64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#62851 SSD Life 100%-ot ír, 2024-ig jósolja az SSD működését. Hard Disk sentinel hasonlóan 100%, tökéletes, nem talál gyenge szektorokat..
Mivel csak játékokkal van probléma így gyanús, hogy mégis csak vga probléma lesz.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.02.22. 16:19:54 -
gforce9 #62850 Hát tesztelni csak másikkal lehet. 2k-ért lehet kapni usb-s külső vackot, tesztelni elég. HDD-t SSD-t "Hard disk sentinel" illetve "ssd life" programokkal lehet megnézni. Az hogy milyen gyakran kéne fagynia... hát azt megmondani nem lehet ha azt sem tudjuk milyen jellegű a hiba. Egy biosfrissítést is meg lehetne nézni. -
#62849 Hangkártyát hogy lehet teszteni úgymond?
Mert eddig memória, és vga le lett tesztelve, ezekkel nem igazán lehet gond szerintem.
Alaplap még lehet hibás, de akkor nem kellene gyakrabban fagynia a rendszernek?
Illetve ugye SSD meg HDD lehet rossz. -
gforce9 #62848 A hang beakadhat akkor is, ha nem a hangkártya a ludas.Lényegében az történik, hogy a hangkártya az utolsó megkapott csomagot ismételgeti, mert a "főrendszer " leállt. Persze lehet az a ludas, ki kell tesztelni, de akkor ez idő lesz. -
#62847 Le is van törölve azóta a skype..
én valami hangkártya driverre gyanakszom, a beakadó hang miatt, plusz néha youtube videok nézésénél random recsegvr elmegy a hang, bár nem tudom az okozhat e fagyásokat. Nem olyan könnyű előhozni, van hogy napokig hibátlanul megy a gép.
Gép hdmivel van tv-re kötve és volt hozzá hangfal kötve, amit lelőttem hátha az okozza. Most minden hdmiről megy, kép is hang is.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.02.22. 13:07:44 -
gforce9 #62846 Próbaképp lődd le azt a skype processt és úgy teszteld. -
#62845 Készen vettem boltban.
Az a visszatérő hiba Megbízhatóságnaplóban, hogy "A Windows nem megfelelően lett leállítva", és ezt akkor írja ki mikor bekapcsolom a gépet Aztán az is visszatérő, hogy a Win működésképtelenné vált, emiatt, hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.Messaging_2.13.20000.0_x86__8wekyb3d8bbwe\SkypeHost.exe
Eseménynaplóban service control manager van többször, illetve device setup manager, de ami a legtöbbször van az DistributedCOM
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.02.22. 09:26:26 -
gforce9 #62844 Ha a reset gombra sem reagál, akkor az azt jelenti, hogy az alaplap dobta el az agyát. Ez nem azt jelenti, hogy az alaplap hibás, mert lehet valamelyik másik hw fagyasztja merevre. A windows eseménynaplójában nincs valami visszatérő hiba? -
#62843 Te raktad össze? vagy készen vetten garival boltban? -
#62842 Sziasztok!
Decemberben vettem egy új gépet. Minden tök jól működött, aztán elkezdett fagyogatni játékok alatt. Először Fallout 4-nél, de úgy befagyott, hogy a reset gombra sem reagált, csak a bekapcsoló gomb hosszas nyomva tartására. Fagyás közben a hang iszonyatos frekvencián visít általában, és be is akad. Aztán ez előjött más játékoknál is, nem csak az erőforrásigényeseknél, pl egy Hearthstone-nál is képes előjönni. Van, hogy 4 óra játék után nem jön elő, van, hogy fél-1 óra után jön elő.
Gépem:
ASUS B150M-A
Intel Core i5-6500 3.20 GHz
GIGABYTE GeForce GTX960 4GB OC Edition
Crucial 16 GB 2133 MHz DDR4 RAM
120 GB Kingston SSD + 1 TB Samsung HDD
Windows 10 Home 64bit
Zalman 600W PSU
Próbáltam
memóriatesztet, nem talált hibát.
Furmark benchmarkot, stress tesztet, másfél órán át futni, semmi probléma, vga is 60 fokon volt 99%-os terhelés mellett, és nem fagyott.
Legfrissebb Nvidia driver természetesen
Innentől kezdve teljesen tanácstalan vagyok. Használható így is a gép, de néha a legrosszabbkor tud kifagyni, függetlenül a játéktól. Maxon és lowon is fagyásokra képes, nem a vga terheléssel van a gond. Viszont csak játékok alatt fagy, netezés, filmezés közben nem.
Előre is köszi a segítséget. -
#62841 Nem WIN7 volt, de mivel nem hagyott nyugodni a dolog, beleástam magam egy kicsit, igaz, 2 órámba telt, míg érdemi segítséget találtam egy OROSZ oldalon! Szóval: ez a fájl a directx-el van kapcsolatban. Ez sérülhetett. Próbáltam fiam gépéről egy "original" fájlal helyettesíteni, de sajna nem jött be, ugyanúgy nincs hang. Próbáltam directx-et újratenni, nem engedte, mert már fent van. Leszedni nem sikerült (fizetős programot találtam csak), aztán egy orosz oldalon leírták, hogy elég csak egy fájlt törölni, a dirctx máris frissíti önmagát. Én pont az említett rossz fájlt töröltem, és elindítottam a dirctx frissítőt, letöltötte a hiányzó fájlt, és voilá: működik minden mint régen! Köszönöm magamnak a segítséget :) Szegasztok!
Utoljára szerkesztette: Mayorpapa, 2016.02.18. 20:21:41 -
gforce9 #62840 W10? -
#62839 Üdv! Van egy kis gondom: Assassins Creed Unity játék egy idő után fagyogatni kezdett, találtam rá egy megoldást: egy-egy fájlt (x_audio2_7) át kellett nevezni két könyvtárban (system32, sysWOW64), és így jó is volt a játék utána egyszer sem fagyott ki. Igenám, de - mint utólag megtudtam a steam fórumából - ezt játék után egyből vissza kellett volna állítani, mert, és itt a problémám: másik játékban így most nincs egyáltalán hang (SniperElite3, Watch Dogs, GRID Autosport)! Nem értek hozzá, de gondolom memóriában letárolt valamit, megjegyzett valamit, és hiába állítottam már vissza az említett két fájlt, telepítettem újra a játékot, nincs hangja :( Félek, hogy még új telepítésű játékoknál is ez lesz, kérlek segítsetek, mi tévő legyek? -
gforce9 #62838 Az F1-es dolog az valamilyen hiba miatt van, azt a hibát olyankor ki is írja. Sok minden miatt lehet. A gépet ne üsd, nem tesz jót a hdd-nek az álmoskönyvek szerint sem. A zúgás valószínűleg valamelyik venti lesz. Takarítás, olajozás vagy csere oldja meg. De a gépet ehhez szét kell szedni. Ha nem értesz hozzá vidd el szervizbe. Ezeket a gondokat néhány gombnyomás nem fogja megoldani. -
Lacc 88 #62837 Sziasztok.
Remélem jó helyre írok. Asztali pc-vel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Már vagy 6 éves a jelenlegi gépem és akad vele néhány kisebb bosszantó probléma. Szinte minden második induláskor nem akar magától bootolni és csak az F1-el lenyomásával hajlandó elindulni. Bárkit kérdeztem nem tudta megoldani a problémát. A másik gondom szintén bekapcsolásnál van. Előfordul, hogy zúg a gép és amíg rá nem verek egyet nem indul el. Kezd rajta kijönni a 6 év, van esetleg valami ötlet mivel lehetne ezeket a problémákat megoldani? Már elég hangosan is zúg, de abba már lassan beletörődtem. Nem nagyon értek hozzá, így szétszedni sem akarom és újra összerakni, de lehet az nem is oldaná meg a dolgokat. -
gforce9 #62836 ha sztereó jelet akarsz átvinni:
http://76.my/Malaysia/stereo-audio-3-5mm-jack-2-rca-m-cable-1-5m-mtgeneraltrading-0908-16-mtgeneraltrading@11.jpg
ehhez ilyen bemenet kell az erősítőn:
http://f.tqn.com/y/stereos/1/S/3/-/-/-/frontpanelanalogin.jpg
Ha 5.1-et szeretnél akkor 3 db ugyanolyan kábel kell. feltéve ha van a házimozin analóg 5.1 bemenet.
ami így néz ki:
http://img.photobucket.com/albums/v452/joesquest/vsx1.jpg
(a pirossal keretezett rész)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.02.16. 08:52:56 -
#62835 Vagy veszel vagy összeraksz 2 jackből. -
TomStorm #62834 Az analog hangbemenet van mondjuk.Akkor vegyek olyan kábelt? -
#62833 "mert nincs több optikai bemenet házimozin.Tehát a PC-t kell összekötnöm házimozival"
Akkor mi van rajta még? Remélem egy RCA bemenet biztos hogy van....
Esetleg egy típusmegjelőlést aminek utánna lehetne esetleg nézni?
-
gforce9 #62832 Ha nincs több bemenet a házimozin akkor hogyan akarod rákötni? Gondolom analóg hang bemenet van még rajta, esetleg azzal lehetne. Azért nem értjük, mert nem írtad le elég jól. Én sem értem igazából, csak saccolgatok. -
TomStorm #62831 Most tettem Pc-re 2.1 hangszettet de xar.
Házimozira szeretném kötni PC-t is -
TomStorm #62830 Nem.
A TV optikai kábelen van csatlakoztatva a házimozira.Minden más egyéb Hdmi-vel van összekötve a TV-vel.
Nemigaz még mindig nem értitek.
Most van egy monitor ami már nem lesz összekötve házimozival mert nincs több optikai bemenet házimozin.Tehát a PC-t kell összekötnöm házimozival,úgy hogy minden más megmaradjon!! -
#62829 Én szerintem a tv-ből adta(átjátszószerűség) a hangot az erősitőnek(3.5 jack, RCA stb).A tvbe meg egy HDMI-t használt. -
#62828 Nem jutottunk elorebb. :D
Tokre izgi h most mi van :O
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.02.15. 12:08:36 -
#62827 Kérdése alapján nem "5W-ot" akar erősíteni. -
#62826 nem vágom.
HDMI továbbít hangot, ha van a monitoron hangszóró. De akkor meg nem kell az erősítő. Élvezheted a kb 5W-os hangszórókat.
Az erősítő mihez erősített? TV-hez? wat?
Nincs az erősítő mellé hangszóró? Ha van akkor nem értem a kérdést.
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.02.11. 13:20:51 -
TomStorm #62825 Milyen toldás?Monitoron nincs optika -
#62824 Az nem jó, a Kürt még úgy is vissza tudja fejteni! -
#62823 Vagy vegye ki a HDD/SDD-t. :DDDDD -
#62822 ...és ha ténylegesen nem akarsz privát adatot rajtahagyni, pörgess le minimum egy wipe-ot acronis disk directorral vagy valami hasonlóval. -
gforce9 #62821 A garszervíznek semmi köze a használt szoftverekhez. Meg nem lesznek hülyék ügyfelet elijeszteni ami nekik melót hoz. Szóval ezen nem aggódnék. Privát adatot ne hagyj rajta az a lényeg. -
#62820 villámkérdés: Mielőtt szervízbe vinném a laptopom várjak amíg meg nem érkezik a kristálytiszta windowsom, formázzam, vagy csak vigyem be, mondván hogy ott úgysem kontárkodnak a licenszjogokkal? -
#62819 Toldás... -
#62818 Mit vársz? :-D
-
TomStorm #62817 Üdv.
Most lesz új monitor viszont azon kaptam magam,hogy lesz hangom?Eddig TV-n ment optikán a hang(PC+hdmi kábel+optikai kábel TV-re 3méter a házimozi erősítőre)
Most ez ugye megszünik.Hogyan tovább?PC és erősítő közötti távolság lesz kb.5méter -
gforce9 #62816 A "készregyártott" gépeknél nem mindig követik a szabványt. Illetve nem is az hogy nem követik, hanem direkt nem szabványosan csinálják, hogy ne lehessen kicserélni akármivel. Mielőtt vásárolsz az alaplapot nézd össze valami microatx-es alaplappal. Nem 1x jártam már úgy, hogy pl a furatátmérő kisebb volt a hűtőfelfogatásra (HP gépek) így a szabvány hűtő nem ment rá. Közröhej, de sajnos van ilyen. A fujitsunál az ilyen ritkább, de ott is előfordulhat. Alaposan nézd meg mielőtt vásárolsz. -
Blum #62815 Megnézed a kérdéses alaplap képét a hivatalos oldalon. Mást nagyon nem tudsz. Ha szemre egyezik a csavarok helye akkor nagy baj nem lehet. A méret pedig általában szintén fel van tüntetve a weboldalon. -
TTSS #62814 Igen, ott nézelődöm s mindenképp ddr2 lesz, mivel ramra már nem futja sajnos. A processzor még kérdéses, de az e8400, a q6600 valamint a xeonok, amik érdekelnének, ha bele fog férni persze.
Igen, pont a csavarok helye izgat, illetve a méret beli különbségek (a mostani ha jól rémlik 24x24-es). Hogy tudom ellenőrizni a csavar helyeket, mit keressek, mérjek?
Köszi -
Blum #62813 Mindenképp használtan nézelődj. Hardverapróról vegyél egy G31-es vagy G41-es lapot (figyelj oda mert abból már volt DDR3-as verzió is és az neked nem biztos, hogy jó.) Ha szabvány mATX méret és a csavarok helyei is megegyeznek (ezt ellenőrizd mert a brand gépek gyártói ezzel nagyon szeretnek okoskodni) akkor ezen kívül nincs miért aggódni.
Eladó E8400-as procit tudok neked olcsón, ha érdekel akkor írj privátot ;) -
TTSS #62812 Sziasztok!
Adott egy öreg Fujitsu-Siemens Scaleo P gép. Az utóbbi egy évben sorra haltak meg benne a merevlemezek, mindnek elfüstölt valami az áramköri lapon. Most éppen 6 db lemez áll itt mellettem az asztalon, tele fontos és pótolhatatlan dolgokkal. De most nem a tartalom a lényeg, hanem az, hogy mivel új, vagy jobb komplett gépre nem futja, így az új lemez berakás előtt alaplapot és tápot cserélnék. Az alaplapom egy ecs g31t-m2 jelzésű lap s e helyett kellene egy méretben passzoló..
Elég az, hogy mATX formátumút vegyek, vagy a csavarok helyei minden azonos formátumú lapnál ugyan ott vannak? (Mellesleg, ha olcsón találnék lapot, akkor talán beférne egy proci bővítés is a meglévő c2d e4500-at lecserélve)