64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Higany
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az minek a hibája, hogy ha áramot adok egy asztali pc-nek, akkor rögtön bekapcsol, anélkül, hogy megnyomnám a bekapcsoló gombot? Tápegység lehet, esetleg alaplap vagy más? Köszi előre is a választ! Üdv!
  • Juhiii
    Üdv!

Van egy Asus K50I-m. A zenét ki szoktam lőni hangfalra, és amikor fejhallgatóra cserélem a kimenetet, gyakran elkezd zúgni lejátszás közben. Ha visszadugom a hangfalra, vagy a laptophangszórón hallgatom tovább, a zúgás ugyanúgy jelen van.
    Gépújraindítás esetén megoldódik, meg ha letiltom a hangeszközöknél és utána futtatok egy problémamegoldót.
    Nem tudja valaki, hogy ez mitől lehet?
  • Narandil
    Üdv!

Olyan gondom lenne, hogy akadozik a class fm. Alig egy héttel ezelőtt még minden rendben volt. Bármit csinálhattam, folyamatosan ment. Pár napja viszont, bármit csinálok kb 10 másodpec után elkezd ugrálni a zene, majd néhány pillanatra megáll, majd folytatja. Viszont ha a neo fm-t hallgatom, akkor semmi gond, az vígan megy. Valaki tapasztalt már ilyet? S volt rá megoldás?
  • Zsolek123
    #55279?
  • Athem
    http://megaupload.com/?d=LIQIUDH3
    http://rapidshare.com/#!download|368l3|119025325|Netgear_WGR614_V7_motorola_SBV5121E.rar|7258

remélem jók...
  • grebber
    Az egyik ismerősöm tőlem kért segítséget! Én viszont itt kérek mert én sem találtam azt ami neki kell :(

Motorola Sbv5121e modemhez kellene Windows 7 driver!!Ha valaki tud valódi linket adni ami működik is annak nagyon örülnék!
  • Athem
    ofc, not -> ofcorse not ugyebár
  • ates84
    Okés!
    Még kérdéses, hogy milyen ventit vegyek bele, de tuti kicserélem!
  • Pepsi Twist
    ofc, not...
  • Athem
    Ha előző bios verziót teszek fel mint ami van jelenleg attól lehetséges valami nemű kár a gépbe??
  • [HUN]FaTaL
    Nekem nem zörög, de a későbbiekre tekintve, engem is érdekelne, hogy egyszerű e cserélni (csati). :)
  • MR ME
    ha kicserélted annyi infót megosztanál majd velem plz h volt e csati vagy forrasztani kellett? nekem is ilyen tápom van, és nekem is zörög, jó lenne előre tudni h hogy megy a csere, előre is köszi :)
  • Baelint
    Ami nekem fura, hogy a 8800gts-t visszatéve volt kép, tehát teljesen nem döglött meg az alaplap/táp. Viszont így visszaolvasva tényleg ugyanazok a tünetek, mint amik Nálad voltak (kikapcsolgatás, ventik pörögnek, de semmi egyéb). Holnap elvileg kapok egy alaplapot próbára, akkor azért majd szűkül a kör. Legalábbis remélem :)
  • precision
    hasonló tünetek voltak nálam is nemrég, talán olvass vissza, nemrég volt róla szó

nekem sem sípolt az alaplap még akkor sem, ha mindent kiszedtem belőle, még a cpu -t is :D

először nézd meg, hogy az alaplapon a kondenzátorok nem púposodtak e fel, ha igen, akkor olcsón cserélhetőek, emiatt nem kell új alaplap

nálam az volt a gond, hogy a táp beszart és vitte magával az alaplapot is, szóval ezt a két alkatrészt kellett cserélnem és jó lett a gép
  • [HUN]FaTaL
    Gigabyte lap, gyanús, hogy RAM mert ugyanezt csinálta nekem is. Pakolgasd a ramokat a slotokban, ha nem indul akkor csak egyet, ha még mindig nem akkor azt pakolgasd, előbb utóbb elindul. :D Játékos.
  • Baelint
    Sziasztok!

Tegnap hazaérve bekapcsoltam a gépem, majd meglepve tapasztaltam, hogy nem indul a rendszer. Akkor lettem figyelmes arra, hogy ki-be kapcsol a gép. Bekapcsol, ventik felpörögnek, majd 4-5mp múlva magától kikapcsol, 1-2mp után újra be. És ezt nyomatja végtelenített ciklusban. Leállítani csak a tápon lévő kapcsolóval lehet.
    Na mondom szuper, nézzük. Vinyó lehúz, hiba ugyanaz. Csatlakozók megigazít, ugyanaz. VGA ki (9800GT), még csak nem is sípol, hogy nincs bent videokártya, ajjaj. Alaplapi elem ki, vissza. Most már nem áll le, sőt sípolva jelzi a VGA hiányát. Na, talán. VGA vissza, minden felpörög, kép nincs. WTF?
    Van egy memóriahibás 8800gts-em, azt beledobtam, azzal van kép. 9800GT vissza, semmi.

Ez mi? Ötlet?

Két tippem van: az alaplap (amiről olvastam is, hogy képes ilyen újraindulgatásokra, bár gyógymódot nem láttam rá), vagy a táp. Az alaplapra azért gyanakszom, mert az elem birizgálása után teljesen máshogy kezdett viselkedni a gép, míg a tápra azért, mert a régebbi vga-val elindult. 1-2 hete volt nálam egy HD3870, azzal se volt se kép, se hang, míg másnál azóta is gond nélkül megy.

A szereplők:
    Alaplap: Gigabyte 965P S3,
    CPU: C2D E6300
    Táp: Coolink 500W

Tanács? ötlet? Tipp? Esetleg tapasztalat?

Előre is köszönöm!
  • Fókameister
    Senki???
  • ates84
    Értem - rendben!

De azt hiszem, hogy ennél a tápnál nincs csati, hanem közvetlenül a nyáklapra van forrasztva a vezeték.
  • kifli
    ha jólemlékszem, a gyári venti 2200rmp-s, szerintem ne tegyél bele 1200-as :D

Min 1800-as venti mennyen bele.
    Amúgy szerintem nem kell forrasztgatni, a csatira gond nélkül rádugható 3 pines venti is.
  • ates84
    Sziasztok!

Elkezdett zörögni a táp ventim.
    Táp: Gigabyte Suberb 460w

Ebben a tápban elvileg egy 2 pines 12 cm-es cooler van.
    Ezeket a ventiket néztem ki:
    LINK 1
    LINK 2

Mivel csak 2 pines a csatlakozási lehetőség a Gigabyte tápban, így ha összeforrasztom, akkor max. RPM-en fog pörögni az új venti?

Esetleg van jobb javaslatotok ventit illetően?

Köszi
  • bardocz
    Azzal sem működik.
    http://www.youtube.com/watch?v=JnHwMV927FE
    Nekem ugyan úgy nem találja. Pedig létezik, ottvan, kiírja, hogy nem nézhetem meg.
  • Pepsi Twist
    youtubeproxy :)
  • bardocz
    Basszus, az összes azt írja eddig, hogy 404 not found, ha meg a feltöltő csatornájára megyek, akkor meg nem nyitja meg az összes videóját, és így nem is tudok rámenni.
  • precision
    pedig csak proxy -val fog menni... keress egy normálisat :)
  • bardocz
    Hogyan tudok olyan videót megnézni neten, amit a youtube letiltott itthon? Netes proxykkal próbálkozok, de azt írják, hogy az url nem található...
  • Fókameister
    Sziasztok. Olyan gondom lenne hogy valamiért elment a hang a gépről, aztán haver mondta hogy a winamp output pluginjában állitsam át a hangkártyát mert akkor még directsound errorra hivatkozott a gép. Na ezután jó is lett de ma megint elment a hangja és winampban már nem lehet állitani és hibát se ir ki. Tehát a winamp vagy más lejátszó ugyan elkezdi a lejátszást de néma minden csak rendszerhangok vannak. Azt irja hogy nincs hangeszköz de már a driverjét is újraraktam mégsem jó.
    Ha valakinek van valami ötlete azt nagyon megköszönném.
  • BlackWolf
    Sziasztok van 1 acer laptopom , mikor vettem ugye fn gomb lenyomva balra\jobbra hangerőt lehetett állítani megjelent ott 1 kis panel , ha pedig fel le nyomtam akkor a fényerőt.Aztán eltűnt a 2 panel de nemvolt semmi probléma. Viszont most nemhogycsak a panel nemláttszik de nemtudom állítani a fényerőt energiagazdálodási lehetőségekben meg húzgálhatom balra jobbra nemnagyon foglalkozik vele..:(
    Viszont a hangerőt viszi továbbra is.
    Szóval az lenne a kérdés , hogy miként tudnám visszarakni azt a szoftvert ami vitte ezt a 2 panelt vagy mit piszkálhattak el rajta véletlenűl? (AcerAspire7740G)
  • Boconadi
    Sziasztok! Ismét kéne egy kis segítség...

Ma ahogy bekapcsoltam a gépemet, és mint általában minden nap, elindítottam a Google Chrome-t. Elindul, majd kilép egy olyan hibaüzenettel, hogy "Jajj. A google chrome lefagyott. Újraindítja most?"
    Mondom oké, és ezt csinálja állandóan. Felraktam már 20 féle verzióját, és mindegyiknél csinálja. Egyszerűen nem akar elindulni. A hiba részleteinél a chrome.dll-t nevezi meg. Nem értem, eddig mindig működött, a gépemen semmit sem változtattam meg.

• kisbakter91
    se a winamp, se a media player, se a VLC nincs hang,a kábel tuti jó mert a zenénél tökéltes, csak a filmnél van ez!
  • karajjj
    másik lejátszó, vagy lehet, hogy megtört a hangszóró vezetéke
  • kisbakter91
    Az a problémám a gépemmel hogy sokszor nincs hang egyetlen egy lejátszóval a film közben, vagyis van hang csak a szöveget nem lehet hallani! Ez kodek hiba vagy driver hiba? Már többször újraraktam a hangkártyát és vmiért nem jó! mi lehet a probléma?
  • atenza
    Köszi, a méretét sikerült beállítani, de a kép minősége továbbra is rosszabb, olyan mintha kisebb felbontáson lenne és kevesebb színnel, pedig 32bit 1920×1080at ír...
  • davidragon
    nézd meg a monitor beállításait, mert szerintem külön kezeli a hdmi és a dvi beállításokat. Monitorokon szokott lenni pozícionálás.
  • atenza
    Miért lesz ronda a kép ha dvi helyett hdmi-n keresztül csatlakoztatom a monitort? Ráadásul a képet is felnagyítja és kilóg a képernyőről a tálca, start menü stb. pedig a felbontás ugyanúgy 1920×1080. Be kellene még valami állítani utána?
  • Pepsi Twist
    meg nem megy ez éjjel nappal 75 fokon... 100% terhelés mellett volt csak...
  • [HUN]FaTaL
    75, 85 fok is roncsolja már, rövidíted az élettartamát. Nyílván a gyártó által megadott értékre pár százalék még nem megy tönkre. 100 fokon is megy, kérdés, hogy meddig.
  • Pepsi Twist
    én 75 fokon járatom :D de volt már 85 fok is tartósan... :D de aszonták még 90 fokkal is megy de akkor már eléggé határértéken van...
  • [HUN]FaTaL
    Duo is 73,4°C.
  • Pepsi Twist
    quadok ilyen szarul bírják a hőt? :D
  • MR ME
    nincs mit ;)