!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha biztosra akarsz menni akkor ne toronyhűtőt vegyél, hanem pl. CoolerMaster GeminII M4-et. 12-es ventivel, AM3+ kompatibilitással és az árba is belefér 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Adott egy egy Colink CXA-C01 (mATX, 410x175x420) ház, AMD FX-4130 procival (AM3+) és ASRock 880GM-LE FX moboval.
Elszállt a régi CPU hűtő benne és helyére szeretnék egy másik halkabbat, ami nem úgy szól, mint egy vadászrepülő.
Az alaplaptól az oldallapig kb. 14 centi távolság van.
A keret kb. 8 rugó lenne, de az se baj, hogy olcsóbban kijön 😊
Egy Cooler Master Hyper TX3 EVO beleférne (90x79x136)?
Segítségeteket előre is köszönöm.
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
És mi lenne ha kivennéd a gépből és úgy járatnád egy kicsit? Esetleg rögtön kiderülne, hogy az e a ludas vagy nem... vagy az nem jó ha hamar ki van zárva egy alkatrész? Vagy nem értelek. Tippelgetéssel nem lesz meg a hiba.
SSD-n ha van hibás blokk az önnmagában nem sokmindent jelent. Egy chkdsk-t épp le lehet futtatni, hogy a filerendszer integritása okés e, de nem hinném, hogy bármit találna. Vagy épp sfc /scannow -ot. De kizártnak tartom, hogy a kutya ott lenne elásva.
Jelen esetben ha kiderül, hogy a vga a ludas, egy drivert lehet frissíteni. Ha nem oldódik meg a gond akkor esetleg egy cseretáppal megnézni. Ha még mindig vacakol, akkor garancia. Tesztprogramokat lehet futtatni, de lehet nem fognak hibát találni, mert a tesztprogramok sem látnak mindent.
A következő a gépről lenne szó:
alaplap: asus a88xm-a
proci: amd a10 5800k
vga: asus r7 260x 2gb gddr5
ram 2db kingston4gb ddr3 1600
ssd:240gb kingstone
táp: approx 550w
Augusztus közepén lett összerakva win7 van rajta, netezésre, ill. játékra használja faterom, aki Ausztriába melózik így a gépet bizonyos időszakonként utaztatja (kb. 600km). A probléma: a gépet rendesen leállítja, majd a következő bekapcsoláskor jön az ablak, amit szerintem ismertek már a Windows súlyos hiba után helyreállt amit okozhatott hardver vagy szoftverváltozás . Normál módú indítás vagy hibajavítás lehetőség van, ha kiválasztja a normál indítást nem indul el csak folyamatosan újraindítja magát nem áll föl a rendszer, a másik lehetőségnél meg nem javítja ki a hibát úgysem indul. Ma már személyesen is láttam mivel itthon van, a trükk, amivel működésre szokta bírni, ha picit megmozgatja a videokarit és utána elindul, én ma speciel az ssd-ről húztam le kábelt majd vissza és elindult. Fater nem telepít semmit rá, mikor meghozza a lejátszott játékot letörlöm és rakok fel másikat, de mint írtam kb. 4hónapos gép és az elején nem volt semmi probléma vele, nem tudom talán az első utazást követően jött elő, de ez nem biztos. Tudom, hogy ennyi infó alapján nem lehet pontosan megállapítani mi is a hiba én csak a véleményetekre, tippetekre esetleg tapasztalataitokra lennék kíváncsi azért is, mert ma megnézi a gyerek aki összerakta neki a gépet. Telefonban annyit mondott lehet, hogy vírusos. Ingyenes Avg van fent lefuttattam linkelem amit talált és még pár képet amit most találtam talán nektek mondd valamit.
Letöröltem a lemezkezelőből, nem foglaltnak mtatta , úgy bejön a telepítő, hogy melyik partícióra akarom rakni a windowst.
Ott ugye újként kitudom választani, méretet beállítani
Ha ezután simán rányomok a továbbra akkor: Nem Sikerült a Windows telepítése a megadott helyre.Ellenőrízze az adathordozó meghajtóját. A következő hiba történt: 0x8030024.
Ha formatálni akarom:Nem sikerült formázni a megadott partíciót:Hiba: 0x80070057
Ha lemezkezelőből formázom akkor kezdődik újra onnan, hogy nem tölt be a telepítési képernyője a windowsnak.
Az 57-es megoldója microsoft support szerint pedig, hogy töröl,újra létrehoz,formáz telepít
De a formázásra dobja ki az 57-es hibakódot,szóval innentől kezdve lövésem sincs, Samsung Magician hibátlannak mutatja, és a Dell diagnosztika is
Utoljára szerkesztette: Scottt, 2015.12.18. 22:37:48
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Próbáld meg másik USB portba dugni a pendriveot illetve győződj meg róla, hogy UEFI módban indítasz nem pedig BIOS módban. BIOS-szal nekem sem ment fel a Windows USB-ről, hasonló tüneteket produkált nálam is (Inspiron 3537).
Amúgy nem nagy művészet megcserélni a HDD-t az ODD helyén lévő SSD-vel 😊 Csak azért vitted az aqua-ba, hogy kicseréljék? Mindenesetre gratulálok az ottani szakértőknek..😄
Tegnap vettem egy Samsung 850 EVO SSD-t az Inspiron 5537-es laptopomban.(Most látom, hogy az Aquások az ODD helyére tették nem pedig a HDD-t tették át az ODD helyére, tehát így csak SATA 2-es csatlakozón van ami ugye nem engedi kihasználni a teljes sebességét?!)
Ugye a HDD-n már van egy W 8.1 minden adatommal, a tervem az lett volna, hogy felrakok egy W8.1-et az SSD-re is, a fontos fájlokat átmásolom az SSD-re a HDD-ről miután ez megtörtént, aztán a HDD kap egy formatálást a fontos cuccok meg vissza-minek maradjon rajta fölösleges windows, meg az elmúlt évek összegyűlt szemete-, csináltam egy bootolható usb-t, eredeti windows isoval, microsoft szoftvert használva.
BOOT menüben kiválasztottam, hogy az usb-ről bootoljon, utána szépen windows telepítő ablak, eljutottam odáig, hogy kiválasztottam, hogy az SSD-re telepítse, OK, elkezdődött a telepítés majd kis várakozás után megszakadt azzal a hibával, hogy a windows nem tudta fomázni, hibakód: 0x80070057
Újraindítottam, majd lemezkezelőből leformáztam az SSD-t, azóta viszont, csak odáig jutok a telepítés során, hogy kiválasztom a nyelvet, majd behozza a telepítés elindul képernyőt és semmi.Többször is próbáltam, hagytam neki időt is, csináltam új bootolható usb-t, de semmi ott egyszerűen megáll.
Van valami ötlet?
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Én nem nagyon értek ezekhez, ezért fordulok hozzátok.
Szerintetek milyen laptop hűtőpadot érdemes venni mostanság?
15,6' laptopomban főleg a gpu melegszik túl játékoknál pl.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.12.13. 22:06:12
Most en vagyok a bena, vagy a zsir uj gep rossz, vagy esetleg amit letoltottem es kiirtam windows dvd a szar ?
particiok
hiba uzi
Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991
Amikor az első partíciót létrehozol további partíciót-partíciókat, is létrehoz először (párszáz megásakat), azokkal nem kell foglalkoznod.
A második partíció létrehozása pedig mehet az összes fennmaradt területre.
Utána kijelölöd az első partíciót (az 50-100gb-osat vagy amennyit hagytál a rendszernek) és úgy nyomod tovább.
Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
De a legútóbbi 359.06-al GTA V- program leállt, egy nvidiás dll-re hivatkozva, AC Syndicate appcrash, Witcher 3 pedig még hibaüzenetet se küld, egyszerűen csak nem indul el.
Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE
.Net FW 4,5 fönt van, VisualC++ 2008, '10, '12, '13- ezek szintén. DirectX is frissítve van elvileg. Ötletem, se ihletem...
Biosfrissítést próbálnám meg először a régi procival. (mármint ha azzal jól megy) Vagy van egyátalán régi proci?
Úgy tűnik 3 biost is kiadtak egymás után a 860k támogatása kacsán.
http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75M%20Pro4+/index.hu.asp?cat=Download&os=BIOS
Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Kb. fél éve vettem egy alaplapot ASUS z97-p a gép nem kapcsolt ki és arra jutottunk hogy az alaplap a hibás.
Visszakültem és az asus szerint hibátlan. Mióta visszakaptam csak áramtalanítás után kapcsolt be és most megint nem kapcsol ki. Helyi szakember véleménye szerint a processzorfoglalat a hibás. Még jó hogy arra nincs garancia.
Kib@ottul jól esik hogy gyárihibás csak gari nincs rá<#falbav>#falbav>
Valakinek valami ötlet hogy mit lehetne kezdeni vele?
(ugyanitt értékcsökkent alaplap eladó)
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.12.04. 10:28:04
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Ha a vga tűnik ludasnak akkor jöhet szóba a táp. Lehet terhelés vagy húzás alatt már keveset ad le. Nem azért mert nem bírná, hanem azért mert hibás. (Azért az a 40A bőséggel el kellene hogy vigye, ha a táp tökéletes állapotú.) Kölcsöntáp teszt fog dönteni a vga és a táp között. 100% biztosra sajnos nem igazán lehet kimérni, illetőleg lehet, de a kölcsöntáp egyszerűbb gyorsabb megoldás.
Nekem a GTX660Ti videokártya olyat csinál, hogy valami a gépben purcan egyet játék közben (ilyen aprócska elektromos "ZZZIP" hang, aztán a képernyő kifagy.
Alábbiakra gondoltam:
-VRAM hiba
-VRAM túlhúzás, nem korrekt érték
-gyenge a táp a feszültségleadásnál
-a táp csatlakozója (2 megy a kártyába) érintkezési hibás
-proci túl van húzva 3,3-ról 4,4-re és az nem bírja (???) i5-2500k (sandy bridge)
növeljem a feszültséget?
tápcsere? Mert úgy olvasom ez nem valami jó táp (Corsair CX600 Builder Series)
videokártya csere?
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
oda: compmgmt.msc
Az eseménynaplókat nézd át, van e valami ismétlődő jellegzetes hiba, ami esetleg utalhat valamire. Főleg a rendszer és az alkalmazások naplót nézd át.
Amúgy off:
A win10-el a felhasználók kb. felének van kisebb nagyobb problémája. Marhára nem kiforrott rendszer. Ha a gépeden nem fut jól, minden driver frissítés, eseménynapló bogarászás, stb. ellenére, akkor a megoldás úgyis az lesz, hogy visszaállsz 7-re vagy 8-ra. Az MS kiadott lényegében egy még el nem készült és kellően nem tesztelt rendszert és számos esetben az update-ek is rosszak vagy egy jól működő gépet vágnak hanyatt. Ekkor kezdem el vakarni a fejem, hogy akkor mire fel volt ez a "legszélesebb körben tesztelt oprendszer" mizéria, ha a végeredmény ennyire gyengusz.
All hail the double x!
Hogy tudom bekapcsolni az autómata frissítést? Egyszer valahogy kikcsapcsolni már sikerült Gépházon kívül.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Thermaltake
630W Germany Series Berlin (W0393RE)
Erről van szó! Ez bírja?
őróla van szó?
http://aphnetworks.com/report/thermaltake_smart_630w/007.JPG
Ha igen, akkor valószínűleg nem lesz vele gond.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.12.01. 08:46:16
ettől függetlenül valószínűleg elég lesz, a gyártók szeretnek idióta-biztosak lenni, és fos minőségű tápok miatt rápakolni egy jó +100 wattot PSU minimum teljesítményére.
"The trees move. Do you not see it?"