64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Bandi 18
    De nem ám :D. Lejebb is járt valaki úgy hogy a 775-ös tokozású lapjába vett egy újabb 775-ös procit és nem támogatta. A magok száma megegyezett
  • Lacee86
    Én azt hittem az úgy van, h ha 1x AMD X2-eseknek való egy alaplap, akkor bármilyen órajelű belemehet.
  • Bandi 18
    4000+ ? Én az Asus lapján 6400+-ot is láttam...
  • Csibusz
    egyenlőre keretem sincs csak gondoltam megkérdezem, most fogok menni még csak dolgozni =)
  • Csibusz
    szóval keressek egy
    DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 6400+ vagy 6000+
    ugye?
  • kifli
    sajnos a lapod nem támogatja azt a procit, max amit bele tudsz tenni az egy 4000+ aminek nem lenne sok értelme, szóval alaplapot is kell cserélned ahoz hogy új procit tudj beletenni. írj egy keretet amennyi pénzed van rá és akk tudunk ajánlani lapot+procit vagy csak lapot és később procit vagy ahogy neked jó
  • Bandi 18
    6400+ a plafon...
  • Bandi 18
    Igen van különbség. Elég sok :). Csak 6400+-os sem Aquaban, sem PCX-en sem Iponon nincs, mivel ezek már nagyon régi konstrukciók. 6000+-sat tudsz venni max.
  • kifli
    ha támogatja egy 7750be ipon.hu-ról :)
  • adamq01
    ja én is pont ezen gondolkoztam de utálok úra rakni :S
    azért kössz a tippet meg fogadom :)
  • Csibusz
    hát azért 6400+ meg 3800+ között van egy kis különbség szerintem =)
  • Lacee86
    Vegyél Intel procit inkább, mondjuk egy E7400-at. Sztem sokkal jobban futna vele a GTA, az nagyon öli a processzort...
  • Bandi 18
    Sajnos a lapod csak X2-es procikat képes befogadni AM2-es 6400+-ig. Iponon a 6000+-os 21k-ba kerül, de én előbb lapot cserélnék a helyedben, mert nem egy izmos fajta az sem.
  • Csibusz
    tisztába vagyok vele, csak én inkább apránként szeretném :) szóval elsőnek a Procit mert az már gyalázat
  • Bandi 18
    Ahhoz hogy a GTA jobban fusson nem elég csak CPU-t cserélned, hanem VGA-t is kellene.
  • Csibusz
    Hello a gépem leírása következő:
    - CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800+
    - Alaplap neve Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    - Rendszermemória 2048 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    - Videokártya NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)

Jó tudom újítani kéne, de én mégis inkább most csak a procimat szeretném, és abban kérném segítségeteket, hogy ajánljatok egy oldalt, ahol aránylag olcsón kaphatok nem kel felsőkategoriás csak azért újabb és pl Gta kicsit jobban fusson rajta =)
  • Lacee86
    Win reinstall. :)
  • adamq01
    jó ezt már hallottam. feltelepítettem 600 gamefix patchet és másnak jó és nem csak ott szokta kiírni az üzit. volt h semmitsem csinálok kinn vagyok asztalon és hirtelen a semmiből elő ugrik az üzenet. És nem azért vettem ilyen gépet h a fastos gta-t ne vigye.
  • kifli
    az új tápoknál arra sincs sok esély hogy a táp behaljon aramingadozás vagy áramszünet és ilyesmik miatt, azonnal leáll vagy korrigál ha tud
  • Bandi 18
    Talán mert a GTA4 egy "bughalmaz" :)
  • adamq01
    Megcsináltam a memória tesztet és elvileg nincs hiba.
    Van még egyéb öttlet milehet a probléma???
  • MR ME
    márkás tápokban már van túlfeszvédelem ésatöbbi ésatöbbi, szal szinte lehetetlen h magával vigye :)
    ezért nem szabad ezen spórolni, oké h csak p2esemet vágta haza a táp ami nem nagy érték, de akkor pl vitte magával a vinyót meg a dvd olvasót meg a lapot, szal így kb mindent :D
  • MR ME
    őőő ezt nemvágom pontosan, de pl a tv-m is bekapcsolt régen ha visszajött az áram, sőt sztem a nagyon nagyon régi gépem is bekapcsolt magától ha visszajött az áram

am én nem láttam a gépet, szal arra nem tudok válaszolni h biztos h a táp volt e, de sztem abba a gépbe nem nagyon volt más venti, mert egy háromszázezer éves gép emlékeim szerint :D
  • MR ME
    tom nekem is volt h fizettek érte :)
  • kifli
    igaz
  • Lacee86
    Hűha, ezt nem is tudtam. Pedig nekem sincs márkás tápom, jó lesz figyelni ilyenekre. Mert drágább tápoknál (Chieftec meg ezek) ritkán fordul elő, h magával viszi a gépet, igaz?
  • Bandi 18
    Biztos hogy a táp ventije az ami felpörög meg leáll? Nem valamilyen másik venti?
    Probáltátok már úgy hogy minden lehúztok csak a legfontosabb dolgok maradnak bennt?
  • Bandi 18
    Ha rossz a táp simán előfordul az hogy magától bekapcsol a gép. És ha az romlik el akkor visz mindent.
  • Lacee86
    Hogy lehet h a gép mindig bekapcsolt?! Ha 1x áramszünet miatt kikapcsol, utána ha visszajön az áram attól még nem kapcsol be. Jó persze hasznos biztos nem neki, ha be van dugva a konnektorba ilyenkor, de nemtom h mennyi a valószínűsége h tönkretesz vmit.
  • Garrett27
    én már hasonló okozta problémás alapot elvittem javítóba, ott azt mondták, hogy igaz volt műszere, de ki lett volna az a ****, aki végigpróbálná az áramköröket??

Ha semmi más nem segít, akkor alaplapcsere... (ja és ilyenkor jól jön a biztosítás, ha lett volna, lehet követelni, hogy az áramkihagyás tönkretette a drága elektronikát, már persze ódzkodok bárkit is biztosításokra rászedni, ez távol áljon tőlem, csak ha volt, akkor lehet teljes gőzzel követelni a lét)
  • MR ME
    na egyik ismerősöm gépe elég érdekes dolgot produkál
    bekapcsolják a gépet, felpörög a táp ventije rendesen, magától kilöki a dvd tálcáját majd elvileg a táp ventije lelassúl és nem csinál semmit a gép
    ki lett próbálva másik táppal is, és azzal is ugyanezt csinálja vmi ötlet?
    volt náluk áramszünet és persze a leányzó baszta kihúzni a gépet miközben fél percenként hol volt áram hol nem és a gép mindig bekapolt, egyértelmű h az baszott el vmit, de ha nem a tápot akkor sztetek mit? alaplapra gondolnék, de igazából nemtom
    találkozott már vki ilyennel? :D
  • Garrett27
    Próbáltál memtest-et lefuttatni, hogy van-e vmilyen probléma a memóriával?
  • Willenbrock
    U-Torrent 1.77 van fent nálam,néhány torrentnél azt írja:I/O eszközhiba miatt nem teljesíthető a kérés.Ez miért van?
  • adamq01
    Sziasztok! Mikor elakarok indítani egy alkalmazást pl. GTAIV akkor ezt írja ki:

The instruction at "0x00000000" referenced memory at "0x00000000".The memory could not be "read".

Click on OK to terminate the program
    Click on CANCEL to debug the program

De pl. ha Counter-strike source-ozom akkor nem írja ki... Kérlek segítsetek!!!
  • csabamester89f
    Sziasztok! Van egy 7 hónapos acer 5315 laptopom, egyszer már volt javíttatva, mert használat közben egyszerűen csak kikapcsolt magától. Visszahozták, minden rendben volt. Aztán most megint ugyanazt csinálta, és fel akartam hívni a futárszolgálatot(mert ugye még garanciás és ingyen elviszik megcsinálják) de gondoltam előtte bekapcsolom és megnézem tényleg rossz-e, erre most meg nem kapcsolt ki. Valami tipp mi lehet a baja? Így meg nem akarom elküldeni mert ha mégsem találják meg a hibát akkor fizetnem kell
  • hunbasser
    újrapasztáztam és stabil 34-36 fok :))))))
  • Zoli007
    Check this!
  • kifli
    lehet rosszul lett pasztázás után visszarakva a hűtő, esetleg a hűtőn lévő és az újonnan felvitt paszta nemszereti egymást, szedd le a hűtőt és tedd vissza, ha ugyan ez a probléma pasztázd újra.
  • Lacee86
    Milyen proci? Régebben nem volt példa melegedésre, ilyen hirtelen lett ez? 90 fok az iszonyatosan sok amúgy, ha nem is lenne rajta hűtő, kb. ez az a szint lehet...
  • hunbasser
    ja,és hűtőpasztázva a proci nem régen volt,a hűtőn meg alapból volt