64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Metwork
    van még 1 gép de azt nem indul újra :S
  • Bandi 18
    Mármint a villamos hálózattal
  • Bandi 18
    Ha máshol ezt nem csinálja akkor a hálózattal nincs rendben valami.
  • tugyiti
    Nagymuter szellemének szóljál hogy ne szórakozzon,am. valszeg táp.
  • Metwork
    Van egy gép MSI 945GCM478-as alaplappal. Este kikapcsolom a gépet, reggelre be van kapcsolva, a táp már ki lett cserélve Codegenről Gigabyte-ra. Úgy is bekapcsol a gép ha ki van húzva a lankábel.
    Az első bejegyzés az eseménynaplóba mindig éjfél után van (lightscribe).
    El lett víve máshova a gép de ott meg nem indult újra. Mi lehet a baj?
  • Kongy
    Spybot search and destroy van fenn, nem hinném hogy az a gond. Lehet, hogy a Comodo tűzfal a gond. :S
  • MR ME
    na ebben passzolnék, nem volt soha külső vinyóm :)
    ezzel a kérdéssel fordúlj ide, itt többet tudnak segíteni
    ha pedig fontos dolgok is voltak a vinyón akkor én azért reereszteném a getdataback progit elég sok mindent visszohozz annó nekem is
  • bubu13
    Másik gépeken is ezt csinálta. :S
    Milyen márkájú külső hdd-t ajánlasz?
  • MR ME
    passz, próbáld meg másik gépen esetleg, de sztem ott is ezt fogja produkálni...
  • MR ME
    nekem olyan 3-4 éve volt velük gondom, egyik bírta kb másfél évig, a másik vmivel tovább, de végülis kukában végezte mind2, 1-2x vissza lehetett hozni hálisten h lementsem róla getdatabackel a cumót de aztán végleg elhalálozott, nem ajánlom a vételét senkinek :(
  • bubu13
    Akkor nem lehet vele semmit csinálni?:S
  • Lacee86
    Nekem 4,5 évig volt hibátlan a régi Maxtorom, utána csomó hibás szektor lett rajta. Nemtom h ez mennyire számít jónak. Régebben állítólag jobbak voltak, manapság viszont tényleg nem olyan jók.
  • Lacee86
    Ma megvettem azt a 2000 Ft-os Sennheiser fülhallgatót, amit linkeltem. Basszus, ez a kis szar jobban szól, mint a régi Panasonic fejhallgatóm, és igazán minőségi cuccnak tűnik kinézetre, csomagolásra is. Szóval köszi, h ajánlottad ezt a márkát. Én is ajánlom ezentúl bárkinek.
  • MR ME
    maxtor? akkor kidobhatod a kukába kb :D
    viccet félretéve sztem gallyra ment, nekem 2 maxtorom ment már tönkre, és ismerőseimnél is sorozatosan, nem épp a megbízhatóságáról híres a termék...
  • bubu13
    Hello!
    Van egy Maxtor külső hdd-m ami eddig tökéletesen müködött de most valamiért azt irja amikor csatlakoztatni akarom hogy nem elérhető és hogy a fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható.
    Mit tehetnék?
    Előre is köszi!
  • MR ME
    próbálkozz vmi spyware írtóval, hátha
  • Pepsi Twist
    nekem ami van megy progi nélkül is...
  • kifli
    probléma megoldva :)
    vagy tud valaki jobbat a gyári proginál?
  • kifli
    valaki tud nekem mondani egy jó progit usb adapterhez? most van egy sbs mini usb adapterem csak a cd-je nincs meg :/
  • Kongy
    *xfire a DNS-t nem tudja lekérni.
  • Kongy
    Hello

szoftveres gondok miatt fordulok hozzátok.

Ugye Firefoxot szeretek használni böngészéshez, meg Xfire-t is használok, mert az is egy jó progi. És akkor bekapcsolom a gépet, hát a Firefox nem nyílik meg. Megint megnyomom a parancsikon, hát cseszik megnyitni. Aztán kb 10 perc elteltével megnyitja a Firefox kezdőlapját, vagyis azt írja, hogy ca cím nem található. Xfire dettó, 10 perc után megnyílik az meg a DNS-t nem találja. Ezzel szemben az Explorerben vígan tudok netezni semmi gond. Csak a Firefox meg az Xfire vacakol. De azok sem mindig, csak egyes bekapcsolások után... Nem értem mi lehet a gond. Én talán hibás parancsikonokra gyanakodnék, de nem tudom. Windows XP-m van, Service Pack 3as.

Plz segítsetek!
  • TomBond
    Megpróbálhatsz egy linux vagy XP cd-ről bootolni és onnan elindítani egy víruskeresést. (olyan cd-re gondoltam ahol az op rendszer fut a cd-ről)
  • kifli
    Malwarebytes' Anti-Malware
    super ant spyware, ezt a 2-t futtasd le
  • Darth Sith
    Hello.
    Van egy picit elburjánzott problémám, illetve ismerősömé. Van egy cégük, ahol kb 20-30 gépet alkalmaznak, megfelelő rendszergazda nélkül.. Több mint fél éve, volt egy nagy rendszerkarbantartás, amikor az összes gép, le lett mélyformázva, és újrahúzva. Mindegyiken SP2-es XP fut, a legújabb frissítésekkel, a felhasználók limitált fiókból dolgoznak, valamint mindegyiken futott egy NOD32 kliens, a belső hálózatot egy elég drága és jól beállított cisco router kezeli.

A napokban olyan jelenségnek lettek tanúi, egy a gépek nagyrészén elkezdett megjelenni egy olyan vírus, amely .exe-vé alakítja át a mappákat és eltűnik a tartalmuk, ha jól tudom valamilyen .autorun a vírus neve, valamint még másik kettő is megjelent, amelynek nem jut eszembe a neve. Valószínüleg a felhasználók pendrive-n keresztül jutott a rendszerbe, mert internetről nem nagyon tudott. Kérdés, hogy tudott működésbe lépni ha limitált fiókban dolgoznak és fut a NOD? Továbbá scan-eléskor csökkentett módban sem tudja NOD eltávolítani őket. Egyedül a virusbuster képes rá, de amint feltelepítik, szétfagy a rendszer, gondom a vírus megpróbálja blokkolni.

Most ott tartok, hogy offline-ban fogok vírust írtani, egy másik gépről kiszedett vinyóval. Van valami ötletetek, hogyan lehet hatásosan, és milyen programokkal leszedni ezeket? Valamint, hogy milyen rendszerfelépítéssel/programokkal lehetne elérni, hogy ne tudjanak bejutni a rendszerbe? Milyen védelmet kéne még telepíteni, vagy másképpen konfigurálni? Előre is köszi!
  • BlackShadow
    szevasztok! van egy acer travelmate 5530G notim, XP-t raktam rá .. minden baba viszont a touchpadot képtelen vagyok rábírni, h scrollozni is tudjak vele..
    felraktam a synaptics drivert ami kell hozzá (a synaptics oldalról is, meg az acer supportról is), de csak a két gombra tudok beállítást váltani.. semmi xtra
    ennyiből áll a beállító ablak
    és kb így kéne kinéznie :\

gugliztam is egy ideig, de semmit nem találtam 1 német srácon kívül akinek uez volt a gondja, de megoldást rá nem kaptam ott se.. HALP!
  • PI2
    Mindegy hogy rom-ról vagy vinyoról telepítek akkor is csinálja.
    Pl a Far Cry-t simán feltelepítette dvd-ről a cod2-őt asszem 3.jára.
  • Toby0501
    Abban működött rendesen, az tény.. Viszont pl rFactorban az FPS-em 40 fölé nem ment minimális grafika mellett. Most, hogy bekapcsoltam az élsimítást meg mit, illetve a játékban felnyomtam mindent fullra, stabilan tartja a 80 FPS-t és nem is kockásodik. :) Mindenesetre köszi a segítséget! Amint lesz rá módom, lecserélem a kártyát.
  • Lacee86
    Lehet, h a DVD meghajtóval van vmi gond. Az is új? Írtál már vele, vagy olvastál már vele esetleg régebben írt DVD-ket?
  • Ari18
    Az érdekes lenne.... Max még az lehet, hogy nem veszi fel a 3D-s órajeleket és azért csinálja azt amit. Szerintem rakd vissza az alsó slot-ba azt kész. Abban legalább működött rendesen.
  • Toby0501
    Hát az nem igen fog menni.. :)
    Az lehetséges, hogy igényli a kártya a terhelést? Most a catalystban a 3D-s résznél bekapcsoltam minden nyalánkságot és így nem jelentkezett a hiba..
  • levelamester
    Köszike!
  • tigeroo
    más: nero image recordert hogy tudnám megoldani? valami driver kell vagy firmware azt tudom, de mi a címe?
  • LoDMaSt
    Másik USB portba dugd a gépedbe. :)
  • tigeroo
    az mit jelent?
  • PI2
    rakd át másik usb slotba
  • tigeroo
    hi! van egy pendriveom és mindig kiír midnen szart! pl. mappát törölnék róla, kiirja hogy adathiba, meg nem található a fájl stb.

új cuccot raknék rá, adathiba újra, vagy I/O eszköz, meg írásvédett a fájl próbáljam újra...ezt hogy lehet megoldani?

formáűzás után sem jó
  • LoDMaSt
    Bocsi, elolvastam a kérdésed, igen, mind2 progival tudod egy az egyben átvenni.
  • LoDMaSt
    Összekötöd a kamerát Firewareval a géppel, majd premieren belül elindítod, mintha visszanéznéd a szalagot, csak közben a gép veszi át.
  • PI2
    Sziasztok!
    Van 1 kis problémám az új configommal, játékok telepítésekor teljesen kifagy a gép csak reboottal indúl újra. Ha mégis felmegy esetleg egy másik verzió az tökéletesen fut értem ezen azt hogy mondjuk az eredeti cod2,cod4,crysis nem megy fel 10/10x addig 1 "másik" felment ha felment.
    A sikeresen feltelepített játékok már semmilyen problémát nem okoznak azaz nem fagy a gép, nem indúl újra, nem akadozik. Teljesen tanácstalan vagyok még ilyennel nem találkoztam. A config:
    GIGABYTE GA-MA770-UD3
    AMD Phenom II 920 AM2+
    GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT
    SAPPHIRE HD4870 512MB Sapphire Edition
    SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2
    XILENCE 480W
    Alaplapon f4-es bios fríssités, xp sp3.
    Nagyon megköszönném a segítségeket.
    Üdv
  • levelamester
    De azzal tudom úgy ahogy van "átvenni" kaziról a cuccost?