64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
gforce9 #62971 Azért én megnézném mindenekelőtt másik táppal. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a tápból megy oda valami rondaság és azért fütyül a vga-n valami alkatrész. -
#62970 Én egy garanciális telefonszervizben dolgozok; ismerem ezt a fajta szervizes mentalitást..(Én saját káromra sajnos egy lelkiismeretes szervizes vagyok)
iPonnal, Aqua-nal is megesik ez, fontos hogy írd le milyen elhelyezésben van a VGA-mert pl Aqua-nal az én hangos VGA-mat fekvőalaplapon tesztelték nem tradicionális gépházba beszerelve(kifizetették velem a bevizsgálás árát..). - Természetesen azóta is rossz.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.06.14. 19:20:32 -
CamelX #62969 Sajnos bizony ez ipon-ból van, és én is hasonlókat hallottam róluk... sőt, azt hallottam hogy jogosan garanciás eseteknél is ismerni kell a jogaidat, különben lehúznak egy "hát, ezt max beszámítani tudjuk"-al...
Ez persze közel sem azt jelenti hogy nem élnék a jogaimmal, főleg hogy bőven benne vagyok a gari időszakban, csak az a baj, nem tudom reprodukálni a hibát. Ha nagyon leterhelem elhalkul (csak az amúgy korrekt ventit hallani kicsit), ha alapjáraton hagyom akkor meg kiszámíthatatlan hogy mikor jön elő (5 perc, vagy fél óra, vagy...), és általában netezés közbe jön elő full random. Én ha nem egy tisztességes jóarcú számtech üzletes lennék (hanem egy ipon-os :D), tuti azt mondanám hogy "elnézést, de a terheléses (és egyéb) tesztünk során a terméket hibamentesnek találtuk"... és nem mondhatnám hogy várjál csak, hagyd bekapcsolva legalább egy fél órát, közbe, majd előjön az, mert berak egy FurMark-ot, terhelve csendes, faszány... nope. Azóta is sasolgatom a GPU-Z-t, meg hazaérve kipróbáltam pár dolgot ami eszembe jutott hogy talán előhozza direkt a hibát, de semmi... -
#62968 Háát... :-)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.06.14. 00:24:53 -
#62967 Ezen csak a ventilátor volt szerintem hangos, nem ilyen cicergése volt, lehet ezért a másféle kommunikáció részükről, de akkoris. -
gforce9 #62966 Miért? Te nem segítenél egy jó cimborának? El lehet mellette sörözgetni meg szidni a gyártókat :) -
#62965 Pedig kb. 99%, hogy ezt jogilag ki kellene cserélniük. -
#62964 Kölcsöntáp? :-S Ki ad kölcsön egy tápot? Szét kell hozzá szedni az egész gépet. -
gforce9 #62963 Ha így állnak hozzá, onnan nem vásárolok, sem mint magánember sem mint viszonteladó :) Szerencsére nem minden bolt ilyen. -
#62962 Iponnal leveleztem, ha jól értelmeztem az írásaikat, amíg rendesen működik, nem kékhalálozik, indul újra, stb, addig nem garanciás eset...:S Viszont ha neten lett vásárolva 14 napig talán vissza lehet vinni indok nélkül, de ennek utána kell nézni. -
gforce9 #62961 Hogyne jogosítana rá? Ha valami nem úgy működik ahogy kéne (márpedig egy videokártyát nem azért vesz az ember, mert füttykoncertet szeretne hallani éjjelnappal), akkor az a termék hibás. Főleg ha tele van ragasztgatva szokásos hiperszupersilent matricákkal.
Ha tőlem vetted volna ez nem is kérdés. Én meg ki tudom verni a nagykerből, hogy gariztassa le. :)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.13. 22:46:58 -
CamelX #62960 Addig is 90% h tényleg videókari. MSI Afterburnerrel gyakorlatilag zenélni tudok a sípolással, minden órajel állítással más hangszínen szól. Ahogy FurMark-ban, jól megizzasztva a kártyát kis tuning + game, elhalkul. Arról már megoszlanak neten a vélemények hogy ez (ha GPU "coil whine") garis cserére jogosít -e vagy sem... -
gforce9 #62959 Azt kell, esetleg egy kölcsöntáppal is meg lehet próbálni. -
#62958 GTX660 nekem csinálta"anno".
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.06.13. 19:24:11 -
CamelX #62957 Hát, csak nehéz kiszűrni hogy tényleg a táp, vagy GPU. Pont a videókari alatt van a táp (ami nem is egy mai darab, tehát jó eséllyel nem garis már) ... max este megpróbálom VGA nélkül járatni a gépet, hátha előjön. -
gforce9 #62956 Tápegységnél előfordul, hogy visít - sípol benne valami, de az ilyet gariztatni szoktam, nem találgatni, hogy mi lehet :) Tedd azt.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.13. 18:04:41 -
CamelX #62955 Valaki találkozott már ilyen problémával?
Ma kezdett el visítani a december óta meglévő GTX970-em, de valami ordenáréan idegesítő magas hangon, boot után kb. 5 perc után folyamatosan. Ami durva hogy ha FurMark-al leterhelem, akkor abbahagyja, de ahogy kilépek, egyből újrakezdi. Nem venti, mert ha lefogom őket, ugyanúgy sípol. -
gforce9 #62954 "két gép, egy szobában, egymás mellett,"
Ennél jobb tesztkörnyezet nincs. Először a 2 gép kábeleit cseréld fel. Ezzel kiderül, hogy a gépekkel, vagy a kábelekkel van e gond. Ha kiderült, akkor ennek mentén lehet továbblépni. Ha kábelhiba ki kell próbálni másik porton, ha úgy is rossz kicserélni a kábelt.
Ha géphiba akkor meg vagy valami random szoftver vág oda a netnek vagy rossz a hálókártya. Előbbit át kell nézetni szakemberrel, utóbbit, ha asztali gépről van szó párezer forint a hálózati kártya vagy épp wifi stick. -
#62953 Kábelt cseréljétek fel, lehet az van megtörve (fater kocsijába a müszerfalat árrammal ellátó kábel pont ugy van megtörve hogy télen nem megy, nyáron igen, a kábel zsugorodása és tágulása miatt :D:D), Próbálj meg másik portot a modemen, velem is volt hasonló és kiderült hogy egy korlátozott port volt a routeren és azért dobálgatott le állandóan, átdugtam egy másikba azóta semmi baja. -
Ryan626 #62952 Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A probléma a következő: adott két gép, egy szobában, egymás mellett, ugyanazt a netet használva (UPC). Két asztali gépről van szó, amibe a net kábel egy modemből van csatlakoztatva. Barátnőm gépén teljesen jól megy a net, akadás nélkül meg minden, viszont nekem random, vagy ha rossz idő van akkor kb. mindig megszakad, elmegy az internet.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond? Esetleg a hálózati kártyával lehet gond?
Előre is köszi a segítséget/tippeket!
-
gforce9 #62951 A hibát így látva olyan, mintha az alaplapi chipset melegedne. Ha a gép oldalát leveszed változik tőle valami? -
sanya200 #62950 Olyan gondom lenne hogy 1-2 játéknál nagyon droppol az egész.Most vettem meg a mirrors edge catalystot és jóformán játszhatatlan vagy legalábbis nem igazán lehet élvezni.Levettem már mindent megy 50-60 FPS-el majd fogja magát és leesik 0-ra az egész de csak 1-2 mp-ig utána megint megy 60-al.Most ezt miért?Ha kevés lenne a gép akkor folyamatosan akadna nem?Doom-nál ugyanez volt.Néha beakadt de csinált olyat hogy annyira leesett az FPS 40-ről hogy még a menü is szaggatott 5-10 FPS-el ment percekig.De még úgyis hogy kiléptem teljesen a játékból az asztalra majd vissza,és ha elindítottam már úgy kezdte hogy szaggat a menü.
A gép a következő.
Asus 970pro gaming/aura,FX 8320 3ghz,Kingston HyperX savage 8GB,Kingston 120gb SSD,Gtx 580.
Tudom hogy nem mai a vga és 1,5 gb csak de eddig is elment minden még 2560x1080-ba is.Pl Beyond Earth Rising Tide de az új anno 2205 is,Fallout 4,witcher 3 mind játszható úgy hogy nem akad.De ez a 2 játék ezeknél meg van hülyülve.Nem lehet hogy melegszik és ha elér egy hőfokot akkor hibázik..stb?
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2016.06.12. 16:12:05 -
gforce9 #62949 Ha biztos eredményt akarsz vegyél 2db8gb-os neked tetsző modult a régieket meg add el. Ez a legjobb megoldás ilyenkor. a "többfajta ram együtt"-ben mindig benne vagy a "biztos mint a kutya vacsorája" effektus. :) -
#62948 Van most egy Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9W memóriám, de szeretnék bővíteni, hogy összesen 16 GB legyen. Milyet érdemes venni?
egy ilyent vagy egy ilyent néztem ki hirtelen. De nem tudom, hogy baj-e ha más-e a feszültsége, órajele, CL... esetleg más márka? :D -
Bal0924 #62947 Köszi
Jó program. -
gforce9 #62946 Szervizes vagyok arra meg inkább másfajta programok kellenek, nem fps figyelő. Talán a fraps is tud ilyet. -
#62945 CAM nálam működik, de ebben nem tudod húzni a vga-t. -
Bal0924 #62944 tudsz mondani egyet?
Csak erről tudtam hogy tud ilyet. -
gforce9 #62943 Nem egyedi gond, sok helyen írnak róla. Megoldást így hirtelen nem leltem, azt javasolták ahol gond volt vele, hogy használjon más monitorozó programot az ember. -
Bal0924 #62942 Feltelepítettem a MSI Afterburner-t.
Semmit se állítottam be rajta, csak hogy kiírja az fps-t és a játékokat visszafogja, de durván.
max fps 4-6 és ennél feljebb nem megy.(GTX970)
Miért csinálja, és hogyan lehet normalizálni? -
gforce9 #62941 Ha biosba sem tudsz belépni, akkor a biosban le van tiltva az usb keyboard funkció. Windowsban azért működik, mert azt, ez a tiltás nem érinti. PS2-es billt kérj kölcsön, engedélyezd és utána menni fog már az usb-s is. Második lehetőség: le kell resetelni a biost, mert az alaplapok 99%-ánál gyárilag alapértelmezetten engedélyezve van ez a funkció. Ehhez a resethez az alaplapon lehet jumpert találni, amit árammentes állapotban át kell helyezni a másik pozícióba, vagy az elemet kiveszed, vársz pár percet (a kondik veszítsék el a töltöttségüket) és visszarakod. -
#62940 Lehetőleg ne a kékbe dugd, hanem a fekete usb portba. -
#62939 gondolom usb-s és végignézted már mindegyik portot, húzd ki a hdd-t és indítsd úgy a gépet, úgy bekéne engedjen a biosba és hátha működik a bill is :D -
#62938 bekötsz egy PS/2-es billentyűzetet, mást nem nagyon tudsz csinálni. tekintve hogy használt hardveres helyeken általában 100 ft-ért mennek, nem egy nagy érvágás. -
Tamás256 #62937 Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy bár rendesen működik a billentyűzetem, de valamiért csak akkor, ha már a rendszer be van töltve. Indításkor nem is érzékeli a gép, így aztán nem tudok a bios setupba belemenni, nem tudok rendszert újratelepíteni. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
#62936 2 lehetőség van:
1.Kiegészíted + hangkártyával.
2.#62935
Amúgy egy forrást tudsz "hangolni" sőt lehet hogy utána + hangerőt kell ráemelni. -
#62935 Osszad szet a kimeno jelet hatul es akkor szol mind a ketto egyszerre. -
#62934 Van egy Corsair Carbide 200R házam, Gigabyte GA-H97-D3H alaplappal, megodlható-e, hogy hátul be dugom valahova a hangrendszert (sima dvd lejátszó van rá dugva jack dugóval :D ), és a fejhalgatót, akkor szóljon mind a kettő, esetleg windowsba állíthatom hogy épp melyik melyik? (előre lehet dugni, de érdekes hogy ott a füles nem ad olyan hangerőn mintha hátulra dugom, és nekem igy FOS ) -
#62933 Van egy "ceQeekg" nevű böngészőm a chrome ikonjával és az volt az alapértelmezett. -
#62932 Egy nagyon hasznos kis program. Tessék kipróbálni.