<b>!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérõ topic</b>
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én sem memóriahibára gyanakszom, mert láttam már olyat párszor az őrségi gépeimnél, olyankor összevissza csíkozott a kép már gép induláskor is. ez meg csak windowsban jön elő.
asus rx 580 8gb dual a kártya. 1 éve vettem pár hónaposan használtan hardveraprón, eddig semmi baja nem volt. még ha bányásztak is vele, nálam elég rendesen el kellett, hogy múljon szegény ptsd-je, mert alig van bekapcsolva az egész gép, meló miatt szinte csak hétvégén ülök elé, és akkor sem mindig játszom. tehát nincs széthajtva, húzva se volt soha, így nem értem, hogy álltó helyében hogy a p...ba romlik el... elvileg 2021-ig garis a laptopszalonnál, de csak egy számla másolatot kaptam róla, mert 5 másik kártyával együtt vette a srác... nem tudom, hogy hogy működik ott a gariztatás, meg egyáltalán most mi van, de majd utánajárok. ha nem tudom megoldani, akkor talán reball...
@#63861 köszi, megpróbálkozok ezzel a linuxos dologgal
Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2019.11.09. 07:54:15
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
milyen kártyáról beszélünk?
"The trees move. Do you not see it?"
3-4 napja nem használtam a gépem, az előbb bekapcsoltam és ez fogadott...

videókártya kuka?
gépindulásnál, biosban semmi hiba nincs, csak ahogy belép a windowsba
Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2019.11.08. 21:55:48
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
1) adatmentő programot másik meghajtóra telepíted. nem túl elegáns, nem túl biztonságos, de ha csak ezzel tudsz operálni...
2) ha rendszeresen lerohanod Rómát és akkora kibaszott barbár vagy, hogy nincs legalább két partíciód, akkor nagyon hangosan imádkozol miközben felpakolod a megfelelő szoftvert és halkan összerezzensz minden írási műveletnél. nem túl jó ötlet.
2) kikapod a lemezt, ahonnan a fájl leirtásra került és másik gépben próbálod meg az adatmentést - ha a fájl előtte nem került felülírásra, már várhatóan nem is fog és visszanyered amit szeretnél.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2019.11.01. 13:24:34
véletlenül shift+delete-tel kitöröltem a desktopomról egy fontos fájlt, vissza tudom hozni valahogy? <#help>#help>
használom de ezek szerint ezzel nem tudok visszanézni letölteni.Köszi a próbálkozást és ha valami vagy valaki eszedbe jut ne kímélj az infótól. T: blc
Üdv: blc
A pendrive-ot tényleg úgy kell használni, hogy a biosban a bootolásnál a pendrive legyen az elsődleges.
Ekkor a pendrive-on lévő linux indul el.
Ha onnan sem tudod megnézni a felvételt akkor vissza kellene rakni a kártyát a kamerába és az appból visszanézni.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Ez nagyon megy! Itt a link sor!
https://kepkuldes.com/image/eUnulP
https://kepkuldes.com/image/eUnSX2
https://kepkuldes.com/image/eUnLJH
https://kepkuldes.com/image/eUnUoc
Az iCSee app helyett, az XMEye app-ot használom, hogy miért ne kérdezd, ez volt a szimpi.
Az indító pendrive-ot megcsináltam, a fájl kezelőből elindítva a Virtualize_This_Key.exe fájlt, elindul de kis idő után felszólít, hogy ne húzzam ki a kulcsot és semmi tovább. Biztos a bootolásban kell beavatkozni. Egyenlőre ennyi, a kamera papírjai nem sokat mondanak,azt sem tudom milyen gyártmány (általánosságban Kínai ) ez mindent letakar. Most már egyre kíváncsibb vagyok az évszázad búnözőjére. Ha tudsz valami érdemlegeset légy szíves jelezd. Kösz blc
Amit linkeltem live linuxhoz lépésenként leírja hogy hogyan lehet ilyen pendrive-ot készíteni.
Kell egy legalább 4gb-os pendrive, feltelepíted Linux Live USB Creator programot a gépre, elindítod
első lépés, kiválasztod a pendriveot
második lépés, letöltés kiválasztod valamelyik linux mint-et (ha gondolod kérdezd meg a Linux topicban hogy melyiket válaszd)
Kellene csinálni egy live linux pendrive-ot segítség és arról indítani a gépet.
Szerintem ha PC-n BT-n keresztül akarod csatlakoztatni lehet nincs is más opció. Megnézném egy másik PC-n.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Windows 10-et telepítettem az SSD-re, viszont valamiért a HDD-n lévő egyik particiót törölte(?).

Az 1. lemez HDD-n vannak a mentéseim a 683GB-s partición.
A Windows a lemez 2. van SSD-n.
Az USB most az F meghalytóm, régebben a mentés partició volt az F. Lehet, hogy ez kavart be?
Higyan tudnám visszahozni az adatokat?
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
Az egyik RAM slot nem volt jó.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
a régi ramok meg nála és neki meg minden okés vele mennek dualbe,az ővé intel rendszer az enyém amd ryzen csak úgy megjegyzem.
amúgy az alaplapom leírásában nem találtam a geil ramokat h kompatibilis lenne,lehet ez is volt a baj (igen Kit kiszerelésben vettem őket anno)
Utoljára szerkesztette: 6600GT, 2019.08.11. 12:29:35
THX !!!!
https://www.aqua.hu/msi-gf63-8rc-420xhu-laptop-fekete-9s7-16r112-420hu-681616.html
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Konfig:
Gtx 1070
Ryzen 2600
8gb ddr4
Asrock b450 pro4
Superflower 550w
Az előző konfigomban egy fx8350 volt és néha ott is ujraindult az elso inditasnal, de masodikra mindig jo volt.
A tapra gyanakszom, de a 2600 a 8350hez kepest alacsonyabb fogyasztasu, tehat elvileg elegnek kene lennie az 550w tapnak.
Kihuztam a vgat, kiszedtem a ramot, nem segitett. Ugyanazt csinalja.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ha véletlenül megmozditom a gephazat lefagy majd a következő indításkor már csak 8gb ramot ismer fel van hogy be se jön a Windows csak folyamatosan újraindul,ha szetszedem kiveszem a ramot majd vissza egyszer csak minden okés megint,de van mikor random kapcsolnamm be és megint csak 8at ismer fel majd egy fél év megint minden okés..rám teszt semmi hibát nem ir... köszönöm szépen
Sajnos amit vettél valószinü nem tud 60hz-et hiába írták oda!
Lenne egy elég érdekes kérdésem, reméllem elfér itt.
Van egy újonnan vásárolt 4K Samsung TV...
Van egy Oculus Rift cv1 -em is...
Mind a kettőnek HDMI kell, de a videókártyámon csak 1 HDMI kimenet van és 3 Displayport. (msi1070)
Vettem egy átalakítót amivel be tudom dugni a 4K-tvt a Display portba. Direkt olyat vettem ami ""igérte"" a 4K 60Hz-et ebből csak 30Hz sikerült végül és olyan vibráló széteső kép hogy az már pofátlanság.
EZ A KÁBEL.
Van valami jó működő átalakító amivel a HDMI 4K-t tudom Displayportra konvertálni? Olyan minőségben mint ha csak rendes HDMI lenne. Létezik olyan egyáltalán?
Valakinek volt ezzel tapasztalata?
Köszi a választ.
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2019.07.20. 22:27:41
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Következő a problémám : Az alaplapi audio be/kimenetek közül (3x3.5 jack) csak a "green" működik mint output (2ch,stereo) , viszont az erősítőből ugye (5.1) 3x3.5 jack jön. A win csak a zöldet látja + alaplapi driver fent.
Spec :
Lap : Giga B450M S2H
OP : Win 10 x64
Megoldható,hogy rendesen használja a 3 csatit (pl.: zöld front/blue back/pink sub+mid..sorrend mind1) vagy hw alapon kell megoldanom (átalakító) persze szeretném software útján...vagy Bios. Win 10 nekem új de nem találtam lehetőséget.
Segítségeteket előre is köszönöm :)
Érdekes hogy nem mindig csinálja,de általában igen, valamikor szép tisztán szolnak a zenék,azt vettem észre hogy miután elkezdek szörfölni a neten akkor jobban csinálja, újraindítás egy ideig megoldja, raktam már újra a windowst is, az se segített, próbálkoztam driver cserékkel, azok se segítettek, már amióta összeraktam ezt a gépet azóta ilyen de csak most van vele időm foglalkozni.
Esetleg van valakinek erre a problémára valamilyen ötlete hogyan tudnám megjavítani?
Videót is mellékelem hogy hallhassátok hogy milyen is a valóságban:
A gépem : GIGABYTE Z170-HD3P | i7 7700k| 16GB Corsair 2666mhz| Gigabyte GTX 1060 6GB G1 Gaming |
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Szerintem alaplapos lesz.
De futtass egy GPU stressz tesztet FurMark-al Link Ha a táphibás akkor itt kijön az is.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Tegnap pl órákat toltam a játékot hogy semmi gond nem volt,ma újra előjött ez a fagyási hiba.Nemhiszem hogy a játékkal lesz a gond,ha ennyire leblokkolja az alaplapot.A venti ki van fújva,nemrég tisztitottam a gépet süritett levegővel.
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.05.12. 12:46:02