64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
VJP #62891 Nem kötekedésként, de ezek mind driver hibák. Ha szar a driver a Windows sem tud nagyot alkotni!
Tény, a 7/8-ról való frissítést el kell felejteni és tisztán telepíteni, majd felrakni a 10-es (vagy 8.1-es) drivereket. 8-as driverekkel azért óvatosan. Nyomtatóknál nem érdekes, a 8.1-es és 10-es driverek között nincs különbség, megeszi mind a kettőt.
Tény a Win10-es kódja sincs a Pápá által megáldva, de VISTA szinten azért közel sincs. -
#62890 passz, sajnos melóba még win7-et használunk, de a saját gépeimen mind win 10 van béta óta és még nem volt vele semmi gondom -
gforce9 #62889 "De ez mi volt lol :D "
Az, hogy a win10-et ellenségnek sem ajánlok annyi gond van vele. Nemrég behozott notebooknak a billentyűzete nem működött update után. Máskor a hang száll el a fenébe. De volt nem kevés olyan gép amit úgy hoztak be hogy 7-8-ról frissítettek volna, és el sem indult a gép. Ezeket a hibákat egyesével kibogarászni egész jó meló. Tudom persze, sokaknak fut hibátlanul, de a VISTA óta nem láttam ennyire összehányt, rendesen le nem tesztelt "ez van egyétek" oprendszert az MS-től. Az updatek teszteletlensége meg egyenesen kriminális. Még jó, hogy kötelezővé tették. -
#62888 passz, vannak hibák amit meg se próbálok megérteni, főleg ha gyorsabb egy új rendszert újrarakni mint agyalni rajta :D -
#62887 Azt csinaltam. Felhuzott es visszakuldtem a gyari beallitasokat. Kcsg win :D
De ez mi volt lol :D -
#62886 kezdjük újra az első lépéstől -
#62885 halló!
olyan problémám van, hogy magam sem értem :D
új gépre került egy tiszta win10. minden ok.
update, minden ok.
felkerült rá pár program, EAV, daemon, utorrent, stb apróságok, minden ok.
aztán jöttek az adobe termékek, PS, AI, ID. még mindig minden ok.
közben jött egy update win-re.
újraindítok, és látszólag minden ok, de...
nincs net. de mégis van. :D
pingelni tudok, jön rá válasz is.
ha chrome-ban, a címsávba beírok valamit, tehát keresek google-el, akkor kiadja a találatokat, de ha rákattintok egy linkre, akkor csak pörög, és időtúllépéssel megáll. de ha youtube linkre kattintok, akkor bejön az oldal, és le is játssza a videót. a modemet is meg tudom pingelni, de az admin felületét nem érem el. teamviewer se lép be, az is azt írja, hogy valami hiba van...
tűzfalat kikapcsoltam, úgy is ez a jelenség van.
update is csak pörög, de semmit nem hoz be.
szóval ilyenkor wattafakk van?
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.04.11. 14:11:59 -
gforce9 #62884 Nem. A kapcsoló fizikálisan rossz akkor, ha visszaugrik. -
sanya200 #62883 Ha nem lehet lekapcsolni a tápot akkor érintkezési baja lehet? Nem régi max 1 éves nem gagyi Cooler Master G650M, de a főkapcsoló I/0 nem vált át nullára,ha lekapcsolnám visszaugrik a kapcsoló. -
TomBond #62882 Nézet ---> Teljes -
gforce9 #62881 Fenn az eszköztáron kell kattingatni. A megjelenítés módját tudod állítgani velük. annyi történt, hogy a jobb oldali panelt átváltottad másfajta megjelenítésre. Állítsd a jobb oldalt is olyanra, mint a bal oldal. -
lordbalu #62880 Köszi a segítséget itt a kép.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.kephost.com/image/csEf -
gforce9 #62879 Egy screen fotó kéne mert nem értem. A görgetősáv ott van windowsban, ahol az ablak tartalmának mérete megkívánja -
lordbalu #62878 Sziasztok!
A total commanderem görgetősavja lekerült alulra. Hogyan tudom visszatelni oldalra? -
gforce9 #62877 Előfordulhat ilyen, hibás a driver, tölts le frissebbet, de előtte ezt meg szedd le a gépről. -
#62876 sziasztok!
követlező problémával szembesültem:
realtek hd audió gép indítás után 5-10 percre rá elkezdi felpörgetniaz egész gépet...
processzor 90% körülire, valamint a videókártyámat és szinte fullon pörgeti, ha feladatkezelőből kilövöm akkor minden visszaáll a normális állapotba, elcsendesül a gép, ismét üresjárat.
tudja valaki esetleg hogy mi a jó fene ez? -
sanya200 #62875 Sziasztok
Alaplapot kellene vennem a mostani fx 8320 nem szereti a lapot,a lap 95w-ig támogatja a proci meg 125w-os.De megy benne nincs vele gond de cserélném.Nincs nagyon kihajtva a vga visszafogja rendesen.Crosshair formula-ról lecsúsztam használtba úgyhogy kéne valami más.
Amiket néztem.
giga 990x sli
Asus 970 pro/gaming
giga 970 gaming
Van még egy kettő pl giga 970 ud3p..stb
Mennyire lényeges hogy 970-es vagy 990x/fx chipset-el van?Sli..stb nem érdekel de némi tuningot akarok 3,5-ről 4ghz-re legalább.Olyan 30 körül szánnék rá . -
#62874 Úgy néz ki ez lehetett, eddig két kikapcsolásból egyszer sem csinálta ezt. -
#62873 Eléggé kulturáltnak tűnik, hugom laptopján pl van minden szar, de ez eléggé üresnek tűnt. De lehet egy tiszta telepítés lesz a legjobb. Monitor fényerőt se tudom funkciógombbal állítani, pedig a drivert elvileg felraktam hozzá, a hangerő állítás megy vele, bár az lehet valami energiatakarékossági beállítás miatt van. -
gforce9 #62872 Ha előtelepített windows-al vetted a gépet akkor a gyártók hajlamosak minden szeméttel telerakni. Meg beletenni a saját updater programjukat. Jellemzően ezek a programok kevés kivételtől eltekintve, csak erőforráspazarlásra jók. Lehet az egyikük a ludas. -
#62871 Hm, és lehet mivel leszedtem már azt, ami telepítené nem tudja, és szenved? Ránézek ezzel, jó ötletnek tűnik. -
Blum #62870 Nem lehet, hogy valami Win10-es upgrade akarja magát mindenképp előkészíteni? GWXControlPanel-lel nézz rá és kapcsolj ki minden Win10-es marhaságot. -
#62869 Laptopon van win7, bekapcsoláskor települt fel, valami próbaverzió gondolom. Aktiváltam, az automatikus frissítéseket kikapcsoltam. Aztán azt is letöröltem, ami win10-re frissítené, nem is kérdezi. Viszont most kikapcsolásnál eléggé sokáig megy a preparing to configure windows, aztán meg látszólag nem csinál semmit. Percekig tart mire kikapcsol. Valami tipp, hogy mi lehet az? -
gforce9 #62868 Ha a cpunak nagyobb az igénye akkor addig ne nyúzd nagyon, míg új alaplap nem kerül alá. Elvileg a védelemnek le kell lőnie a gépet, ha túl nagy áramfelvételt produkálna, de ne kísértsd a sorsot :) -
sanya200 #62867 Hát aida64-el néztem terhelés alatt 50 fok sincs inkább 45,nem gyári hűtőm van hála istennek.Alapjáraton még 20 fok sincs a proci az aida szerint.Egy Thermaltake Contac 21 hűtőm van rajta.Útólag kiderült hogy a TDP nem egyezik a lap csak 95w-ig támogatja a proci meg 125 wattos.
Monitorról annyit hogy a gyári kábele van zsír új kb 2 hónapos ha lehet.Máskor nincs gond vele ha megy csak bekapcsolásnál ott is csak akkor ha valamiért bele van nyúlva a gépbe,pl takarítás..stb miatt.Inkább vga-ra gyanakodok egy GTX 580 nem mai darab meg nyúzva van szegény.Pl witcher 3,Fallout 4 :D -
gforce9 #62866 Ha nem melegszik a lap és a cpu akkor nem lesz baja. A VGA passz. Másik monitorral megnézve ugyanazzal a kábellel el lehet dönteni, hogy a monitor "nem veszi észre" a jelet vagy a vga nem küldi ki a megfelelő kimenetre. Utána tudsz tovább haladni. Kábelcserét is meg lehet próbálni. -
sanya200 #62865 Lehet táp is bár ha régóta ez a konfig van akkor nem.Nálam vga cserénél volt gond volt hogy be se kapcsolt először meg másodszor elvittem a vga-t máshova jó volt hazahoztam és bekapcsol a hgép,aztán néha játék allat gondolta magát és restart.Nem bírta el a 450-es hkc a gtx580-at.Új táp megoldotta a problémát.
Viszont nekem is lenne egy gond vga-val.
Nemrég vettem egy LG 29um57p monitort hdmi bemenetes csak.És mikor valamiért szétszedem a gépet nem hajnlandó képet adni,no singnal.És játszani kell vele mire jó lesz.Nyomok egy bekapcs gombot miközbe megy és felvísít a vga egy pillanatra,maxra kapcsol de kép akkor sincs.Jó 5-6 kábel ki be dugdozás..stb után müködik de nem értem miért csinálja.Szarakodik a vga?Játék..stb alatt semmi baja nem indul újra..stb csak nem mindig kommunikál a monitorral de csak akkor ha valamilyen oknál fogva ki-be teszem a vga-t. -
sanya200 #62864 Sziasztok,tegnap megjött az új proci de az alaplap nem nagyon akarja szeretni.Kidobja hogy ezt a modellt nem támogatja.Valóban egy fx 8320-at vettem de abból csak az "e" támogatja.Elindul vele a gép meg a rendszer is,fel is ismeri csak nem tudom lehet-e használni így egy ideig hogy ne legyen baja.
Az alaplap ez
ASUS M5A78L M LE
Veszek hozzá új alaplapot akkor amúgy is tervbe volt de nem fért bele a havi keretbe,meg gondoltam annyira nem sűrgős.De eléggé ingerszegény a lap.Kérdés hogy egy 2-3 hétig lehet-e így használni nem lesz-e baja?Fizukor le tudom cserélni ,még letudnám most is talán de nem veszek még egyszer ilyen 15k kategóriás lapot.Használtba néztem asus crosshair formula V-t.Am3+os.
Valahogy semmi kedvem szétkapni az egész gépet ha nem muszáj,megvan még a régi cpu szóval nem gond csak kedvem nincs szétszedni megint. -
#62863 Én azt a előlapi bemenetet megnézném,mert lehet hogy csak "közvetlenül" van a hangkártyára kötve. -
#62862 1.Driver ill. kezelőprogram reinstall.
2.Tedd a vírusírtód kivételei közé a kezelőprogram mappáját. -
gforce99 #62861 Ha nincs olyan opció, nézz utána az alaplap gyártójánál, hogy van e frissebb driver a hangkártyádhoz. -
#62860 Üdv!
Hogy tudom megoldani,hogy ha az előlapi jack dugóba bedugom a fejhallgatót akkor a hátlapi jackbe dugott hangszórók elnémuljanak. Jelen esetben ha bedugom a fülest,szól mind a kettőben a hang.
Realtek hd audio managerben is nézelődtem,havernak van olyan opció hogy némitsa el a kimeneti eszközt ha füles van bedugva , de nekem nincs.
Win7
Köszi a tippeket -
gforce9 #62859 Szerintem a billen a shift ragadt be. Vagy ezt az üzenetet arról a gépről írod?
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.03.09. 10:37:57 -
kipeti #62858 Sziasztok
Már egy ideje előfordul, de nekem olyan problémám lenne aminek az a tünete, hogy lefagy úgymond az egerem. Pontosan mintha a jobb gombja beragadna, az asztalon az ikonokat bármilyen egérgomb kattintással elkezdi kijelölni, a billentyűzet kurzor gombbal való haladással a kijelölést folytatja tovább. Illetve például a böngészéskor minden linket új ablakban nyit meg. Mi lehet szerintetek a probléma, és a megoldása. Billentyűzet, egér csere nem segít Win7-et használok. -
#62857 Sziasztok.
Olyan problémám lenne hogy a képen látható egeremen beprogramoznám a 6. gombot Team Speaker Puh to talk-re és azt akármire állítom. Az nem érzékeli elsőre a lenyomását. Vagyis nem mindig. Nem hiszem hogy érintkezés lenne mivel percek eltelte után elsőre nem működik, de egyébként hibátlanul.
Olyan mintha elsőre csak bekapcsolná magát a gombot. Van valakinek valami ötlete hogy tudna egyből működni?
KÉP
Köszönöm
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.03.08. 08:16:01 -
#62856 Bootolj esetleg egy tetszőleges linuxot(van benne egy memtest nevű memóriaellenőrző is).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.03.02. 19:56:46 -
gforce9 #62855 Ha telepítés közben az újraindítás után van gubanc, akkor elsősorban az lehet, hogy a telepítő amikor folytatná a dolgát valamiféle hibát talál a már felmásolt fileokban, filerendszerben. Ennek több oka is lehet. Lehet lemezhiba (a hdd sentinel alapnézetében csak szektorhibákat figyel, meg néhány apróságot) A smart fület nézd meg. Másrészt lehet ramhiba, hogy ugyan a jó a telepítés, csak épp a hibaellenőrzés, hibás ramterületen végrehajtva hibás adatot ad. Mivel azt írtad a ramteszt azt mondja hogy hibátlan, így erre nem gondolnék feltétlenül. Harmadrészt alaplapi vezérlő hibája is okozhatja ezt a nagyonfurcsa jelenséget.
Esetleg még némelyik alaplap biosában lehet állítani, hogy épp mit is telepítesz w7 w8, other os. Azt is érdemes megnézni. De ez egy elég hülye hiba. Lehet egyik lehetőség sem lesz amit írtam, hanem valami más. Látatlanban nehéz. -
vilcoxx #62854 Igazából csökkentett módban sem indul újra, pedig egy teljes AIDA64 stress test-et is futtattam rajta 10 percig. -
vilcoxx #62853 Sziasztok!
A problémám a következő.
Adott egy új konfig: FX 6300, GTX 950, M5A78L-M LX3 lap, 8GB DDR3
Kingstone, 240 GB SSD (SHFS37A/240G), OEM1072B-420W-E1 ház a saját tápjával,
amihez még kellett egy 2×4 pin molex -> 6 pin átalakító a VGA-hoz.
A Win 7 telepítő gond nélkül végigmegy, csak egyetlen partíció van az egyszerűség
kedvéért, és mikor kiírja hogy szolgáltatások indítása, akkor újraindul, majd
jelzi, hogy hiba történt a telepítés során és kezdjem elölről. Telepítettem
már dvd-ről és usb-ről egyaránt, 32 és 64 bitest is, volt, hogy kivettem a
VGA-t és úgy telepítettem a formázás után de mindig ez a hiba jött elő.
Jelenleg sikerült x86 VISTA-t feltenni, ami parancssoros módban vagy a bejelentkezési képernyőn évtizedekig elvan, de amint belépek max 1 perc múlva újraindul, de olyan gyorsan, hogy a ventik még egy tizedmásodpercre sem állnak le. Elvileg regeditben beállítottam, hogy hiba esetén ne legyen egyből resi, de ez sem érdekli.
A memóriateszt és a chkdsk nem talált hibát, a HDD Sentinel szerint 100%-os az SSD.
A BIOSban 50 fok körül van a proci, 37 fok körül a lap.
A táp szerintem ennyitől még nincs leterhelve, illetve nem írja, hogy
amiatt történt volna az újraindulás. Már úgy is kipróbáltam, hogy a VGA 6PIN-jét másik gépre kötöttem, hogy annak a tápját használja.
Minek lenne érdemes utánanéznem, mit próbálhatnék még ki? -
#62852 Esetleg lődd ki egy kis időre a vírusírtód valósvédelmét,beállítás nélkül még a hűtődbe is benéz. :D