64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Szabi020
    Az lessz! szépen kicserélik!
  • Lacee86
    Hát akkor kari vissza, jobb ötletünk nincs.
  • Szabi020
    Újraraktam! egy fos továbbra is!
  • Szabi020
    :s most újrarakom a gépet! remélem jó lessz! közbe írtam oda is akiktől vettem meglátom mit írnak vissza!
  • Lacee86
    Hát visszaviszed, gari, csere, jobbat nem tudok.
  • Szabi020
    Nos hát mafia 2 max phys x on 25 körül( Érdekes mert tegnap elött 40,4 volt de másnapra el szált az is!
    Gta iv EFLC( minden max max ) így van 11fps tegnap előtt 21 volt az is elszállt amúgy 50 nek kellene lenni a látott videók alapján.
    Dirt 2 nek képe sincs
    minden egyéb kis játékba kevés az fps pl Command conquer be olyan 35:d
    Prototype akad! régi karival ez is ment maxon
    Metro 2033 akadásmentes:d nemtudom mi lehet most fogom újrarakn ia gépet!
  • Lacee86
    Milyen játékokban jelentkeznek gondok, milyen beállítás mellett, mennyi FPS-ed van, miből gondolod h többnek kéne lenni (mutass vmi tesztet stb.)?
  • Szabi020
    Quad Q9300 Húzva, 6Gb DDR2 1066Mhz(800-on) Asus P5QC
  • Lacee86
    Esetleg ha volnál szíves leírni a géped többi adatát is... Lehet, h egyszerűen túl gyenge hozzá a procid, és nem tudja kihajtani a karit.
  • Szabi020
    Nincs elég FPS szám! Közel sincs annyi amennyinek kellene lenni! Egyik játékba se!
  • Zoli007
    Mi az hogy nem szuperál jól? Melegszik, hangos, bugzik a kép, nem ad elég pontot 3TréMarkban? Bakker, emberek, ha segítséget vártok, akkor legalább írjatok konkrét dolgokat! Everest mit ír, hány PCI-express sáv aktív?
  • Zsolek123
    Ezt ne itt rendezzétek le...
  • Puhos
  • Szabi020
    inkább mondanál valami használhatót bazd+
  • Puhos
    Igen írok a te hülyébbnél hülyébb kérdéseidre!
  • Szabi020
    Igen írok mert még nem jó!
    És ezek szerint te is írsz mindenhova:D
    Mit javasoltak?
  • Puhos
    Te mindenhova írsz. Egyszer csináld már meg amiket javasoltak neked!!
  • Szabi020
    Sziasztok! nekem olyan gondom lenne,hogy a GTX 470-em nem szuperál valami jól!
    Mi lehet a baja?Mit csináljak vele?
    Hiper 530W-os táp vana gépbe!
    Előre is köszi!
  • lamerrichard
    Szóval mit tanácsoltok?
  • MR ME
    nincs akkora különbség ddr2 és 3 között játékokban h megérje kidobni többtízezreket, főleg h egy elég erős cpu van a gépedben, inkább vegyél egy 5850et :)
  • lamerrichard
    A legföbb ok, az volt mert egy mai játékoknál ha nezem a ramkihasznátságot akkor azt látom hogy közel 90% nál van. Meg egy kicsit zavar hogy mikor látok olyan gépeket amik ma olyan közép vagy jobb alsókategóriások és már 1600Mhz-s DDR 3-as ram van bennük... Az én gépem meg még most is jó és van benne egy 1066-os DDR2. Az alaplappal kapcsolatban meg pesos maradnék az LGA775 nél ha valamelyik támogatná a DDR3at, és épp ezért írtam itt hogy szerintetek melyik felene meg a gépemhez.
  • tmisi
    Lacee-nak igaza van, én azon nem fejlesztenék semmit. Egyes embereket tényleg nem értek, állandóan vásárolnak, cserélgetnek, akkor is, ha nincs is rá szükség, másoknak meg még egy alap Core2-es gépre sincs pénzük, és még mindig a COD2-t nyomják (ismerek ilyeneket!). Az én gépem is megfelel simán, ha lesz egy játék, ami 1440-ben mediumon is akad, akkor lehet cserélek kártyát.
  • Lacee86
    Csak azért akarsz lapot meg ramokat cserélni, h ne DDR2-es hanem DDR3-as legyen, miközben jelenlegi géped is (főleg a Procid) még legalább 2-3 évig gond nélkül ki fog szolgálni játékokban is?? Hát nemtom, h ez mennyire okos dolog. Főleg úgy, h procit nem akarsz cserélni, akkor vennél egy már most kifutóban levő ugyanúgy 775-ös foglalatú deszkát... Nem igazán értem, h mire nem elég a géped, h ilyen dolgot találtál ki.
  • lamerrichard
    Hello.

A gépemben szeretnék pár módosítást végezni és kell egy kis segítség. Tavaly ilyenkor vettem a gépemet és akkor még a DDR2-es ramok voltak a jók mert a a 3-as még túl drága volt. Viszont az alaplapom meg a DDR3-as ramot már nem támogatja ezért azt is ki kellene cserélni. Ilyen ramot akarok venni: Corsair 4GB 1600MHz CL9 DDR3 Memory Kit bár nem tudom hogy a 4Gb elég lesz-e vagy 6Gb kell.
    Az alaplapommal meg vagyok elégedve és ha van akkor ASUS-t vennék. Plusz a gépházam ami most van az elég kicsit és fogok venni majd egy "nagyot" amit már kinéztem, és ami nem más mint egy: Cooler Master Haf Rc-932 Case. Bár az nem nagyon tudom hogy az a ház alapból tartalmazza-e azokat a hűtőket amit benne ír.

Szóval összefoglalva magam, a gépemben nem akarok mást változtatni csak az alaplapot, a ramot, meg egy új gépházat. Szóval ha vennék egy olyan ramot akkor melyik alaplapot ajánlanátok? És abban a házban szerintetek benne vannak alapból azok a hűtők? És végül ha ezeket beszerzem akkor a meglévő géphez "stimmelni" fog minden?

Aki segítene nekem kérném hogy az www.amazon.co.uk-n linkeljen alaplapot vagy amit akarna, mert onnan fogom venni.

Előre is kösz!
  • [HUN]FaTaL
    Az 1066os ramoknak kézzel kell beállítani a feszkót és az időzítést is, mert hivatalosan nem is szabvány.
  • w77d
    nem nincs, de lejjebb vettem a memóriák gyári órajelét 1066-ról 800-ra és most tesztelgetem, eddig nem volt hiba... igaz, hogy az van írva az alaplapomhoz, hogy támogat akár 1066-os memokat is, de szerintem nem kezeli őket profin. Ez egy igen régi lap, amikor megjelent akkor nemigen voltak még 1066-os ramok...
  • [HUN]FaTaL
    Tuning van? Lehet az vált instabillá, tedd vissza alapra és nézd meg úgy.
  • kifli
    nézd meg hány voltot kapnak a ramok. Sok ramnak 2.1v kell, de pl nálam giga lap csak 1.8-at adott neki, mert az a szabvány, fesz emelés után minden rendben volt, addig nekem is csomo kékhalál volt meg hasonlóak.
  • w77d
    nem igazán melegszik... inkább olyannak tűnik, mintha egy bizonyos szintű memória használat után ütne be a gebasz.. pár hónapja kellett memóriát cserélnem, mert hirtelen hibásak lettek a memok, de ezek eddig klappoltak... olyan lehetséges, hogy az alaplapom kinyírja a memóriákat??
  • Pepsi Twist
    melegszik a cucc? rakd újra a vindózt? ezek nem jöttek be akkor így látatlanba nehéz :D
  • w77d
    sziasztok!

az mitől lehet, hogy mostanság egyre több játék egy idő után vagy kifagy, vagy kidob az asztalra... néha az is előfordul hogy kék képernyő jelenik meg sok írással a végén meg fizikai memória listázása..
    régebben csak nagyon néha fordult elő de mostanság egyre több, van hogy ilyen 10 perces játék után bekövetkezi... viszont van hogy órákig tudok játszani gond nélkül. jah és sajnos azt kell mondanom, hogy minden játéknál már ez van...
  • Apocalipto
  • Zoli007
    Bakker, az csak egy sima fehér háttérkép!
  • miki10
    Sziasztok!!
    az lenne a kérdésem hogy régebben láttam a tv-be hogy van olyan telefonra hogy a képernyő ugy világit mint egy lámpa és azt nem tudjátok hogy azt honnan lehetne letölteni vagy mi annak a neve annak a lámpának:D?

elörre kösszi!
  • balogh99
    Az alaplap biztos hogy bírja mert elötte is ezt használtam GOND NÉLKÜL :D

a videokártyát meg nem birom ujra telepiteni mert amint már le irtam
    ujra inditás után nincs kép

(még egy pentium 2-es is tudja a teljes képernyös youtubot)
  • MR ME
    telepítsd újra a videókártyát, nézz esetleg másik drivert hozzá, valszeg az lesz a szar, az alaplapi meg talán azért fagy ha teljes képernyőn nézed mert nem bírja :D
  • balogh99
    Sziasztok!
    Van egy régebbi gépem ami ujra telepités elött normálisan müködött.
    Most hogy újra telepitettem (xp sp3) olyanokat csinál hogy a video kártyát(asus a9550) telepitem fel, kéri hogy inditsam ujra,ujra inditom és a xp boot után nincs kép.A gép most egy fx5200-al működik de youtubon nézem a videot és teljes képernyöre váltok akkor a gép lefagy,fekete képernyő csak az egér van kint és ugy marad.Szerintem valami az alap lappal van csak nem nagyon értel hozzá:S ezért kérem segitsetek

alaplap: soltek sl-65kv2-ct
    proci: intel celeron 1200 tualatin
    512 ram samsung
    80 gb samsung
    pioner dvd iro
    intel hálo kártya
    video card asus a9550 128m ge/td

Mondtam h nem mai :D

elöre is kösz
  • Pepsi Twist
    nos akkor szétkapni atomjaira és csak az üres alaplap legyen és ha nem sípol egyáltalán ha bekapcsolod akkor az alaplap a szar :D ha meg megy akkor végig zongorázni mi lehet a hiba...
  • Pepsi Twist
    új igen új... de miután beleraktad utána takarítottad meg vagy mielött beleraktad, és ha új akkor mi a francnak takarítani? :D
  • pxxl
    winyó haldoklik talán. nézd meg másik gépben, engedj rá valami komoly ellenörző programot