64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    De egy rohadt eszközt azért illene felismernie,akár használják akár nem.
  • cibi17
    mert senki nem használ már dvd-t :D

jó az erős tűlzás, páran igen, de inkább porosodik, mint olvas ;) (pláne ír)
    Utoljára szerkesztette: cibi17, 2016.09.17. 09:32:00
  • gforce9
    Közröhej, hogy milyen alapvető bajok vannak a 10-el.... egy 100 éves szabvány eszközhöz frissítés kell.....
  • cibi17
    kikapcsoláskor frissített 4dolgot a win, főleg 1607-et, azóta felismeri magától a dvdt is :D
  • Tetsuo
    Az engem is érdekel, hogy updateled. ;-)
  • Krisztiam #63166
    igen win 10 alatt valami probléma van a driverrel, rendben leírom holnap mi történik win 7 alatt :D
  • gforce9
    Írd meg hogy win7 alatt mi történik, kíváncsi vagyok.

Mondjuk beszédes, hogy a linkelt fixit videónak negyedmilliós nézettsége van nem egészen 1 év alatt.....
  • Krisztiam #63164
    nem jó sehogysem, mindent próbáltam holnap visszarakom rá a windows 7-et
  • Krisztiam #63163
    köszi megpróbálom
  • cibi17
    rámentem, h rejtetteket is mutassa, ott volt a winyó. jobb gomb, eltávolítás, igen, aztán restart és ment...
    most már csak olyanom nincs a lisában, h dvd/cd-rom drivers, így nincs dvd-íróm.. de azt szerintem egy driver, vagy valami megoldhatja
  • Tetsuo
    Számomra nem világos, mint uninstalláltál.
  • cibi17
    nem latta, de kozben SIKERULT! eszkoz kezeloben a rejtett eszkozok megjelenitese es ott uninstall, aztan restart es jo is.. h ha valakinek ilyen gondja lenne meg.. ;)
    azert koszonom :)
  • TomStorm
    Kereső,beirod számítógép-kezelés,menüpont lemezkezelés,és lennt az üres területekre jobb klikk aztán új kötet létrehozása.
    Csak menni kell végig.

Elvileg ott látnia kell
  • cibi17
    üdv.
    tegnap felraktam a w10et ssd-re.
    Mivel ott volt mellette a telepítésnél a winyó is, meg a pár partíció, ezért kikapcsolatam, lehúztam a dvdt meg a winyót, h tuti az ssd-re rakjam és h ne a dvd legyen a d.
    Most bekapcsolom, előtte rádugtam a winyót, majd kikapcsol, rá a dvd, belépek és nem látja őket a gép.. csak az ssd van, mint c.
    Semmi d, e, f, g??
    Mit nem csináltam jól? vagy mit tehetek?
  • gforce9
    https://www.youtube.com/watch?v=WKs3zFW11GM

ezt találtam még
  • Krisztiam #63156
    hát nem tudom, van egy másik gép is a faterom laptopja, azon windows 7 van és jó rajta a wifi, enyémen windows 10 és nem jó.. itt valami más probléma van.. majd megpróbálom felrakok egy windows 7-et és kipróbálom mit csinál..
    Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.09.16. 12:46:44
  • gforce9
    Amikor a laptopod csatlakozik a wifihez az teljesen független attól, hogy van e net vagy nincs. Akár ki is húzhatnád a wifi routerből a WAN portba dugott kábelt, akkor is csatlakozna. Ez a tünet szolgáltató problémára utal.
  • Krisztiam #63154
    sziasztok
    olyan problémám lenne, hogy van egy laptopom és van ugye itthon wifi.. csatlakozik a wifihez, de viszont nincs internet.. vagyis valamikor van valamikor nincs és nagyon lassú pedig 20 mb-es netem van és nem tudom miért csinálja.. valakinek volt már ilyen problémája? valami ötlet?
  • Tetsuo
    Az ilyen gány-Misik még fogalmazni sem tudnak.
  • gforce9
    Jack - 2rca kábellel nem fog működni soha, mert az egy sztereó jelet tud kicsalni csak, azaz 2 csatornát. Az 5.1 hez meg 6 csatorna kell azaz ilyen kábelből 3 db. Az lehet hogy az erősítő a sztereó jelet is elosztja a hangfalak között, de az még attól sztereó marad nem 5.1
  • gergely1991
    Vannak készülékek ami úgy is működik,bár az alatta lévő hsz szerint ez nem az.
  • TomStorm
    Ja ilyenem van vagy 3 is csak semmit nem ér:)
    Stereo megszólalt vele mondjuk de annyi
    Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2016.09.14. 15:22:25
  • gforce9
    Ez hol 5.1?
  • gergely1991
    Összebarkácsolsz egy ilyet és a "TV IN" csatlakozójába teszed.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.14. 14:15:43
  • TomStorm
    Ja lehet,hogy nincs és optikán kívül nem is lehet 5.1.
    Nem gond,beszerzek egy optikai hangkártyát kis szobás gépbe .Úgy is van egy felesleges több méteres opt.kábelem legalább felhasználom és le van a gond.
    Notebookhoz meg van egy Blutetooth-os hangprojectorom az meg ahoz lesz.Kiötlöttem nagy nehezen:)
    Köszi!
  • gforce9
    Lehet, hogy vak vagyok de én ezen nem látok az optikán kívül más 5.1 bementet. Ráadásul a notebook 1db jack kimenetén 2 csatornától többet nehezen lehet kiszivattyúzni.
  • TomStorm
    PC/Notebook hangkártyából megy a hang az erősítőbe
  • biomage
    nem fogalmaztál rendesen, miből jön és mibe megy.
  • TomStorm
    Üdv.
    Ezt,hogy tudnám összekötni (optika nélkül) alaplapi hangkártyával(notebook,pc) úgy,hogy legyen 5.1?
    Nem saját kép de erről lenne szó ilyen formában:

Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2016.09.13. 23:41:38
  • gergely1991
    Szerintem sehogy hiszen nem a cd(inkább általánosítanék azaz optikai) meghajtóhóz fér hozzá hanem a ramhoz meg minmálisan a alaplaphoz is(lásd az ott megjelenő információ).Az indításhoz pedig egy bootloadert hív segítségül(CD,DVD,ISOképfájlra isolinux a.k.a isolinux.bin,usb-s pendrive-ra syslinux a.k.a ldlinux.sys).
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.12. 19:11:34
  • Tetsuo
    Ez talán benne van az adott programban, kooperálva a BIOS-szal.
  • gforce9
    Hogyan kezeli le a cd-n lévő filerendszert, magát a cd-meghajtót, mint eszközt, meg egyáltalán azokat az általános dolgokat, ami ahhoz kell, hogy egy program el tudjon indulni? Tudom, hogy ami alatta van manapság már nem szoktuk oprendszerként emlegetni, de attól még hivatalosan kell lennie ilyen funkcióinak. Főként akkor, ha nem csak a a különálló memtest programot, hanem egyéb teszt eszközöket is tartalmaz a cd. Az már oprendszer nélkül nem megy. Mondjuk ez esetben sem releváns az alatta futó kód.
  • gergely1991
    Egy bináris fájl amit a gép is eltudna indítani.
  • Tetsuo
    A felvetett probléma esetén lényegtelen, de érdekes - számomra legalábbis.
  • gforce9
    Ez nagyon vga hibának tűnik. Akkor is ha alaplapot cseréltek. Kis eséllyel ramhiba, ha nincs dedikált vga a notebookban. Ez utóbbit, ha 2 modul van benne egyesével lehet tesztelgetni. A memtest ilyen esetben nem segít, mert a lefoglalt vramhoz nem fér hozzá úgyse.
  • gforce9
    Hát fogalmam sincs őszintén mi van alatta, de nyilván lennie kell egy minimalista rendszernek, lemezvezérlőket stb tartalmaznia kell, különben nehezen tudna teszemfel cd-ről bootolni. :) Mondjuk full lényegtelen. :)
  • gforce9
    Az is jó ilyen célra.
  • morcosqtya
    Köszi, abszolute érthető.
    Most a Hirens boot CD-t javasolták még amin van egy oprendszer (gondolom valami dos alapú) és memtest is.
  • Samurai84
    Sziasztok!

Apám notebookja a következőt csinálja:
    https://youtu.be/Dwqt0tDHVHE
    https://youtu.be/FjqJ9x0pITI
    http://www.kephost.com/image/c18T

Friss W10 telepítve, összes driver (VGA is) friss, DirectX, Java, Flash frissítve. Próbáltam VGA drivert visszapörgetni, semmi eredmény. Próbáltam más weboldalt is megnyitni, ott is csinálja.
    Az előzményhez hozzátartozik, hogy a gép most jött vissza szervizből (ott alaplapot cseréltek rajta). A hiba weboldal megnyitása után pár oldalnyi görgetés után elő szokott jönni.

Mivel próbálkozzak még?

• gergely1991
    A memtest86 esetében tudtommal saját "rendszere" van(szóval se linux,se freedos,win).