64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • pxxl
    grat xD biztos van benen valami visszavonás vagy valami :D
  • kaposi1
    Sziasztok!

Ashampoo WinOptimizer használata után ilyenkopasz kinézete lett az sg oldalaknak .
    Hol lehet a kinézetet visszaállítani.
    Bocs hogy ideírok de fogalmam sincs hová való ez a kérdés.
  • Forcee
    v a vistás drivert használjam?
  • Forcee
    tehát akkor win7 re nemkell a cd? mert nekem egy xps és egy vistás van és én is most akarok átálni 7re xpröl
  • Zoli007
    A windowsnak alapból tudnia kellene. Bár már én is találkoztam olyannal, hogy Win7 alatt nem ment egy 100-a hálókártya, XP alatt meg simán.
  • Zoli007
    A konnektor fizikailag ugyanaz, de a sebességet nem tudod megnövelni.
  • Exyy
    sziasztok az lehetséges hogy win7hez nincs háló kártya driverem vagy csak én nem találok?
    a kártyám: Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC
  • Boconadi
    Usb 1.0-ás port-ból lehet 2.0-ásat csinálni valamilyen átalakító segítségével? Úgy értem bedugod az 1.0-ás portba és a másik végén már 2.0-ás lesz.
  • Pepsi Twist
    nincs partícionálva?
  • Zsolek123
    tele van neki a C meghajtó mindenfélével, aztán azt nem akarja elveszteni :D
  • Pepsi Twist
    vagy csak szimplán rakja újra a vindózt :D
  • tréj
    Sziasztok!

lenne egy olyan gondom hogy amikor bármilyen cdt elkezd pörgetni az írom akkor azonnal belassul a gép(hogy az egeren is lehet látni hogy akadva mozog meg a hang is szaggat) és amit más felrak olyan 10 perc alatt azt nekem kb. 1 óráig telepíti nem tudja valaki mi lehet a probléma?
  • tréj
    sziasztok!
    lenne egy olyan gondom hogy amikor bármilyen cdt elkezd pörgetni az írom akkor azonnal belassul a gép(hogy az egeren is lehet látni hogy akadva mozog meg a hang is szaggat) és amit más felrak olyan 10 perc alatt azt nekem kb. 1 óráig telepíti nem tudja valaki mi lehet a probléma?
  • [HUN]FaTaL
    RAM hiba vagy alaplap ilyesmi.
  • Zsolek123
    Szevasztok!

Nővérem gépén jelentkezett egy hiba.
    Elindítja a gépet, minden frankó, bejön az XP-s képernyő, hogy Windows indítása...
    Idáig eljut, és kb. 10mp gondolkodás után, kékhalállal kifagy, és ezzel az üzenettel PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Keresgéltem a Microsoft oldalán, de nem nagyon értettem.

Mi lehet a gond?
  • szakemo
    köszi
  • pxxl
    működne
  • pxxl
    lol ezmiez. sg fail. mind1, #53425-re válasz ez...
  • szakemo
    szerintem meg fogadjunk hogy nem ezt kérdeztem. a kérdésre válaszolj vagy akkor pszt...
  • LoDMaSt
    Mi a töknek 2giga ramra?
  • pxxl
    nem a memória miatt kell a 64 bites rendszer...
  • Lacee86
    Mehet a Win7 (32 bites persze).
  • Exyy
    sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy most akarom újra rakni a rendszert és hogy szerintetek megéri e win7et felrakni vagy maradjak az xp-nél a gépem: Intel core 2 6420 2.13GHz,2 giga ram, nvidia geforce 8600 GTS 256mb ram.
  • fery02
    Sziasztok!

Van a másik szobában egy elég régi asztali gépem (K8N Neo Platinum/ AMD Athlon 2800+ 64bit / 1*512MB RAM /, Geforce 6600GT / 120GB HDD).

Ezt így egy az egyben nagyon jó lenne eladni, csak az utóbbi időkben elég érdemes anomáliát csinál a gép, amikről konkrét történeteket tudok mesélni:

Régen, mikor monitort cseréltem rajta, (CRT-t másik CRT-re :D), csak úgy "engedte", ha a gép felkapcsolt állapotában cseréltem, ellenkező esetben (kikapcsolt gép mellett) bekapcsolás után a gép nem csinált semmit, a szokásos alaplapi csippanás sincs ilyenkor, csak világít egy darabig a vinyó LED-je, monitoron semmi kép (jelet sem kap).
    Ilyenkor az sem segít egyből, ha visszadugom a régi monitort és újraindítok, hanem CMOS Reset-et kell végrehajtanom (legalábbis magamtól ez a módszer jutott csak eszembe), azzal helyrejött és menet közben ki is cseréltem a monitort és működött is vele így egészen sokáig is a gép.

A napokban történt, hogy egeret is cseréltem rajta a gép kikapcsolt állapotában és szintén nem indult. Gondoltam nem probléma, visszadugtam rá a régit és nyomtam egy CMOS reset-et... de továbbra sem akart működni a gép és akkor jutott eszembe egy másik fontos tényező, miszerint én ebből a gépből pár napja kivettem az egyik 512-es RAM modult (tehát régebben össz 1 GB RAM volt a gépben), mert unokatesómnak szüksége volt rá.
    Ekkor jöttem rá, hogy ha visszaraknám a hiányzó RAM modult, akkor valószínűleg működésre tudnám hozni a gépet.

Az is elég fura, hogy az alaplap kézikönyve szerint 1 db RAM modult bármelyik slotba berakhatom a 3 közül nyugodt szívvel, viszont egyéb slotokba berakva vészcsipog az alaplap.

Én mindenképp az alaplapra gyanakszok, hogy valami tönkremehetett benne és beállt olyan állapotba, hogy csak is olyan hardverekkel, meg perifériákkal hajlandó elindulni, amik a meghibásodás időpontjában benne voltak illetve rá voltak dugva (legalábbis ilyesmire gondolok a tapasztalatok alapján).

Ez a meghibásodás pillanata sem tudom, hogy mikor lehetett, mert csak az utóbbi időkben nyúltam a géphez periféria meg hardver ügyben.

Először ezt a kínját mintha akkor játszotta volna, mikor a lemerült alaplapi elem után egy másik, használtat (újat lusta voltam venni :)) raktam bele. Akkor kellett egy CMOS reset mindenkép.

De amúgy számítógépnek akár alaplapi elem nélkül is működnie kellene nem? Csak ugye nem jegyezné meg a dátumot, időt, ilyesmit.

Az a gáz, hogyha visszakerülne az a RAM a gépbe és ha így működőképes állapotba tudnám hozni, akkor sem tudnám működőképes állapotba eladni bárkinek, mert másvalakinél, totál más perifériákat rádugva, ismét csak nem lenne hajlandó működni (gondolom).

Találkoztatok már ilyesmivel vagy esetleg ötlete van-e valakinek?

Köszönöm előre is!
  • pxxl
    sztem fogadjunk hogy gyenge a procid hozzá :)
  • szakemo

sziasztok.
    először is azt szeretném kérdezni hogy az "MSI GeForce GTX 460" ami PCI express 2.0-ás működne-e az ASUS P5PL2-es alaplappal ami PCI express-es, és ha igen akkor :

ezt:
    MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC - 768 MB GDDR5 - PCI-Express 2.0 (N460GTX CYCLONE 768D5/OC)

vagy:

MSI GeForce GTX 460 - 768 MB GDDR5 - PCI-Express 2.0 (N460GTX-M2D768D5)

ezt érdemesebb megvenni. A hűtés miatt érdeklődöm, hogy a 2. is bírja-e

előre is köszi
  • Lacee86
    Hát azt nem lehet szabályozni. Annyit fogyaszt a gép, amennyi éppen szükséges az alkatrészeknek az aktuális munkához kell(CPU, videokari, vinyó, stb.) Köze nincs a táp teljesítményének ahhoz, h éppen mennyit fogyaszt a géped. Az, h egy táp. pl. 400W-os, az azt jelenti, h ELVILEG maximálisan ennyi teljesítményt tud leadni (valójában persze kevesebbet, mert nem 100%-os a hatásfoka).
  • pxxl
    bazzeg ne idegesiccsé má'! ennyire balfasz nem lehetsz. beírod a nevet, aztán kéri a jelszót, a meki már csak ilyen. de ha nincs jelszó akkor nyomsz egy entert persze jó lenne tudni a felhasználó nevet/jelszót...vindóz cd-t meg pakolhatsz mac-be... :/
  • pxxl
    szabályozni?
  • hungary27
    HI
    A gépnél a tép teljesítményt hogy lehet szabályozni?
  • sovatalevi
    A Laptopon MacOS van...
  • sith7
    Megoldva
  • sith7
    Fordítva:
    A küldött pörög, a fogadott nem
  • sith7
    Sziasztok

A gondom a következő:
    Van egy asztali gép, az van direktbe kötve a router - rel, és a routerbe megy a modem
    Wi-fi - keresztül kapcsolódik egy laptop, ehhez a rendszerhez

Ma bementem a UPS - hez, mert sokszor van netszakadás, ésazt mondták, minden jó, max. a router lehet arossz , kössem be direktbe az asztali gépet, és ha úgy megy a net, akkor a router a rossz

Megtettem, de semmit nem állítottam windowsba, és nem is volt netkapcsolat se
    Visszadugtam mindent az eredeti helyére, van net, van wifi, csak annyi a gond, hogy a laptopon, ami wi-fi - n keresztül kapcsolódik nem lehet internetezni :F

Kírja a vezeték nélküli hálózat nevét, jelerősség kiváló, csatlakoztatva, 54 MB/s, biztonságos ; de se netezni, se MSN - ezni nem lehet...

Ha rámegyek a tulajdonságokra, akkor a fogadott adatok pörögnek , de a küldött nem

Eddig az asztali gépen láttam a laptopot, a hálózaton belül , most nem látom

Mi lehet a gond ? Mi állítódott el egy kábel kihúzással ? :F
  • sovatalevi
    Sziasztok.Adott egy Apple laptop.Mikor bekapcsolom elojon az apple jel,entert nyomok,utana irja h : Login: -ne ide akarmit irok,akkor bejonh Password.Mi lehet a gond?Ha berakom a Windowsos CD-t nem tortenik akkor sem semmi :(
  • nagyimamma
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1040759332&no=53356
    SEGÍTSETEK, én nem értek hozzá, mit csináljak, valaki csak tudja!!!
  • Szabi020
    Azt,hogy hozza a videokon ill a teszteredményeket!
  • S2000
    Túl magas labda - mit vársz egy nvidiától?:)
  • Szabi020
    Ennyi erővel neked se ártana!
  • Lacee86
    Sztem inkább kérd vissza az árát, és iratkozz be egy helyesírás tanfolyamra.