64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • grebber
    SSD kérdés Valaki esetleg?
  • gergely1991
    Hatósugaron kívül vagy(kevésbé érzékeny),vagy esetleg egy másik wifi router által okozott interferencia(nagyon érzékeny a laptop vevője).
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.10.08. 20:06:59
  • Ironman2
    Laptop wifije 5 percenként lecsatlakozik,mobilon jó,upc routerrel semmi gond,mi lehet a baj?
  • ToCsEk
    új win10-el minden oké
  • gforce9
    Ha más eszköz megfelelően működik, akkor valószínűbb, hogy a gépben lesz a hiba nem máshol.
  • ToCsEk
    akkor a wifi miért jó? Múlthéten jelentettem thomenak, azt hittem a szerződés meghosszabbítás után basztak el valamit de náluk minden ok
  • gergely1991
    Lehet hálózati hiba is(WAN írányból).
  • ToCsEk
    én a hardverest azért nem gondolnám, mert ugye mikor feláll a win7 a hálózati ikonnál sárga háromszög befigyel, letörlöm az ethernet atheros drivert és egyből újra rakom utána egyből lesz internet, holnap újra rakom aztán jelentkezek
    azért az tök fura, hogy minden win7 rendszerem csak 4-6 hónapot bír
  • gforce9
    Lehet szoftveres és hardveres baj is. Ha szoftveres akkor valamiféle vírusszerűség ülhetett rá a hálózatra a gépeden. Egy reinstallt megpróbálnék, ha nem találsz gyanús szoftvereket.
  • ToCsEk
    Hello.
    Járt már valaki úgy, hogy gépújraindítás után addig nincs internet amíg újra nem rakom az alaplap net driverét? Mi a fasz ez, soha nem jártam még így, valami ötlet? Win7 64bit Gigabyte b85m-d3h
    Esetleg új rendszer megoldaná a problémát?
  • gforce9
    Akár, ja az is megoldás.
  • gergely1991
    Vagy készítsen USB-ről bootolható linux live rendszert.
  • gforce9
    Döglött integrált kártya ritkább mint a fehér holló. Nem gyanítanám. Valakitől nem tudsz kölcsönkérni egy hdd-t annyira, hogy lökj rá egy rendszert? Kiderülne azonnal. Mert sajnos egy hdd úgy is el tud romlani, hogy a smart nem tud róla. Ritkán, de előfordul.
  • gergely1991
    Az integrált kártyák általában nem igazán képesek lennének arra, hogy egy nagyobb követelményű játékot,full grafikán elfussanak(már ha erre gondolsz).Amúgy ugyanúgy esélyes, de a BIOS-on lelehett tiltani(miután egy rendes videókártya fellett telepítve).
  • Toto652
    Köszönöm a segítséget!
    A Sentinel több mint 1000 napot becsül. A chkdsk nem mutatott ki semmit. A probléma továbbra is fennáll. Nekem is gyanús a HDD, viszont azt meg nem szeretném, hogy veszek drága pénzér egy SSD-t azt kiderül, hogy továbbra is ugyanez a probléma.
    Egy rendkívül hülye kérdés: Mekkora az esélye annak, hogy az integrált videókártya szarakszik? Egyelőre csak azt használom. Egyébként ez egy Radeon 3000.
  • gforce9
    Én a seek error rate-et az adatkapcsolati hibák számát és egyéb ilyen paramétereket szoktam átbogarászni. Amik közvetlenül nem a lemez fizikai állapotáról adnak képet, hanem arról, hogy működés közben mennyi és milyen jellegű hibákat követ el a HDD.
  • gergely1991
    A HDsentinel esetében leginkább a hátralévő üzemidőt venném figyelembe.
  • gforce9
    A sentinel sem tutibiztos diagnózist ad. SSD persze hogy mehet.
  • Toto652
    Amúgy én is a HDD-re gyanakszom, holott a Sentinel szerint jó 100%-os a kondíciója és hibás szektor se sok van.
    Videókártya még nincs. Egy integrált Ati 3000-rel döcög.
    Ha az alaplap szórakozik, akkor mérges leszek, mert azt cseréltem még a RAM-ok előtt.
    Amúgy egy asus m3a76-cm-be lehet SDD-t tenn
  • gforce9
    ja vagy feladatkezelő, file futtatás....vagy még vagy 70 féle módszer :) Hirtelen ez jutott eszembe. :)
  • pxxl
    vagy wingomb+r kb az összes windowsban :)
  • gforce9
    win7-nél: startmenü, futtatás-> cmd
    win8-10 windowsgomb+Q és oda-> cmd

parancssor megnyílik ide-> chkdsk c: /f

Újraindítás után fogja tudni futtatni, erre rá fog kérdezni.

A hiba jellege véleményem szerint nem mutat se filerendszer se memóriahibára. Lemezhiba lehet ettől még.

Én amivel kezdenék: másik hdd rendszer fel. Ha jelentkezik a hiba akkor kb alaplapra gyanakodok. Ha megszűnik a hiba akkor hdd-re. A windows logónál tölti be a vga drivert is. Ha van integrált vga vagy csere vga azzal is lehet egy próbát tenni, de mivel újraindítás után is van vacakolás kevesebb az esély erre.

Vidd szervizbe a gépet inkább. Mert így itt csak tippelni lehet.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.23. 10:21:10
  • gergely1991
    Windows memory diagnostic(win7-től kezdve),alternatívák: memtest86,memtest86+.
  • Toto652
    Memtest volt. Zsír újak a Ramok, pontosabban, mind ki lett cserélve, tehát nem az a baj.
    A chkdsk csak felvillan, el se indul. o.O
  • Tetsuo
    "(mindkettő tudja a win előbbire van alternatva is)"
    Ez mit jelent?
  • gergely1991
    memtest, chkdsk (mindkettő tudja a win előbbire van alternatva is)volt már?
  • Toto652
    Sziasztok! Egyszer már jelentkeztem ezzel a problémával, de megoldás azóta sincs.
    Az a helyzet, hogy az asztali gépem bekapcsoláskor, mikor megjelenik a Windows logo és tölti a rendszert, kivétel nélkül mindig lefagy.
    Újraindítás után nem fagy le, de miután eltűnt a töltő képernyő, eszméletlen lassan indul be a rendszer. Több perc mire használható a gép, addig bármely alkalmazás elindítása csak még jobban belassítja a felállást.
    Fun fact: a még szűz rendszerrel is ez volt.
    Találkoztatok már ilyennel? Mi csinálhatja ezt és miért?
    (Pedig összességében a számok szerint minden a legnagyobb rendben!)
  • Vadnokedli
    Tesztre kell egy R9 280X? Ez is AQUA-bol garanciáztatva egyenesen, már nem használom- meg még el is kell mennem érte..(másodszorra csak megcsinálták- elviekben) :D AQUA-ban híresen beleszarnak sajnos..
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.09.20. 17:28:13
  • abrakabobby
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
    Van egy asus gtx 970-em,egy ideje minden játék 10-15 fps-el megy,gyakorlatilag játszhatatlan,előtte minden játék ment 60 fps-el semmi gond nem volt.
    Mi lehet a baj?
    Lefuttattam a video memory stress tesztet,ez az eredménye:

Trying 16bpp RGB:565 mode...OK
    TEST FAIL (Code: 8876017C)
    Trying 16bpp RGB:555 mode...OK
    Trying 16bpp BGR:565 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
    Trying 32bpp RGB:888 mode...OK
    Trying 32bpp BGR:888 mode...NOT SUPPORTED (Code: 80004001)
    NO PASS COMPLETED

Egy hete vissza vittem a aqua-ba azt mondták bevizsgálják,ma hívtak,hogy semmi baja lehet menni érte.
    Nem vagyok benne biztos,hogy jó a kártya. :(
  • Vadnokedli
    Ezekre rá is kerestem- Sajnos ez új dolog volt nekem míg nem tapasztaltam(nem is tudtam hogy létezik ilyen)..
  • gforce9
    Az ilyenekre egyszerű a válasz: google-> "ssdm típusa devsleep problem" illetve "alaplapom típusa ssd-m típusa problem" és ha nincs vele tele az internet akkor csekély az esélye, hogy pont nálad lesz gond.
  • Vadnokedli
    Ez sajnos egy Intel 535-ös volt ami állítólag devslp széria hibás- sajnos nekem a gyári ISO file-al se sikerült kiüttetnem belőle ezt a devslp módot(mert állítólag ki lehet szedni). Megrendeltem egy Crucial MX200 (250GB) SSD-t állítólag ebben is van devslp- félek ugyan ezt fogja csinálni.. Van miért félnem? A lap egy Asrock H87M Pro4(+4670K+16GB+stbstbstb) DevSlp állítólag..
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.09.18. 10:00:37
  • gforce9
    Akkor az SSD-vel van valami bibi.
  • Vadnokedli
    Egyik se- se port- se másik kábel- se másik sata-táp kábel.
  • Tetsuo
    Vagy a billentyűzete. Lehet, hogy teljesen mást akart írni, csak ez a hibaleírás lett belőle. :-D
  • gforce9
    vagy alaplap vagy ssd vagy kábel
  • Krisztiam #63175
    amúgy lehet a wifi kártyám döglött be.. valamikor működik valamikor nem..
  • Vadnokedli
    Az mitől van hogy új SSD-t a Bios-ban nem látom csak teljes áramtalanítás után? Aztán ha párszor újraindítom ugyan ez- amúgy sípolással jelzi ilyenkor kikapcsolás végén.. 240Gb os Intel 535 Ha önmagában van a rendszerre kötve akkor is olykor.
  • gforce9
    Nem tartom valószínűnek, de meg lehet próbálni
  • Krisztiam #63172
    na felraktam a win 7-et és ugyanazt csinálja, kapcsolódik van internetelérés, de nincs net :D
    szerintem lehet bios frissítés kell, mert megnéztem a gépemen F.18 bios verzió van és annál van újabb megnéztem.. lehet ez a probléma?
    a gépem egy HP 250 G3