64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Calver
    EASEUS Data Recovery Wizard, sima ügy, bár lehet, hogy hosszadalmas kör lesz - nem minden fájlt lehet egy gyors scannelésel megtalálni, ezért van rá esély, hogy végig kell bogarásznia a merevlemezed egészét. annyit viszont ajánlanék addig is, hogy amelyik meghajtón ez a fájl volt, oda ne írj adatot, mivel törlésnél alapvetően nem semmisül meg a fájlod, de később úgy könnyen felülírhatod.
  • RAMyMamy
    hali

véletlenül shift+delete-tel kitöröltem a desktopomról egy fontos fájlt, vissza tudom hozni valahogy?
  • blc
    Üdv! Sajnos teljes csőd. A pendrive-os indítás úgy kiakasztotta a gépet, hogy kikapcsolni is csak barbár módon lehetett. Próbálkozom még, tettem bele egy új sd kártyát, a régivel, amelyen a tettes van próbálkozom. Most egy olyan progit keresek,(ha tudnál ajánlani megköszönném) amivel tudom üzemeltetni, és a felvételt is le tudom játszani vagy tölteni.Most az xMeye-t
    használom de ezek szerint ezzel nem tudok visszanézni letölteni.Köszi a próbálkozást és ha valami vagy valaki eszedbe jut ne kímélj az infótól. T: blc
  • blc
    Igen az lenne a legjobb, ha a kamera működtető szoftverével meg tudnám nézni! Megpróbáltam mindent de eddig nem jöttem rá, hogyan kell.Köszi az eddigi segítséget ha sikerül valami (ez már csak holnap du. tudom megtenni) majd jelzem.
    Üdv: blc
  • Met
    Hát a papírtól nem lettem okosabb :)
    A pendrive-ot tényleg úgy kell használni, hogy a biosban a bootolásnál a pendrive legyen az elsődleges.
    Ekkor a pendrive-on lévő linux indul el.
    Ha onnan sem tudod megnézni a felvételt akkor vissza kellene rakni a kártyát a kamerába és az appból visszanézni.
  • blc
    Üdv!
    Ez nagyon megy! Itt a link sor!
    https://kepkuldes.com/image/eUnulP
    https://kepkuldes.com/image/eUnSX2
    https://kepkuldes.com/image/eUnLJH
    https://kepkuldes.com/image/eUnUoc
    Az iCSee app helyett, az XMEye app-ot használom, hogy miért ne kérdezd, ez volt a szimpi.
    Az indító pendrive-ot megcsináltam, a fájl kezelőből elindítva a Virtualize_This_Key.exe fájlt, elindul de kis idő után felszólít, hogy ne húzzam ki a kulcsot és semmi tovább. Biztos a bootolásban kell beavatkozni. Egyenlőre ennyi, a kamera papírjai nem sokat mondanak,azt sem tudom milyen gyártmány (általánosságban Kínai ) ez mindent letakar. Most már egyre kíváncsibb vagyok az évszázad búnözőjére. Ha tudsz valami érdemlegeset légy szíves jelezd. Kösz blc
  • Met
    A képeket jobb lenne ide feltölteni és a képek linkjét berakni ide a fórumba hogy másnak ne kelljen elküldened.
    Amit linkeltem live linuxhoz lépésenként leírja hogy hogyan lehet ilyen pendrive-ot készíteni.
    Kell egy legalább 4gb-os pendrive, feltelepíted Linux Live USB Creator programot a gépre, elindítod
    első lépés, kiválasztod a pendriveot
    második lépés, letöltés kiválasztod valamelyik linux mint-et (ha gondolod kérdezd meg a Linux topicban hogy melyiket válaszd)
  • blc
    Jó kérdés!!! Ami biztos Kínai mert olyan krix-krax az írásuk. A legjobb lenne,( ha tudsz segíteni) adnál e-mail címet, beszkennelném a papírját és elküldöm. A live linux pendrive-ot most hallom először Könyörgöm (én nyugdíjas vagyok és az informatika csak egy bakancslistás dolog az életembe) Megtanultam néhány dolgot, de nem vagyok és már nem is akarok guru lenni ebbe a dologba. Inkább igyuk meg!!
  • Met
    Milyen kamera?
    Kellene csinálni egy live linux pendrive-ot segítség és arról indítani a gépet.
  • blc
    Üdv Mindenkinek! Kérlek benneteket segítsetek egy tolvajt fogni. A történet: kb 2 hónapja kaptam egy kínai wi-fis kamerát.A beüzemelést sikerült szép lassan (nyugdíjas vagyok rá érek) megoldani.Tettem wi-fi erősítőt így a kamera szuperül dolgozik. Igaz nem sok reményt fűztem hozzá de nagyot csalódtam (pozitív irányba). A mobilról az ország bármej részéről tudom figyelni sőt körbeforgatni. Az asztali PC re android emulátort raktam és ezen keresztül is tudom kezelni. Most ott tartok, hogy a rögzített videót (micro sd ) visszanézzem. Olvasgatok érdeklődöm, de még nem jöttem rá. A napokban viszont (pontosa 13 áról 14 re virradó éjjel valaki a kerítésünkre felakasztott virágtartót virággal együtt eltulajdonította.Megpróbáltam a kamera felvételeit megnézni, de még nem jutottam el a tanulásban idáig. Azt látom, hogy a felvételek kb 5 napig vannak meg (a jelzett időpont is meg van) de nem tudom megnézni. Megpróbáltam letölteni a gépemen látszik, hogy a letöltési százalék növekszik de nem tudom hova tölt. (Szerintem csak animál) kivettem a kártyát amelyen tuti,hogy rajtavannak a videók de sajnos nem tudom megnézni mert a win 10 nem ismeri fel. A total kommander jelzi, hogy F meghajtó de viszont kiírja, hogy nem létezik. Felajánlja, hogy formatálja, de ezt nem akarom akkor mindennek vége. Az az érzésem, hogy valamilyen más op.rendszer vagy progi kellene ami ki tudja olvasni. Nem egy nagy értékről van szó de nagyon kíváncsi lennék kinek volt a virágra szüksége.Ha valaki tudna nekem segíteni egy kupica tiszta barackból készült pálinkára vendégem. Annak is nagyon örülnék ha súgna valaki hova kihez forduljak. Elnézést kérek ha rossz helyre fordultam de úgy láttam itt élő a fórum. Bízom a tudásotokban. Üdv: blc
  • Zsombor99
    Ahhoz hogy digitalizálni tudjál, szükséged van egy USB digitalizálóra és egy mindkét végén 3 csatlakozós RCA kábelre. Neten olcsón lehet ilyeneket kapni. Ami neked van "SCART HDMI adapter" azzal legfeljebb egy HDMI monitoron tudnád megjeleníteni a kamera kimenetét.
  • tipis
    Szisztok! Van egy régi JVC GR-A30 videokamerám és digitalizálnám a filmjeimet laptopomra. Ami most rendelkezésemre áll az a VC-V896E kábel, aminek az egyik vége a kamerába megy a másik végén egy SCART papa van, valamint egy SCART HDMI adapter. Nos ,hát itt tartok és kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm.
  • Vadnokedli
    Mivel van összekötve? AUX vagy BT? Egyébként mivel ACME szerintem eleve a gyártónál van a probléma, lehet spórolgattak itt ott a terméken.

Szerintem ha PC-n BT-n keresztül akarod csatlakoztatni lehet nincs is más opció. Megnézném egy másik PC-n.
  • Endiman
    Sziasztok! ACME bluetooth hangszórót mikrofonos fejhallgatónak ismeri fel a win10 home akárhányszor próbálkozom, így tompa és torz a hangminőség. Telefonnal kipróbálva tökéletes.....mi lehet ? (laptopról van szó)
  • adamq01
    Újab probléma:

Windows 10-et telepítettem az SSD-re, viszont valamiért a HDD-n lévő egyik particiót törölte(?).

Az 1. lemez HDD-n vannak a mentéseim a 683GB-s partición.
    A Windows a lemez 2. van SSD-n.
    Az USB most az F meghalytóm, régebben a mentés partició volt az F. Lehet, hogy ez kavart be?

Higyan tudnám visszahozni az adatokat?
  • adamq01
    Meg lett, mi a gond:
    Az egyik RAM slot nem volt jó.
  • adamq01
    Ramok nelkul is ugyanazt csinalja.
  • 6600GT
    sztem neked is ram baj lesz
  • 6600GT
    Sziasztok! meg lett a megoldás a múltkori hibámra most leírom hátha tudok majd segíteni másoknak..(lásd lejjebb a hibát) vmiért a ramokat nem tudta kezelni dual chanelben csak singleben haverom ramjait áthozta 2x8gb ezzel megy is nincs baja
    a régi ramok meg nála és neki meg minden okés vele mennek dualbe,az ővé intel rendszer az enyém amd ryzen csak úgy megjegyzem.
    amúgy az alaplapom leírásában nem találtam a geil ramokat h kompatibilis lenne,lehet ez is volt a baj (igen Kit kiszerelésben vettem őket anno)
    Utoljára szerkesztette: 6600GT, 2019.08.11. 12:29:35
  • adamq01
    Az alaplap meg a cpu zsir uj. De kivettem az elemet, h reseteljen, nem segitett. Lehet tulkeveset vartam, majd megprobalom megint. Ha az alaplapi displayport nem jo, akkor az majd kiderul, hetfon viszem vissza.
  • Vadnokedli
    CMOS Reset volt már? Ahogy néztem a CPU kompatibilis az alaplappal, szóval az pipa. Nekem volt olyan hogy egy teljes konfiguráció csupán a DisplayPort kábel miatt nem indult el.
  • adamq01
    Kicsereltem egy regi Corsair vx450W-re a tapot (VGA-t nem kotottem be) es ugyanazt csinalja.
  • lac coo
    Üdv ! Ebbe alaptoppba milyen memóriát tudok venni ? DDR4 2666 az világos de azt nem tudom mi az a CL17 CL19 stb ...

THX !!!!

https://www.aqua.hu/msi-gf63-8rc-420xhu-laptop-fekete-9s7-16r112-420hu-681616.html
  • adamq01
    Összeszereltem a gépet és amikor bekapcsolom beindul, de 10-20 masodperc mulva leáll és újraindul. Képet nem ad. Pittyegni nem pittyeg. Mi lehet a baja?

Konfig:

Gtx 1070
    Ryzen 2600
    8gb ddr4
    Asrock b450 pro4
    Superflower 550w

Az előző konfigomban egy fx8350 volt és néha ott is ujraindult az elso inditasnal, de masodikra mindig jo volt.

A tapra gyanakszom, de a 2600 a 8350hez kepest alacsonyabb fogyasztasu, tehat elvileg elegnek kene lennie az 550w tapnak.

Kihuztam a vgat, kiszedtem a ramot, nem segitett. Ugyanazt csinalja.
  • 6600GT
    az alaplap azóta van másik...illetve volt takaritva teljesen a gép..én ramra gyanakodik de akkor miért megy egyszer meg csak normálisan...
  • Tetsuo
    Fújd ki a RAM-slotokat, de az is lehet, hogy egy hajszálrepedés van az alaplapodon...
  • 6600GT
    Sziasztok.Lenne egy olyan problémám a géppel..a következőt csinálja
    Ha véletlenül megmozditom a gephazat lefagy majd a következő indításkor már csak 8gb ramot ismer fel van hogy be se jön a Windows csak folyamatosan újraindul,ha szetszedem kiveszem a ramot majd vissza egyszer csak minden okés megint,de van mikor random kapcsolnamm be és megint csak 8at ismer fel majd egy fél év megint minden okés..rám teszt semmi hibát nem ir... köszönöm szépen
  • TomStorm
    Riftet kösd rá Dvi-Hdmi átalakítóval(90hz meglesz) és a TV-t Hdmi-re egy prémium Hdmi kábellel.

Sajnos amit vettél valószinü nem tud 60hz-et hiába írták oda!
  • LeWyTy
    Sziasztok.
    Lenne egy elég érdekes kérdésem, reméllem elfér itt.
    Van egy újonnan vásárolt 4K Samsung TV...
    Van egy Oculus Rift cv1 -em is...
    Mind a kettőnek HDMI kell, de a videókártyámon csak 1 HDMI kimenet van és 3 Displayport. (msi1070)
    Vettem egy átalakítót amivel be tudom dugni a 4K-tvt a Display portba. Direkt olyat vettem ami ""igérte"" a 4K 60Hz-et ebből csak 30Hz sikerült végül és olyan vibráló széteső kép hogy az már pofátlanság.
    EZ A KÁBEL.
    Van valami jó működő átalakító amivel a HDMI 4K-t tudom Displayportra konvertálni? Olyan minőségben mint ha csak rendes HDMI lenne. Létezik olyan egyáltalán?
    Valakinek volt ezzel tapasztalata?
    Köszi a választ.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2019.07.20. 22:27:41
  • nxs
    Sziasztok.
    Következő a problémám : Az alaplapi audio be/kimenetek közül (3x3.5 jack) csak a "green" működik mint output (2ch,stereo) , viszont az erősítőből ugye (5.1) 3x3.5 jack jön. A win csak a zöldet látja + alaplapi driver fent.

Spec :

Lap : Giga B450M S2H
    OP : Win 10 x64

Megoldható,hogy rendesen használja a 3 csatit (pl.: zöld front/blue back/pink sub+mid..sorrend mind1) vagy hw alapon kell megoldanom (átalakító) persze szeretném software útján...vagy Bios. Win 10 nekem új de nem találtam lehetőséget.

Segítségeteket előre is köszönöm :)
  • JaSoN HuNTeR #63821
    Sziasztok van egy olyan problémám hogy amikor zenét hallgatok ITunes-al vagy youtuben akkor recseg,ropog,pattog vagy nem tudom hogy nevezzem ezt de furcsa hangot adnak ki a hangszóróim, érdekes ha videojátékkal játszom vagy filmet nézek a gépen a VLC playeren akkor nem csinálja ezt, rádugtam már más hangszórókat is, azokkal is ugyan ez a hiba.

Érdekes hogy nem mindig csinálja,de általában igen, valamikor szép tisztán szolnak a zenék,azt vettem észre hogy miután elkezdek szörfölni a neten akkor jobban csinálja, újraindítás egy ideig megoldja, raktam már újra a windowst is, az se segített, próbálkoztam driver cserékkel, azok se segítettek, már amióta összeraktam ezt a gépet azóta ilyen de csak most van vele időm foglalkozni.

Esetleg van valakinek erre a problémára valamilyen ötlete hogyan tudnám megjavítani?

Videót is mellékelem hogy hallhassátok hogy milyen is a valóságban:

A gépem : GIGABYTE Z170-HD3P | i7 7700k| 16GB Corsair 2666mhz| Gigabyte GTX 1060 6GB G1 Gaming |
  • Ironman2
    Ezt majd lefuttatom délután.Köszi!
  • Ironman2
    Köszönöm a válaszokat! Idáig nem volt gond vele,csak most kezdte el,majd kiderül.
  • TomStorm
    Esetleg Bios-ban "default" vagy hűtésre Auto fordulatszám
  • Tetsuo
    CPU teszt sem ártana.
  • VJP
    Hali!
    Szerintem alaplapos lesz.
    De futtass egy GPU stressz tesztet FurMark-al Link Ha a táphibás akkor itt kijön az is.
  • Vadnokedli
    Táp milyen, mekkora? VGA/CPU melyik pontosan? OC? Akár gyári? Memória XMP-be van e, stb.
  • Ironman2
    Hali! Az mitől van hogy egy nagyobb játék közben megáll a kép,és a rendszert se tudom újraéleszteni billentyüvel,reset gombra indulna a gép,de pirosan villog az alaplap,bekapcsol,majd leáll,kb a végtelenségig.Nézem a gépet,mindegyik ventillátor megy,egyedül a processzoré nem.Kis idő múlva bekapcsolom,akkor újra megy simán mindegyik ventillátor,és rendesen elindul a gép,meg minden.Idáig csak a Conan Exiles játék alatt történt meg már harmadszor az eset.Túlforrósodna a proci? Az AIDA szerint most minden rendben van,1020 körül megy a prociventillátor,és 34 fokos.Persze alapjáratban van most.Mi lehet vajon ez a rejtélyes leállás? Gyári hütés van a procin.
    Tegnap pl órákat toltam a játékot hogy semmi gond nem volt,ma újra előjött ez a fagyási hiba.Nemhiszem hogy a játékkal lesz a gond,ha ennyire leblokkolja az alaplapot.A venti ki van fújva,nemrég tisztitottam a gépet süritett levegővel.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.05.12. 12:46:02
  • sanya200
    Laptopba kérhetek segítséget?Valószínű hogy lemerült miközbe visszaállítottam a biost default-ra.Vagy nem tudom mert ahogy kikapcsolt nincs kép.A laptop megy de ha másra kötöm se ad képet.Elszállt volna a BIOS? Egy Asus Aspire A315 N3060-as lapos.
  • TomStorm
    Na az jó,köszi!