64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bardocz
    Ha esetleg néha átirányít valami oldalra, akkor abból ki lehet indulni, nekem olyan volt, csak az alapján tudtam kitalálni mi lehet és mit kell törölni.
  • gforce9
    Számtalan fajta ilyen program van. Szemét munka leszedni őket. Ha szerencséd van csak a böngészőt cseszte szét, de sokszor nem ez a helyzet. Annyit megtehetsz, hogy leszeded a böngészőt utána letörlöd a sallangot amit fennhagy (programdata könyvtár, users/felhasználóneved/appdata/local illetőleg ugyanitt appdata/roaming) temp mappákat kiüríted és ha szerencséd van meglesz. Sokszor a process-t sem lehet kiszűrni, mert egy ártalmatlan folyamathoz fűzik hozzá magukat. Van úgy, hogy a parancsikont amivel indítod, abba ír bele a rohadék és a böngészővel elindít egy scriptet is. (a parancsikonon jobbklikk tulajdonságok és ott keress turpisságot)
  • LeWyTy
    Hali. Help!
    Véletlen telepíthettem valamit ami:
    Adblock ellenére teleszemeteli a böngészőt hirdetéssel.
    Állandóan elállítja a keresőmotort.
    Indokolatlan programokat telepít, amiket le tudok törölni de restart után újra feltelepíti mindet.
    Hogy tudom kideríteni mi okozza, és/vagy hogy tudom eltüntetni?
    (Már mindent letöröltem amiről nem tudom hogy micsoda.)
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2016.05.26. 19:58:02
  • Risu Führer
    okés köszi :)
  • gergely1991
    Mindkét gépen hajtsd végre:
    Vezérlőpult>Hálózat és megosztási központ(Network and Sharing Center).
    Aktív hálózatok megjelenítése(View your actives networks)
    Alatta lesz a géped ha nem a "Otthoni hálózat"-ot látod, akkor kattints a "típusra" majd a felugró ablakon válaszd ki a Otthoni-t.
    Ha ez bevan állítva akkor Sajátgép>Hálózat.
    Ott már látod a másik gépet.Kérni fogja a bejelentkezéshez szükséges felh.név illetve jelszó párost.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.05.21. 00:14:11
  • Risu Führer
    sziasztok. a laptopról szeretnék mappákat megosztani az asztali gépemmel, routeren keresztül. addig eljutottam hogy hálózati kábellel összekötöttem a két gépet a routerral. innen hogyan tovább? :)
  • Tetsuo
    Ez csakis a hangkártyádtól függ.
  • AnuluWork #62924
    Köszi.

A külsőt ez alapján felismeri, a monitort nem. Nem értem miért ... :)
  • pxxl
    pl így próbáld meg
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.05.19. 09:03:38
  • AnuluWork #62922
    Meg lehet oldani, hogy egyszerre szóljon egy USBs fülhallgató és a külső hangszóró (vagy a monitor beépített hangszórója) win7 alatt? Az alap hang menüben vagy az egyiket vagy a másikat lehet beállítani, egyszerre a kettőt nem. Nincs valami trükk?
  • Vergirius
    Sziasztok. Hétfőn indulnánk a családdal Ausztriába. Mivel hétfőn Pünkösdhétfő ezért szeretném megkérdezni,hogy azon a napon milyen hivatalos inténymények vannak nyitva ( bank, orvosi rendelő, közjegyző, bolt, bevásárló központ) stb. . Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
  • Jani Hun
    Sufnituning laptop verzsön:D, maszek megoldást hanyagolom, , külsö tápról egy ilyennel sima megoldás, láttam már ilyet ismerősnél, csak ennek a dokkolónak az elkerülése lett volna a cél:D
  • pxxl
    hát elvileg be lehet vezetékezni (láttunk már ilyet), de pff az milyen gány munka már :D azt nem tudom h mennyire befolyásolná a teljesítményt, hogy forrasztott vezetékek vannak, kb az összes különböző hosszúságú, más ellenállású stb stb stb érdekes kérdéseket vet fel. nem állnék neki az biztos :D
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2016.05.12. 15:40:27
  • gforce9
    Műszerolajat használok. A tengely végén lévő porvédő gumidugót kell kivenni és 1-2 csepp elég. Ha oda cseppentesz nem fog kifolyni nem kívánt helyre.
  • Jani Hun
    Hát, egy kérdést megért:D, közbe kiderült hogy van expresscard slot a laposomba, amivel ha jók az információim rálehet kötni egy pci dokkolón keresztül külsö videókártyát
  • molnibalage83
    Tanácsot kérnék. Ha a gépen levő ventilátorok csapágyazását szertném kenni valamivel, akkor ti mit ajánlanátok, amit könnyű felvinni és nem fog csöpögni vagy szétfolyni üzem közben?
  • gergely1991
    Ugye nem gondoltad komolyan? :DDDDD
  • Jani Hun
    Halli srácok, azon gondolkoztam hogy vannak ezek a külsö videókártyák, noh, ugye az ugyvan hogy van egy dokkoló, abba megy a kártya, kell neki külsö táp stb. Na, ha kikapom a laptopbol a videókártyát, és annak helyére vezetékkel bekötöm a külső videókártyát, müködne?:D

Bocsi ha rosszhelyre irtam, de talán ez a leg ideálisabb
  • bardocz
    Végül a megoldást egy 400 forintos jack hosszabbító hozta el úgy tűnik, eddig működik rendesen. Ha meg mikrofon kell majd, veszek mégegyet, és az is mehet a gép hátuljába.
  • gergely1991
    pl.:Ellenőrizni kell hogy nem-e fut a p2p,vagy egyéb hálózat terhelő dolog.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.05.02. 10:48:46
  • oneal1
    sziasztok!

haver online játszik, eddig minden rendben volt nála.

50 es pingje van általában, és 4-5 másodpercenként megáll a kép, viszont a pingje nem megy fel.

kérdéseket megelőzve, minden játéknál ez van, offline játékkal nincs probléma
  • gergely1991
    Saját felelőségre:Nézz körül a BIOS-ban.
  • bardocz
    Melyik része érthetetlen? Nem látom.
    Hangkártyából olyan kéne, amire rá tudom kötni az előlapi csatlakozót is (nem elég hosszú a fejhallgató kábele), olyat így gyorsan átfutva 10k-ért találtam, szóval az most biztosan kimarad.
  • Tetsuo
    Ezek után két dolgot tanácsolhatok:
    1. Próbálj magyarul fogalmazni, mert érthetetlen az írásod.
    2. Vegyél normális hangkártyát. ;-)
  • bardocz
    Gépbe ha nincsen bedugva hátulra semmi hangszóró, akkor ha az előlapira csatlakoztatom a fejhallgatóm, működik, bár folyamatosan azt jelzi, hogy ki be húzogatom, de az lényegtelen. Ha viszont hátra nincsen bedugva semmi, akkor az előlapi nem működik, pont úgy akadozik a hang, mintha ki be húzogatnám, miközben nem. Ez normális? Gondolom nem. És valószínűleg nem a gépházzal van a gond, mert az új ugyan úgy csinálja, mint a régi. Az alaplap lehet rossz?
  • gergely1991
    Nem rossz ez a freedos:a fdconfig.sys-el csináltam már egyfajta kiválasztós menűt. :D
    Amúgy tuti hogy nem lett beállítva boot-ként mert akkor el se indulna a gép(kiírná hogy nincs boot az eszközön és ott leállna a folyamat, aztán meg rebootolni kéne). :D
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.04.26. 12:28:43
  • gergely1991
    Ha a ldlinux.sys fájl nincs benne akkor lehet hogy az a kedves syslinux progi nem lett "szépen" lefuttatva.
  • Blum
    Sikeresen elindítottátok a gyárilag telepített FreeDOS-t :D Az a "boot" parancs nagyon aranyos amúgy :)
    BOOT menüben (F12-t nyomkodni veszettül indítás után) kell átállítani, hogy a pendriveról próbáljon meg bootolni. Ha "nem jó" akkor rosszul lett megcsinálva a pendrive és ugye ebben az esetben a merevlemezről indít.
  • tigeroo
    sziasztok! ismerősöm megkért hogy az újonnan vásárolt gépére telepítsek ubuntut.

ez fogad, a boot pendrive nem jó: mit csinálhatnék? segítsetek légyszi

• Ironman2
    Közben már sikerült,téma off
  • Ironman2
    Még egy kérdés.Most másik laptopra (Lenovo) akartam az epson stylus405 nyomtatót telepíteni,vezérlőpultban windows felismeri,de sötét marad az ábrája,windows10 64 bit rendszer,illesztőprogram csak az sx400-hoz van:

http://esupport.epson-europe.com/ProductHome.aspx?lng=en-GB&data=YZnBT5wk60bg2PwO74mrACqX928Y6m+XGBV88z+OIFsU003D&tc=6

feltelepíteni viszont nem tudom,igaz felismeri,de egy 2 perc után leáll a telepítő,mert azt irja ki hogy másik nyomtató van csatlakozva a géphez,vagy nem jó a kábel,holott ez nem igaz egyik állitás sem.(pentium 4-en simán müködik win7 alatt) Nyomtató hibaelhárító viszont azt irja hogy régebbi készülék,és az usb 3.0 nem fogja tudni kezelni,csatlakoztassam régebbi usb portba,pedig oda van csatlakozva.Nem hiszem el hogy egy nyomtatót nem lehet laptopra telepiteni.Valamit át kell állítani biosban netán?
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.04.24. 00:26:23
  • Ironman2
  • Blum
    Semmi különbség nincs, hagyhatod CSM-en. Amúgy ha rufus-szal kiírtad volna az iso-t UEFI (MBR) módban egy pendrive-ra akkor menne faszán UEFI/SB kombóval is. :)
  • Ironman2
    Hali! Toshiba laptop vadonatúj oprendszer nélküli.Nem tudtam dvd-ről bootolni,nagy nehezen youtubon megtaláltam a megoldást,a biosban boot secure-t levenni,és a boot sorrendbe dvd romot berakni,majd boot bios uefi-t átállitani csm-re.Sikerült minden,frankón feltelepült a win 8.1.Kérdésem az lenne hogy hagyjam-e igy csm booton,vagy állitsam vissza uefi-re? Lesz-e valami hátrány ha csm-en marad? köszi
  • ricsa008
    sziasztok ! Az új NV driver most működik nincs vele gebasz ?
  • gergely1991
    Amúgy max annyi előnyel jár hogy, a "free update" végéig ingyen aktiválhatod a 10-et.
  • gforce9
    Kb fele az ami upgrade és fele aki tisztán telepített. Egyébként ez mindegy kellene, hogy legyen, ha az upgrade normálisan van megírva. Márpedig ugye orrbaszájba nyomatja az ms hogy válts át 10-re, csak néha utána jön a meglepetés, hogy az addig tökéletesen üzemelő gép nem akar tökéletesen üzemelni. És nem olyan dologról beszélek, hogy pl egy régebbi program nem indul. Hanem pl nincs bill. Nincs tapipad vagy épp hang vagy be sem bootol. Vagy nem tud leállni. Vagy alvóból nem jön vissza. Ismétlem, tudom, hogy sokaknak jól működik, de a win7-re való átállás negyedennyi zökkenővel sem járt.
  • VJP
    És a bevitt gépek hány százaléka tiszta telepítés? Átlag User nem tiszta telepítést csinál.
    Mint írtam a frissítést el kell felejteni, nem is csinálom, így nincs tapasztalatom vele.
    Nem mondom, hogy nincs igazad, csak tegyük tisztába a dolgokat.
  • pxxl
    hallottam róla, hogy vannak bajok. én otthon win7-ről frissítettem minden probléma nélkül, utána notira is felment a 10, mondjuk oda frissen. nem volt még bajom vele. remélem ennyi volt a win10 részéről a szívatás :D
  • gforce9
    off:
    Driver hibák? Tehát a gyártók egycsapásra elfelejtették, hogy hogyan kell drivereket írni?:) Az az átállás, ami bekövetkezett a win7-re váltáskor töredék problémával járt, mint most a win10-re való váltás. Látom, mert ezzel foglalkozok és szoftveres problémákkal sokkal több gépet hoznak be, mint a win7 kezdetekor. Egyébként a bugfixek, amik ezekre a felsorolt hibákra vannak, csak kis részben állnak abból, hogy másik drivert kell felrakni. Legtöbb esetben a windowsban kell mókolni, registryt túrni stb.. Nagyobbrészt windows hibák.