!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Ha nyomod a num lockot vagy a caps lockot reagál rá? Hanem akkor memóriamodulok igazítása(kihúzod majd vissza)?
Hagyjál benne legalább egy modult és úgy indítsd el a gépet.
Vagy a videokártyát igazítsd meg.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Met
Nekem is ilyen gondom van<#szomoru1>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok. Most lett cserélve minden a gépben és az lenne a problémám hogy újra indításnál nem indul újra a gép, a monitor kikapcsol de a gép megy. Valaki tudna segíteni hogy ez mitõl lehet?
Fec papa
Speedport W 724V-s routeren klienseknél megjelent 3 "azonosítatlan" gép PC192.168.1.73-74-75 tehát ez van gépnév helyett ami az IPv4 címûk amit a router kioszt. Hiába van WLAN access limit az itthoni gépekre/telefonokra akkor is ott vannak. Hova tartoznak ezek? Miért vannak ott? Kicsit idegesít, de lehet ártalmatlan az egész. Jelszó már lett cserélve. A készülék kb 2 napos, a t-online küldte ki, nemnagyon tudom mit miért csinál.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Vadnokedli
Szerintem 60 ra alkudd le.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

tigerbácsi
köszi szépen akkor megeveszem, mert 2 hónapot lett használva, s eladom kicsit többért :-D lenne is rá vevõm :-D

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Vadnokedli
Elvileg igen.

tigerbácsi
Sziasztok! a lenti configot össze lehet illeszteni? ezt kínálják most nekem pici pénzért, de nem tudom, hogy össze lehet e rakni. a pénz most 68 000 HUF

dolgozna e ez a gép?

köszi!

AMD Phenom II X4 3GHz 3.8 GHz
Kingmax 4 GB DDR3
AMD Sapphire Readon HD5770
Gigabyte 970A-UD3 skt940 alaplap
coolermaster elit power balck 600 W táp

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Vadnokedli
Nekem ezt csinálta a régi alaplap ami 1066 os DDR3 as memóriát kezelt de kezel 1333 ast OC-ban. ekkor CMOS Resetelni kellett hogy elinduljon a gép 1066 os rammal(ami igazábol ugye 1333 as) Szóval szerintem CMOS reset? HA esetleg kimaradt.

OLVASSÁTOK VÉGIG ha ráértek és légyszi segitsetek!Halihó. Olyan gondom lenne hogy az asztali gépbe vettem egy e8400procit, mivel nekem régebbi volt mondták kell biosz frissités mert nem ment, ez meg volt ment is a gép, kihúztuk havernál hazavittem bedugtam és nem volt jó, csak felpörög aztán újraindul a gép, azt mondtàk elvesztette a bioszt, vissza régi proci újra megcsináltuk, cseréltünk elemet is az alaplapba hàtha azért nem tartja meg.ha kihúzom a 220ból vagy áramszünet van akkor mindig igy behalt.
Mostmár azon a szinten vagyunk hogy kb 10x felpörög és utána beindul.
Ötlet, tipp mi legyen? Mondták lehet kéne új alaplap hàtha azon szállt el vmi. Fontos lenne mert szeretném eladni a gépet csak nem tudom ez mekkora hiba

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

ziasztok!
Egy nagy problemaval kuzdok tegnap vettem egy uj notebook ot es sajna win8 van rajta es win7 et szeretnek de nem sikerul sehogy se feltenni rá !
A gep Asus k73be uefis es sehogysem akar felmenni ra a win7 boot beallitas is eleg bonyolult volt ha valaki tudna vam infot irjon mar legyszives.
Sziasztok!
Egy nagy problemaval kuzdok tegnap vettem egy uj notebook ot es sajna win8 van rajta es win7 et szeretnek de nem sikerul sehogy se feltenni rá !
A gep Asus k75 uefis es sehogysem akar felmenni ra a win7 boot beallitas is eleg bonyolult volt ha valaki tudna vam infot irjon mar legyszives...
Es en nem ezt irtam?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Megnéztem, és az adott menüben csak a "mikrofon" opció van kiválasztva. Ha átrakom "sztereó keverõ"-re, akkor az, akivel beszélek, visszhangosan hallja saját magát, és sokkal hangosabban hallja a videóimat, mint elõtte.

gergely1991
Akkor: Hangerõikonra(jobbegérgombbal)>Hangerõszabályzó megnyitása(elnéztem, bocsi)>Beállítások>Tulajdonságok "Felvételhez" rádiógombra ugrás, vagy a leggördülõ menubõl az "input" tartalmú beállítást kiválasztod a keverõnél.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Én is xp-t használok, de ott nem találtam ilyen menüpontot.:S

gergely1991
Talán a jobb oldalon lévõ hangszóró tálca ikonra jobb egérgombbal a hangerõ-tulajdonságok(vagy valami hasonló leírású) menüpontnál tudod beállítani(azért nem tudom pontosan mert xp user vagyok még).

Vadnokedli
Nem nagyon van már szabad HDMI Csatlakozó a TV-n az a gond.

Fogalmam sincs... Hol lehet azt beállítani?
(Egyébként az a fura, hogy a régi, pont ugyanilyen fülhallgatóval nem volt ilyen gond...)

gergely1991
Persze képtelenség mivel a ddr3 foglalata más(ddr2-höz képest),viszont kalapáccsal megoldható, de a mûködésük nem garantált.

gergely1991
Helló!
Sztereókeverõre van-e beállítva a mikrofon?
Akkor ott a gond...

gergely1991
Úgyhogy veszel egy analog vagy hdmi kábelt összekötöd a géppel a gépen meg elindítod a lejátszást. 😊
UTP-vel szerintem is rosszul járhatsz. 😊

Komoly gondom van hang téren a számítógéppel.
A helyzet a következõ:
Tönkrement a régi mikrofonos fülhallgatóm, ezért vettem egy pont ugyanolyat, mint a régi volt. Rádugtam a gépre. Minden mûködik, a mikrofon és a hangszórói is. Viszont ha valakivel beszélek skype-on, és közben elindítok valamit, aminek hangja van az én gépemen (pl. videót) akkor az, akivel beszélek hallja az én videóm hangjait akkor is, ha a fülhallgatón lévõ potméterrel teljesen lehalkítom a fülhallgató hangszóróit (tehát nem a fülhallgató hangszóróiból "hallja" meg a hangokat az esetlegesen túl érzékeny mikrofon). Mitõl lehet ez? Hogy tudnám megszüntetni a problémát?

Vadnokedli
Monitor driver? Monitoron beállított dolgok? egyebek?

Na jó van más problémám is. Már komolyan rohadtul unom. És ez mégis mi? A monitor felbontását miért nem tudom vajon feljebb venni, 1600x1200-nál? Pedig tud 1920x1080-at, de nem lehet feljebb venni. Miért nem? Monitor SamsungEx2220, VGa, Radeon 7950.

Pedig korábban még feltudtam venni. Annyin futott a monitor, csak érdekes módon bizonyos játékokban nem engedte, de mindegy. Feltelepítettem az elõbb a VGA-hoz való driver-t, mondom hátha nem a legfrissebb volt eddig, erre eltûnt a 1920-as felbontás, csak 1600-ra lehet felvenni. Miért? Jó ez végülis nem hardver probléma, de rohadtul unom a problémákat. Hova lett a felbontás? A régi gépen ugyanez a monitor tudta a 1920-at, most mi a franc van?

ok

Vadnokedli
Én eladom az enyémet kb 10-15 ezerért.
Athlon XP 3200+, Audigy 2 ZS, 2GB DDR memória.

nem tudom hol van a DVD olvasó író ház az egy szar(5.25 ös slotok elõlapja hiányzik 😄)
Táp az valami valami nem tudom(Biztos jobb mint ez a Mercury). 😊 vga X1650Pro AGP-s 256 os azt hiszem. Abit NF7 alaplap(alaplapi hangkártya halott plusz egy sata csatlakozó)

a videokártya szét van szedve, kérésre lepasztázom noctua "hûtõzsírral" (bár nem tudom miként kell egy VGA-t 😊

25k tenyleg realis ar lenne erte. (De ez mar nagyon nagylelku ajanlat lenne a gepert...😄)

Vadnokedli
22-28 ezer között. ház-táp-lg dvd író-audigy 2 arancsatis hangkártya szinte triviális, azaz ezerforintos darabárra számolhatod.

oliwwer
Sziasztok ismét!

#60471 -t egy villámcsapás okozta, így a biztosító elvitte a gépet, pénzösszeget kell mondanom neki. Mit gondoltok? Egy reális árat kérnék tõletek.

Fekete házban (típusát nem tudom):
Mercury 350w táp
ASUS M2V MX alaplap
AMD 3200 + proci
2 GB Kingmax ddr2 800mhz
ATI HD 4650 512mb gddr3 vga
Audigy 2 aranycsatis 5.1 hangkártya (szinte új)
LG dvd író

Vinyót még itthon kivettem, nem akartam átadni a rajta lévõ adatokat, így az nincs benne a fenti listában.

Micsoda ironia 😄DD

Kiderült, hogy a vinyó halt meg, mert hát a régi gépbõl átraktam az újba, hogy a rajta lévõ adatkat ne kelljen kiírogatni, és az halt meg, új vinyóval minden mûködik. Beszarás, komolyan beszarás.

scs17
Hali!

Nemrég vettem egy USB 3.0-ás pendrive-t, azonban boot során nem ismeri fel a gép az eszközt (windowsban viszont igen), az usb 2.0-ás pendrive-t pedig felismeri. Egy N5010-es laptopom van (~3 éves, ezen még 2.0-ás portok vannak).
Van erre a problémára vmi megoldás? (Bios a legfrissebb, A15)

Választ elõre is köszi!

Vadnokedli
Kurvára tapasztalt vagy ember, ez azért van mert ASROCK <#gonosz1> (márbocs) - persze tudom csak viccelsz.

Nekem is egy fos ASrock alaplapom van, modanám hogy próbáld meg az online uefi frissítést. De ugye be se jutsz a bios-ba. <#banplz>

De CMOS reset után valószínûleg mennie kell, csináltál rajta amúgy bios frissítést? (néha csak elkúrja az alaplapot.)

Fehercsoki
Ez azért van mert szar az intel!!!444

Csinálj CMOS resetet, az szerintem megoldja.(ha nem akkor valószínûleg az alaplap a hibás)

Sürgõsen kéne valami tanács, vagy segítség. Még egy hetes sincs az új gépem, már nem mûködik! Ha bekapcsolom, megjelenik az alaplap képernyõ, hogy ügye, és innen többé sehova.nem tölt tovább, nem ad hibaüzenetet, nincs hiba hang jelzés, nem sípol. Csak egyszerûen itt megállunk, betettem a win telepítõ lemezt, de arra se reagált, semmi nem történik. Csak bámulhatom a szép asrock feliratot, merg press f2 or del, press f11 boot menü, stb. De persze senmiféle gombra nem reagál. mi a fasz ez? Még egy hetes sincs, rohadt drága gép, és ennyi? Amúgy Asrock b85m alaplap, intel i5 4670 proci, radeon 7950 vga. Mi a fos folyik kitt? Rohadt ideges lettem

Vadnokedli
ha DDR akkor DDR1. Azért drágább mert már nem gyártják. (vagyis, ha igen akkor pont ezért drága mert már kevesen gyártják.)

Thinkpad T42-be tudok memóriát bõvíteni? Milyen kell bele? A sima DDR a DDR1-et jelenti? (egyébként miért drágább a régi gépekbe való DDR1 mint mondjuk a DDR3?)

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Vadnokedli
100Mbit Nem nézek ilyen szar minõséget mint BD25 csak a mozis minõség, az százszor jobb! jk. én megelégszem a nézhetõ minõség legkönnyebben elérhetõ minõséggel.

Ugye tudod,hogy egy ertelmes minosegu filmet (ertsd: BD25+ ) streamelni eleg komoly net sebesseget igenyel?

Csak azert,mert ha nincs akkor ne lepodj meg rajta ha majd szaggat ossze-vissza az egesz. Epp a napokban volt tema valamelyik topikban.

Vadnokedli
a TV Wifi-s. Erre ránézek.

Szabi
interneten ? vagy wifi-n ? 😄

én serviio-t használok, egyik szobába a pc, másikba a tv, pc-n serviio-ba megadod melyik mappákat jelenítse meg a tv-n, tv-n csatlakozol a serviio-ra wifi beállítás/csatalakoztatott eszköz résznél, utána úgy jeleníti meg a tv a serviio-t mintha egy csatlakoztatott külsõ vinyó lenne 😊

"Nulla tenaci invia est via"

Vadnokedli
Szeretnék a TV-n lejátszani PCrõl egy filmet. interneten keresztül. Értelem szerûen mindnkettõ egy hálózatra van csatlakoztatva, na most ezt hogy is tudnám megcsinálni? <#vigyor2> ötlet? köszi elõre is.

Pedig sajnos már egyszer megszívtam használt memóriával.Na mindegy,köszi mégegyszer a segítséget!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

A RAM az vagy mukodik vagy nem. Ha megbizhato eladotol vasarolsz akkor nem lesz gond.

De tolem aztan vehetsz ujat is ha ilyen jol megy...😄 Boduletes hulyeseg,de mindegy.

Kösz az infót,sejtettem hogy hülyeség mivel az eredeti kézikönyvben is csak DDR2 1066mhz a legnagyobb amit bele lehet rakni! Használtat azért nem vennék,avval már meggyûlt a bajom!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Nem tudom,hogy az AIDA honnan szedi ezt a hulyeseget de ebbe az alaplapba kizarolag DDR2-es memoria megy bele. DDR3-at meg ha akarnad se tudnad belerakni,egyszeruen fizikai keptelenseg.

hardverapro.hu-n van annyi DDR2-es RAM mint a szemet.

Hali! Nekem egy hozzáértõ segítség kéne.Szeretném bõvíteni 8gb-re a RAM-ot.Alaplapom ASUS P5K,az eredeti leírásban még csak DDR2-s memóriák szerepeltek (1066 mhz-ig!),mivel akkor még nem voltak DDR3-as memóriák! Az AIDA szerint viszont támogatja a DDR3-as 1333mhz-es memóriamodult is.
AIDA kép
Akkor most milyent érdemes bele venni? A régi DDR2-es memóriák rohadt drágák,a mostani DDR3-asak viszont fele annyiba kerülnek.Én erre gondoltam:
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=398044

ezt vajon tudom majd telepíteni az alaplapba? Ha nem akkor milyent ajánlotok bele?

pont ez a lényeg. én azt akarom hogy mûködjön az integrált is mert arról szólna a pc-s 2.1 és a hangkártyáról pedig az 5.1-es házimozi
erre valami tipp hogy mûködjön? (biosban auton se és enableden se mûködik)

hangkártya problémát \'megoldottam\' ( ütögetem az f8-at bootolás elõtt és kikapcsolom azt az idegesítõ funkciót és így már felmegy az aláíratlan driver is)

&#9644;~&#2972;&#1769;&#1758;&#1769;&#2972;~&#9644;

Sziasztok,

Bal oldalon az infók a VGA-ról, középen a legújabb BIOS információk a GigaByte oldaláról, jobb oldalon meg a letöltött és kicsomagolt BIOS fájlokról. Honnan tudjam, hogy a négybõl melyik a jó?

Köszi!