64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • DJ RX7
    lakonikus kérdés: a jó hangkártya vagy hangszóró/fejhallgató fontosabb a hangzás minőség érdekében?
  • Kurt97
    Most nézem csak hogy 2 magos nem is megy bele, akkor tényleg alaplapcsere is kell.
  • Kurt97
    és alaplapot is kéne cserélni?
    itt egy lista: http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/915P_Neo2_Platinum_%28MS-7028%29.html
    most ez így sok, de ezen kb hol érdemes néznem?
  • Apocalipto
    Nála igen, mert a DDR2-es ramok már átestek a holtponton, és folyamatosan drágulnak.
  • Lacee86
    Hát ezzel kiegészítve is csak előbbit tudom mondani igazából. RAM az sztem elég 2 giga is, de hát olyan dolog, h ha akarsz még veszel bele, az nem annyira lényegi kérdés.
  • Kurt97
    3 gb van benne... Ha visszanézed a konfigom ott van 512+512+egy ami nem írja+1gb, ez már eleve 2GB. De egy 512-est lecserélhetek 2gb-ra, bár szerintem most az még várhat.
  • laci 700
    Gondolom az integrált videó kártya csatlakozója lehet... Összeraktam, a gép "beindul", de nincs kép és nem reagál semmire. A lényeg hogy a gond a táppal van. Akinek van esetleg ötlete, hogyan lehetne életre kelteni (tudom fórumon ez szinte lehetetlen, de hátha van valaki) az írjon. :)
    Vagy kuka az egész? Thx!
    minimum 2-3 giga ram se ártana abba a gépbe
  • Kurt97
    És ha kiegészítem úgy, hogy egy kb. másfél évet kell, hogy kiszolgáljon még a gép, mert utána egyetem és új laptop. Ezt figyelembe véve kéne a lehető legkevesebbet költve újítani úgy, hogy még a köv. másfél évben tartsa az iramot (mint írtam ilyen Assassin's Creed 2, Prince of Persia - The Forgotten Sands szint). Megnéztem az FPS-t Assassin's Creed-ben és ilyen 12-25 között van most, persze ha fölnézek az égre meg a házakra, akkor alacson, ha lenézek a földre felmegy 35-ig is. Azért egy ilyen 25 FPS jó lenne a házak felé nézve is.
  • laci 700
    Üdv! Van egy gép ami egy ideig rendesen működött, de most zárlatos lett és ha bedugom, már attól is lekapcsol az áram. Szétkaptam és azt vettem észre hogy a táp doboza rosszul van összerakva meg ahol kijönnek a színes kábelek ott az egyik (barna) kábel nem volt benne a műanyag karikában hanem karika és a doboz közé volt szorulva. Kiszereltem a tápot és a barna kábelről kis részen le volt jőve a szigetelés. Más szemmel látható hibát nem találtam benne. Lehet, hogy ez okozta a zárlatot? A gép nem az enyém és ők is kapták valakitől, szóval nem tudom ki csinálta.

Egy másik gépből szeretnék bele rakni egy tápot ami jó is lenne de az eredeti tápon volt egy négyzet alakú csatlakozó (2 fekete, 2 sárga kábel) ami a másikon nincs és ez az alaplapba vezet. Próbálkozni lehet, vagy anélkül úgysem működne? (ha kell teszek fel képet)
    Thx a segítséget!
  • Lacee86
    Hát a processzor mindenképp csere, de azzal együtt az alaplap is valószínűleg. A táp sztem elég 400W-os, de csak ha vmi jó minőségű, pl. Chieftec.
  • Kurt97
    Sziasztok! Szerintetek az alábbi gépnek van olyan gyengepontja, ami erősen fejlesztésre szorul? A processzor valószínűleg ilyen. Processzorcsere után nagyobb táp kéne? A gép elsősorban játékra kell, assassin's creed, fallout 3 szintű játékokhoz. Jó lenne, ha majd az új Prince of Persia meg az assassin's creed 2 is nagyjából elfogadhatóan a futna rajta.

A konfig:

alaplap: MSI 915P Neo2 Platinum (MS-7028)
    processzor: Intel Pentium 4 531 3Ghz Prescott Socket 775
    memória: 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM
    512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM
    Nanya NT1GT64U8HA0BY-37B
    1 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM
    videókártya: ASUS EN9800GT 1gb DDR3
    winchester: SAMSUNG HD160JJ (149 GB)
    SAMSUNG HD321KJ (298 GB)
    tápegység: na ezt most nem tudom pontosan milyen, csak annyit, hogy 400W
  • Met
    boot után lemezt cserélsz?
  • Lacee86
    Magyarul van 2 xar XP CD-d... Próbálj szerezni vkitől egy normálisat, azt javaslom.
  • tigeroo
    hali! az a helyzet hogy, van két xp cd-m

az egyik bootol, ám csak javítani lehet vele, partíciót törölni/formázni nem.

és van egy másik xp cd-m, amivel lehetne, ám az istennek sem akar bootolni indításkor! biosban már állítgattam a prioritásokat (boot > cd > hdd)

hogy tudnám leformázni így a partíciómat?
  • majkel15
    ha már a mobilnál járnuk.
    milyen programmal lehetne azt meg csinálni hogy a telefont bluetooth segítségével webkameraként használjam?
    nokia 6233 vagy samsung s5230 telohoz kéne, mind a kettő támogatja a javát.
    milyen progi lenne jó?
  • Unitedfanatics
    hatalmas a gond:

rosszul mködik a billentyűzet meg az egér__ mi lehet a baj? olyan mintha vírusos lenne a gép? de átfutattam az egész rendzert és semmi baj? továbbá indításkor a a gép kiírja? hogy érvénytelen boot:ini már vagy három négy hónapja de eddig semmi baj nem volt vele most meg ez

a kettőnek van köze egymáshoz?

(nem tudom jeleket írni azért ilyen rossz a szöveg)
  • miki10
    na még egy problémám lenne:
    hogy a bluesoleil be van olyan funkciója hogy "bluetooth basic imaging"
    és ha jól tudom ezzel össze lehet kötni a számitógépet a telefon kamerájával. de hogyan? mert nekem nem akkarja sehogyse:S
  • Garrett27
    Ezt el ne mondd Nyomo(tt)kának, mert az ikszpéjével mindjárt lehord mindennek!
  • balcsi70
    Na sikerült nagy nehezen előcsalogatni a hangot az alaplapi hangkártyából csak még egy baj van hogy néha be be zúg,mintha nem lenne valami földelve. Erre valami teendő?
  • balcsi70
    Most meg ilyen van az eszközkezelőben:

-Egyéb eszközök alatt
    ?Ismeretlen eszköz.
    ?Multimédia audiovezérlő

-Hang videó és játékvezérlők alatt
    ?Ismeretlen eszköz.

Ezeket honnan lehet leszedni? vagy honnan lehet tudni a pontos megnevezésüket hogy mit szedjek le hozzá? A cd-n nincs amit kaptam hozzá.
    Előre is köszönöm.
  • miki10
    Sziasztok!
    ma vettem a számítógéphez egy Bluetooth adaptert. ahhoz kaptam ezt a programot:"blueSoleil"
    és ha telefonnal párosítom akkor van egy olyan hogy, Bluetooth Dial-Up networking service. és ezzel Bluetooth Dial-Up networking service mit lehet csinálni?mire jó?
    És hogyan kell ezt használni? mert ha rá kattintok akkor egy olyat hogy be hogy felhasználó név, jelszó, meg tárcsázás:S
    és ide mit kell írni?

KATT IDE!
  • Lacee86
    Bexarás, felismerte a nyomtatóm is, és magától leszedte hozzá a drivert, működik is rendesen. Lekopogom, eddig nagyon pozitív ez az új oprendszer. :)
  • Lacee86
    Hali! Felraktam a Win7-et. Még semmilyen drivert vagy kodeket nem telepítettem, de van hang is, net is, filmet is le tudok játszani, szóval eddig elég simának tűnik. Vagy azért érdemes lenne vmi drivert feltenni (VGA driveren kívül, azt természetesen majd felrakom), vagy jó ez így akkor?
  • balcsi70
    Valamilyen olyan progi kimutatja hogy az alaplapi hangkártya létezik e még a gépbe vagy halott vagy hiányzik róla valami (driver)vagy ilyesmi?
    Everest tudja? (érdekes mert az eszközkezelőben nincs kérdőjel sehol a biosba is megnéztem és a OnBoard AC'97 Audio Enabled-ra van rakva. mi a túró lehet.
  • balcsi70
    Igen a kérdés az jóóóó ,de igen minden jó helyre van dugva,most kioperáltam a hang kártyát elvittem ismerősömhöz beleraktuk az övébe ott is látni a h.kártyát de erősítőre rákötve max volumen annyi hangot adott ki csak mintha egy fülhalagató le lett volna téve tőled kb 1-méterre. Hm nem tudom mi a baj szerintem akkor csak hibás a hang kártya

Azért köszi az infót.
  • Razero
    Helló!
    Én jó pár éve felraktam a GIMP 2.4-et a gépemre. Nem volt vele semmi gond, de pár hete, amikor elindítottam, akkor betöltés közben lefagyott a program...és akárhányszor indítom el mindig ezt csinálja.
    De a legfurcsább benne az, hogy letöröltem, aztán visszaraktam a programot, de ugyan ezt csinálta, másik verziót raktam föl, akkor is eszt csinálta...
    Ez a program hibája vagy a gép miatt van???
    Van rá megoldás?
  • MR ME
    nekem giga superb hasonló, énis gondolkoztam már, sztem ki fogom cserélni benne a ventit azt szarok a garira :S
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem csak fújd ki. Ha szétszeded elveszik a garancia, bár megdögleni valószínű nem fog csak, ha elrontasz valamit.
  • DJ RX7
    tápom ventije egyre hangosabb. már-már idegesítően zavaró, ez a leghangosabb forgó alkatrész a gépbe.
    most jön a hülye rész: ki szeretném szedni a ventit kitakarítani és újra olajozni. ami a para, hogy van rá még 1 év garancia, de én már nem bírom ki ekkora zaj mellett. mekkora az esélye, hogy az fsp táp elromoljon? ti mit tennének? :D
  • Quantumleap
    Senki?
  • MR ME
    sztem a windows movie maker
  • Peet199009
    Köszi mindenkinek. Melyiket a legkönnyebb használni? Valaki tudna valami linket a használatukrólvagy nagyvonalakban elmondaná hogy hogyan is kell?
  • [HUN]FaTaL
    Én is azt használom, de az uleadot is ugyanolyan könnyű használni.

#51008: prohardver.hu/hardverapro.hu
  • MR ME
    prohardware.hu
  • Kongy
    Üdv!

Tudtok valami jó kis oldalt ahol eladhatnám a Radeon X1050-emet és a Pentium Dual-Core E5200-amat? (Nem vatera)
  • Lacee86
    Én Sony Vegast próbáltam azok közül, amiket Fatal felsorolt. Sztem az jó kis progi, nem nehéz használni.
  • [HUN]FaTaL
    windows movie maker, ulead video studio, sony vegas, adobe premiere, válogass :)
  • Peet199009
    Sziasztok! Neharagudjatok hogy ide írok de nem tudom hova kéne ezzel kapcsolatban, meg tudom hogy ide értelmes emberek járnak akik hátha segítenek. Szóval tudna nekem mondani valaki egy olyan programot amivel olyan videót tudok csinálni, hogy szól egy zene és közben egymás után beteszi a képeket. Fontos lenne. Előre is nagyon szépen köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    cdburnerxp, imgburn, total commander plugin, mind csak pár mega