!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rohamsisak
Sziasztok. Nekem olyan problémám van hogy, már régebben is csinált olyat a gépem hogy játékok alatt elsötétült a kép, kidobott asztalra és megjelent alul a kis sárga ikon hogy a "videoeszköz nem válaszolt majd utána helyreállt", néha meg totál lefagyott a gép, kékhalál meg minden. Régebben ez csak egy játék (world in conflict) alatt fordult elõ de nem zavart annyira mert ritkán volt ilyen és ahogy olvastam a játék fórumán másnál is volt ez a hiba. Viszont mostanában már akármivel játszottam mindig ez van, és a mai napon szintén lefagyott játék közben, majd restart és azóta mindenféle csíkos a képernyõ, még a bios képernyõn is ilyen mindenféle krix krax karakterek vannak, és ráadásul hiába windows reinstall meg 100féle driver, egyszerûen az eszközkezelõ látja a kártyát, de a képernyõ beállításoknál mindenhol az van írva hogy "nincs adat", mintha nem is lenne fenn driver, pedig feltelepül simán... Egyszerûen nem értem. Nem jelenik meg a képernyõ beállításoknál semmi a kártyáról, nem lehet a felbontást sem állítani rendesen mert nem is jelenik meg pl. az 1680X1050 ami a monitor natívja, ez pedig csak addig szokott így lenni amíg nincs fenn driver. A kártya egy geforce 8800gtx, asus p5b alaplap. Légyszi adjatok valami tanácsot hogy mit kezdjek vele mert már marhára elegem van. Köszi elõre is.

Hunter of Deer
hi all!
hatha itt hamarabb kapok valaszt.
valaki megtudna mondani hogy meddig lehet biztonsagosan huzni a procim?
illetve hogy gyari hutovel meddig birhatja.
konfigom alairasban.

igazabol a videokarim miatt akarom huzni hogy jobban kitudjam hasznalni.
elore is thx.
esetleg mondhattok konkret ertekeket is hogy mit mire kell allitani.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

broman191
Hali

Ha veszek egy SATA2-es vinyót, de csak SATA1-et kap, akkor ugye menni fog rendesen csak SATA1 módban? 😊

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

Japep
Köszi, remélem nekem is a vásárolt értékben cserélik.

De jó lenne valahol utána olvasni, mert lehet, hogy ez a kötelességük, csak mondjuk átakarnak majd verni... 😊

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep
Pl WinRar-ral.
Jobb klikk > Hozzáadás az archívumhoz... > Kötetnagyság byte-ban > DVD+R: 4481 mb > OK
Majd õ feldarabolja.

CHELSEA FOOTBALL CLUB

mivel lehet darabolni iso fájlt?
total commanderrel lehet csak az a baj hogy 700 mb a max méret kb olyan kéne amit DVD méretre lehet darabolni!?!?!?!
Bandi 18
De az "infós szlengben" 20k az 20 kbyte/sec-et jelent 😊.

BaliBoy
Nem fogod, hogy mértékegység nélkül írtam?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Bandi 18
Ha van rá lehetõséged akkor azt a VGA-t próbáld ki másik gépben, hátha az kezdi megadni magát.

fery02
Nekem van most egy 1 éves k750i-m, és sokat tudó osztálytársam azt mondja, hogy ha bevinném T-mobilhoz felsorolva, hogy mik a bajai (néha fagy, recseg a hangszórója, nem mindíg akar fényképezni), akkor elõfordulhat, hogy kicserélik az egészet, vagy adnak helyette egy k800i-t, ami most már annyit ér, mint egy éve a k750i-m. Meglepõdtem mikor mondta, de lehet van benne valami.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Igen, 20K az 20 kilobyte-ot jelent.

fotográfik kolomp edisön :D

daeemoon
Közben a BIOSnak utánanéztem, már nem kérdés.

Japep
Hello!

Lenne egy kérdésem.
Ha valami tönkremegy, de garanciás, akkor ugye kötelesek kicserélni azt.
A kérdésem az lenne, hogy ha pl 40ezerért vásároltam egy terméket, és tönkrement, de ma "csak" 20ezret ér, és már nem elérhetõ ugyanolyan termék, akkor milyen értékûnek kell lennie az újnak, amit adnak?
20e, vagy 40e?
Kicsit bonyolultan írtam... 😄

Van ilyen témával foglalkozó EU-s oldal is (a vásárlással és a jogainkkal, mint vásárló), de azt én nem találtam meg.

Elõre is köszönöm a választ!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

daeemoon
Sziasztok!

Tudtok nekem mondani valami programot, amivel be tudom állítani a laptopom procijának frekvenciáját, vagy a ventillátor sebességét?
Fujitsu Siemens Amilo Pro V2030 0.5J Intel Celeron M procival. A BIOS-om 1.0 ás(ha van jobb, és tudtok róla, ne halgassátok el 😊 )
Minden választ köszönök!
Üdv.: Szilárd

BaliBoy
Nem tudom ismerõs-e neked a k mint kilo vagyis ezres szorzó...

snowkid16
EVEREST-tel megnéztem, és semmi baja nincs, átlagos. Spyware-m sincs már néztem.

Bandi 18
Nézd meg mondjuk újabb everesttel hogy nem melegszik-e valami, és futtass le egy vírus/spyware ellenõrzést. Spywareterminatort ajánlom figyelmedbe nagyon jó és free progi.

snowkid16
Hi! Van egy olyan hiba, hogy bármelyik játékkal játszok, legyen az WoW vagy NFS PS, Crysis, állóhelyzetben is beszaggat a játék! Eddig ment minden, nem tudom mióta toszakszik. Kérlek segítsetek!
nvidia 9600GT
AMD athlon64 X2 6000+
2x1GB RAM
Legfrisseb driver van fent.
Köszi elõre is!

szerintem igen, de esetleg lehet táp hiba is

köszi, nézegetem....
eurocase 550 alsó kategóriás táp, szerintem nem bírja már a terhelést (cpu+vga load egyszerre)

hát ha eddig 20K-val lehetett rá másolni, akkor nagyon nem stimmelt vele valami...
😊)

ez most kinek szolt?😛
Bandi 18
Alaplap vagy proci, még a memóriát azért letesztelném a helyedben, de elég alaplap szaga van a dolognak.

BaliBoy
Üdv.

Egy elég érdekes problémával találkoztam és szeretném kikérni a véleményeteket. Van egy USB2-es 16 gigás Kingston pendrive-om. Eddig klappolt vele minden 20k-val lehetett rá másolni. Most viszont egyáltalán még egy 5 megás file-t sem tudok rá felmásolni. A hiba az, hogy elkezdené másolni de a %-ék nullán áll. A pendrive-on meg a led villog, tehát úgy néz ki mintha dolgozna, de semmi. Aztán kis idõ múlva megszakítja a kapcsolatot a pendrive-al.
Namármost a pendrive-ot kipróbáltam a laptopomon ott minden kóser a PD-vel. Az asztali gépre meg rádugtam egy másik PD-t és arra viszont szépen másolt a gépem. Egy haveromnak ugyan ilyen típusú pendrive-ja van és azzal is ezt csinálta.
Ja és lefele szépen tudok róla másolni.
Tehát szerintem valahol a windows-ban lehet a hiba, de ilyet újratelepítés nélkül hogy lehet javítani?

ha alt+tabozok akor is abbahadja azt a hangot..
bocs h ideirok ezzel de a többi tápos téma le van zárva!
van nekem egy Eurocase 550W-os táp!Asus maximus formulára, 2gb 1066mhz ramra, gainward 9800gtx+ 512mb és egy q6600 proci alapfeszen és alap mhz-n!a procit 4napja tettem bele!
jáccok a gta4-el és egy idö után elkezd kercegö hangot kiadni, de ha manübe lépek elcsendesül vagy halkabb lesz, ha kilépek a játékbol egyböl csendben van!
szerintetek mi lehet a probléma?
kezd elromolni?nem ad le annyit amennyit kéne?
de csak a gta4nél csinálja!
Ability
... és a megoldás: hdat2 program. PH-n találtam 3 másik embert, akinek ilyen gondja van, vagy volt. Ezzel a programmal vissza lehet állítani az eredeti méretet. Tehát nem is én rontottam el az egészet (ez valami gyári hiba lehet, ami másoknál is elõjött), és nem is a vinyó volt rossz. Vagyis rossz volt valahol, de mûködõképes és meg lehet oldani. Ezt meg azért írtam le, mert ha valaki majd a topikban rákeres erre, akkor hátha megtalálja a megoldást.
joeperry
Sziasztok!

Némi segítség kéne, mert tanácstalan vagyok. Tesóm gépén tegnap óta süket a monitor, mikor bekapcsolom, szépen felpörögnek a ventik, látszólag elindul a gép, semmi sípszó vagy hasonló, de egyszerûen nem kap jelet a monitor. Próbáltam már a saját videókártyámmal, monitorommal, de azokkal se javult a helyzet. Viszont az én gépemmel mindkét kártya és monitor szuperál. Mi a franc történhetett? Meghalt volna az alaplap?

http://joeperry.blog.hu/

Jaffa 2843
jah azt ismerem

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Bandi 18
Ha memóriát akarsz tesztelni arra ott van a memtest86. Dos alól érdemesebb futtatni vagyis kirakod floppyra és arról bootolsz.

Jaffa 2843
aha pl: nyomtato on, rádugva, betöltene a winfos, aztán kékhalál, majd ujra restart

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Próbáltad bootolás elött rádugni?

Jaffa 2843
hi all!

egyenlõre nemtudom hogy hardveres vagy szoftveres gondom van-e, ezért itt is felteszem a kérdést.
akármilyen USB-s eszközt csatlakoztatok a géphez (bármelyik usb porton keresztül) kékhalállal kifagy a gép (viszont nem azzal a szolid kékhalállal, hanem azzal ami memoria gondokkor szokott jönni)
van erre valamiféle ellenõrzõ progi ami minden hardvert leellenõriz? mert akkor kizárhatnám a hardveres problémát

Bandi 18
Akkor a vinyó a rossz.

Ability
A vinyót a neten rendeltem, a gépet meg már bevittem egy szervizbe, ott lett kipróbálva több gépen, mert amúgy a környzetemben nem lett volna senkinek olyan gépe ami ...
Bandi 18
Vagy a gép biosát kell frissíteni, de a legtisztább ha visszaviszed és megkérdezed hogy kell üzembe helyezni.

Ability
Ki lett próbálva +2 gépben, egyiken sem mûködött normálisan, lehet a merevlemeznek van baja.
Ability
Még nem, és nem is nagyon tudom hol kipróbálni...
Bandi 18
Rossz helyre nem tudod dugni, más gépben próbáltad már?

Ability
Akkor sem. Illetve úgy tudom, hogy a jumpert csak függõlegesen lehet betenni, szóval végigpörgettem mindhárom varriációt, és egyik sem volt jó. Az nem lehet probléma, hogy alaplapon rossz helyre dugom? Vagy valami hasonló?
Bandi 18
A Sta-nal így nincs külön master meg slave jumperelésben. És ha nincs benn jumper akkor sem jó?

Ability
Ez is egy érdekes dolog, a rajzon 2x4 tüske van, mint az általam látott összes vinyón eddig. Viszont az új vinyómon csak 2x2 tüske van, a hátsó kettõt hagyták meg. Rajz szerint a masternél az elsõ kettõ tüskébe kellene tenni a jumpert, de nálam azok a tüskék nem is léteznek. 😄
Bandi 18
Akkor tedd úgy hogy ne slaveben hanem masterben legyen teljes kapacitással. Bár ez a satanal annyira nem számít de hátha

Ability
Igen, most olvastam végig a leírást, és írják is a problémát, jumperelés lesz. Viszont az az érdekes, hogy a leírás szerint jumper nélkül van normál "teljesértékû kapacitással" slave módban. Viszont én rögtön így kezdtem, ez volt az elsõ, és nem volt jó... ugyan úgy maradt 32 gigás.
Bandi 18
Pedig ott a jumpereléssel van gond, mert már nem korlátozza le 32gb-re. Próbáld meg jumper nélkül, vagy figyelmesebben olvasd el a user manualt illetve a vinyó felületén is van jelezve.

Ability
Sziasztok!

Rendeltem egy 1TB-os vinyót, de nem igazán sikerül mûködésre beírni. Valamiért limitálva van, csak 32 GB-ot lát a windows is, és a bios is. Nézegettem a papírját, de én úgy láttam, hogy jól van jumperelve, a Vista rögtön telepítette hozzá a drivert, látszólag teljesen jól mûködik, csak a méret nem stimmel. Windows Vista SP1 x64 oprendszerem van, a vinyó egy Samsung 1000 GB 7200 rpm SATAII 32 MB, alaplapom pedig Gigabyte GA-P35-DS3 Rev. 2.0. Próbálkoztam más jumperelessel, vagy másik alaplapi porttal, de eredménytelen. Igazából azt sem tudom hol rontom el, tehát ha valakinek lenne ötlete azt nagyon szépen megköszönném...
tigerbácsi
nekem is volt ilyen problémám! nekem megszünt amikor kikapcsoltam a képernyõvédõ funkciót! nálam mindig ezért fagyott anno! viszont 3 hónapra rá meg bekrepált a videokari! :-(

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

A készenléti állapot ki van kapcsolva. Szóval a bill.en a ledek nem reagálnak és csak a kikapcsológombra reagál hosszan nyomva. De ha használom a gépet nem fagy, ma egész nap ment mert volt használva, de párszor pár percig nem nyúlt hozzá senki és egybõl vége lett..
Solten
Hi! Gondolom készenléti állapotba küldi magát. Vezérlõpultban (energiagazdálkodás) kapcsold ki a funkciót.

Saor Alba