!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Komolyabb gondot okozó bakik persze elõfordulhatnak ritkán, de az ilyet úgyis rögtön javítják.
Célszerû ezért nem azonnal telepíteni a frissítéseket, hanem néhány nappal kiadásuk után.
Nero meg ha nem bírt ki egy Win frissítést, lehet csak a régi program verzió miatt volt.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Itt valami nagyon durva szoftveres vagy egy egyszeru hardveres hiba van a hatterben.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A valós védelemrõl nem tudom, hogy micsoda és hogy hol kell állítani.
A maga szintû grafikai beállítást sem értem. Vegyen lejjebb a grafikát a játékban? Ha igen, ez eleve nem opció, mert a gépet nem azért vettem, hogy low-on játszogassak. Tehát, ha ez oldja meg a problémát, akkor ez nem megoldás, a hardver vagy más a szar. ---> Elfogadhatatlan állapot.
2.Most ne alkalmazd magas szintû grafikus beállításokat(normál vagy inkább alacsony legyen,nem csoda ha azon kiakadt).
A valós-védelem szintjét állítsd minimálisra(pl.: heurisztikus vizsgálat minimális,maga a szoftver(magyarán a játék) mappája kivételekhez hozzáadva)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Egy rossz memóriát már kihajítottam, de semmivel sem lett jobb a helyzet... A gép tuti, hogy nem melegszik túl, 45 foknál semmi sem melegebb. Az eseménynaplóból semmi sem deríthetõ ki. Mikor elszáll a játék, akkor berregõ hang jön a hangfalakból, mintha kimeredne a játék, de elõször mindig lekapcsol a monitor. Néha még a monitor lekapcsolása után pár másodpercig még hallana a játék hangját, aztán jön a brrrrrrrrrrrrrr hang. Sokszor még a resetre sem reagál a gép, csak a power gomba. Filmnézés és asztal használata vagy régebbi játékkal való használatkor bármeddig elmegy, de amikor elindítok bármilyen játékot, ami tényleg komolyabb 3D-t - lényegében bármi az elmúlt 6-8 évbõl, akkor pápá...
Mi a frász baja lehet a gépnek? Egyáltalán miféle garanciát tudnék így érvényesíteni? Mert ahhoz valahogy nincs kedvem, hogy beadom a gépem és jó magyar szokás szerint visszakapom, hogy "semmi baja", csak ülnek rajta heteket meg hónapokat és még én fizetek és rohangálok ezért...
kicseréltem a billentyûzetet, és azóta ha egymás után többször nyomom le a bal ctrl-t akkor sipol, nem hosszan, csak lenyomásra. ezt hogy lehet kikapcsolni?
\"jobb, ha az okos hülyéskedik, mint, ha a hülye okoskodik ...\"
Rákérsek még a torrent topikba is, köszi a segítséget!
Yo, Bitch!
De ki lehet elõtte még próbálni esetleg a legfrissebb Lan-kártya driver telepítését + esetleg torrent kliensbõl is a legújabb verziót, ha nem a leg napra készebb egyik se.
Ezek után meg Torrent topikban is tehetsz egy kört, ha nem akar még sikerülni a dolog. 😉
De lenne most egy masik problemam. Mikor torrentet töltök elég sûrûn, kb olyan 5 percenkent elmegy a net, de szinte azonnal vissza is jön magától. Ez mitõl lehet? Ha nem töltök le akkor minden rendben.. Hiába lett újrarakva a gép is, a probléma nem szûnt meg.
Yo, Bitch!
- Minden kipróbált játéknál észrevehetõ, hogy a sötétebb árnyalatokat csíkozza.
- Néha olyan "effekt" van (pl. bootoláskor, amikor kiírja az alaplap típusát), mintha valaki egy mágnest húzigálna egy TFT monitor elõtt (de ez is éppcsak észrevehetõ), de a szín nem változik, inkább mintha csak torzulna.
- Operációs rendszer nem számít, XP-n és 7-en is ilyen.
- Nem mindig ilyen, pl. ha paintbe csinálok egy nagy fekete, egész képet kitöltö téglalapot, vagy ha egy youtube videó sötét/fekete szakaszait nézem, akkor nem csinálja.
Van egy problémám, kíváncsi vagyok a véleményekre. Van egy samsung lcd monitorom, még a régi fajta vga csatlakozóval. A napokban kicseréltem a videokártyát, és a következõ dologra lettem figyelmes:
Amikor elindítok egy játékot (pl. minecraft) és besötétedik (tehát a képernyõn minden szín feketébe hajlóvá válik), akkor ez a sötét szín alig észrevehetõen csíkos/darás lesz. Ha feljebbtolom a monitor fényerejét, akkor jobban észrevehetõ. A videokártya driverekbõl mindenbõl a legfrissebb van fent. Egyébként más gond nincs, minden indul szépen, érezhetõen jobb az új kártya teljesítménye, mint a régié, de ez a sötét szín csíkozás elég fura...
"The trees move. Do you not see it?"
Nem lehet hogy hogy az integrált videokártyádnak kb 5GB-ot adtál használatra?
Nézd meg a BIOS-ban.
Illetve azt furcsáltam még, hogy alapból van a notebook-ban egy amd videó kártya, és a vezérlõpultban még ír egy intel hd graphichet, nem ez zavarhat be?

utóbbinál simán ki tudod kapcsolni szerintem szinte minden jobb lejátszó alatt (Zoom Player, VLC), elõbbi esetben a legjobb amit tehetsz, hogy beállítasz egy szép fekete hátteret a feliratnak, és rápozicionálod a hardcoded angol feliratra, vagy esetleg megnyirbálod csöppet a képet.
Zoom Player-nél ezt megteheted a beépített DirectVobSub-al (ALT+S gyorsbillentyû, text settings-nél Opaque Box, aztán belövöd jó helyre, az már egyértelmû), VLC-nél... fingom sincs. kép esetleges megnyirbálását szintúgy meg tudod zoom player alatt csinálni, ffdshow crop opciójával.
Majd a szerelo lejon és megnézi, én már feladtam.. Köszi mindenkinek a segítséget!
Yo, Bitch!
Mond esetleg nem húztad ki az érintésvédelmet az alaplapból? 😄
Manual reset az alaplapon.Nézd meg a leírásban hol van(azthiszem oda is van írva a lapra a tüskék mellé-Clrtc/clrCmos/ccmos) tedd át 1-2/3-4re várj 5 percet és vissza 1-2be
Esetleg másik kábel vagy átalakítóval(vga-dvi).
Yo, Bitch!
másik monitorral ill videokártyával próbáltad? azon kívül nem ad ki a géped zseniális csipogásokat indításkor? mert abból már lehetne következtetni a hiba forrására.