!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fülüke
Üdv!

Ncore-on nem indul a visszatöltésem, egyszerűen csak áll, vagy megáll 16 kb-nál. Az ncore oldalán meg azt írja ki a torrentekre hogy stopped. MI lehet a probléma?

De k*rvajó géped van istenem....

adamq01
A ramot attettem egy másik slotba és most úgy néz ki működik. Remélem nem jön elő a spontán reboot meg fagyás.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

Pittyeg az alaplap? Hát ha sípol akkor tudja mi a baj. 2 fő eset miatt szokott sípolni az alaplap. Fő gyanusított a ram, második lehetséges versenyző a vga. Ram kivesz, gép elindít.Ha a sípolás üteme megváltozik akkor vga a ludas, ha nem változik akkor a ram. Kitakarít visszarak. Ha több ram modul van akkor egyszerre csak egyet használj próbának.
adamq01
Minden kábelt bedugtam és legutóbb megfelelő "működött" is.
Én a tápra gyanakszom.

AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

biomage
nézd meg minden vezetéket bedugtál el, az alaplapra és VGA kariba.
valamelyiknek a kihagyása a ludas, aszem.

Edit
Az első problémára is van egy ötletem, a cpu hő pasztája nem jó, ujjat nyomj rá, és tisztítsd ki a ventilátort is.
Utoljára szerkesztette: biomage, 2015.10.31. 01:57:16

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

adamq01
Leszedtem az 1T HDD-t, hogy ne fogyasszon, egeret, billentyűzetet kihuztam. Még mindig nem jó.

adamq01
Teljesen random pillanatokban lefagy/ujraindult a gépem. Ez még nem is volt annyira vészes, mert mindig mentettem. Viszont most már be sem kapcsol. A Windows nem toltbe, sem az ssd-rol sem a hhd-n lévő Windows.
Kicseréltem a tápot a regigepemben levore,(450w) de azzal még annyira sem volt jó, még a BIOS sem jött be. Most visszaraktam az eredetit és ugyan úgy nem jön már be a BIOS sem, csak pittyeg az alaplap.
https://m.soundcloud.com/platinalemezagency/sounds-from-p-ntek-night

Van esetleg ötleted, hogy mitől lehet ez?

Config:
CPU : AMD FX X8 8350 BOX (AM3+)
Hűtő : Cooler Master - Hyper 212 EVO
VGA : Gigabyte R9 270X 2GB - GV-R927XOC-2GD
Alaplap : Gigabyte - GA-970A-UD3P (AM3+)
Táp : Super Flower 550W Bronze Series - SF-550P14HE
Ház : Cooler Master N300 (NSE-300-KKN1) USB3.0
SSD:
ADATA Premier Pro SP900 128GB <2.5"/SATA3>
Ram:
Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black

pxxl
😞

All hail the double x!

Javasolva lett neki és ki is próbálta, semmi.
pxxl
btw úgy se indul, hogy lehúzod a gombokat alaplapról (power reset stb), és pl egy csavarhúzóval rövidre zárod a power gomb 2 tüskéjét?

All hail the double x!

morcosqtya
Paszta volt az oka a melegedésnek. Köszi!
Újrakentem Cooler Master pastával, végre jó lett...

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

bardocz
Esetleg kend újra, hátha valami csak félresikerült.
morcosqtya
88 fokra megy fel a bios szerint rebootnál és over temperature error.
most vegyek másik pasztát?

morcosqtya
Bár most megnyitottam a humoros topicot, akkor felugrott egy pillanatra 4490-re.. úgy látszik az jobban terhel a sok gif miatt mint egy stressz teszt... 😊

Most akkor ennek így kell működnie vagy nem?
Van valami benchmark oldal online ami lepontozza, hogy a CPU nagyobb teljesítményű lett-e mint a gyári i5 2500k?

bardocz
Nem mindig fog azon az órajelen futni, nekem is ha jól rmélik 3 lépcső van, van az első, asztalon futó dologknak kb, böngésző, stb, ahol valami 1600MHz-n fut, aztán ez a 3GHz környéki, meg ha meg van hajtva, akkor a 4GHz. Szóval ez nem biztos, hogy gond, ha jól értelek. A túlmelegedés nem tudom.
morcosqtya
CPU-z stress tesztben felugrik most 4400-ra (mert 44-re tettem a szorzót azóta) majd leesik az órajel 2800-3000 körülre és ott makog, de a stress alatt sem megy 4400-on ahogy kéne erőlködnie.

morcosqtya
Sziasztok!
Procimat szerettem volna húzni de furcsán viselkedik.
i5 2500k a proci
Asus P8P67LE az alaplap
alap órajele 3200 körül, YT videóban 4,5 Ghz-re húzza fel a srác (ugyanilyen alaplap és CPU)
Én 4,2-re raktam fel, de ott is már azt csinálja hogy ugyan elindul de újraindításnál leakad a gép, hogy overtemperature alert (77 fok C) és F1-el BIOS-ba léptet.
Ezek után a CPU-Z szerint pedig fel se megy a proci 4200-ig csak 3200-ig ami a gyári adat.
nem értem mi a baj. Most vettem hűtést rá (Deepcool GAMMAXX S40, 4 hőcsöves) rendesen bepattintottam, paszta volt stb..

Mivel lassan minden lehetoseget kizartam, igy marad a szerviz :/
Koszonom mindenkinek az otleteit es a segitseget 😊
pxxl
akkor lehet, hogy véletlenül kiütöttél valamit mikor szétszedted/összeraktad. mondjuk statikusan fel voltál töltve, és kisültél az alaplapon vagy hasonló :\ ha semmi nem használ, akkor lassan csak ez a válasz marad. meg a szerviz. ők talán tudnak valamit mérni.

All hail the double x!

Elemcsere is volt mar 😊 halottnak a csook
pxxl
őőő volt már rá példa, hogy hasonló helyzetben egy elemcsere megoldotta a problémát. esetleg... :|
csere előtt azért kapcsold ki/húzd ki a tápot, és a kóboráramot is hajtsd ki belőle (nyomd meg 2-3x a power gombot), aztán cseréld.

All hail the double x!

Hát ez roppant érdekes. Annak a +4Pinnek van a legkisebb jelentősége mind a táp, mind az alaplap szempontjából, hogy indul e vagy nem 😊
Sajnos ezen kb 5x tulestem,de semmi
Szedd szét megint és rakd össze! Ha ez okozta a hibát, lehet meg is oldja.

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

littleNorbi
Tegnap többször is próbáltam váltani 20 és 24pin között, de mindig csak 20-szal működött. Ma újrapróbáltam egy másik táppal, gond nélkül ment a 24 pin-nel, utána visszaraktam a sajátomat, és most már azzal is megy 24-gyel...

Koszonom a Te es a tobbiek segitseget is! 😊
Kifogytam az ötletekből, innentől már tényleg látnom kéne a gépet 😞 sajnálom hogy nem tudtam segíteni.
Szinten semmi eredmeny :/
Egy bios resetre még próbálj rá. Ritka, de előfordul, hogy a lap megpróbál elindulni, megnézi a ramokat, beállít valamit amit úgy hisz, hogy jó lesz, aztán egy kontakthiba miatt mégse, és úgyragad. Túl sok esélyt nem látok, hogy segít, de hátha.
Kiprobaltam mindent, lehuztam mindent, felcsereltem a reset-power gombot, de sajnos ugyanugy semmi eredmeny :/
Akinek van meg barmilyen elvetemult otlete, ossza nyugodtan, de sztem ebbol szerviz lesz..
Mindenesetre koszonom az eddigi otleteket!
gforce9 Jókat mond, még 1 dologgal kiegészíteném:
Szedd ki a memóriákat és csak egyet rakj bele. Ha úgysem rakd át másik helyre. Ha úgysem próbáld ki egy másik memóriával.
Illetve a VGA-t is lehet óvatosan radírozni ha az lenne a ludas.
Utoljára szerkesztette: VJP, 2015.10.27. 19:57:53

Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)

Még annyi, hogyha semmi sem segít, úgy dereng van rajta integrált vga. Vedd ki a dedikált vgat. Mindent húzz le az alaplapról, minden kábelt ami nem létszükséglet ahhoz hogy biosig eljusson. Légyegében ezek: lap, cpu, ram, int vga. Szükséges kábelek: alaplapi tápcsatlakozók, bekapcsológomb. Minden mást húzz le és így próbáld. Ha elindul, a hw-eket egyesével visszakötögetve ki lehet deríteni, hogy melyik a ludas.
Ja meg a VGA-kivesz kitakarít, visszarak.
Ramhiba is csinálhat ilyt de beragadt, vagy zárlatos power gomb is. Húzd le az alaplapról a powergombot zárd össze a lábakat egy csavarhúzóheggyel egy pillanatra úgy indíts. Vagy ha ezt nem mered akkor a reset gombot dugd rá a powergomb helyére és indíts azzal. Ramokat kipucolni, ilyesmik.... Jobb ötletem nekem sincs, mint amit az előttem szólók írtak.
Semmi kep, a monitor sem kapcsol be
A ram-radir sem segitett.
<#confused>
Valami kép van? Bios felvillan egy kicsit vagy tök sötét, még a monitor se kapcsol be?
Memóriát vedd ki, levegővel fújd ki a helyüket és tiszta radírral kicsit/óvásosan dörzsöld meg a memóriák fémes részét is.

Ranezesre minden jonak tunik, total tanacstalan vagyok
Met
Jól vannak vissza dugva az alaplap tüskéire a power, reset stb. gombok?
Power gomb nincs beragadva?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Udv.
Tegnap szetkaptam a gepemet, ujrapasztaztam, osszeraktam, nem indul. Bekapcsolom, ventik elindulnak, majd egy pittyenes es ujraindul es ez ismetlodik a vegtelensegig <#confused>
hibajelenseg
Egy video rola, hatha valaki okosabb lenne tole.
Gigabyte p35os deszla, xeon e5450, 4x1gb ddr2, hd6850
Probaltam mar egy rammal, ket rammal, egy vinyoval, vinyo nelkul, vga nelkul inditani, semmi
Valaki mentsen meg<#help>
Szerintem egyikkel sem. Szereléskor oldalba lökted a ramot (gyanítom kontakthibás volt) és helyrejött. Dugd vissza a +4 pint, csodálkoznék, ha lenne változás. Egy ágon mennek a többivel, csak annyi az előnye hogy így több lábra oszlik el a teljesítményfelvétel.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.10.27. 15:45:22
littleNorbi
Sziasztok!
Gigabyte GA-970A-DS3P alaplapom van, és egy LC power LC600H-12 tápegységem. Ma egyszer csak nem akart bekapcsolni a számítógépem (vagyis bekapcsolt, de nem volt kép és a processzor valamint a VGA ventilátorjai nem forogtak a maximum fordulaton, ahogy szoktak). Kipróbáltam azt, hogy 24 pin helyett csak 20 pin tápot csatlakoztattam az alaplapra, és most gond nélkül működik a számítógép. Az alaplapommal vagy a tápommal van baj?

Állíts be mást alapértelmezettre, elvileg fel kéne dobnia az üzenetet. Ha nem teszi, akkor valami nagyon nem okés a rendszerrel. Friss rendszer még a win 10 tele hibákkal. Egyebet nem tudsz csak fórumokat bújni.
LeWyTy
Na igen.. nem működik a gépházam sem. Rákattintok és kapok egy ablakbezárás animációt. Anélkül át lehet állítani valahogy?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Helo,van egy 120Gb-os pendrive és egy 64Gb-os memóriakártyám.Ezeket szeretném exfat32-ről átformatálni NTFS-re,mert amúgy nem látja a médialejátszóm.Viszont sajnos egyiknél sem sikerül,hibát ír ki. - - - Leírás: Failed to update $BITMAP file (with bad cluster).
Kérdésem,van-e erre valamilyen program,megoldás vagy dobhatom ki?
Előre is köszönöm...

VinylToy

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

LeWyTy
Hi. Ideillő kérdés hogy hogy tudom kikapcsolni vagy eltüntetni az edge-t a win 10ből? Vagy átállítani másra az alapértelmezett böngészőt? Mert mindenre az akarja megnyitni. Lehet?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Tetsuo
Én az oprendszerével nem nagyon, ellenben a rajta futó programok felhasználói felületével sokkal inkább találkozom.
Érdekes lehet naphosszat a Windowst bogarászni.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

bardocz
Az volt az, most jó, csak amíg feláll a rendszer addig szenved.

Tetsuo: Maga a felhasználói felület az eddigi legjobb szerintem, egy két beállításnál fura, e oda úgyse járok minden nap. Most éppen semmi gond vele, megoldódott minden, egyetemi szarok meg jobb is, hogy egy másik vinyón vannak.
Az a bizonyos System folyamat az prefetch és superfetch szolgáltatást és a rendszerlog írást is végzi (többek között ezek az írásigényes folyamatok). Előbbit le lehet tiltani, bár nem kellene ennyire kerregtetni a hdd-t alapból. Nekem is van ilyen gondom az egyik gépemen. A hdd nem tökéletes állapotú és ez a szolgáltatás sokkal jobban igénybe veszi és belassítja, mint a többit. Nem biztos, hogy nálad ez a baj, de elképzelhető ilyen is. Eseménynapló tiszta?
Tetsuo
Mi az, hogy tetszik? Melyikkel van kevesebb gond ill. melyik stabilabb... ez a lényeg, nem?
Jelenleg a W 10-zel általában több gond van, ami persze hardver és szoftverfüggő.
Állítod, hogy nálad is van ez a hiba... ehh. Te tudod.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8