64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • CamelX
    Sziasztok! Az a kellemetlen meglepetés ért mára virradóra, hogy feleségem asztali gépe nem kapcsol be. Gondoltam táp az... elővettem egy cseretápot, ATX kihúz, cseretáp ATX bedug, siker. Át is szereltem bele, de ugyanaz a probléma.

Gondoltam menjünk akkor szép lassan, táp vissza, ATX bedug, alaplap ON. ->
    ATX 12V bedug, táp teszt -> FAIL, semmi. Fél mp-ig felvillant alaplap, de annyi.

Kiszereltem mindent gépből, CMOS elemet kivettem, betettem, csereCPU-m viszont már nincs :/ egyéb ötlet amihez nem kell alkatrészcsere?

Proci: Intel E8400
    Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS3
  • bardocz
    Laptopon felbontása 1600*900.
    Rákötöttem egy monitort, 1920*1080.
    Lehetséges az, hogy a monitorra klónozzam a laptop képét, csak nagyobb felbontással?

De gyorsan megoldottam, win+p-vel lehet állítani, hogy mi legyen, és projector only módban jó.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.10.31. 14:43:15
  • csokiskex
    Itt lehet bővebben olvasni az Intel procik hőmérsékletéről.
    Here's the recommended operating range for Core temperature:

80C Hot (100% Load)
    75C Warm
    70C Warm (Heavy Load)
    60C Norm
    50C Norm (Medium Load)
    40C Norm
    30C Cool (Idle)
    25C Cool

6th Generation 14 nanometer: i7 6700K / i5 6600K (TDP 91W / Idle 2W)

Tcase (CPU temp) = 64C
    Tjunction (Core temp) = 69C
    Tj Max (Throttle temp) = 100C
  • Tetsuo
    "A Skylake terhelés alatt 80-90 fokig simán felmegy."
    Az elég sz@r.
  • csokiskex
    Kérdésem az volt, hogy érdemes-e másik hűtőben gondolkozni. Szerintem nem, mert a mostani se egy szar. Csak érdekelt volna más véleménye is.
  • Blum
    "Bár teszteket, meg külföldi fórumokat néztem, miszerint a Skylake terhelés alatt 80-90 fokig simán felmegy."

Már meg is válaszoltad magadnak a kérdést. Ha másnál is ilyen akkor szerinted..?
  • csokiskex
    Sziasztok! Most vettem i7-6700-at. A hűtőm egy Deepcool Gammax 300-as. Alapjáraton 30-35 fokos a proci. Terhelés alatt felmegy 60-65 körüli hőmérsékletre. Battlefield 1 alatt érte már el a 83-85 fokot is. Bár teszteket, meg külföldi fórumokat néztem, miszerint a Skylake terhelés alatt 80-90 fokig simán felmegy. Hiába nincs húzva, rendesen szellőzik a gép 2*12cm ventivel, nem gyári hűtő és mégis meleg. De mondom, csak a Battlefield 1 alatt. Máskor csak 60 fok körül van. Érdemes lenne másik hűtőt nézni vagy ez így normális?
  • Ironman2
    Meg is lett a válasz mindenre! A monitor haldoklik úgylátszik.Bejött a jelszóképernyő,majd eltűnt (addig semmi).Alul megnyomtam a kalibrálás gombot,és láss csodát,visszajött a kép.Ennyi.
  • Ironman2
    Köszi a válaszokat! Még majd annyit megcsinálok hogy a monitort rákötöm a régi gépemre (pentium 4, geforce6200),igaz vga kimeneten keresztül tudom csak oda csatlakoztatni.Szervízbe nem tudom mégegyszer vinni,mert állították hogy náluk jól működött.Pedig még garanciális jövő májusig az alaplap,processzor,és memória.Videókártyát előbb vettem,mint az új gépet.Az már nem hiszem hogy garanciális lenne.De javítani nem kell,hiszen tökéletesen fut minden.Majd valamikor veszek egy újabbat pár éven belül,ez az 1080-as geforce eléggé csábító.Addigra lemegy az ára is neki.Meg új monitort is kéne majd vennem valamikor.Addig meg elleszek evvel az apró hibával.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.20. 15:39:04
  • gforce9
    Igen, ez a monitor felé billenti inkább a mérleget. Bár persze nem 100%-ig.

"Érdekes lenne ha a videókártya lehűlve ilyet produkálna hogy nem ad jelet a monitornak." Valóban fura lenne, de nem zárható ki. Olyan idióta hibákba futottam már, hogy elképesztő.

(Pl monitortól kifagyó vga, de csak 3d-ben, (mikor rájöttem azt hittem az agyam eldobom), ha más meséli el se hiszem.)
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.10.20. 15:19:57
  • Ironman2
    Még annyi érdekesség,hogy ez akkor jelentkezik ha sokáig nem használom a gépet,tehát köze van a lehűléshez.Ha most kikapcsolom,és pár perc múlva újra be,akkor már rendesen jelentkezik be minden induláskor.Ezért is lehet gyanakodni a monitorra.Érdekes lenne ha a videókártya lehűlve ilyet produkálna hogy nem ad jelet a monitornak.
  • Ironman2
    Igazad van,valószínü hogy ez lesz a gond,most is produkálta a monitor,a gép bekapcsolásakor,de pár másodpercen belül már be is jött a kép a jelszóképernyővel.Annyit elértem hogy már nem villog alul a kis kék led a monitoron mikor bekapcsolom a hosszabítót (monitort mindig a hosszabítón kapcsolom ki,sose a főgombjával).

monitor tipusát javítottam alul az aláirásomban
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.20. 13:11:55
  • gforce9
    Arra tippelnék, hogy a monitor nem veszi észre a digitális jelet, amikor indul a gép. Vagy nem szól vissza vga-nak hogy "hé! itt vagyok a dvi kábel végén" A driver amikor betöltődik, akkor ez már más mechanizmussal megy (mármint a monitorfelismerés).

Nincs valami cimbora akinek kölcsön tudod adni a monitort, hogy hajkurássza pár napig dvi-on keresztül? Ha nála is jelentkezik megvan a ludas, ha nem, akkor a vga-t kell valahol tesztelgetni.

Mindenesetre elég hülye egy hiba az ilyeneket ellőni megfelelő tesztezközök híjján nehéz.
  • Ironman2
    Igen,erről van szó.Másik monitorral kipróbáltam,de az meg ugye VGA kimenetes,avval tökéletes volt az indulás,látszott minden.Vettem egy új dvi kábelt,de ha sokáig nincs bekapcsolva a sz.gép,akkor megint nem jön be az ASUS,és windows logó,csak a jelszavas képernyő.Egyébként érdekes jelenség,mert a monitornak sincs semmi baja,órákat megy,és rendesen működik.A samsung monitor hülyén van megoldva,mert át kell kapcsolni analóg,és digital kimenet közt,magtól nem veszi észre.Elkezd villogni felül az analog/digital felirat egy kockában,és alul kell megnyomni valamelyik gombot a monitoron hogy váltson az éppen aktuális kimenetre
    Szerintem itt a videókártya-monitor közötti kommunikáció lesz a ludas (DVI-n keresztül).Azt még leirom hogy az én monitoromon is müködött normálisan VGA üzemmódban minden,de hát VGA-ban használni a monitort 2016-ban elég gáz lenne.

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=895
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.20. 02:23:11
  • gergely1991
    Ha a installshield telepítő úgy lett "összescriptelve" akkor elvileg csinált egy rendszervisszaállítási-pontot,de én azt javalom (és mindenki számára),hogy egy rendszervisszaállítási pontot készítsen hasonló esetben hogy egy BSOD esetében, a csökkentett módú indítással visszalehessen állítani még a "stabil" állapotra(startmenü keresőjébe "Rendszer-helyreállítási pont létrehozzása" begépelni).
  • gforce9
    Butaságot ne mondj. Bekapcsolásról volt szó. Akkor meg tökmindegy mit csinál vagy mit nem csinál az oprendszer, a bios logónak látszania kell. Nem kéne félrevezetni.
  • Scooter
    Semmi gond nincs azzal. Nálam a Win 8.1 csinálja a fekete képernyőt és semmit nem ír ki. Valószínű, hogy frissítettél windows update-et, de aznap nem indítottad újra a gépet. Másnap viszont azzal indít, hogy frissít. Nekem is sokszor fekete bakapcsoláskor. Viszont bosszantó, hogy nem írja ki, hogy frissít. Másnap már nem csinálja ezt amikor nincs éppen update és nem töltöttem le semmit. 1x majdnem én is szétbasztam a billentyűt miatta, hogy "mi a f*sz" van. Még szerencse, hogy nem a notebook bellentyűét, mert külön klavit használok hozzá.
    Utoljára szerkesztette: Scooter, 2016.10.19. 10:59:14
  • Ironman2
    Ok,kösz!
  • gforce9
    Biosban ezt lehet állítani általában, hogy az alaplap hol keresse először a vga-t. De ha ilyen funkciót nem piszkáltál eddig, akkor nem ez lesz a gond.
  • Ironman2
    Még annyit,arra gondoltam,nem-e esetleg az alaplapi bios először az integrált videókártyának küldi a jeleket,és utána vált át a normál videókártyára.Ezt hogyan lehetne leellenőrizni? Vagy hülyeség amire gondolok?

Integrated Graphics Processor
    Multi-VGA output support : HDMI/DVI/RGB/DisplayPort ports
    - Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
    - Supports DVI with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports RGB with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports DisplayPort with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 3840 x 2160 @ 60 Hz
    Maximum shared memory of 1024 MB
    Supports Intel® InTru™ 3D, Quick Sync Video, Clear Video HD Technology, Insider™
    Supports up to 3 displays simultaneously
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.19. 00:03:24
  • Ironman2
    Kösz amúgy a segítséget.Csak 2 dolog lehet,indításkor vagy a videókártya a ludas,vagy a monitor,majd előbb-utóbb kiderítem valahogy.
  • gforce9
    Attól még lennie kéne a biosban képnek.
  • Ironman2
    Vagy talán az UEFI-ben valami elállítódott,bár abban se nyúlkáltam sose.Áramszünet viszont már volt többször is
  • Ironman2
    Végül is.
  • Ironman2
    Nem,már évek óta ezt a Samsung-ot használom,más monitor nem volt rákötve.
  • gforce9
    Amikor kijött a win95 minden utolsó golyós-soros egérre ráírták hogy win95 kompatibilis. Na kb ennyit jelent. :)
  • VJP
    Ha a 8.1 megy rajta akkor a 10 is fog.
    Nem volt másik monitor rádugva? Nekem munkahelyen 2 monitorom van, de nem a "fő" monitoromon látom a bootolást hanem a másodlagoson, és a csak a bejelentkező képernyőnél vált át a fő minitorra. Ez azért van mert a másodlagos monitor van a Display porton és a fő csak VGA-val van, és míg nem indul el a Win. addig a BIOS a "modernebb" csatlakozót létesíti előnyben.
    Akár átalakítókkal, de érdemes lenne tesztelni a VGA összes csatlakozóját.
    De az is lehet, hogy a monitor rossz csatlakozóról várja a jelet és nem veszi észre, hogy egy másik bemenet lenne az aktív.
    A Win/Driver gondokat én is kilőném.
  • Ironman2
    Sikerült leszednem úgyhogy elinditottam újra a telepitőjét,és nem-et mondtam mindkét Ai charge összetevő installálásra,majd újra elinditva már felajánlotta az uninstallt.Egyébként a H87-pro dobozára az van irva hogy win8.1 kompatibilis alaplap.Az nem befolyásolja hogy már win10 van a gépemen? Igaz frissitve van minden driver,chipset.win10 is naprakész.
    Az eszközkezelőben is minden rendben.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.18. 22:55:22
  • gforce9
    Mivel driver szinten matat a rendszerben a sima törölgetést nem javasolnám. Windowsgomb+r és oda msconfig. ott az induló szolgáltatások és alkalmazások közül szedd ki. Utána sok vizet nem zavar. Ha nem vagy teljesen képben vele, akkor registryben nem javaslom a kurkászást. A 3. féltől származó mindenféle uninstaller programokat pedig messze kerüld, mert több kárt csinálnak mint hasznot.
  • Ironman2
    Nagyon jó! Köszi,amúgy gondoltam hogy nem oprendszerhiba,kár is volt cipelnem emiatt a gépet.Másik monitorral nemtudom hogy próbálom ki,mert ilyen csatlakozású monitor csak ez az egy van idehaza,egyébként csinálta már ezt korábban is,csak nem ilyen sűrűn.
    Más:ez az AI charger meg nem települt fel,és leszedni sem tudom,pedig win10-es a telepitője,Installshield wizard megállt telepités közben.Hogyan szedjem le? Program telepités/eltávolítás menüben azt irja hogy nem találja az uninstallt.

tessék,megállt telepités közben:

Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.18. 22:39:20
  • gforce9
    Először az utolsó 2-re:

2 általános felhasználásnál semmit sem számít.
    3-as usb-ről tölteni telefont stb segít, nagyobb teljesítményfelvételt enged meg ha az alaplap támogatja, ilyesmik, szóval felesleges ha nem használod ilyenre a gépet.

Az alapproblémára: Ha csak a win boot látszik a bios logó, stb nem, akkor felesleges driverekkel vacakolni, mert a bioslogónál nemhogy driver, de még windows sem fut. Úgyhogy azirányba keresgélni teljesen tévút. Nem is értem, hogy ezzel foglalkozó ember hogyan lehet ennyire..... hmm.... nem akarok csúnyát mondani. :) Hasonlóképpen azok az okosok, akik windows 8.1-re váltást javasoltak.....

Amikor a win bejelentkezési képernyőjén vagy, az sok szempontból már más, mint a bios logó. Elsőkörön más a felbontás, másrészt fut a driver.

Lehet vga, de monitor hiba is. Ezt egy cseremonitorral hamar ki lehet deríteni. Kábelre nem gyanakodnék. Mindenesetre 100% hogy nem driver és oprendszer gond. Mivel oprendszerről és driverről a bios logónál szó sincs. Ha hdd se lenne a gépben, bios logónak akkor is lennie kell,max nem bootol be a gép.

Esetleg táp vagy alaplap probléma nagyon kis eséllyel. De a 2 fő ludas a vga vagy a monitor lehet, mert ezeknek lehet jellemzően olyan hibája hogy X üzemmódban (felbontáson) nem megy (nem ad képet), Y üzemmódban meg igen.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.10.18. 22:31:36
  • Ironman2
    Nekem már hetek óta a saját gépemmel az a gond,hogy bekapcsolás után sokáig sötét képernyő van,majd akkor jelenik meg a kép,amikor bejön a win 10 bejelentkezési képernyője.Onnantól már tökéletes minden,viszont volt már olyan hogy az se jött be,hanem csak villogott a led a gép elején,és reset gombra már működött a boot rendesen, láttam az ASUS logót is.Ma vittem szervízbe,de úgylátszik ők se értenek hozzá,minden driver fel van telepitve,ASUS driverek is.Felrakták nekem újra az NVIDIA drivert minden szarjával,holott tök felesleges a 3d vision,Nvidia experience,meg az Nvidia High audio driver,mikor usb headset driver van fent,és fejhallgatót használom,ezek marhára nem befolyásolják a boot logót,és a windows logót bejelentkezéskor,meg olyat is mondtak hogy váltsak vissza 8.1-re,aminek szerintem szintén nincs köze a boot képernyőhöz.A monitor tökéletesen működik,vagy lehet mégis avval lesz a gond indításkor? Én még a dvi kábelre gyanakszom,annak mennyi köze van hogy sötét képernyő fogad a gép bekapcsolásakor?

2-es kérdés:Intel Rapid tárolási technológia szarság kell?
    3-as kérdés Asus Ai charger kell? Az mi a fenét csinál?

Konfig az aláírásomban.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.10.18. 21:49:38
  • gergely1991
    Esetleg tedd át egy másik gépbe és nézd meg mit reagál.
  • gforce9
    Milyen táp? Mi a pontos típusa?

De lehet csak lehet a ramok kimozdultak vagy a vga igazítsd meg azokat is.
  • gyuriii
    Sziasztok! Vettem egy használt de még 2 évig garis GTX 950-et de miután beraktam és bekapcsoltam a gépet, a bios képernyő még megjelenik de ott befagy a kép és pár másodpercenként csipog egyet. Sztem valójában folyamatosan újraindul a gép de a kép befagyva marad. Arra gondolok talán a tápom kicsi hozzá, 450W
  • MarkBlade
    Biost befrissîtettem biztos ami ziher. Csak furi hogy egyik pillanatra a màsikra történt a dolog. Köszi a vàlaszokat.
  • gergely1991
    Hibás beállítás, mely a rendszer nemtartott jónak.
  • gforce9
    Biosfrissítést megpróbálnék
  • MarkBlade
    Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy van egy MSI Z170 M3-as alaplapom a gépemben. Tegnap egszer gondolt a gép és kikapcsolt. Egyből tápra vagy alaplapra gyanakodtam. A próbatáppal sem működött maradt az alaplap. Kivettem az elemet és miután visszaraktam ismét működik a gép. Azóta nem csinált ilyet. Mi lehetett a baj?
  • pxxl
    a PCIe 3.0 sávszélesség sávonként 1000 MB/s