64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • milk4
    Nem látja a HDD-t. Próbálj egy másik SATA kábelt.
  • TomBond
    Valamelyik nap egy pendrive használata után befagyott a gépem, és csak újraindítással lehetett életre kelteni. Akkor rögtön indulás után újra kellett beállítani a BIOS-t, ami hellyel közzel sikerült is, azóta azonban induláskor ez az üzenet fogad: "Detect drives done, no any drive not found", ezután újraindul a gép, és minden rendben meg. Mit kell még beállítani, vagy milyen gond lehet? Halódik az alaplapom?
  • Tibi7
    A hangkártya gyártójának az oldaláról szedj, ott tuti a legfrissebb van.
  • Martinez01
    Bocsi bocsi, kicsit kómás voltam, az Audio driver kellene (a Win 8.1-et megszereztem :D :D, de most lecseréltem egy Win7-re).
  • Zoli007
    Gondolom driverek kellenek neki...
  • Lacee86
    Gondolom vmi eszközé, de hát jah... Ebből nem derül ki.
  • Zoli007
    Beszélni magyar? Mire neked telepítő, ha már felraktad?
  • pxxl
    tessék egy link
  • Martinez01
    Üdv! Valaki tudna segíteni?
    Friss Windows 8.1-et raktam a számítógépemre, és a HP oldalán nincsen Win8.1-es telepítője. Valaki küldene egy linket?
  • LeWyTy
    Nos vettem egy ASUS Xonar DGX-et és hogy kellene ezt helyesen beállítani.
    Vagyis 5.1 Speaker vagy a Dolby Headphone.

Mármint kikísérletezem én hogy a jobb, de hogy kellene hivatalosan beállítani?

• Tinman #61276
    Jah hazavágja, mert rosszul dugod rá a HDD vagy a Power Led-et? Vagy a resetet, vagy a power button-t? Ne viccelődjünk már.

Régen az USB okozhatott ilyen gondot, de már az is egybe van öntve hülyebiztosra.
  • pxxl
    akkor idióták. és ha emiatt hazavágja az alaplapot, akkor reklamálhatok, hogy térítsék meg a káromat, mert idióta módon nem adtak leírást hozzá?
  • Vadnokedli
    Van olyan ház ahol fekete a kábel és basznak rányomni a csatlakozó fejre hogy +/-
  • pxxl
    nehéz elképzeli, hogy nincs megkülönböztetve valahogy a 2 vezeték.
  • SalsaTeacher
    Szerencsére az ösztöneim jót súgtak és működik minden, de az útmutató csak annyit írt, hogy figyeljek rá, hogy minden jól legyen összedugva, a kábelek közül pedig mindegyik fekete volt, így elég nehéz volt bármit is kitalálni...
  • TomStorm
    A pozitív mindig színes a negatív fehér vagy fekete
  • MR ME
    az alaplap használati utasításából leginkább
  • SalsaTeacher
    Sziasztok!

Épp az alaplapra dugdosom be az előlepi kábeleket, de nem mindegyiken van jelölve, h melyik a + és melyik a -... ezt honnan tudom meg?
  • RYO21
    Üdv megint!

Ma meggyorsította az ISP-m a sávszélességemet (ADSL), viszont ha speedtestel ellenőrzöm a sebességet akkor csak pár másodpercig 12 Mbps viszont utána lecsökken 5-6 Mbps-re. Náluk lehet valami beállítás, vagy esetleg túl messze vagyok a központtól és csökken a jel erőssége?
  • TomStorm
    Hú az jó nekem akkor,köszi szépen:)
  • Blum
    Visszaveszi magat 1333-ra.
  • TomStorm
    Hali.
    Mi történik akkor ha olyan alaplapba ami max 1333mhz-es Ram-ot kezel beleteszek 1600-as vagy afeletti memoriát?
  • milk4
    Nem pontosan.
  • Molnibalage
    Köszi, működik!
  • Zoli007
    Ez fel van installálva: AMD High Definition Audio Device? Próbáld újrarakni a Catalystet, és ikszeld be, ha nem volna.
  • Molnibalage
    Az egyébként hogyan segítene? Hiszen az csak a hangkártya digitális kimenete, aminek semmi köze a VGA HDMI kimenethez.
  • Molnibalage
    Restart nélkül próbáltam. Semmi...
  • milk4
    Realtek audio driverrel próbálkozz ha még nincs feltéve (kell majd restart).
  • Molnibalage
    A baj az, hogy nem jelenik meg a TV. Ennyit látok.

Kiválasztom a másikat, akkor sm szól semmi.

• Szabi #61257
    a hang beállításoknál átváltottál tv-re?
  • Molnibalage
    Összekötöttem HDMI kábellel a gépem és egy TV-t. A kép átmegy, kiterjesztett asztal is pont úgy megy, ahogy kell. A hangot istennek sem tudom átvarázsolni a TV-re. Hogyan kell ezt csinálni? Radeon HD 7800 VGA-m van.
  • sanya200
    király vagy öcsém 1000 hála és köszönet
  • Blum
    merlinhardver.hu
  • sanya200
    Én csak annyit kérdeznék hogy itthon nem lehet raidmax házat venni?Anno lehetett de nem látok mostanában,lenne ami nagyon tetszene árban is jó de nem tudom honnan beszerezni.Esetleg vmi szomszédos országból lehetne?
  • Vadnokedli
    Lehet hülyeséget kérdezek; de okozhat egyetlen egy WMP Plug-in BSOD-t?
  • Tinman #61251
    X-Fi a minimum, de ha belefér Asus Xonar.
  • CamelX
    Sziasztok! GTX560 karim ventije nagy terhelés alatt zajos. Nem az az oldskool zetor ventillátor hang, hanem elkezd kerregni egy jóideig, majd abbamarad. Portalanítás megvolt. Valami olcsó ötlet? Nem szívesen vennék "tuninghűtőt" rá, de barbieház ventillátort sem :D
  • LeWyTy
    Milyen hangkàrtya kène bele ami mèg nem tùl dràga?
  • oliwwer
  • Tinman #61247
    45k-s füles alaplapi hangkártyával?

Ez kb. olyan, mint Ferrari-ra Barum gumikat tenni. Szerintem ezzel meg is lett válaszolva a kérdésed :-D