64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#63011 Természetes jelenségről van szó. -
#63010 Egy böngészővel kapcsolatos kérésem lenne. A Mozilla helyett már az Opera-t akarom használni. A Mozillában a facebook-on ha görgetek lefele, akkor a fejléc is jön vele együtt. Magyarul mindig felül van. Viszont Opera-ban nem. Találkozott már vele valaki? Itt jön a kérdés, hogy hogy tudom fixálni, ha görgetek lefele, akkor a fejléc is mindig látható legyen?
Azt hittem, hogy ez a facebook beállítása és minden böngészőn ugyanúgy müködik, de úgy látszik nem. -
#63009 Köszi mindkettőtöknek, ezeket a gombkombinációkat nem is ismertem eddig. Nem tudom mitől, de mára jó lett. -
#63008 win gombot és shiftet lenyomva tartod, aztán kurzorokkal tudod dobálni a két monitor között a cuccokat. -
gforce9 #63007 Legyen aktív kis méretben. "alt+space" utána "t" utána a nyilakkal lehet mozgatni próbáld ki előtte egy másik programon, hogy lásd hogyan működik. -
#63006 Azon átváltottam valamire, de nem segített.
Ami fogjuk rá, hogy megoldotta: a tálcán rávittem az egeret, bevittem a felugró ablakba, ott jobb klikk és telje képernyő, vagy valami hasonló. De amint levettem kicsire, eltűnt. -
gforce9 #63005 Kijelzők között váltogatni a windowsgomp+p kombinációval tudsz. Álitsd 1 kijelzőre, akkor mindenképp ott kell megjelenjen, mert máshol nem tud.
Ha ez nem oldja meg akkor valószínű csak hibás a program, újra kell telepíteni. -
#63004 Nvidia geeforce experience-t akartam indítani. Frissítette magát elvileg, de nem tudom használni. Elindítom, feljön a töltő képernyője, majd eltűnik. A tálcán ott van, ha ráviszem az egeret azt mutatja, hogy megy a felugró kis ablakban.
Lehet az a gondja, hogy volt másik monitor kötve a gépre, ami már rég le volt húzva, és azt hiszi azon van rajta? Hogyan tudnám átvarázsolni az egyetlen működő képernyőre? -
#63003 Ha kihúztad előtte,akkor igen. -
#63002 sziasztok, ha bekapcsolom a gépet, akkor az idő sosem jó.. lemerült az elem az alaplapon? -
gforce9 #63001 Van rajta pci foglalat, szóval bármilyet. A kérdés inkább az, hogy az oprendszredhez lesz e driver (bár elvileg szabvány eszköz). Arra figyelj. -
#63000 GA-H97-D3H tipusú alaplapra milyen fireware kártyát lehetne bele tenni? valami egyszerü olcsóbb fajta kéne, kamerámhoz (hv30) -
CamelX #62999 Mivel tudom még tesztelni GPU-t? FurMark csak 100% körüli állapotra zúzza a teljesítményt. Furcsa amúgy, de 1 nap eltelt win reinstal óta és most sehogy se jön elő a zaj... persze tudom, lehet hogy az a bizonyos hibás script, vagy egyéb, ami azon a bizonyos frekvencián hajtotta a GPU-t, most gondolom pont kiesett
Utoljára szerkesztette: CamelX, 2016.06.18. 16:27:53 -
gforce9 #62998 De annak mégis mi értelme? Nem azt kell kideríteni, hogy mekkora terhelésnél jelentkezik, mert az hótmindegy. Csak idő csesz el rá az ember, de minek. Azt kell kideríteni, hoyg mi sípol? A táp vagy a vga. És utána lehet lépni. Mennyivel van előrébb az ember, ha tudja, hogy eközben mondjuk 27% a cpu terhelés? Semmivel.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.18. 16:01:56 -
#62997 Hogy pontosan tudjuk, milyen feladat illetve milyen terhelés mellett jelenik meg a zavaró hang.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.06.18. 15:11:13 -
gforce9 #62996 Ahogy kiveszem a dolgot a CPU-nak ehhez semmi köze, miért kéne tesztelni? -
#62995 Miért nem teszteled külön a CPU-t és a GPU-t erre alkalmas programokkal? -
gforce9 #62994 De játék közben nem csak a gpu van terhelve, hanem a memóriavezérlő is. Más a környezet úgy. -
#62993 Legközelebb futtasd a gépet(a programmal együtt) csökkentett módban. -
CamelX #62992 De érdekes módon játék közben meg ha 50 és akkörül van, full csend. Most újraraktam a Win-t, az r/nvidiahelp tanácsa szerint, és egyelőre nem reprodukálódott a hiba semmilyen terheltségen. Írtam közben az iPon-nak is... ha még1x előjön akkor feladom és hozzájuk vágom a kártyát (és tápot) ha kell :D -
gforce9 #62991 Ebből túlsok nem derül ki. Mert ugye mondjuk megy egy böngésző, ott meg egy szarul megírt script és szarul működő hardveres támogatás meghajtja a gpu-t. Simán lehet ilyen, mert elképesztő, hogy mennyire optimalizálatlan néhány lejátszó illetve weblap és a böngészők maguk is tudnak csudákat csinálni. De lehet valamely háttérfolyamat egyszerűen szarul fut. Mindegy végülis. Szóval megugrik a gpu terhelés, megugrik az áramfelvétel. Ettől még lehet táp és vga is. Az hogy konkrétan mi a fészkes fene terheli a gpu-t, az a sípolás szempontjából irreleváns, mert tökmindegy mekkora a terhelés, nem üzemszerű az, ha füttyel jelzi az 50%-ot :).
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.17. 20:42:33 -
CamelX #62990 Update a sípoló GPU-ról... bár kölcsön tápot nem sikerült még szerválnom hogy teszteljem, de nagyon furcsa dologra lettem figyelmes. Gondoltam kivárom hogy bekapcsolom a gépet, és megvárom a GPU-Z-t figyelve hogy milyen jele van annak ha elkezd majd sípolni... nem volt nyitva semmilyen alkalmazás, max talán chrome, és hirtelen megugrott a GPU Load 50%-ra ahogy elkezdett sípolni, és 43-53% körüli értékre beállt.
Meg akartam nézni Process Explorer-be, de az meg nem lát semmi GPU használó folyamatot, csak a GPU-Z és az MSI Afterburnerrel látszik. Mi lehet akkor ami használja a GPU-t? Malware? Malwarebytes nem talált semmit, meg akkor csak látnék valami folyamatot ami gyanús... -
gforce9 #62989 Ha kilőttél mindent akkor ott lesz az áruló. Kapcsolj le mindent az automatikus indításnál amiről biztosan tudod, hogy nem szükséges. Ha nem szűnik meg a dolog, akkor kapcsolj ki mindent ami pl nem nvidia, vírusirtó, ilyesmi. Szépen így rá lehet jönni, hogy melyik a ludas. Macerás, de lehet jobb megoldás, mint az újratelepítés, ha csak ennyi baj van a géppel.
A bloody5 nem driver szerintem driver nem igazán futó folyamatként jelenik meg. Az csak valami háttérprogram. Gondolom a programozhatóság miatt. Érdemes kikapcsolni, ha nem látsz változást nélküle. Meg minden ilyesmit. A sony-s progit is lődd le, ha nem változik a helyzet majd visszakapcsolod. Az ilyen kiegészítő programok szokták a legnagyobb hülyeségeket elkövetni.
Nincs mit amúgy. Jó vadászatot! :) -
yossarianHUN #62988 Mindenesetre köszönöm a segítséget, meglátjuk mi lesz. -
yossarianHUN #62987 A Bloody5 az egerem drivere (A4Tech Bloody Gaming blablabla típus), a PCCompanion meg a Sony telefonom PC-s szinkronprogramja. A CCleaner-t még én raktam fel anno, a Logitech meg egy kormány miatt lehet (amit mondjuk már jó ideje nem használok). Marad a Productupdater, kilövöm, aztán meglátjuk mi lesz. Az autoindítós dolgokat már nézegettem, csak az a baj, hogy rengeteg van, és fogalmam sincs, melyik mit csinál. De ott lesz valami, mert egyszer kilőttem mindegyiket, és megszűnt a dolog. Csak hát ugye a következő indításnál csak félig állt fel a gép, nem volt net, satöbbi :D -
gforce9 #62986 Amik nekem gyanúsak:
Bloody5.exe
Productupdater.exe
PCCompanionInfo.exe
esetleg még:
CCleaner
meg a logitech monitorozója.
Ezek olyan komponensek, amik egy normál rendszeren nem futnak (az utóbbi 2-t kivéve)
Sajnos ha valami rejtett folyamat, vagy valamihez hozzá van fűzve az itt nem látszik.
Esetleg még az automatikus indításnál keresgélj oda nem illő dolgot
startmenü: msconfig
vagy ha nincs startmenü akkor windowsgomb+q és oda: msconfig -
yossarianHUN #62985 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
gforce9 #62984 A leírásból a hiba alapvető oka egyértelműnek tűnik. A konkretizálás már egy másik kérdés. Ha jó látom egyszerűen arról van szó, hogy időközönként valamilyen háttérfolyamat, ami asztali üzemmódban fut fókuszt kap valamiért 15-20 percenként. Ez lehet hibásan működő program is, nem csak vírus. Feladatkezelő folyamatok-ról tudsz lőni screent? Úgy, hogy bekapcsolod az összes felhasználó folyamatait, hogy látszódjanak. -
yossarianHUN #62983 Sziasztok! A következő problémám lenne, mely úgy egy fél évvel ezelőtt kezdődött, és azóta se tudtam megoldani:
A gépem folyamatosan, önhatalmúlag, magától tálcára teszi a játékokat, úgy kb. 15-20 perces időközönként. Tehát mintha alt+tabot nyomnék, csak épp nem nyomok. Minden játéknál jelentkezik a dolog, és úgy látom, az első 15-20 perc nem a játék indításától indul (van, hogy még be se töltött, már dobja is le a tálcára), így laikusként úgy gondolom, valami külső dolog lehet.
Egyéb programoknál, böngészőknél, lejátszóknál nem jelentkezik a dolog. A vírust/malware-t azt hiszem kizárhatjuk, a többszöri, alapos Avast, Malwarebytes, Spybot szkennek nem hoztak semmi eredményt. Háttérben futó programok, vírusirtó alkalmazások sem nagyon lehetnek, legalábbis semmi, amiről tudok.
A probléma tulajdonképpen nem súlyos, csak épp rohadt idegesítő, online játékoknál az a pár másodperc mire visszarakja az ember teljes képernyőre a játékot döntő lehet, illetve egyes, instabilabb lelkű játékok (pl. Skyrim) hajlamosak a második-harmadik ilyen után kifagyni/meghülyülni.
Több, angol nyelvű fórumon is kerestem már megoldást, de mindenhol csak találgatni tudtak, sehol nem írtak olyan megoldást, ami működött. Egy helyütt azt írták, hogy a Vezérlőpultban kell megpróbálni egyesével letiltogatni a nem-Windows szolgáltatásokat, de ez irtó nagy munka és idő lenne. Ez az utolsó próbálkozásom, ha ti sem tudtok segíteni, szerintem marad a teljes Win reinstall.
Az oprendszerem egyébként Win 7 Ultimate 64 bit. -
#62982 Aham, thx. -
#62981 #62972,és aztán jöttél te is a kérdéseddel (#62977),gondoltam besegítek. :) -
#62980 LOL
Ezt kinek írtad válaszként? -
#62979 Ezt le kell tölteni,kikell keresni a chain.c32 állományt és bemásolni a USB meghajtó gyökérkönyvtárjába(pl.: I:\chain.c32).
Készíteni kell egy "syslinux.cfg" állományt szintén a USB meghajtó gyökérkönyvtárjába ezzel a tartalommal:
default chain.c32
:
append fs ntldr=/bootmgr
Meg kell keresni a syslinux.exe-t, ki kell csomagolni, majd a cmd-t elindítva(futtatás rendszergazdaként) ezt kell begépelni:
Ha a pendrive I: betűjelel rendelkezik akkor :
syslinux -maf i:
A szintakszis valahogy így
syslinux -maf usbmeghajtóbetűjel:
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.06.15. 20:39:05 -
gforce9 #62978 Magát az UEFI-s bios nem lehet kikapcsolni. De a bootnál lehet állítani. Ott kell UEFI nélkül bootoltatni mindent és akkor működik "régimódi" biosként. -
#62977 Úgy veszem észre, UEFI nélkül mewgbízhatóbb a rendszer illetve a telepítés. Az UEFI-s BIOS-t ki lehet kapcsolni úgy, hogy hagyományos BIOS-ként működjön? -
gforce9 #62976 Tele van felesleges cicomával és olyan funkciókkal aminek valódi haszna nincs, de azért szokott működni, ha a biosig sem jut el, akkor ott komolyabb szervi baj van :( -
#62975 Ahogy látom / hallom, ez az UEFI BIOS még rosszabb, mint a régebbi. -
#62974 win 7 re volt allitva. de most bios-ig se jutok el... -
gforce9 #62973 A biosban ha jól dereng van olyan beállítás, hogy mit is telepítesz. Ki lehet választani az os-t. Nem az a baj? -
#62972 Sziasztok! Adott egy asus x553m laptop win 10-el. megkértek hogy rakjak ra egy win 7et. egyszerű penről telepíthető win 7-tel nem ment. próbáltam a dvd-s telepítést. biosba állítottam a boot sorrendet. cd/dvd került előre. restart után fekete képernyő. nincs semmi boot se bios elérés. ledek világítanak. nem reagál semmire. valaki találkozott mar hasonlóval?