!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hagyjál benne legalább egy modult és úgy indítsd el a gépet.
Vagy a videokártyát igazítsd meg.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
dolgozna e ez a gép?
köszi!
AMD Phenom II X4 3GHz 3.8 GHz
Kingmax 4 GB DDR3
AMD Sapphire Readon HD5770
Gigabyte 970A-UD3 skt940 alaplap
coolermaster elit power balck 600 W táp
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Mostmár azon a szinten vagyunk hogy kb 10x felpörög és utána beindul.
Ötlet, tipp mi legyen? Mondták lehet kéne új alaplap hàtha azon szállt el vmi. Fontos lenne mert szeretném eladni a gépet csak nem tudom ez mekkora hiba
Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991
Egy nagy problemaval kuzdok tegnap vettem egy uj notebook ot es sajna win8 van rajta es win7 et szeretnek de nem sikerul sehogy se feltenni rá !
A gep Asus k73be uefis es sehogysem akar felmenni ra a win7 boot beallitas is eleg bonyolult volt ha valaki tudna vam infot irjon mar legyszives.
Egy nagy problemaval kuzdok tegnap vettem egy uj notebook ot es sajna win8 van rajta es win7 et szeretnek de nem sikerul sehogy se feltenni rá !
A gep Asus k75 uefis es sehogysem akar felmenni ra a win7 boot beallitas is eleg bonyolult volt ha valaki tudna vam infot irjon mar legyszives...
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
(Egyébként az a fura, hogy a régi, pont ugyanilyen fülhallgatóval nem volt ilyen gond...)
Sztereókeverõre van-e beállítva a mikrofon?
Akkor ott a gond...
UTP-vel szerintem is rosszul járhatsz. 😊
A helyzet a következõ:
Tönkrement a régi mikrofonos fülhallgatóm, ezért vettem egy pont ugyanolyat, mint a régi volt. Rádugtam a gépre. Minden mûködik, a mikrofon és a hangszórói is. Viszont ha valakivel beszélek skype-on, és közben elindítok valamit, aminek hangja van az én gépemen (pl. videót) akkor az, akivel beszélek hallja az én videóm hangjait akkor is, ha a fülhallgatón lévõ potméterrel teljesen lehalkítom a fülhallgató hangszóróit (tehát nem a fülhallgató hangszóróiból "hallja" meg a hangokat az esetlegesen túl érzékeny mikrofon). Mitõl lehet ez? Hogy tudnám megszüntetni a problémát?
Pedig korábban még feltudtam venni. Annyin futott a monitor, csak érdekes módon bizonyos játékokban nem engedte, de mindegy. Feltelepítettem az elõbb a VGA-hoz való driver-t, mondom hátha nem a legfrissebb volt eddig, erre eltûnt a 1920-as felbontás, csak 1600-ra lehet felvenni. Miért? Jó ez végülis nem hardver probléma, de rohadtul unom a problémákat. Hova lett a felbontás? A régi gépen ugyanez a monitor tudta a 1920-at, most mi a franc van?
Athlon XP 3200+, Audigy 2 ZS, 2GB DDR memória.
nem tudom hol van a DVD olvasó író ház az egy szar(5.25 ös slotok elõlapja hiányzik 😄)
Táp az valami valami nem tudom(Biztos jobb mint ez a Mercury). 😊 vga X1650Pro AGP-s 256 os azt hiszem. Abit NF7 alaplap(alaplapi hangkártya halott plusz egy sata csatlakozó)
a videokártya szét van szedve, kérésre lepasztázom noctua "hûtõzsírral" (bár nem tudom miként kell egy VGA-t 😊
#60471 -t egy villámcsapás okozta, így a biztosító elvitte a gépet, pénzösszeget kell mondanom neki. Mit gondoltok? Egy reális árat kérnék tõletek.
Fekete házban (típusát nem tudom):
Mercury 350w táp
ASUS M2V MX alaplap
AMD 3200 + proci
2 GB Kingmax ddr2 800mhz
ATI HD 4650 512mb gddr3 vga
Audigy 2 aranycsatis 5.1 hangkártya (szinte új)
LG dvd író
Vinyót még itthon kivettem, nem akartam átadni a rajta lévõ adatokat, így az nincs benne a fenti listában.
Nemrég vettem egy USB 3.0-ás pendrive-t, azonban boot során nem ismeri fel a gép az eszközt (windowsban viszont igen), az usb 2.0-ás pendrive-t pedig felismeri. Egy N5010-es laptopom van (~3 éves, ezen még 2.0-ás portok vannak).
Van erre a problémára vmi megoldás? (Bios a legfrissebb, A15)
Választ elõre is köszi!
Nekem is egy fos ASrock alaplapom van, modanám hogy próbáld meg az online uefi frissítést. De ugye be se jutsz a bios-ba. <#banplz>#banplz>
De CMOS reset után valószínûleg mennie kell, csináltál rajta amúgy bios frissítést? (néha csak elkúrja az alaplapot.)
Csinálj CMOS resetet, az szerintem megoldja.(ha nem akkor valószínûleg az alaplap a hibás)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Csak azert,mert ha nincs akkor ne lepodj meg rajta ha majd szaggat ossze-vissza az egesz. Epp a napokban volt tema valamelyik topikban.
én serviio-t használok, egyik szobába a pc, másikba a tv, pc-n serviio-ba megadod melyik mappákat jelenítse meg a tv-n, tv-n csatlakozol a serviio-ra wifi beállítás/csatalakoztatott eszköz résznél, utána úgy jeleníti meg a tv a serviio-t mintha egy csatlakoztatott külsõ vinyó lenne 😊
"Nulla tenaci invia est via"
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
De tolem aztan vehetsz ujat is ha ilyen jol megy...😄 Boduletes hulyeseg,de mindegy.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
hardverapro.hu-n van annyi DDR2-es RAM mint a szemet.
AIDA kép
Akkor most milyent érdemes bele venni? A régi DDR2-es memóriák rohadt drágák,a mostani DDR3-asak viszont fele annyiba kerülnek.Én erre gondoltam:
http://www.hardverker.hu/catalog.php?product_id=398044
ezt vajon tudom majd telepíteni az alaplapba? Ha nem akkor milyent ajánlotok bele?
erre valami tipp hogy mûködjön? (biosban auton se és enableden se mûködik)
hangkártya problémát \'megoldottam\' ( ütögetem az f8-at bootolás elõtt és kikapcsolom azt az idegesítõ funkciót és így már felmegy az aláíratlan driver is)
▬~ஜ۩۞۩ஜ~▬
Bal oldalon az infók a VGA-ról, középen a legújabb BIOS információk a GigaByte oldaláról, jobb oldalon meg a letöltött és kicsomagolt BIOS fájlokról. Honnan tudjam, hogy a négybõl melyik a jó?
Köszi!