!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2016.08.23. 13:28:52
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.08.23. 12:54:41
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
A többieknek: sokan használnak dvd-t. Az idősebbek főként. Megtanulták az optikai meghajtó használatát végre valahára és ez már elmúlt. Nem halad az emberek nagyrésze a korral olyan mértékben, mint ahogy a technológiai látnokok ezt vizionálni akarják. Szerintem teljesen érthető okok miatt. Pontbelesz*rnak az épp jelenkori hypeok-ba.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.23. 09:15:27
Sokan használnak DVD-t. Azért mert pl. te nem, más még használhat. Én is nézek DVD filmeket. Hihetetlen milyen sznob is világban élünk. Rögtön jönnek a megjegyzések, hogy "az mi". Játszhatod az agyadat, de engem nem hatnak meg az ilyen emberek.
btw mi az a dvd? évek óta nem láttam már 😄
All hail the double x!
Én nem vagyok kiváncsi arra, hogy milyen szemetet nézel, ez nem az a topik. ;-)
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Van egy érdekes problémám a beépített DVD írómmal a gépemben.
Random csinálja azt hogy vagy beolvassa a különböző DVD-t (filmeket) vagy nem. Hetek óta tart. És egyre inkább csökönyösebb, egyre kevésbé halandó beolvasni. Bővebben: berakok egy filmet pl. az egyik Bud Spencer filmet, amikor nem halandó, akkor csak nagyon hosszan pörög (világít a sárga led folyamatosan) majd abba marad és az Intézőben látom hogy üresnek érzékeli a meghajtót a Windows 7 HP 64bit! Mostanság hiába letiltom-újraengedélyezem az eszközt az eszköz kezelőben, cserélgetem a filmeket, (nagyon) ritkán halandó végre beolvasni az adatokat a lemezről! Pl. tegnap a Saul fiát nagy nehezen beolvasta, de ma egyáltalán nem... A Saul fia-t bazz...!
A DVD meghajtóm neve: Optiarc DVD RW AD-5260S ATA Device Ház: Cooler Master típus.
A Windows eseménynaplóban a köv. hibaüzenet van általában erre: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort2."
Illetve a DVD meghajtóknak tényleg rossz lehet egyáltalán az hogy ha az adott lemez napokig is benne marad?? Így volt nálam mindig, általában, így tegnap is.
A megoldás mi lehet? csere? ha igen, akkor már veszek inkább egy külső, USB-s DVD írót, mert már elegem van ezekből! ez már 3.-4.csere.... mindig csak sz@rakodnak a belsők.... egy közeli ismerősöm is, a gépén.
A válaszokat, tanácsokat erőre is köszi!
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Ez az én is félrenéztem. Mindenesetre ez kell hozzá.
Én még nem láttám olyat, hogy egy rongyá ment rendszer a CCleaner "megjavított" volna. Lehet segít valamennyit, de a nagyrésze ezeknek a programoknak kb a szemfényvesztés szintje.
Amúgy az egyik jó lett a másik az az ismeretlenes eszközös nem jó, nem találok olyan acpi utilyt. Mindegy kösz szépen. Ha meg volt is másik oldalakról azok nem jók.
Ezt a kettőt bogarászd még ki az Asus oldaláról, driver boostert meg ilyeneket takarítsd le a gépről, ha esetleg lenne még. Ha a hang recsed azt is szedd le az asus oldaláról és telepítsd újra.
Csak azért akartam ezt, mert az eszközkezelőben van egy két hely amin sárga kérdőjel van, pedig felraktam minden drivert hozzá. és nem tudom, hogy mi az!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Felmégy az asus support oldalára. Magyar nyelvű. rákeresel az alaplapra, kiválasztod az oprendszert és látszik melyik a legutolsó driver az adott fajtából. Tökfelesleges ehhez egy állandóan a háttérben futó programot telepíteni. Egyébként is az alaplapi driverek, ha már kinn van az első stabil verzió onnantól ritka az, hogy frissítgetni kell. Nincs hatása. Ez nem olyan mint a vga driver amibe az új játékokat folyamatosan drótozzák belefelé és muszáj frissíteni időnként.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.14. 09:39:15
Használom a driver bost 3at de nem bízok benne, meg mindig kiírja, hogy régi a driver mikor frissítettem pedig.
Megvadult a gépem, semmiféle usb háttértárat nem ismer fel. illetve felismeri, de nem tud mit kezdeni vele, ismeretlen kategóriának érzékeli, mindenáron drivert akar hozzá stb ....
USB HDD működik jól, pendrive, kártyaolvasó, kamera háttértár módban nem. Látja, megjelenik eszközekezőben felkiáltójellel, hogy nincs driver ... Vezérlőpultban se rakja sehová, csinál egy külön "nincs megadva" kategóriát neki.
mi a fene ez ? 😊)
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Valamiért nem akarja felsimerni. Az azonosításra is hiába kattintok, az se csinál semmit.
Ez a legújabb. Felteszed, restart aztán kiderül.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.04. 18:51:05
A drivernek sztem fenn kéne lennie. Ami nekem még fura, játékoknál próbáltam, ugyanez a max. felbontás amit be tudok állítani, gondolom a kettő összefügg. Biztos buta kérdések, de kicsit le vagyok ezen a téren mradva
Win 7 ultimate SP1 az OP rendszer
Ha ott microsoft szabványos vga van akkor nincs fenn a driver.
Ugyanitt tulajdonságok->részletek-> legördülőből hardverazonosítók, azt nézd meg másold ide, meg az oprendszer típusát.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.04. 18:32:16
Bedöglött a régi 4:3 monitorom, és bár nem szeretem, így már kénytelen voltam egy szélesvásznú képernyőt beszerezni:
https://edigital.hu/monitor/acer-b223w-22-lcd-monitor-p42420
Erre esett a választásom.
Az a gondom, bár a max. felbontás 1680x1050 lenne, de a gépemen csak 1440x900-at tudok beállítani. Nem tudom, ez-e az oka, a monitor-e a hibás, de így a régi LCD-m 1280x1024 felbontásához képest sokkal "szemcsésebbnek" látom a képet. Nem tudom, ez hiba-e, vagy csak én nem szoktam meg a nagyobb képernyőt.
De a fent említett 1680x1050 felbontást hol állíthatnám be?
A Kommunikációk fülön megtalálod a megfelelő-beállítást.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.08.03. 23:55:12
Tudom kevés információ de lehet valakinek volt hasonló tapasztalata. Nem hinném hogy fejhallgató lenne a hibás de nem zárható ki ez sem.
Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.
Előtte az alaplaphoz adottal használtam, az a piros fekete csatis. A rendszer ssd a kezdetektől fogva rugós kábelen van.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Cseréltél kábelt és elmúlt a hiba? Vagy nem igazán értem.
Kábel csere óta nem volt ilyen. Ez a hiba kb. 2-3 hónappal a beszerelés után jött elő.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
10-et teszek 1-ellen, hogy nem ez lesz a baj. (márcsak azért is, mert ritka az a sata kábel, ami újraindításra érzékeny 😊 ) De mivel ezt nagyon gyorsan és olcsón lehet tesztelni, így érdemes megnézni.
Ha nem segít, akkor írj. 😊
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.08.02. 21:32:58
ADATA ssd 599 64gb
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.07.31. 22:12:08
Ilyen fejhallgatót vettem pár hete:
http://gembird.com/item.aspx?id=8269&lang=hu
de a driver ami fel van rakva hozzá az oldalra,régi,el se indul.Windows 10 meg a c-media usb headfone set-t teszi fel,ami ugye más,csak stereo beállítás van rajta.Létezik ehhez vajon win10-es program vagy driver valahol?
Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.07.30. 21:22:31
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
S mindig azt írja ki nincs elég tárhely
Belső sd card 4.5 gb android 5.1.1 rendszer s van benne egy 32 gb sd card
Betelik a 4. 5 giga s azt írja ki betelt helyezzen át az sd kártyára (ami full üres) de nem helyez át semmit mert azt írja ki megtelt a lemez.
beállításoknál meg nem elérhető a SD kártya törlése meg a leválasztás opció.
A 32-es sd kártya elötte egy zte blade II-esbe volt.
Előre is köszönöm a segítséget.
Utoljára szerkesztette: gurubefree, 2016.07.18. 22:06:05
ゾルターン
A lányom rá sem nézhet a fejhallgatómra, nem hogy tönkretenné.
az utan erdeklodnek , hogy tudtok e valami kabel vedot . Ear Force XO SEVEN Pro Breakaway Cable-hez kellene mert a fiam mar kettot is tonkrevagott ( a sajatjat es az enyemet 😞(( is ) egesz europaban nem lehet kapni csak amerikaban , es onnan sem rendelheto europaba pedig csak $10 tetel ( ezzel kapcsolatos kerdesemre a turtle beach valaszra sem meltatott )
rahuzos ratekeros rakenos .... mindegy csak jo lenne egy megoldas .
elore is koszonom
ゾルターン