64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • LoDMaSt
    Adobe Premiere, ha komolyabban akarsz vele foglalkozni, Sony Vegas asszem, ha csak vágni/digitalizálni akarod.
  • Ari18
    Próbáld ki egy másik vga-val is a lapot.
  • levelamester
    Üdvözletem! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy hogyan miután majd valahogy (még nemtudomhogy,azt tudom hogy firewire) összekötöm a Sony DCR-HC23 Handycam-emet (most jutottam hozzá, nemröhög mert noob vagyok), azután hogyan tovább? Még kazira veszi a filmet, nem tudom hogy milyen programot kellene használom az anyag digitalizálására! Igazából sürgős lenne, holnap már dolgoznom kellene a filmmel.. Előre is köszönettel!

Döme
  • Ari18
    Nem olvastam el a teljes hsz-t csak a képet néztem
    Akkor viszont passzolom.
  • Ari18
    Nem értem a kérdésed
  • Toby0501
    És csak a felső PCI-E slotban jelentkezik?
  • Ari18
    VGA memória hiba.
  • Lacee86
    Hát sajnos lehet h haldoklik a videokártya, tudtommal olyankor szokott ilyen durva kockákat produkálni.
  • Toby0501
    Sziasztok! Egy érdekes (számomra inkább bosszantó) problémával fordulnék hozzátok!
    Adott egy HIS X1650XT videókártya egy ASUS A8N-SLI alaplapban. Eddig az alsó PCI-E slotban használtam a kártyát, mert a felsőben nem indult el, viszont ilyen hibát sem produkált. Ma egy BIOS reseteléssel sikerült elérnem, hogy működjön a felső slotban is, viszont most olyan hibát hoztam vele elő, hogy játék közben egy rövid idő után kockásodik a kép:

Van erre valami megoldás?
  • Lacee86
    Köszi, de sajnos ennyim nincs rá. :( Azt hiszem, akkor azt a Sennheisert veszem, amit linkeltem. Köszi a segítséget.
  • Ari18
    Mindenképpen. Ajánlom ezt igaz több egy kicsit, de tényleg szépen szól. Két osztálytársam is innen vett. AKG!!!
  • rooney8
    Itt van róla egy kép. Amikor a D: -re kattintok ez jön elő.

• Lacee86
    Ezt találtam ezen az áron, amit én rászánnék. Akkor ez szerintetek jobb, mint amit az előbb linkeltem?
  • Solten
    Sennheiser, AKG
  • Met
    Konkrétan az volt a baj, hogy néha kipattant a pöcök a lapból és azt nem tudtam, hogy a nyilaknak merre kell állnia, hogy "zárjon".
    De úgy néz ki jó lett. Természetesen úgy raktam ahogy a képen van :)

A következő fejtörő az az volt, hogy a házhoz adta egy kis kétoldalas ragacsos műanyag lapot, az mire jó, de azt hiszem arra is rájöttem :)
    Az előlapi panel madzagjait lehet hozzá rögzíteni a gép alljába.
  • kifli
  • Ari18
    Sennheiser, Pioneer, AKG, Technics....
  • Ari18
    Ez igaz, el is felejtettem, de a lényeget le lehetett szűrni belőle.
  • kifli
    nana azért nem :)
    AKG-nak nagyon jó cuccai vannak!
  • Ari18
    Fej és fülhallgató ott kezdődik, hogy Sennheiser.. és ott is végződik.
  • Sawyer2
    Hello. Olyan problémám van hogy a rack-et ha beteszem, csak azt látom amit én raktam fel rá. Amit más, azt nem látom. De a sajátgép meg kiírja hogy foglalt a merevlemez.
  • Lacee86
    Hali! Nem egészen ide tartozik, de azért megkérdem: ezt a fülhallgatót ismeri vki esetleg? Arra lennék kíváncsi, h van-e azért vmi hangja (elsősorban a basszusra gondolok), vagy csak csörög mint a fazék?
  • EK1TEP
    Hali!

Asus M2N4 SLI alaplapomon hogyan tudom frissíteni a BIOS-t?
  • kifli
    esetleg máaik kábwl..
  • Bandi 18
    Eddig jól működött? Próbáld meg átdugni másik Sata portra, meg kirpóbálhatnád másik gépben is.
  • masssza
    Van egy WD Caviar WD4000YR 400 Gb 16Mb SATA vinyóm de valami probléma van vele: már Bios-ban sem látja az alaplap ha a Bios-ban rá megyek a a keresésre meg áll az egész utána újrainditás, a win betölt de ott sem látszik. 1.5 éves.Lap : Asus P5KPL. Mi lehet a gond?
  • Solten
  • kifli
    úgy tedd fel hogy a ház hátulja felé fujjon, szal arra áljon a nyil (legalábbis ez a logikus)
  • Met
    Hogy kell felrakni a CM Hyper TX2-t? merre kell állni a nyilaknak?
  • rooney8
    Üdv!

Pár napja amikor a D: meghajtóra kattintok a társítás ablak jön elő, és nem nyitja meg a D: -t. Ha jobb egér -> megnyitás / intéző -re kattintok úgy se jó. Csak úgy jó, ha a címsorba (talán így hívják :) ) beírom hogy "D:". Így megnyitja, de nagyon idegesítő. Volt már egy format c is (nem, nem miatta :D). Valakinek van ötlete, hogy mitől lehet?
  • duracellmumus
    üdv!
    gondolom 1x-s agp-s s3:) mert az nem azon a feszen megy mint a "mostani" agps-karik és ezt nem mindegyik vezérlő díjazza.

megoldás:keresd meg a kamrában az ásót...
  • Hegi90
    erre gyanakszok énis, de attól még szólhatna a sub woofer :D
  • Lacee86
    Nem lehet, h egyszerűen a fejhallagató után sokkal kevesebb basszust érzékelsz a laptop hangszórón, mint azelőtt? Velem már megesett hasonló. :)
  • Bandi 18
    Boot led nincs :D. Piros-->Vinyó Zöld--->Power. Ha a piros folyamatosan világít és a gép nem csinál semmit (nem is sípolt) akkor a vinyó körül kell keresni a problémát. Mozgasd meg a kábeleket nézd meg a jumperelést, próbáld meg másik vinyóval illetve ezt a vinyót egy másik gépben.
  • kifli
    ehh ezt benéztem :)
  • dover85
    van egy aopen alaplapom minden rendben volt vele mig ma egy savage s3 videókártyát raktam bele és nem indúl nemn tudom mi lehet csak a boot led világit az alaplapon a másik kártyámal ment ati radeon x1650 visszaraktam de már azzal sem indúlt csak halkab müködés kedvéért raktam bele a savage s3-ast mivel az akinek adnám csöndesebb gépre vágyott Help meeeeeeeeeeeeeee :(
  • Hegi90
    ja egybkt hiába fogdostam a sub-woofert, nem éreztem semmi rezgést, semmilyen módban.
  • Hegi90
    Sziasztok!
    Nemrég vettem meg a laptopom (Acer), tegnap vettem hozzá egy logitech fejhallgatót, amibe elég szépen szól a basszus. Ma pedig egy elég furcsa dologra lettem figyelmes. Amikor kihúztam a fülest, elég furcsán szólt a laptop hangszórója. Tudniillik van benne két hangszóró, meg 1 "Tuba" sub woofer. Nos, mintha a subwoofer nem is létezett volna úgy szólt. Gondoltam próbálgassuk egy kicsit, hátha megszólal. Beraktam winampba egy számot, amibe elég jó a basszus. Először meghalgattam félhangerőn, simán. Aztán elkezdtem az equalizerben matatni. Annyit tapasztaltam, ha 0-án van a balansz, és leviszek minden éles hangot (csak a mélyek maradtak), akkor alig hallani valamit. Aztán visszaállítottam a hangszínt, és a balanszt próbálgattam: a bal mintha kicsit hangosabban szólna a jobbnál. Ezután felvettem a gépet maxhangerőre, és úgy próbáltam csak a basszust úgy meg elkezdett "ugatni" (aki már hallott ilyet, az tudja miről beszélek). Eléggé meglepett a dolog, ugyanis a gépet nagyon ritkán hallgatom max hangerőn, mindig félhangerőn van szinte, így kizárt, hogy kiütöttem volna.
    Egy másik számmal is kipróbáltam, de ott a balansz piszkálgatásánál úgyanúgy szólt a kettő (ebben a számban kevesebb mély volt).

lehetséges, hoyg valahol valamit elállítottam? Vagy gyárihibás? Vagy csak a fülem rossz? :D

Még valami: van benne Dolby Home Theater, lehet ez zavart meg :S
  • Matyesz56
    Sziasztok!

Újratelepítettem egy gépet, felraktam minden drivert, és az eszközkezelőben ilyen van:

http://href.hu/x/90pt

Mi lehet ez? Mit rakjak fel, hogy működjön?

Köszönöm előre is!

Üdvözlettel: Matyesz
  • Lacee86
    Jó tudom, h Intelnél úgy van, pl az én lapom Core2Duok közül is elvileg csak 1066-os FSB-ig és csak a 65 nmeseket támogatja (más kérdés, h a gyártó honlapján az van, h bios frissítéssel már 45-ösöket meg 1333-asokat is fogad). Csak ez vhogy olyan egyértelműnek látszott AMD-knél, látszik h nem értek hozzájuk. De vhogy nekem processzor=Intel. :)