!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Ubuntu live-ról próbáld formatálni.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

trident
Egyik napról a másikra "eltûnt" a pen drive-om. Az operációs rendszer (otthon win7, munkahelyen xp) érzékeli a pen drive csatlakozását, de nem jelenik meg a meghajtók közt, nem "látom", nem érem el.

Gondoltam esetleg formatálom, de mégsem:

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Vadnokedli
Mert pont annyi pasztám van amennyit adtak a Katana 4 hez.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Lehet hasznalni anelkul is,de nem ertem hogy miertnem lehet egy potty pasztat odakenni a teszt erejeig.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vadnokedli
Ha átmenetileg nem rakok pasztát a CPU és a proci közé az lehet gázos kicsit? Q9550 nél spec. (csak meg nézni egyáltalán megy e- majd csak ez után tervezem pasztázást.

Hoatado felulet az az a resze a bordanak,ami erintkezik a procivsl vagy epp a GPU-val.

SzirmosSzisza
Hõátadó = réz bordák?

(mondjuk úgyis szét kell szedni, mert miután összeraktam maradt kb 10 csavarom, csak nem akartam megint szétszedni 😄)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Olyankor fogsz egy regi elhasznalt fogkefet/ecsetet es azzal lepucolod.
Amugy nem lesz semmi baja a bordanak ha megfogod kezzel. Talan magat a hoatado feluletet nem javasolt csak ugy fogdosni. Azt lekell pucolni alkohollal (arcszesszel vagy acetonnal pl.) es kesz.

Persze,lehet suritett levegovel is tisztitani neha. De 5 ev utan az mar nem fog semmit erni,ipari mennyisegu retket csak ugy lehet kiszedni ha szetszedi az ember darabokra.

Lacee86
Hát én ezért kérdem a sûrített levegõt, h azzal ajánlott-e. PC belsejét azzal lehet alaposan kitisztítani, csak nemtom, h laptophoz is ajánlott-e.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

SzirmosSzisza
Tudtok valami ajánlani? Én szétszedtem lapost még régebben, de a port lefújni nem lehetett, kb rá volt égve az alaplapra (jó, ujjal le tudtam húzni, de nem akartam egészet összezsírozni 😄)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Ha már laptop, szted kinyomathatom a belsejét sûrített levegõvel? Enyém ugyan még csak 1 éves lesz, de sztem már ráférne egy kis pucolás lassan.

nearo
Értem, köszi! Akkor azthiszem vizsgák után szerelek 😊

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Udv!

5 ev alatt tetemes mennyisegu retek tud osszegyulni. Ez egy laptopnal meginkabb nagyobb szivas. Nagyon surgosen szedd szet a gepet es takaritsd ki. A masik pedig,hogy szedd is le a bordat a procirol es pasztazd ujra.

Amugy tonkremenni nem fog emiatt,mert a gep automatikusan kikapcsol ha tul magas a homerseklet.

nearo
Najó, beírom ide is, mert most már tényleg érdekel:
Bootolás után közvetlenül, meg amíg elindul everest (kb 2 perc összesen) így néz ki a laptopom:

Elvileg ilyen procim van, ami ha minden igaz 100 fokon már tönkremegy. Ehhez képest már évek óta így üzemel, és azon kívül, hogy a ventilátorok visítanak, mint egy kismalac, semmi baja nincs. Nem fagy ki/kapcsol le random idõpontokban, még terhelés alatt sem. Kicsit lassú, de azt annak tudom be, hogy öt éves a gép, oprendszer meg csak egyszer lett rá telepítve ( = az is öt éves). Portalanítva mondjuk még nem volt, meg úgy egyáltalán szétszedve sem.

Szóval a kérdés: lehet e ez esetleg az érzékelõ hibája, vagy marhanagy mázlista vagyok, hogy még nem ment tönkre teljesen, és sürgõsen takarítsam ki a gépet?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Alaplaptol fugg. Legtobb ertelmes lap tudja ezt kezelni,az hogy utana visszatudod-e ugyeskedni eredeti orajelre mar mas teszta.

Vadnokedli
Egy kérdésem lenne; Ha egy 1066FSB-s alaplapba teszek 1333FSB-s procit akkor mi történhet? Downclockolja? Ezek után vissza ügyeskedhetem az eredeti órajelre ha downclockol? <#worship>

pxxl
szerintem az everest/aida is tud naplózni, de nem esküdnék meg rá.

All hail the double x!

Calver
Rivatuner-ben van emlékeim szerint ilyen funkció, bár hirtelen tippem sincs radeon-okat mennyire szereti.
esetleg CPUID HWMonitor.

"The trees move. Do you not see it?"

Toby0501
Nos, picit félrevezettem magam, a kártyán ugyanis két LED van.. Az egyik jelzi, ha nincs bedugva a 6 tûs táp, a másik pedig egy overheat protect feliratú LED és az világít. Szóval a kártya úgy érzi, túlmelegszik, amibõl én gyakorlatilag semmit sem veszek észre, mert hidegnek tûnik. Van-e olyan program, ami naplózni tudja a hõmérsékletet, hogy aztán lássam, a lekapcsolás elõtt milyen meleg volt a kártya?

Toby0501
Nos, továbbra is csinálja, cseréltem átalakítót, illetve próbáltam a tápon lévõ pci-e csatit is, nameg próbaképp flasheltem a kártyán a bios-t, hátha az kavarodott meg, egyik sem segített. Tegnap is hosszabb "üresjárat" után csinálta, Total Commandert zártam be, ami ugye animálva tûnik el. Arra gondoltam, hogy talán az enerigatakarékos üzemmódból nem tud hirtelen átlépni a maximum teljesítményt leadó üzemmódra. Próbáljak-e esetleg több feszültséget adni neki?

Alapállapot, filmnézés, youtube videózás, böngészés közben:
http://img59.imageshack.us/img59/8301/kep1fj.jpg

Euro Truck Simulator 2 alatt, hozzáteszem hogy jelen esetben alig észrevehetõ lag mellett, de továbbra is minimális grafikával operáltam
http://img825.imageshack.us/img825/7035/kep2.png
Helló!
Valaki tudna adni egy linket az ATI Radeon HD 5500 legújabb driveréhez, mert eddig egyet se sikerült találnom.
Elõre köszönöm a segítséget.
gergely1991
Nincs olyan a BIOS-ban hogy : IDE emulation? <#fejvakaras>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Lacee86
Az okos ismerõsöd tudhatná, h ha egy alkatrész (mondjuk jellemzõen proci vagy videokártya) túlmelegszik az elégtelen hûtés miatt, akkor az súlyos teljesítménycsökkenéshez, és a hardver károsodásához vezethet. Nekem ez elég melegedés gyanús. Szerintem nem ártana alaposan kitisztítani a gép belsejét. Úgy tudom, a sûrített levegõs megoldás pl. egy járható út. Magad is meg tudod csinálni, és nem kerül olyan sokba. Mindenesetre nézd meg legelõször a terhelés alatti hõmérséklet értékeket (pl. Aida-val).

Sziasztok!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni, szoftveres dolgokhoz jobban értõk elõnyben. Kevesebb, mint egy éves laptopról van szó, ASUS N43S, videókari egy nVidia Geforce GT 550M, simán vinnie kéne amiket alább írok.
Mezei kocka vagyok, sorozatot nézek, feliratozok, játszok is néha, és az egyik játékot olyan szinten leakciózták, 3e huf-ra, hogy pofátlanság lett volna nem megvenni, amikor a tört verziójával rendszeresen játszok. (Euro Truck Simulator 2) Amíg a törttel játszottam, az eredeti elõtt kb. két-három hónappal, még rendesen futott a játék, közepes grafika mellett lagmentesen elzötyögtem. A mostani újrakezdés elõtt nemigen játszottam semmivel, érettségi, feliratozás, élet, ilyesmi, elvoltam játék nélkül. Amint elkezdtem játszani az eredeti ETS2-vel, olyan szintû lag volt, hogy játszhatatlanná vált a történet, kanyarodásnál, stb. horror az egész, de ami a vicc, hogy teljesen minimál grafikával is játszhatatlan lagok vannak, de olyan, hogy ha mellette zenét hallgatok, akkor rendesen berecsegteti a zenét. Na, mondom biztosan a játékkal van a baj. Van egy másik game, Football Manager 2013, mondom megnézem, az mit csinál, az kevésbé megy rá a grafikára, csakis akkor, amikor meccset játszunk. Ott is olyan szintû volt a lag, hogy eszméletlen, pedig korábban az is szintén ment, még ugyanazon az op. rendszeren is. A probléma itt sem egyszerû, 2D-s meccseken is szaggatott, tehát kvázi a gombfocira beszaggat.
Mondták az okos ismerõseim, hogy telepítsem újra az op. rendszert, mert ha ennyire lag van, akkor biztos a rendszerben ment valami gallyra. Meg is történt, a hétvégén újraraktam, a probléma azonban továbbra is fennáll. Néhány adalék infó: Videót, filmet rendesen lejátssza, ha nem játszok semmi baja nincsen a rendszernek látszólag. Új tünet, hogy Football Manager 2013-nál a napok töltése közben megáll, öt percet gondolkozik, majd konkrétan leáll a masina.
Szóval az érdekelne, hogy ez szoftveres, vagy hardveres probléma-e. Azért nem gondolom, hogy hardveres, mert egy hasonlóan okos ismerõsöm szerint ilyen alkatrészeknél nincs olyan, hogy teljesítményromlás, vagy megy, vagy nem, ez meg megy.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Maradok tisztelettel:
Antali Martin.
Endiman
sziasztok!

Lecseréltem két régi IDE vinyómat satásokra. Viszont bekapcsolás után, a bootolás közben még mindig kiírja hogy detecting IDE drives, és ez lassitja a gép indulását. Ezt hol tudnám kikapcsolni? bios-ban?

kastil
Csáó!

Bedobnám ide is, remélem nem gáz.

Ez alapján meg lehet mondani, hogy kinél van a hiba?

Kép

Üdv!
a probléma: van egy samsung bluray házimozim amit rákötöttem pcre
de a mély hangkat valahogy mindig csak a "kis" hangszórókkal akarja megoldani hiába ott a "mélynyomó".
próbáltam optikait rca-t és jacket is de semmi.
próbáltam a winben 5.1re állítani úgy hogy leszedem azt ami nincs, de nem volt célravezetõ.
ötlet?
Köszi.
HT-ES4200
bardocz
Kicsit lökdöstem a kábeleket, és ettõl megjavult. Érdekes, mert nem mozgattam elõtte semerre.
gergely1991
Csupán kontakt hiba,csavarozd szét és egy 3.5 mm-es jack dugóval összekötve ellenõrizd.

bardocz
Hangszóróm folyamatosan gerjed, mint amikor jön egy hívás mobilon, csak nincs a közelében telefon, meg semmi. Mi lehet a baja, végét járja? A folyamatost úgy kell érteni, hogy ~5-10sec-enként 1sec-ig búg.
Toby0501
A táp pontos típusát most nem tudnám megmondani, ráadásul eléggé körbe van véve a gép és szét kell szednem mindent, hogy hozzáférjek. 5 éves egyébként, eddig egy kamionos ismerõs használta, jóformán csak hétvégente volt itthon, tehát nem sokat ment. Nagyon tartok tõle, hogy a kártya döglõdik, bár az se volt hajszolva, nem tudom. Persze az is lehet, hogy az átalakító vacak, a tüskék eléggé lötyögnek benne, ha épp nincs összedugva a tápon lévõ molexszel, régi is, még egy X1950-el vettem, azóta ez van.

Calver
aha, így már értem. molex csati egy vén (50+ éves!) és makacs lény, szeret lázadni, lehet h az a gond.

tápod btw milyen idõs és pontosan milyen típusú? mondjuk ilyen típusú haldoklásról még táp esetén nem hallottam, de akár az is elõfordulhat.

Toby0501
Nincs terhelve, ma pár óra netezgetés után csinálta, tegnap pont nem csináltam semmit a géppel, csak zene ment, akkor is lekapcsolt a kártya. 2molex->6tûs átalakítóval van megoldva, a tápon nincs külön pci-e csati.
Azt még megpróbálom holnap, hogy két másik molexre dugom az átalakítót, hátha az segít.

Calver
terhelés alatt jön elõ a hiba, vagy...?
ha igen, akkor hirtelen az jutna eszembe, h tápon kreténül vannak elosztva 12v-os ágak, kezdeti többágas tápoknál voltak ilyenek, egyre rápakolták a procit, videokártyát, kb mindent amit fogyaszt, másikra meg... a merevlemezeket, ide/sata tápcsatikat. de egy 600W-os tápnál kétlem h ilyen gond lenne...

kontakthiba egy csodás dolog, lehet h egy tizedmásodpercre szûnik meg tápellátás, az is elég a kártyának a lázadáshoz.

mindenesetre próbáld ki 2 x molex -> 6 tûs pci-e átalakítóval adni neki a kraftot, hátha attól helyreáll a probléma.

Toby0501
Sziasztok!

Olyan problémával szembesültem ma, hogy a videókártyám automatikusan lekapcsolja a gépet és csak reset után hajlandó újra feltámadni. A kártya egy Sapphire HD4850, nem melegszik, FSP 600W-os tápegység, kitûnõen mûködik. Amikor a jelenség fenn áll, a kártyán felpörög a ventilátor, illetve világít rajta a piros led, mintha nem lenne csatlakoztatva a 6 tûs tápcsati. Nem hiszem, hogy kontakt hiba, mert azt egy reset nem oldaná meg. Remélem, nem a kártya haldoklik, akitõl vettem, alig használta.
Valakinek esetleg ötlet?

2db-ot azt hiszem onnan!

gergely1991
Csak nem a system32 mappában?

2 vírusirtóval is megcsináltam Avast/Nod 32 nod talált 3-at avast egyet sem nyomtam egy restartot aztán csak ezt a W7-nél kijelentkezési képernyõt dobta ki rámentem hogy beléphessek az asztalra és 3másodpercután visszadobott de mindegy is már mert Újra tettem a windowst aztán ez meg oldotta végül! köszi a segítségeket!!

zotya10002
Megoldva! Vinyó elektronika elszállt!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

zotya10002
Sziasztok!

Olyan gondom lenne ,hogy a gépemben a dvd rom+ a régi 160 gb-os vinyóm eltûnt(nem ismeri fel a gép)
Egyik napra a másikra egyszer csak nem müxik!
A vinyó egy ide csatolású+ a dvd rom is azon keresztül ide csatin fut!
A sata 2-es vinyóm pedig szépen meg!

Mi lehet itt a gond?

Választ elõre is köszönöm!

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

gergely1991
Utána egy rendszer-visszaállítást.

lefutattok egy vírusírtót azt meglátom

Hali!

Esetleg valami kártevõ a gépen?!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok!
Olyan problémám van hogy ma bekapcsoltam a gépemet és az asztalon lévõ dolgaim eltûntek teljesen és visszaállt totál alapértelmezettre a Windows képernyõje és sémája csak a Lomtár és a Firefox van az asztalomon bármit variálok háttérképet stb. újraindításnál visszaáll ilyen alapértelmezettre mi lehet a probléma?

probléma megoldva

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

hi,
nekem az a problémám hogy rossz a feladatkezelõ. (ctrl+alt+del)

ha megnyitom, akkor a tálcán ott van a kis ikon, de nem ír ki semmit,
ha meg az ablakot nézem, akkor teljesen hiányzik a felsõ menüsor (amivel lelehet kicsinyíteni, teljes képernyõ meg az x a bezárásra)
Hiányzik az összes fûl, szóval nem tudom megnézni a cpu ahsználatot se,
csak az éppen futó programokat irja ki (jelenleg az sg.hu) meg azt hogy fut. Semmi mást 😞

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

NEOreg3
semmi nincs húzva, minden alap, gyári órajelen van

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

NEOreg3
Sziasztok!

A gépem:
intel c2d E8400
amd radeon HD5770 1gb
4x1 gb ddr-800mhz
gigabyte ep35-ds3 alaplap
400w fsp táp
valami 500 gigás merevlemez

Tegnap óta teljesen véletlenül elszáll kék halállal függetlenül attól, hogy mit csinálok (nem játék közben). Miközben a dump fájlt mentené egyszerûen lefagy és újraindítás után nincs dump fájl a hibáról. Az is elõfordulhat hogy egy ilyen kék halálos móka után nem tudott bebootolni, felpörögnek a ventillátorok egy ideig erõlködik, majd újraindul és ezt ismételgeti a végtelenségig. Játszadoztam a ramokkal is, volt hogy sima cserélgetés után nem tud bebootolni, volt hogy 4 rammal, volt hogy 3-mal, 1 rammal viszont mindig sikerült a boot elsõre. Windows memória diagnosztikát lefuttattam volna mind a négyre és csonttá fagyott közben. Utána egyesével is lefuttattam, de nem jelzett hibát. Utána megint megpróbáltam négyesével és sikeresen lefutott, nem jelezett hibát. Érdemes lenne megnézni a memtest86-tal is, vagy felesleges, mert nem a ramok a hibásak? Tápra tudok még gyanakodni, de nincs másik amivel kicserélhetném, hogy megnézzem jó-e és feleslegesen sem szeretnék újat venni.

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(