64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Blum #60806 Nem lennek nyugodt ha ilyen ertekeket mutatna az AIDA. BIOS-ban nezd meg,hogy ott mit ir a feszultsegekre.
Volt nalam egy FSC lap kb. egy hetig ami random restartolta a gepet. Mint utobb kiderult,azert csinalta ezt mert hibas volt es 12V helyett 5V-ot kapott/vett fel. (Tap pedig hibatlan azota is) -
#60805 nah, ma még tesztelgettem a régi vga-val, szintén újraindulás lett belőle. úgyhogy mindent szépen visszapakoltam a helyére.
btw ezek az értékek nem gázosak picit? -
#60804 Hogy ha egy nem túl eredeti win7-re leszedem és felrakom a windows movie makert, abból lehet gondom? Arra gondolok, hogy észreveszi, rakhatom újra, bevisznek a böribe, pedig nem is a sajátom offkorz, hanem szomszédnak csinálnám -
#60803 Amúgy azt nézem most a tápon elvileg 6+2 PCI-E csatiból csak 1 van és egy sima 6 os a 'kettő' 6+2 helyett. Ez lehet valami humbug FSP.
A Default is OC-zva van ezen. (igaz akkor csak a GPU) de majd megpróbálom. -
Blum #60802 Ha tuningolva van a kartya akkor vegyel vissza belole. (mondjuk tedd defaultra es nezd meg,hogy ugy mit csinal) -
#60801 a VGA driver nem, előzővel is ezt csinálta. Más játéknál is csinálja, ha intenzívebbek az effektek és kicsit "túl hajtja" a gpu-t De azoknál random nagyon ritkán. -
Blum #60800 Az jatek bug lesz.
Ha allandoan ugyanott restartol/kekhalal,stb. akkor az minden bizonnyal a jatek hibaja. Hardveres hibat kizarnam,esetleg VGA driverrel lehet meg a problema. -
#60799 Kis gond. GW2 nél Story-ban egymás után full beállításoknál 3szor ugyan ott újraindult a gépem; médium-low beállításoknál nem. (ugyan az annál a pontnál.) Hajszálpontosan.
Lehet hogy a magas grafikai beállítások miatt épp annyival növekszik a VGA energia igénye hogy az amúgy is épp hogy kicentizett táp nem bírja már?(így jött össze, nem centizgetnék - HEXA 500)
R9 280X 1070/6400
4670K (UV)
1 külső HDD
1 belső HDD
1 SSD
4 12cm es ventillátor -
#60798 ugyanaz a jelenség -
#60797 Csökkentett mód? -
#60796 restartol, van hogy eljut a bejelentkezőképernyőig, van hogy a biosig sem -
#60795 gt 640, bocs
kifújás sose árt :D válaszolj a lentire légyszi -
#60794 EDdig szuperjól ment a gt5640-el, aztán gondolt egyet és pakk, reastartol minden indításnál? Vagyis mostmár el sem indul -
#60793 utsó próba, hátha valaki ír nekem valami szépet. még mindig a múltkori probléma. súlyosbodott, már el sem indul. visszaraktam a nagyonrégi videokártyát, így most működik (8500GT a GT640 2gb helyett)
szóval sanszos hogy a tápom baszakodik velem. az lehetséges hogy ez a 400wattos jószág több mint 1 éven keresztül kiszolgálja a GF gt640 + Intel quad core 2 + 4gb ram + asus p5kpro + etc etc konfigot, majd gondol egyet és mától nem hajlandó? por probléma okozhat e ilyet? ha kifújom / takarítom >megjavul<?
remélem tudtok segíteni, kezdek igen komoly depresszióba zuhanni -
cargame #60792 Megoldva.
Esetleg aki ilyen gonddal kuzd leirom, h mikent kell atvaltani.
Vezerlopult - Nvidia vezerlopult - 3d beallitasok kezelese - Globalis beallitasok - s itt az automatikust atallitani Nvidiara.
Koszi a segitseget :) -
#60791 biosban át van téve integráltról? -
cargame #60790 Firssitettem, aktualizaltam a drivert. Az eszkozkezeloben kivettem integralt videokatyat erre atvaltott egy meg fosabb formatumra de nem a GeF-ra. -
#60789 Win8-ban nem nagyon vagyok otthon, sőt, win7-ben sem, mivel xp-m van, de azt megnézhetnéd eszközkezelőben, hogy a meghajtók DMA-ban vannak -e. Ha PIO-n van, tedd át ha lehetséges. Ami pedig a legfontosabb, mivel új gép: friss driverek! különösen vga driver ilyen gondnál.
Ok, hogy cég rakta fel, próbáld meg újra rakni a vga-t netről töltött driverrel. Szerintem 1 próbát megér -
#60788 Attól nem kéne akadnia, mert egy filmlejátszáshoz a proci VGA-ja is elég kellene, h legyen. Hőmérsékleteket nézted? -
cargame #60787 Lehet h attol van de nem akarja felismerni a videokartyat. Pedig megfelelo driver van, mert egy ceg telepitett fel nem vki csak ugy hazilag... -
cargame #60786 Hello.
Adott egy olyan problema, h lassu a gep, akad, akadnak a filmek.
Egy vadonat uj laptoprol van szo. Asus x550c. 4G ram, GeF.720M - 2G videokartya, i3 proci. Windows 8.
Mi a tokomert akad ? -
#60785 Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy particionálva van a rendszer vinyóm és mostanában aktuálissá vált egy format c és gondoltam egyesítem a két részt,mert állandó helyhiánnyal kűszködöm.Viszont most vettem észre,hogy sehol sem jelzi ki a másik particiót.Se commander,se intéző,se a számítógép-kezelésen belül a lemezkezelésnél.Ilyenkor mi a kuki van? :) -
Blum #60784 Valoban a 307.83 az utolso driver hozza. (2013.02.26) -
Ironman2 #60783 Hali! Geforce 6200-ra az Nvidia még a régi drivert,a 307.83-t ajánlja,ezek szerint nem lehet rátelepíteni a legújabbat? (régi gép) -
buke #60782 Sziasztok! Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL típusú kékhalál program futtatáskor
(Nem értek a gépekhez)
NEM TUNNINGOLT
XP SP3
Core2Duo 3,00Ghz
4Gb Ram
nvidia GT630 1Gb
kékhalál leállás:valójában újraindulás is lenne,de 4 éve driver kékhalál miatt ki lett kapcsolva.
Techn.inf.:***STOP(0x0000000A,0x00000023,0x00000002,0x00000000,0xE0BD862)
Részletes leírás:
November végén kezdte,napi 2-3x,csak program(többféle játékon is külön-külön)futtatás közben jelentkezik pár perc eltelte után
(hálózat letiltva),magától az XP soha sem csinálja ezt és pld. rajz programnál,szövegszerkesztőknél nem jött elő.
Hardver telepítve közvetlen előtte nem volt.A videokártya 1 éves,gyári driverekkel működik.
Tesztelés:
VideoRamot,Ramot teszteltem(a Ramot össz.5 órán keresztül a memtest86 és prime95-tel) a memtest86-tal még folytatom pár órán keresztül.
CPU,GPU hőmérsékletek nem haladják meg a terheléskor az 55C°-ot,de nem ismerem mi itt határ a leírt kékhalál kialakulásához.
Tápot még nem néztem,de nem is tudom,hogy lehetne.A proci.hűtő évek óta a legkisebb fordulaton jár szerelő által állítva a kisebb zajszint eléréséhez,ugyanezért lett eltávolítva a rendszer hűtője is,3 éve semmi gond a hőmérséklettel,semmi sípolás,leállás.
Szoftverek:
Sokféle megy,de ilyen gond nem volt még.
Védelem:Zonalarm,az Avast-nál éppen novemberben kellett a reg.-et hosszabítani.Operákat telepítgettem még.
Többéves telepítésű a gép,de a reinstallt szeretném elkerülni.
Milyen hiba felkutatási lehetőségek vannak még a gond elhárítására?
Köszönöm a segítséget!
***Persze,ha nincs más megoldás akkor végül újra telepítés lesz,mert ez roppant idegesítő helyzet.
Az új gép vétel még nagyon távoli dolog:) -
#60781 Alapból nem "hajlít". Azt a lencsét már maguknak teszik rá. Szóval megnyugodhatsz :) De gondolom boltban tervezed venni, szóval nem lehet gond. -
pike011 #60780 Es nincs erre meg valami brallitas hogy ne ilyen legyen? Mert egy alap keszuleken olyan lesz mint irtam, ha nem akarom ilyenre kulon lencset kellene venni? Vagy ezt nem teljesen ertem. Mert szamomra kicsit zavaro ez a "hajlitas". -
#60779 Gondolom arra gondolsz, amikor széles látószöget használnak. Ilyenkor kicsi fókusztávolságú optikát tesznek a kamerára, hogy minél szélesebb szögben lássák a teret (minél többet lássanak belőle). Viszont a használt lencsék nagy görbülete következtében "elhajlik" a tér is. Ez egy fizikai érdekesség, amit nem is tudnak kiküszöbölni. Bár nem is nagyon akarják, mert sokaknak ez tetszik :) -
#60778 megoldódott köszönöm szépen :) csak egy videokártya frissítés kellett :)
-
pike011 #60777 Jobb helyet nem találtam így itt kérdezem meg.
Akinek van gopro kamerája az segíthetne. Nézegettem videokat és néhány videonál " hajlik a tér" míg másoknál pedig nem. Ez miért van?
Nem mind ilyen? Most tervezek venni és szeretném tudni ez miért van?
Aki tud kérem segítsen!
Előre is köszi. -
#60776 Mondjuk Hardveres gyorsítás átállítása a flash playeren(vagy ki-, vagy bekapcsolni). -
#60775 Tehát akkor most próbáltad először, és nem volt jó? Akkor valószínű hogy TV gond van.
#60774: Win8-ban nem nagyon vagyok otthon, sőt, win7-ben sem, mivel xp-m van, de azt megnézhetnéd eszközkezelőben, hogy a meghajtók DMA-ban vannak -e. Ha PIO-n van, tedd át ha lehetséges. Ami pedig a legfontosabb, mivel új gép: friss driverek! különösen vga driver ilyen gondnál. -
#60774 sziasztok.nemrég vettem egy új gépet (ASROCK H87M Pro4,INTEL Core i5-4570 3.20GHz,KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz, MSI 7870). windows 8.1 van a gépen.az lenne a problémám hogy amikor netezek és megnyitok egy-két oldalt és közben megy a youtube vagy valamilyen film a gépen elkezd valami iszonyatosan szaggatni a hang meg a kép.mi lehet a gond?
-
sanyiute #60773 tv megvétele óta(kb. 1.5év) nem nagyon filmezgettem tv-ről kíváncsiságból betoltam 2féle pendrive-ot USB portba és semmi sem történt -
#60772 EDdig szuper jól működött, majd egyik napról a másikra nem? Ugyan ezekkel a pendriveokkal? -
sanyiute #60771 Számítógép látja a pendrive-ot hmm akkor ez majd szerviz vagy valami lesz köszi a válaszod!! -
#60770 Fat32-vel nincs baj, pendrive-oknál az a filerendszer a szokás.
Ha számítógép látja a pendrive-okat, akkor gyanús, hogy a TV USB portjával lesz valami. -
Rens #60769 Ma hívott a cég és adott egy telefonszámot az ő szervizesükre,ahol garancia alatt megtudnák nezni a gépet,csak annyi a gond,hogy 150+km-re van tőlünk =). Nemtudom hogy fogom oda eljuttatni,de lehet hogy inkább egy másik megoldást keresek egy közelebbi szervízben. Na majd meglátjuk. Mindenesetre nagyon köszönöm a segítségeteket és a türelmeteket,ha lesz valmi fejlemény jelentkezem,ha érdekel benneteket a történet vége . -
sanyiute #60768 Hát Garancia az már nincs rajta sajna
és FAT32 fájlrendszer van pendriveon az gond?? -
#60767 Az mennyiség! :D
Én sohasem szoktam biztonsági menteni (mármint rendszert nem, pótolhatatlan adatokat rendszeresen, több helyre is), ha valami durvább galiba adódna, újratelepítem az egész rendszert.