonlóan egy usb-s eszközzel a ,tesztidõszak környékén aztán kiderült hogy nem is rendeltem hozzá bootprogit.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

illetve olyan probléma van ég vele hogy nem akar usb rõl sem és dvd rõl sem be bootolni, az usb nél olyan vagy hogy usb cd: usb HDD meg usb FDD mit kell választani? ha pedig ki választom a dvd meghajtót, ugyan ugy betölt a redszer, nem bootol másról.
sikerült közben megoldanom az F2 vel bejött
Sziasztok! Sürgõs segítségre lenne szükségem! van egy samsung 300e5c-a02 notebook om amint win 8 van eredetileg telepítve, de nem tetszik nekem és win7 et akarok rá tenni, de nem tudom a biost elõ hívni sehol, mi lehet a baj? bekapcsolom, kiírja h samsung tölt aztán bejön a win8. hiába nyomok akármit a delete akármit nem jön be a bios. mi lehet a baj?
gergely1991
Próbáld megtakarítani az egér alját vagy próbálkozz egy másik egérpaddal.A külsõ felületrõl való visszaverõdés során elõfordul hogyha egyenetlen a felület akkor a máshova verõdik a fény az érzékelõ pedig elirányítja máshová.Mint tudjuk hogy a visszavert fény irányához viszonyítva mozgatja az egérkurzort.Az egérkattintásra még az lehet hogy a gomb szorul(pl por vagy egyéb dolog miatt) így ezért nem reagálhat úgy.

Harly18
Nálam, mint mindig most is van egy idegesítõ hiba, amit nem tudok mire vélni. Az egér sok esetben túlérzékeny lett, de közben pedig sokszor nem reagál. Van, mikor kattintok valamire egyszer, akkor megnyitja a fájlt, amit ugye két kattintásra kéne megnyitnia, pár percre rá, meg két kattintásra sem reagál. Leteszem a tálcára a böngészõt, erre rögtön visszaugrik és ezt egymást után sokszor megcsinálja. Vagy épp nem csinálja. Nem lett semmi sem elállítva az egér beállításainak, de ennek ellenére, hogy túl érzékeny, hol pedig nem reagál. Valami ötlet? Nem régi az egér...

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

gergely1991
Lehet hogy a routert vagy a gép driverjét kell frissíteni,viszont a "felesleges munka" elkerülése érdekében ellenõrizni kellene melyik a hibás.
Talán reseteld még a routert.

gergely1991
Akkor másik géppel?😄

de ha ujból indítom a router, meg megfrissítem az ip t jó lesz.
nem tudom, ez az 1 router van
gergely1991
Ellenõrizni kellene hogy a router vagy a laptop szórakozik: Másik routerre hogyan reagál?

Segítsetek!!!!! Egy Tp link TL-WR841N routert használok. Aztán néha mikor a laptopot kikapcsolom, majd mondjuk 1 nap múlva be akkor egybõl nem megy rajta a net. de csak néha csinálja ezt. azt írja hogy korlátozott hozzáférés, vagy hogy nincs hálózati hozzáférés. ekkor újból indítom a routert. de a net még akkor sem megy rendesen, mert be kell lépnem a router vezérlõjébe és frissíteni kell az ipt és utána már szuperül mûködik. mitõl lehet hogy néha ezt csinálja? lehet router hiba?
értem,lehet azt kéne végül is, de gondoltam megoldható lenne
Ha atalakitoval sem mukodik,akkor nem. Nem is ertem miertnem veszel egy sima SATA-s irot....legalabb az a tyukbel sem tekeregne a hazban.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

értem, de nem oldható ez a probléma meg?
Vegyel egy SATA-as optikait. 1-2k-ert hozzadvagjak hasznaltan.

Sziasztok! A segítségeteket kérném a következõkben:
Van egy számítógép amiben a tanácsotokat kérném. az alaplapján nincs ide csatlakozó felület, csak sata, viszont a dvd író benne meg ide csatlakozású, mivel lehetne ezt összerakni hogy felismerje a dvd írót, az ide sata átalakítóval már próbáltam, azzal ak is piros kártyával de nem ismeri fel, ebben kérném a tanácsotokat.
Mint az elsõ hsz-emben is írtam az elsõ amit megnéztem ez volt.
Nincs bent a pipa szóval nem ezzel van a gond, az más kérdés hogy úgy viselkedik mintha bent lenne.
gergely1991
Lehet hogy döglene az SSD-d.
Bizonyos vírusok a saját állományukat is képesek elrejteni(kérdés meddig volt online AV nélkül vagy volt-e pendrive csatlakoztatva,netán "virágbolti" a os), így nem is vennéd észre.

A Windows újratelepítésem óta valami iszonyatosan megfogja a gépet, több másodperc telik el minden egyszerû, offline tevékenységnél is (pl. egy kép megnyitása). A feladatkezelõ szerint a gép ilyenkor semmit nem csinál, az erõforrásfigyelõ annyit mutat, hogy az adott szoftver "nem válaszol" és piros az adott szoftver ilyenkor (legyen az Firefox, Outlook vagy Chrome). Utána minden megy persze, csak várni kell, akár 15 másodpercet is. Szolgáltatások között a Windows Searchot kikapcsoltam, antivírus sem fut emiatt (a gép nem vírusos).

Környezet: Windows 7, 4 GB RAM, 4 magos proci, a rendszer egy 32 GBos SSDn van (csak az van rajta, semmi más, 10 giga üres hely van, mert tudom hogy kell hagyni).

Tehát úgy kell elképzelni, mintha iszonyatosan le lenne terhelve a gép, emiatt válaszol lassan, közben pedig azt látom, hogy mindenhol 0% körül van a terhelés, és minden kattintás után másodpercekig mégse történik semmi (kirakja a kék pörgõ várakozó ikont). Baromi idegesítõ a tehetetlenség.

Hol tudom megnézni, hogy mi a gond? Már egyszerûen nem tudok mit kitalálni. (Nem érzem azt, hogy ismét újratelepítve minden megoldódna.)

gergely1991
Jobb egérgomb az asztalon: Ikonrendezés szempontja>Automatikus elrendezés?

Az elõzõ felbontást ez a monitor nem tudja, másra próbáltam és az nem segített.
Sziasztok

segítséget szeretnék kérni.
Meg tudná nekem mondani vki hogy az alábbi videókártya : Ati 6450 (ati-102-c26405(b)kezeli e az alaplapom?
Alaplap: ASRock ConRoe1333-D667

igen igen de akkor mp4 lejátszóval sem menne! De ott no problem! Szóval azért gondolom a hangkártyát
Calver
megtört kábel, elbaszcsizódott csatlakozás?
jack dugóval csatlakozik? mert azok szeretnek ilyeneket játszani.

"The trees move. Do you not see it?"

Sziasztok! Szerintetek mitõl lehet az h az 5+1 hangfalamból a bal elsõ recseg... ez hangkártya probléma lehet vagy mi?? A via hd audio test alatt viszont nem. Ha bedugom egy mp4 lejátszóba az említett hangfalat szintén nem recseg de a gépbe dugva az az 1 igen!

Valami ötlet???
gergely1991
Állítsd át a felbontást az elõzõ monitorhoz viszonyítva.

Sziasztok! Olyan gondom van, amivel még sosem találkoztam.
Kaptam egy új monitort és ennek más a felbontása.
Eddig a régin oda raktam az ikonjaimat ahová akartam.
Viszont az új berendezte õket a képernyõ bal szélére függõleges sorban és bármit csinálom mindig ott maradnak.
Hiába rendezem õket a régi megszokott helyükre a következõ újraindításnál mindig visszakerültek oda.
Pedig az automatikus elrendezés nincs bepipálva még sem hagy semmit csinálni.
Hogyan tudom ezt megoldani? Kérlek segítsetek!!!
Calver
köszönöm <#eljen>

btw valószínûleg csak egy kondi pukkant el benne, kérdezz körbe környékbeli szervizeknél h mennyibe csinálnák meg, vagy kis ügyességgel, alapanyaggal és forrasztópákával te is simán össze tudod rakni, vannak bõven videók youtube-on hozzá - már ha veszõdni akarsz ilyennel egyáltalán.

Harly18
4 éves is elmúlt már, de eddig elégedett voltam vele, szép a képe, éles, pixelhiba sem volt, szerintem jó monitor.

Calver
féloff, de ez ha mûködik mennyire kellemes monitor? épp egy ilyennel szemezgetek. 😊

Harly18
Másik gépen is kipróbáltam, ott sem ment. Ezek szerint tuti a monitorral van a gond.

Az lehet egyszeru szoftveres problema is,ez meg nem jelenti a VGA meghibasodasat. Persze nincs kizarva.

Harly18
Jobban belegondolva....az utóbbi hetekben/hónapokban a videókat és a filmeket a gép elég furcsán játszotta le. Sokszor akadtak, csúszott a hang a képhez képest, de még a youtube videókkal is ez volt a helyzet. Hiába frissítettem a codec-et, akkor sem lett jobb. Gondolom ez is a VGA meghibásodására ad okot és így még gyanúsabb....

Harly18
LG Flatron W1934S

Nem mai darab, de eddig jól mûködött. A VGA-ra nem is gondoltam, megpróbálom akkor kipróbálni más géppel.

Köszi!

Lehet,hogy megadta magat de elso korben vagy a monitort probalnam ki egy masik geppel vagy a gepet egy masik monitorral. Ha a monitor mas geppel osszekotve mukodik,akkor a VGA lesz a hibas darab. Ha forditva,akkor minden bizonnyal a monitor adta meg magat.

Nem irtad,hogy pontosan milyen tipusu monitorod van,de ha van tobb csatlakozo is rajta a D-Subon kivul,akkor masik kabellel is megprobalnam.

Harly18
Sziasztok! Van egy LG 19-es LCD monitorom. Tegnap kitalálta, hogy nem kapcsol be, hanem csak villog a gomb rajta (a monitoron nincs külön led, ami világít, ha be van kapcsolva, hanem a bekapcsoló gomb világít). Elsõ nap, amikor ezt csinálta, akkor fél óra múlva még bejött a kép és tökéletesen mûködött, de másnap már egyáltalán nem. Csak villog a gombja és semmit sem csinál. A gép kikapcsolása után még a monitor készenléti állapotba került (olyankor csak sárgán világít a gomb), de most már a gép kikapcsolása után is csak villog a gomb és nem áll le, csak ha kihúzom a kábeljeit.

A kérdés, hogy valószínûleg tönkrement? Vagy lehet, hogy a kábellel lehet valami? Vagy ez utal valami tipikus problémára? Garancia már nincsen rá.

azt nem tudom,miért irja ki 3-szor az Aida a kártyát:

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11