64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#62771 Üdv!
Nem találtam másik topikot, így itt teszem fel a kérdésem, hátha találkozott már valaki vele.
Egy ideje az "svchost.exe -k netsvcs" nevezetű szolgáltatás 50%-on(2 magos a proci) hajtja a gépet, 1-2 folyamatújraindítás után abbahagyja, magától nem, és mikor újraindítom, akkor a "system32" mappát dobja fel minden alkalommal.
Valami összeakadhatott volna, vagy valami hasonló?? Win7-ről van szó, rendszeresen karbantartot, kártevő nincs rajt. -
#62770 Nagy vagy, köszi :) -
csabika1982 #62769 Úgy gondolom nem marad más hátra elviszem másik szervizbe, hogy derítsék ki mi a probléma, aztán visszaviszem neki ha már tudom mi a valódi gond(csak ez így elég ciki)mégis csak ott vettük garis minden -
Blum #62768 "Ha nem nyúlsz bele vizes kézzel, csorgatod bele a nyálad már majdnem jó vagy."
Ez még igaz is :D
Amúgy a szervizesek tényleg nagyon szeretik űrtechnikának beállítani a gépszerelést :) -
gforce9 #62767 Természetesen az is lehet. Csak mivel ott környékén van a gond (a tünetek azt sugallják) ott érdemes keresgélni és a leggyorsabb a vga teszt. Persze ettől még lehet hogy alaplap vagy táp, de pl kizárja a ramot, az ssd-t rögtön és kétséget kizáróan. És így nem tesztelget feleslegesen alkatrészeket az ember. -
#62766 És tényleg nem tart semmiből megnézni, nem olyan ördöngösség egy gép összerakása, mint ahogy egy szervizes beállítja. Ha nem nyúlsz bele vizes kézzel, csorgatod bele a nyálad már majdnem jó vagy. -
Blum #62765 Persze, az lenne a tuti ha egy teszt idejére kiszórnák a VGA-t a gépből. Amúgy ez a "mozgatásra megjavul" dolog lehet akár alaplap hiba is vagy valami teljesen banális kontakt hiba is. -
gforce9 #62764 Igen, természetesen lehet nem vga gond. De! Marhagyorsan kizárható kivesz, tesztel kész. Valamint: az, hogy winképenyőnél bootolásnál újraindul illetve leállításnál, amikor eldobálja a drivereket akkor hibát generál, illetve az, hogy vga mozgatásra megjavult azt sugallja, hogy nem ártana 100%-ra menni. Mert egy vga nem csak úgy tud elromlani, hogy üzemközben elszáll, hanem simán van olyan, hogy inicializáláskor dobja el az agyát vagy épp leálláskor. Egy játék vagy benchmark alatt hogyan muzsikál, az egy dolog. -
csabika1982 #62763 "És mi lenne ha kivennéd a gépből és úgy járatnád egy kicsit?" na ilyenre én nem vállalkozok mert lehet csak nagyobb bajt okozok, és de, jó lenne ha kilehetne zárni hamar egy alkatrészt csak én mint laikus nem tudok vitába szállni a gyerekkel meg megmondani neki, hogy mit csináljon és mit ne ha magától nem tudja (sajnos) akkor kénytelen leszek elvinni máshová, hogy megnézzék. Erre mondják talán olcsó húsnak híg a leve, ismerős gyerek kis pc boltba melózik, majd én összerakok nektek egy jó kis gépet, csak ha probléma van akkor derül ki milyen jól jártunk.
Blum
Lehet, az lesz a vége -
Blum #62762 Ha a processzor kupakja és a ház oldallapja között van annyi hely akkor nagy valószínűséggel elférne a TX3 de...
Ha biztosra akarsz menni akkor ne toronyhűtőt vegyél, hanem pl. CoolerMaster GeminII M4-et. 12-es ventivel, AM3+ kompatibilitással és az árba is belefér :) -
Blum #62761 Szvsz szerintem is szoftver hiba lesz. Egy kicsit most megvédeném "a gyereket aki összerakta" mert ha a 3DMark is lefut hibátlanul többször is meg 3 órákat játszani is vele akkor a VGA szerintem(!) hibátlan. -
#62760 Sziasztok!
Adott egy egy Colink CXA-C01 (mATX, 410x175x420) ház, AMD FX-4130 procival (AM3+) és ASRock 880GM-LE FX moboval.
Elszállt a régi CPU hűtő benne és helyére szeretnék egy másik halkabbat, ami nem úgy szól, mint egy vadászrepülő.
Az alaplaptól az oldallapig kb. 14 centi távolság van.
A keret kb. 8 rugó lenne, de az se baj, hogy olcsóbban kijön :)
Egy Cooler Master Hyper TX3 EVO beleférne (90x79x136)?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
gforce9 #62759 3dmark futtatása után kijelenteni hogy a vga jó...... :) Remek szakember.... Gratulálok a széleskörű tesztjéhez.
És mi lenne ha kivennéd a gépből és úgy járatnád egy kicsit? Esetleg rögtön kiderülne, hogy az e a ludas vagy nem... vagy az nem jó ha hamar ki van zárva egy alkatrész? Vagy nem értelek. Tippelgetéssel nem lesz meg a hiba.
SSD-n ha van hibás blokk az önnmagában nem sokmindent jelent. Egy chkdsk-t épp le lehet futtatni, hogy a filerendszer integritása okés e, de nem hinném, hogy bármit találna. Vagy épp sfc /scannow -ot. De kizártnak tartom, hogy a kutya ott lenne elásva. -
csabika1982 #62758 Megnézte a gyerek aki összerakta a gépet, lefuttatta a 3dmark11 progit az nem talált hibát(mondtam neki ha egyszer elindul akkor 3 órát is játszik fater egy huzamba) majd az ssd-t nézte ott van 3 hibás szektor ami ki van zárva(nem tudom van-e jelentősége) végül azzal köszönt el, hogy a videokártya biztos, hogy jó, rakjam föl a win8.1-t meg a gyári videokártya drivert (szoftveres probléma van szerinte) -
gforce9 #62757 Igen, automatikusan azt használja, hacsak összerakásnál le nem tiltottátok, de ezt ne hinném. Léteznek hibakereső programok szinte minden alkatrészre, de azokat lefuttatni egyrészt idő, másrészt tű a szénakazalban. Először ki kell deríteni melyik fő komponens a hibás és utána neki lehet esni esetleg tesztprogramokkal.
Jelen esetben ha kiderül, hogy a vga a ludas, egy drivert lehet frissíteni. Ha nem oldódik meg a gond akkor esetleg egy cseretáppal megnézni. Ha még mindig vacakol, akkor garancia. Tesztprogramokat lehet futtatni, de lehet nem fognak hibát találni, mert a tesztprogramok sem látnak mindent. -
csabika1982 #62756 Ha lekötöm a videokarit utána automatikusan az integráltat használja? Esetleg nincs valami hibakereső progi? -
gforce9 #62755 Abban a cpu-ban van integrált gpu. Szóval a vga-t szedd ki. Használd az integráltat. Én így indítanám a hibakeresést. -
csabika1982 #62754 Sziasztok!
A következő a gépről lenne szó:
alaplap: asus a88xm-a
proci: amd a10 5800k
vga: asus r7 260x 2gb gddr5
ram 2db kingston4gb ddr3 1600
ssd:240gb kingstone
táp: approx 550w
Augusztus közepén lett összerakva win7 van rajta, netezésre, ill. játékra használja faterom, aki Ausztriába melózik így a gépet bizonyos időszakonként utaztatja (kb. 600km). A probléma: a gépet rendesen leállítja, majd a következő bekapcsoláskor jön az ablak, amit szerintem ismertek már a Windows súlyos hiba után helyreállt amit okozhatott hardver vagy szoftverváltozás . Normál módú indítás vagy hibajavítás lehetőség van, ha kiválasztja a normál indítást nem indul el csak folyamatosan újraindítja magát nem áll föl a rendszer, a másik lehetőségnél meg nem javítja ki a hibát úgysem indul. Ma már személyesen is láttam mivel itthon van, a trükk, amivel működésre szokta bírni, ha picit megmozgatja a videokarit és utána elindul, én ma speciel az ssd-ről húztam le kábelt majd vissza és elindult. Fater nem telepít semmit rá, mikor meghozza a lejátszott játékot letörlöm és rakok fel másikat, de mint írtam kb. 4hónapos gép és az elején nem volt semmi probléma vele, nem tudom talán az első utazást követően jött elő, de ez nem biztos. Tudom, hogy ennyi infó alapján nem lehet pontosan megállapítani mi is a hiba én csak a véleményetekre, tippetekre esetleg tapasztalataitokra lennék kíváncsi azért is, mert ma megnézi a gyerek aki összerakta neki a gépet. Telefonban annyit mondott lehet, hogy vírusos. Ingyenes Avg van fent lefuttattam linkelem amit talált és még pár képet amit most találtam talán nektek mondd valamit.
[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/image/SLWP]
[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/image/SLW4] -
gforce9 #62753 Ha a hdd helyére kerül az ssd, tehát oda ahol lennie kéne, ez a hiba szerintem meg fog szűnni. Nem 100% de ezzel kezdeném. -
#62752 Aquában vettem, és mivel nincs az albérletben 1 csavarhúzó se, ezért gondoltam be is rakatom.Rossz gondolat volt, főleg háromezerért.
Letöröltem a lemezkezelőből, nem foglaltnak mtatta , úgy bejön a telepítő, hogy melyik partícióra akarom rakni a windowst.
Ott ugye újként kitudom választani, méretet beállítani
Ha ezután simán rányomok a továbbra akkor: Nem Sikerült a Windows telepítése a megadott helyre.Ellenőrízze az adathordozó meghajtóját. A következő hiba történt: 0x8030024.
Ha formatálni akarom:Nem sikerült formázni a megadott partíciót:Hiba: 0x80070057
Ha lemezkezelőből formázom akkor kezdődik újra onnan, hogy nem tölt be a telepítési képernyője a windowsnak.
Az 57-es megoldója microsoft support szerint pedig, hogy töröl,újra létrehoz,formáz telepít
De a formázásra dobja ki az 57-es hibakódot,szóval innentől kezdve lövésem sincs, Samsung Magician hibátlannak mutatja, és a Dell diagnosztika is
Utoljára szerkesztette: Scottt, 2015.12.18. 22:37:48 -
Blum #62751 Üdv!
Próbáld meg másik USB portba dugni a pendriveot illetve győződj meg róla, hogy UEFI módban indítasz nem pedig BIOS módban. BIOS-szal nekem sem ment fel a Windows USB-ről, hasonló tüneteket produkált nálam is (Inspiron 3537).
Amúgy nem nagy művészet megcserélni a HDD-t az ODD helyén lévő SSD-vel :) Csak azért vitted az aqua-ba, hogy kicseréljék? Mindenesetre gratulálok az ottani szakértőknek..:D -
#62750 Üdv!
Tegnap vettem egy Samsung 850 EVO SSD-t az Inspiron 5537-es laptopomban.(Most látom, hogy az Aquások az ODD helyére tették nem pedig a HDD-t tették át az ODD helyére, tehát így csak SATA 2-es csatlakozón van ami ugye nem engedi kihasználni a teljes sebességét?!)
Ugye a HDD-n már van egy W 8.1 minden adatommal, a tervem az lett volna, hogy felrakok egy W8.1-et az SSD-re is, a fontos fájlokat átmásolom az SSD-re a HDD-ről miután ez megtörtént, aztán a HDD kap egy formatálást a fontos cuccok meg vissza-minek maradjon rajta fölösleges windows, meg az elmúlt évek összegyűlt szemete-, csináltam egy bootolható usb-t, eredeti windows isoval, microsoft szoftvert használva.
BOOT menüben kiválasztottam, hogy az usb-ről bootoljon, utána szépen windows telepítő ablak, eljutottam odáig, hogy kiválasztottam, hogy az SSD-re telepítse, OK, elkezdődött a telepítés majd kis várakozás után megszakadt azzal a hibával, hogy a windows nem tudta fomázni, hibakód: 0x80070057
Újraindítottam, majd lemezkezelőből leformáztam az SSD-t, azóta viszont, csak odáig jutok a telepítés során, hogy kiválasztom a nyelvet, majd behozza a telepítés elindul képernyőt és semmi.Többször is próbáltam, hagytam neki időt is, csináltam új bootolható usb-t, de semmi ott egyszerűen megáll.
Van valami ötlet? -
Metka #62749 nem ebben egy nvdia gforce van a 320m van. -
gforce9 #62748 Akkor lényegében mindegy milyen hűtőt veszel, minél nagyobb felületet hűtsön. Persze amit Maala írt, azt ellenőrizd előtte. -
#62747 Veletlenul nem amd vga van benne, amihez felraktad az uj crimson drivert? -
Metka #62746 Nem rég lett szétszedve, kitakarítva és újrapasztázva de ezek ellenére is fenn áll a probléma ezért kérdeztem. -
gforce9 #62745 Ha nem volt még szétszedve, akkor először takarítsd ki vagy takaríttasd ki. 5 év alatt a hűtőlamellákra belül, porlepedő ül fel és lényegében szinte nullára redukálja a notebook hűtését. Ha ez megvan, és még mindig melegszik, akkor újrapasztázással lehet próbálkozni. A notebookhűtő csak ezek után egy plusz. Lényegében tökmindegy melyik típus. A notebookhűtő az csak minimális friss levegővel és az alsó teknő műanyag burkolatának hűtésével segít, ami sajnos nem sokat ér, ha a laptop saját hűtése nem megfelelő. -
Metka #62744 egy 5éves ausus k50ij a szóbanforgó notebook -
gforce9 #62743 Milyen idős a gép? -
Metka #62742 Sziasztok!
Én nem nagyon értek ezekhez, ezért fordulok hozzátok.
Szerintetek milyen laptop hűtőpadot érdemes venni mostanság?
15,6' laptopomban főleg a gpu melegszik túl játékoknál pl. -
#62741 USB-ről telepítesz? Próbáld átdugni a 2.0-asba(nem kékszínű). -
#62740 Töröld le az összes partíciót, és utána hozz létre újat, úgy ahogy leírták. -
gforce9 #62739 Azt a helyreállítás partíciót is törölheted. Az nem fog kelleni. Bár nem hinném, hogy az bekavarhat, de előfordulhat... szóval újra hozd létre a partíciókat. Valamint biosban mostanában van olyan hogy át lehet állítani azt, hogy mit is telepítesz win7-win8 között váltogatni, ilyesmik. Túlságosan számottevő dolgokat nem állítgat ilyenkor, de ezzel is érdemes próbát tenni. Valamint előfordulhat, hogy a pendrive-dvd amiről telepítesz az a rossz. Maga a letöltés nem hinném hogy rossz lenne, elég jó hibaellenőrzési algoritmusok védik. Viszont az adathordozó amire felvetted, az lehet rossz.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.12.13. 22:06:12 -
SkylineGTR #62738 Na csinaltam particiokat , de elkezd telepiteni ez a fos es mindig vagy kiirja hogy hiba vagy csak siman ujra indul a gep. Egyeb otlet?
Most en vagyok a bena, vagy a zsir uj gep rossz, vagy esetleg amit letoltottem es kiirtam windows dvd a szar ?
particiok
hiba uzi -
gforce9 #62737 A telepítésnél egyénit válassz. Azokat a partíciókat töröld, és hozz újakat létre. Az első partíciót amit létrehozol azon férjen el a rendszer bőven+programok. jellemzően 50-100Gb elég szokott lenni ha játékokat nem oda telepítesz.
Amikor az első partíciót létrehozol további partíciót-partíciókat, is létrehoz először (párszáz megásakat), azokkal nem kell foglalkoznod.
A második partíció létrehozása pedig mehet az összes fennmaradt területre.
Utána kijelölöd az első partíciót (az 50-100gb-osat vagy amennyit hagytál a rendszernek) és úgy nyomod tovább. -
SkylineGTR #62736 szervusztok. ma vettem egy asus laptopot(free dos) amibe 1terrás vinyó van. letöltöttem a netről a windows 8.1-et, kiirtam fel akartam venni, és mikor megkérdezi hogy hova vegye ki rak 2 particiot egy 913 gigat, meg egy 13-ast és egyikre se engedi felvenni. a 913 gigásat megprobalom formatázni hibát ir ki. a kicsit nem is engedi oda csak kirja hogy nem lehet mert vmi gpt fájlok meg ilyenek. vki tudna segiteni vhogy? -
#62735 Minden ok, most már működik minden a legfrissebb driverrel. Valamelyik winfriss hiányozhatott neki. Mivel két napja raktam össze a gépet jó pár win. frissítés még nem volt fönt (kb hatvan). Viszont ezekre a rendszer választható frissítésként hivatkozik, az ún. fontos frissítések közül minden fönt volt, ezért nem is gyanakodtam először erre. Aztán tegnap fölraktam azt a maradék ajánlott frissítést, utána voilá, rendben lett minden. Végignéztem ezeket a nem kritikus, csak választható frissítéseket, a hatvanból egy kivételével az összes biztonsági javítás volt, az az egy pedig a .net fw 4.5-hez kapcsolódott, gyanítom ez lehetett az oka. -
gforce9 #62734 Hát a hibás dll-re keresnék rá plusz driververzióra, hátha dob valamit a google, alaplapi drivereket frissítsd más ötletem hirtelen nincs. -
#62733 Pontosan, a 350-el meg megy minden hiba nélkül. Annyi, hogy az AC Syndicate indításnál rinyál, hogy up to dateeljem a drivert, de gond nélkül megy vele és gyönyörű. Most próbáltam a az új Black Opst, az is figyelmeztet a driverre, viszont az fagyogat is - bár erről olvastam, hogy volt valami gikszer, a 359.06 leírásában ki is térnek erre a jelenségre a BO-val kapcsolatban, szóval azt betudom a régi drivernek. A Witcher 3-at próbáltam még és a GTA V-öt, ezek meg még csak nem is panaszkodnak, mondjuk az utóbbin nem csodálkozom, mert 350-et pont a GTA-ra optimalizálták.
De a legútóbbi 359.06-al GTA V- program leállt, egy nvidiás dll-re hivatkozva, AC Syndicate appcrash, Witcher 3 pedig még hibaüzenetet se küld, egyszerűen csak nem indul el. -
gforce9 #62732 Érdekes, az adott verzió szám alatti driverekkel meg hiba nélkül megy? Alaplapi driverekből nézd meg hogy jött e ki frissebb.