64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#60766 Solved - töröltem a francba őket... 105 giga biztonsági mentés, ez nem normális :D -
#60765 Na kiderült a dolog, rendszer backup file.okat dugott el a gép sunyiban.
2011-ről is vannak mentések. Ezek mehetnek kifele mondjuk a decemberi kivételével? 105 gigát foglalnak -
#60764 Srácok, énnekem is kéne segítség
Adott egy laptop, C-n win7, E-n adatok. 250 gb vinyó. 50 a C, 200 az E.
A gép kiírja, hogy nincs hely az E-n. A meghajtóról tegnap előtt töröltünk 40 giga helyet. Ma megint kiírta, pedig film, semmi nem került oda. A rejtett és látható fájlok összességében kijelölésnél 45 gigát tesznek ki, ez minden mappa a meghajtón. Amikor E megható tulajdonságokat nézek, 180giga van foglalva. Mi a fene ez? 12 mega van szabadon, a meghajtón fellelhető fájlok pedig összesen 45 gigát tesznek ki.
Köszi előre is! -
Blum #60763 *NTFS
szivesen -
#60762 Garancia érvényesítése.... az... :D Milyen formátumú a pendrive, nem mindegy. ? Fat32/NTFS/Raw stbstb ? -
Puhos #60761 Garancia érvényesítése a tv-n ha van még. -
sanyiute #60760 Sziasztok olyan kérdésem van hogy Samsung(XL2370HD Full HD,LED TV-m)
nem érzékeli az USB portba bedugott jelenesetben a pendriveomat
(Emtec 16GB illetve SONY 1GB) maga a pendriveokon van led és az világít ha bedugom, de nem jelzi a tv-m hogy bármi is csatlakoztatva van-e az USB portba. Mi lehet a probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
#60759 Ez annyit jelent ugye, hogy nem memória bajod lesz vélhetőleg, hanem esetleg valami egyéb más hardveres probléma.
Tápegység tudtommal pont nem szokott kékhalálokat okozni, attól inkább terheléskor a gép szokott újraindulni, esetleg fagyni. De ugye laptopban nincs is tápegység, szóval ezt ki is zárhatjuk. :)
De hátha valahol meg tudják majd mondani a tutit.
Mint ahogy javasoltuk, azzal, hogy "terhelés alatt kékhalálozik", már nyugodtan lehet vinni akár céghez is megnézetni. -
Legutóbb amikor használtam a gépemet még nem volt semmi ilyen, most meg néhány szó zölddel aláhúzva, meg hogy ilyen olyan dolgot nyerhetek, látszik a képen. Hogy a tökömbe került rá, és hogyan tudnám eltüntetni? -
Rens #60757 Tehát ezek a tesztek nemszámítanak,hogy nemtalált problémát,mert van benne más ami nemműködik jól terhelés alatt. Gondolom tápegyseg,vagy ilyesmi jól értem? -
#60756 Memtest86-ot is kipróbáltad?
Amúgy mindegy is, igaza an oliwwer-nek, elégnek kell lennie olyan indoknak, hogy nem bírja a terhelést. :) -
Rens #60755 Megírom ígérem. =) -
#60754 Majd írd meg, érdekel. -
Rens #60753 Én sem értem,miért nem működik rendesen,én is visszavinném legszívesebben,csak az a probléma,hogy neten rendeltük egy oldalról és a bolt elég messze van.Már írtunk nekik,hogy gond van a géppel,még nemérkezett válasz,gondolom hétvége van és ezért,mindenesetre kíváncsi vagyok mit válaszolnak. Nemtudom mi lesz ennek a vége =). -
Rens #60752 Nem talált problémát a teszt alatt. Ez most mit jelent? Esetleg valami mással lehet a gond? Le kéne tesztelni mást is? -
#60751 Okes, koszonom. -
#60750 Ezt a "Milyen gépet vegyek MOST" topikban kérdezd meg, ott rögtön válaszolnak. Én ehhez sajnos nem értek. -
#60749 Szep estet!
Meglepnem magam egy uj geppel, ezert szeretnek feltenni nehany hulye kerdest:
Az alabbi szerszamosladan minden klappolna, ha a rendeles megerkezte utan elinditanam? Nem lenne kompatibilitasi problemaja?
ASROCK 880GM-LE FX
AMD FX-4130 3.80GHz AM3+ BOX
2 db Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
Gigabyte GTX650 2GB DDR5
WD 1TB 7200rpm
és egy Approx 500PS
Erdemes lenne hangakartyat is venni, ha nincs komoly hangcuccom es lefekvos filmezesek miatt csak egy hdvt-re dugnam ra?
Elore is koszonom a segitseget :) -
#60748 Egyébként szerintem az sem normális dolog, hogy egy vadonatúj gép nem tud játékokat vinni. Én hogy őszinte legyek már ezzel visszavinném a gépet, mivel terhelés alatt nem működik megfelelően. Jobbak az esélyeid, ha a gépet már úgy vetted a boltból, hogy rajta volt az OP rendszer, és a játék is eredeti ami rajta van, mert akkor tényleg rajtad kívülálló ok miatt van gond. De minél több "bizonyítékkal" menj, így a memtest is menjen. Nem tudom Szlovákiában mennyire segítőkészek a boltosok... de ha egyértelmű hiba van, akkor javítják. -
#60747 Őszintén szólva nem vagyok annyira jártas az ilyesféle programokban.
Most rákeresve tapasztalom én is, hogy beépítve a Windows-ban is van ilyen teszt program, erről itt olvashatsz például (igaz ez Win7-es, de szerintem nem lehet nagy különbség 8-on sem).
Kezdésnek szerintem futtasd le ezt a Windows-os memória tesztert.
Aztán, ha az nem mutat hibát, következhet az elismert, régebb óta használt Memtest86.
Ez a Memtest86 program régebben úgy működött, hogy kiírtuk boot-olható formába CD-re, majd arról bootolva futtatuk le a gépen (lehet most már Windows alól is futtatható, nem ismerem róla a híreket).
És igen, ahogy mondod, ezekkel már nyugodtan lehet menni a céghez panaszkodni. -
Rens #60746 Hogyan tudok memória tesztet futtatni,megköszönném ha elmagyaráznád,valamit konyítok ezekhez a dolgokhoz,de ilyesmi teszteket még nemcsináltam. Egyebként nagyon köszönöm,hogy segítetek,mert egy két topicból már elhajtottak,nem volt türelmük,vagy netom,de örülök,hogy találtam pár normális segítőkész emberkét. Neked is köszi oliwwer. Tehát ha a teszt mutat hibát akkor már nemkereshet a cég semmi kifogást,jól értem? -
#60745 Próbálj meg lefuttatni a gépen valami memóriatesztet például!
Ha hibázik, már mehet is garanciába azzal az indokkal ugye, hogy memóriahibás.
Szervízben ránéznének a gépre az tuti, hozzáértéstől függően akár hozzá is tudnának nyúlni igen. -
Rens #60744 Értem,megpróbáljuk megreklamálni,bár itt nálunk nemtudom mennyire fog ez sikerülni(Szlovákia),mivel semmi biztosat nem tudunk és nemtudom megindokolni a cégnek hogy mi is pontosan a hibája, nemfognak csinálni semmit,mert ha egy olyan üzenet küldök nekik,hogy nemmennek a játékok a notebookon amit vettünk,lehet kinevetnek,na de próba cseresznye. Ha pedig még sem jönne össze esetleg egy szervízbe elvinném ott biztos megtudják állapítani a hibát és cserélnek benne valamit esetleg?(Bocsi a hülye kérdesekért,de már pánikolok) -
#60743 Igen, w7-et én is csak abban az esetben tanácsoltam, ha xp van fent. -
#60742 Ha mindenhez a hozzávaló, netről leszedett legfrissebb stabil (nem beta) driver-t telepítettél, akkor szerintem igencsak valami gyári hibás laptopot fogtál ki (talán memória hibás), innentől azt tanácsolom ne próbálkozz vele, garanciás ügy lesz ez.
Windows-ból nem szükséges oda 7-es, a 8-assal is gond nélkül el kell, hogy boldoguljon egy olyan gép (főleg, hogy a gyártó is Win 8-at ajánl hozzá). -
Rens #60741 Igen ez egy teljesen uj HP Probook 455. Windows 8,van rajta,bar azota,mart frissitett 8.1-re. -
#60740 Hát nem tudom hogy újonnan vetted-e a laptopot, de ha igen, akkor nagy valószínűséggel azt mondom, hogy arra már csak win7 driver van (feltéve hogy xp-d van most fent). Mindenképpen tanácsolnám a win7 telepítését. -
Rens #60739 Per pill ez a driver van fent 13.251.0.0 nemtudom van e frissebb,amit pedig a Windiwson belul probálok,hogy magátol keressen frissitest mindig azt irja hogy napra kesz. -
Rens #60738 Internetrol telepitettem a drivereket,nagyon sok felet kiprobaltam mar,es csak annyi változas tortent,hogy kicsit tovabb birta a jatek,illetve volt meg,hogy DirectX hibaval dobott ki. Nemtudom mit lehetne még tenni. Esetleg ha Win 7 et rakok fel nemoldodna meg? A hardver hiba amit emlitesz,mit takarhat? Mivel lehet gond? Erdemes lenne megreklamalni?
-
#60737 In your 'Start' menu click on 'Run' and type in services.msc
You'll see a long list called Services (Local), click on the name parameter to have them sorted alphabetically.
Find the one called VAIO Event Service. Double click this and ensure that for Startup Type it says 'automatic', if it does not, change it to 'automatic' and click 'apply'.
Then be sure below that, that the Service Status says 'Started'.
This should help, I had the same problem where I could not use my Fn key to adjust volume or brightness and this solution worked for me.
Ezt találtam rá, nem tudom mennyire tudsz angolul.
Start menüben katt a futtatásra - "services.msc" -beír, enter. Előjön egy lista, keresd ki hogy "VAIO Event Service", - dupla klikk rá, és bizonyosodj meg, hogy a "Startup Type" automatikusra van állítva. Aztán alkalmaz gombot nyomsz. Meg nézd meg hogy a "Service Status" (szolgáltatás állapot - vagy valami hasonló) el van indítva.
Ez kell neked:
-
#60736 Helló. Van nekem egy Sony Vaio VPCEH1M1E laptopom, mikor vettem nem kaptam hozzá driver-es dvd-t és úgy töltöttem hozzá a Sony hivatalos oldaláról, na most az lenne a problémám, hogy a gyorsbillentyűk nem működnek, hiába nyomom az FN-t nem csinál semmit és a legjobban a hang szabályozás zavar. Esetleg tudtok valami tanácsot adni? Köszi! -
#60735 Nem kell formázni, ha volt biztonsági mentésed akkor talán vissza tudja állítani. Illetve van ilyen bizonyos visszaállító szolgáltatás (Nem akarok hülyeséget mondani de azt hiszem 1GB-nként 5 ezer forint kb a visszaállítás[nem tudom]) -
#60734 sziasztok
külső winchesteren megsérültek a fájljaim van olyan program ami ki tudja ezt javítani? vagy le kell formázni az egészet? köszi a választ -
#60733 ja annyit hozzátennék, flickering csak akkor van, ha mozog a kép, sebesség szinte mindegy -
#60732 Sziasztok!
Nem sok tapasztalatom van LCD tévék terén, ezért csak egy gyors kérdésem lenne, bizonyos filmeknél (pl hobbit) szakáll, haj, ruha valamint növényzeten észreveszem a "flickeringet", ez normális? a készülék csak 60hz, ha shardpnesst leveszem, akkor szinte teljesen megszűnik.
valamint lenne még1, ha oldalról nézem a kijelzőt, középtájt van egy alaktalan világos volt, ami minél világosabb a kép, annál jobban látszik, szemből semmi. visszavigyem vele, vagy ez "normális"? -
#60731 Simán elképzelhető. Csekkold -
#60730 Keyloggerrel ráéztem és nincs bill beragadva. Viszont a weboldalak közt folyton kiír egy hugotube nevű oldalt. A böngészőm nem nyit meg semmit, de a keylogger szerint történik valami. Vírus lenne? -
#60729 Bill driver egyféle van, beragadást ellenőrzöm majd, de most épp jó kedve van, és nem szórakozik :) -
Puhos #60728 keress másik oprendszert és ne használd a "fost"! -
#60727 Üdv! olyan gondom lenne hogy zenét hallgatok és random el kezd akadni és ezt nem tudom mire vélni és ez böngészőbe is meg van amikor a youtube-rol megy valami és a másik ha maxon megy halogattok valamit egy ideig és meg állítom zenét és menne a következő akkor a hang el megy nyaralni és csak akkor jön vissza ha gép resit csinálok kezdek ideges lenni a winfost 2napja raktam újra hangkártya realtek hd audio beépített és razer surround ezt használom EQ-nek. Előre is köszi ha valaki tud-rá valami megoldást!