!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Tetszik, és találtam olcsón. Egyedül egyetemi programok nem szeretik, azok miatt van a win7 is. Vannak vele gondjaim, de nem olyanok, hogy visszarakjam a win7-et.
Tetsuo
Ha jó volt a Win 7, miért raktál fel Win 10-et?
(Nálam ezzel a hardverrel biztos, hogy marad a Win 7, az újabbhoz, fél vagy egy év múlva meg csak akkor rakom fel, ha TUTI stabilabb, mint a Win 7.)

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

bardocz
Hát nem tudom, nem emlékszek rá az utóbbi évekből, hogy bekapcsolás után fél órával még lassú az excel, rohadt hangosan kerreg, stb. Vagy a többi hdd-m szuperhalk akkor, de azoknál ilyen lassulás sem volt. Érdekes, mert éveken keresztül semmi gondom nem volt a win7-tel, se előtte az xp-vel, msot felraktam egy win10-et, mellette másik hdd-n a win7(egyszerre csak egy van alaplapra dugva), és minden volt már, 100%, 100%cpu, vírus, amie nem emlékszem hogy 8 év alatt lett volna, minden összejött most 😄
Tetsuo
Szerintem ez normális - sima háttérfolyamatok, meg működés.
Egy SSD pedig több évig kibírja ezt folyamatosan.

bardocz
Nincs ssd. Előbb fogok alaplapot meg processzort cserélni, mint ssd-t venni.
Akkor gondolom csak üresen áll az SSD a gépben, nehogy 5 évente újat kelljen venni 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
Helyette majd meghal idő előtt, mert folyamatosan írja meg olvassa fölöslegesen (Y)
Tetsuo
Rakd ssd-re és nem kerreg a hdd. ;-)

bardocz
Konkrétan az excel lassú. Ami elfut a telefonomon is.
bardocz
Azt valahol csak kéne látnom, nem? Eddig minden bekapcsolásnál csinálta.
SzirmosSzisza
Nem lehet, hogy épp töredezettségmentesít vagy frissít vagy valami?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

bardocz

Mit csináljak, hol állítsam be, hogy ez a system folyamat ne menjen? Vagy legalább ne ilyen intenzitással. Agyfaszt kapok már attól, hogy a hdd kurvahangosan kerreg folyamatosan, és lassú az egész gép. Találtam egy olyat, amit ha átírok regeditben, elvileg meg kéne szűnnie, de nem segített.
pxxl

All hail the double x!

Sziasztok, új alaplap+processzor vásárlás elött állok, a jelenlegi tápomat szeretném megtartani, ami egy Chieftec CTG 500W-80P

https://ipon.hu/webshop/product/chieftec_ctg_500_80p_500w/138829

a következő konfigot hajtaná és a kérdésem is erre vonatkozna, elég lenne-e hozzá ez a tápegység.
AMD FX-8350 4ghz + COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
GIGABYTE GA-970A-UD3P
MSI Radeon 7850 2 GB
2x 4gb Kingmax 1600 MHZ
1xWD Caviar blue 1 TB
1x Samsung 250 gb

Előre is köszönöm a segítséget!

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Sziasztok!Az lenne a kérdésem hogy pár napja észrevettem hogy win 10 -nél a Posta és az Áruház alkalmazás nyelve megváltozott,most felemás lett angol és magyar.Vissza lehet ezt állítani magyarra? A régió, a nyelv beállítások mind magyarra van állítva .
Sziasztok. Nem tudom milyen topikba kellene írnom, remélem itt tudtok segíteni vagy tovább irányítani a megfelelő helyre. Van egy régi DVD Home Cinema System HT-P10 házimozink, amit évek óta nem is használtunk. Az LG 42LH3000 tévén a Hyundai HMBL110 médialejátszóval szoktam pendrive-ról filmeket nézni. Meg lehetne valahogyan oldani, hogy a médialejátszó és a tv használata mellett a hangot a házimozi adja? Vagy a házimozira usb-t kötni, hogy arra rakhassam a pendrive-ot?

bardocz
Most végül lehúztam, mert nem bírtam. Alapból a win10-et használom, de ott is ugyan ez van, de mégse kapcsolt le. Legközelebb megnézem majd mit is ellenőriz pontosan, egyszer hagytam végigfutni, de utána is akarta csinálni.
3 rating van rajta mindegyik nullás lényegében. Ezek szerint legalább 3 ember szopott vele. Valamint amit Szabi írt az sem bizalomgerjesztő.
Alapból csinál ilyet a win7 20 perc után leállítja azt a hdd-t amit nem használsz. Ezt az időtartamot le lehet vinni kevesebbre és akkor nem lesz zavaró.

Vezérlőpult -> rendszer és biztonság -> energiagazdálkodási lehetőségek -> séma beállításainak módosítása(az a séma amit használsz általában kiegyensúlyozott) -> speciális energiaellátási beállítások módosítása -> Merevlemez -> Merevlemez kikapcsolása

A bootolásnál a biosban ha fixen váltani akarsz, olyat keress, hogy HDD priority, ott tudod őket cserélgetni.

Melyik hdd-n akar ellenőrízni? Ha végighagyod futni akkor is mindig akar olyat? Ha igen általában a következő parancs ezt megoldja:
chkdsk X: /f

Az X, a kérdéses meghajtó betűjele.
Szabi
két komment van hozzá, az egyik szerint rohadt lassú, a másik szerint 8gigás, nem 32.. 😄

"Nulla tenaci invia est via"

HEllo!

Erről tudna valaki valamit mesélni?Megéri?Kicsit furcsállom az árát egy ekkora pendrive-ért.
Ez az
bardocz
Lehet ilyet? Most végre felment a win7, indítom újra, a biosban nem tudom elsődlegesnek beállítani azt, amin a win10 van, de amúgy F11-et nyomva tudok vele bootolni. Áh, lesz itt még probléma 😄 Ja és minden újraindításnál valamit le akar ellenőrizni a hdd-n.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.10.06. 17:58:03
Nem egyszerűbb a windowsban úgy beállítani hogy álljon le magától, ha nem kell?
bardocz
Megvan a hiba, szerintem valami linuxon lehetett, vagy nem tudom, delete volume után engedte formázni. Viszont nagyon hangos, szóval ha nem használom kénytelen leszek lehúzni. És hogy ne pörögjön, ahhoz a tápról kell...
bardocz

Ide jutottam el, mindenhol látja, csak használni nem tudom.
bardocz
Vettem egy hdd-t a gépbe. Biosban látom, device managerben ott van, de a sajátgépnél már nem látom, csak a C-t meg a dvd írót. Próbáltam rá win7-et telepíteni, azt írta nem ntfs-ben van, emiatt nem lehet. Mit csináljak, hogy lássam? Nem találok olyat, ahol formatálni tudnám.
Tetsuo
Jah, azt - vagyis hogy más a csatlakozó - el is felejtettem. :-)
No, az a frontpanel nem is olyan rossz. :-)
Köszi!

/Még nem veszek semmit, csak nézelődök./
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.10.06. 15:42:27

Nem ugyanaz a 2 csatlakozó az a gond.
http://www.cfgear.com/images/drives/usb30/usb20vs30-plug-pinout.jpg

az usb3-nál több láb van Az eszközökön is:
http://i.stack.imgur.com/IwwEX.jpg

Visszafelé kompatibilis, de felfelé nem. Tartalmazza az usb2: lábakat is, szóval visszafelé lehet alakítani, de nem tudok olyanról, hogy usb2-s frontnak lenne olyan átalakítója, Amivel usb3 alaplapi headerre lehetne kötni

Elviekben fizikai akadálya nincs egy ilyennek (szóval lehet gyártanak is ilyet), mert az alaplapi header is tartalmazza azokat a lábakat ami az usb2-nek kell, de ésszerűtlen, mert ugyanúgy usb2-ként fog működni, csak így elpocsékoljuk az alaplapi usb3 csatlakozót. Mert ugye 2-es csatiból általában van az alaplapokon jópár, usb3-ból viszont 1- szokott lenni a leggyakrabban.

Házat cserélni nem muszáj. Lehet kapni beépíthető frontpaneleket is pl.:
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_165840_1.jpg

Olcsóbb megoldás, mint a házat kicserélni, főleg, ha valami drágább darabról van szó.
Tetsuo
Vajon egy régebbi ház USB 2.0-s frontpaneljét ha egy újabb alaplap USB 3.0-sra kötjük, akkor visszafogja 2.0-s sebssségre?
Tehát újításnál muszáj a házat is cserélni az újabb USB miatt?

Hát az az adapter sem rossz, mert legalább működik, ha lassabban is. Ha nem mozgatsz egyszerre nagyonsok adatot, akkor ugyanmindegy. 😊
Nincs mit amúgy.
acsati
Aha jól van. Köszi a segítséget, tippeket.
Én még olyanra is gondoltam, hogy veszek egy 3.0-ás hosszabbító kábelt, aztán előrevezetem. Nem lesz túl esztétikus, de talán a legolcsóbb és mégis kényelmesebb lesz, mint mindig hátra dugdosni a kártyaolvasót vagy a pendrive-ot. <#smile>
Jól látod, hogy nem látod. Ezek szerint ezen az alaplapon nincs frontpanel USB3 támogatás, azért nincs bekötve mert nincs hova. Csak a hátsó USB3-as csatlakozókra vonatkozik a bios és az eszközkezelő.

Egy ilyen átalakítóval be tudod kötni (de ez esetben az valójában 2.0-s lesz)
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_155217_1.jpg

A másik lehetőség, hogy vadászol ilyen kártyát:
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_166380_3.jpg

Ezen hátul van néhány usb3.0-s port illetve rajta van a frontpanel aljzata is.
acsati
Értem értem. Hát kompletten vettem a gépet, nem én raktam össze. A kábel megvan, amit mutattál, viszont a helyét nem találom.
Ilyen MSI alaplapom van.
Jól látom, hogy nincs hova dugnom, vagy csak nem veszem észre? <#confused>
Vagy nem kötötted be az alaplapra a megfelelő helyre vagy hibás az a frontpanel rész.

ilyesmit keress:
http://www.techpowerup.com/img/10-12-09/usb3.0_connector.jpg

Az eszközkezelőben és a biosban nem is fog hibát dobni emiatt, mert fizikálisan az alaplapon az usb3 vezérlő él és virul, csak valami miatt nem jut el a frontpanelig. Ezt viszont sem az alaplap sem a windows nem tudja, hogy egyáltalán van e front usb3 bekötve vagy nincs.

acsati
Sziasztok!
Hozzájutottam egy CoolerMaster N300-as házhoz. Az elején lévő 3 USB portból a 3.0-ás nem működik. Vajon ez miért lehet?
Egy kép a Biosról meg az eszközkezelőről, nekem nem tűnik semmi hibásnak.
Van valakinek valami ötlete, hogyan bírjam működésre? <#worship>
nearo
Update: bár ez már nem hardware téma... de okozhat ilyet böngészőváltás? Eddig ff volt, de felbaszott, váltottam operára. Először csak laptopot, és akkor betudtam a véletlennek, hogy pont akkortájt vettem észre, hogy rosszul jár az óra. Tegnap asztali pc-n is átálltam operára, és láss csodát, most már itt is szarul jár. Legutóbbi frissítés épp ma volt 13:35-kor, ahhoz képest vagyok már +3 percben. Elképzelni nem tudom egyébként, hogy mi köze lehetne a böngészőnek az órához, én se hiszek igazából benne hogy ez lehet, csak túl nagy itt már a véletlen. Esetleg települhet böngészővel akármi káros dolog, ami az órám baszogatja?

Szerk.: ja és nem késik, hanem siet... laptop is, meg ez is, bocsi
Utoljára szerkesztette: nearo, 2015.10.04. 15:17:17

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

nearo
ah köszi... majd megnézem hogy tudom szétszedni meg hozzáférni az elemhez

többieknek: sűrűbbre nem tudom állítani a szinkront, mintdig is ez az egy hetes periódus volt amennyire tudom, a jelenséget mégis csak most kezdte el produkálni... illetve fura, hosszabb megfigyelés után azt kell hogy mondjam beállt ilyen 2 perc körüli késésre, aztán kb azt tartja, viszont ha frissítem, akkor egy nap múlva megint késik

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Lehetséges. Valami csak kell legyen a töltővel mert csak azzal csinálja.

Calver
vad tipp: a töltőn nincs földelés? annak a hiánya tud ilyen vicces dolgokat okozni.

"The trees move. Do you not see it?"

MR ME
sziasztok

az lenne a kérdésem h adott egy tv, amit rákötöttem a gépre, de vmiért csak 70Hz-et lát, és nem tudom állítani pedig elvileg 200Hz-es a tv
vmi ötlet h hol merre?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Mostmár folyamatosan berezeg, ha töltő van rajta ha nincs akkor is.

Sziasztok.
Elszakadt a laptop töltöm és vettem egy másikat. (nem univerális hanem asus-hoz valót) Az a jelenség áll fenn , hogy mikor a töltő be van dugva az egérkurzor folyamatosan berezeg és ugrál miközben a touchpadon van az újam. Ha a töltőt kiveszem akkor meg helyre jön.
Valami megoldás? Vagy vigyem vissza a töltőt?
pxxl
cseréld ki az alaplapon elemet...

All hail the double x!

Tetsuo
Az alaplapon lévő órának az oszcillátora - gondolom - nem kvarckristály alapú, vagyis nagyon pontatlan, ráadásul a hőmérséklet és annak változása is befolyásolja. Szinkron nélkül nem ér semmit sem.

bardocz
Lehet az lesz, mondjuk amíg telepítem biztos lehúzom azt, amit rendesen használok. F11 amúgy😊 Mobil rack beszerelést biztosan kihagyom.
Úgy kell rá tekinteni mint egy kvarcórára lényegében. Azok is siethettek késhettek, a sűrűbb szinkronizálással ezt a gondot át lehet hidalni.
Ha kébelt akarsz lehuzgálni akkor a hdd-t. A használt hdd ha elszáll, nem tragédia, ha az alaplapod az már inkább. De az egészségesebb az, ha külön hddt használsz, hogy restartnál nyomsz f12-t vagy 11-et vagy mittodoménmi az alaplapodnál a bootmenü. 😊 Aztán kiválasztod. A sata kábelek nem arra lettek tervezve, se a hdd csatlakozók, hogy ki be húzigálja az ember.
bardocz
Nem akarom szétszedni az eredetit. Alaplap satacsatlakozóihoz meg tök jól hozzáférek, a hdd-hez meg pláne.
pxxl
rakj egy mobil rack-et a gépbe. arról bootol a gép, azon van a 2. op rendszer. az eredeti vinyó a 2. a boot sorban. ha épp win10 kell, kikapcsolod a mobilracket (újraindítás után) aztán a 2.-ról bootol majd. szvsz hülyeség a kábeleket húzogatni alaplapon. már ha ennyire 2 merevlemezt akarsz.
amúgy meg simán ketté szedném az eredetit, és bootoláskor kiválasztod, hogy melyik jöjjön egy boot managgerrel vagy valami. 😊
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.09.29. 15:31:29

All hail the double x!

bardocz
Van egy kicsit idióta ötletem. Mivel win10-en nem mennek az egyetemi programok rendesen, ezért arra gondoltam, hogy szereznék egy olcsó hdd-t használtan, és raknék rá egy win7-et. Tudom, hogy beállítható lenne, hogy bekapcsolásnál melyikről bootoljon a rendszer, de ha csak egy restarttal beléphetek a másikba, akkor 10 percenként inkább mást csinálnék a házik helyett, mint most. Szóval mindig csak az lenne rádugva az alaplapra, amelyiket használni akarom. Hol lenne érdemes ki-be húzogatni a kábelt, az alaplapon, vagy a hdd-ken? Csak hogy mennyire bírja a csatlakozó. Mondjuk túl sok alkalom valószínű nem lenne.