!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pepsi Twist
nos a probléma a következõ, mivel beszélgetnek? 😄 lehet beállítás probléma, lehet a beépített mikrofon a szar nem tudni 😄 látatlanba ezt így nehéz ezzel játszani kéne hogy mi a fene lehet

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Sziasztok!

Egyik ismerõsöm Asus netbookot vett magának a hétvégén. Még a régebbiféle Eee pc, xp home van rajta, teljesen szokásos konfiguráció: atom n270, 1 GB Ram, Intel videokártya, Realtek hang, 160 GB winyó. A hangsúly a Realtek hangon lenne. A driverek fenn vannak, a dolog tökéletes lenne, van hang, mikrofon is mûködik - bár nem a legkielégítõbb minõségû -, de van egy olyan probléma, amit eddig még soha sehol nem láttam/hallottam: körülbelül tízpercenként, beszélgetés közben, egyszercsak a mikrofonban hangos recsegés támad, ez pár másodperc múlva olyan fokot ér el, hogy a partnert (tehát az Eee pc tulajdonosát) csak alig, vagy akadozva lehet hallani, majd kb. egy perc után ez csökkenni kezd, a hang újra tiszta lesz. Ez pedig tíz perces idõközönként megismétlõdik. Nem külsõ a mikrofon, hanem az Asus gépbe beépítettet használja. A gép mikrofonbemenete olyan borzasztó minõségû, hogy ezzel jobban jár.
Amikor a probléma jelentkezik, nála, tehát a gépen nem történik semmi: õ jól hallja azokat, akikkel beszélget, a gép sem lassul be, mégcsak a hûtõ sem pörög feljebb, a gép mûködése tehát tökéletes. A mikrofonba mondott szöveg azonban ilyenkor nem érthetõ.
Soha életemben nem láttam még ilyet. Mi a fészkes fene lehet ez?
Kérlek, aki bármit tud ezekkel kapcsolatban, netán volt már hasonló tapasztalata ilyen vagy más gépekkel, az írjon ide.
Amit mindenképp szeretne elkerülni, az a Vista-ra vagy win7-re történõ váltás - és nem azért, mert bármiféle leminõsítõ véleménye lenne ezekrõl az operációs rendszerekrõl, hanem azért, mert olyan programokat szeretne futtatni a gépen, amelyek jobbára csak xp-n mûködnek.

Minden segítséget szívesen fogadok!
Köszi!

Üdv:
RauchR
Csibusz
nem.. rájöttem mivolt😊 alapból D volt annak meghajtónak a neve ahova töltök le.. de most már E, és elfelejtettem átnevezni a letöltésnek a helyét😊
Kontrakcio
win reboot, frissités, feladatkezelõben esetleg nem fut ?

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Csibusz
Hali!
NEm tudom miért,de valamiért nem megy az utorrent.
elindul és mikor már töltené le a dolgot, akkor kiírja h az eszköz nem áll készen:S
mitõl van?
(win7)
Kontrakcio
szevasztok. Sztetek h tudnám mûködésre birni a C&C RA1-et Win7 64bit alatt? 32/64 bit miatt már a talapitésnél elakadtam.

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

tommygear
ez a force ex lehet jó lesz, köszi
[HUN]FaTaL
Nem nagyon van semmi új.

15 körül Formula Force Ex? Vagy 30ért DFGT.

http://goo.gl/gd6Zi5

tommygear
pls help
logitech momo kormányt szerettem volna venni, de egyszerûen sehol sincs, neten se lehet rendelni nagyon csak ilyen 30ezerért
valami ehhez hasonló és minõségi kormányt keresek 15ezer körül
egyáltalán van most vmi új logitech kormány a g27en kívül?
a legtöbb boltban semmi érdemlegeset nem láttam mindehol van 2 genius meg egy speed link <#wow3>
[HUN]FaTaL
100$? lol, hát ennyiért egy komplett office csomag van, ne röhögtessenek már 😄

Ez valamiféle kiegészítõ wordhöz... próbáltam, de nem nagyon jött be... kb ugyan az, mint az equations😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

grebber
Külsõ USB-s házba raktam az egyik HDD-met.
Ki van kapcsolva az a funkció, hogy ha nem aktívak a HDD-k akkor kikapcsolja õket.Nos ha kis ideig nem használom a külsõ HDD-t az lekapcsol. A gépben lévõk nem.Már az USB szelektív felfüggesztés beállítás is kivan kapcsolva,de még mindig leállítja.

Valakinek van valami ötlete mit kéne még állítani?

Már sok helyen kérdeztem és nincs semmi válasz 😞
HDD-nek nem lesz baja az állandó ki be kapcsolástól?

Next PC upgrade: 2022

[HUN]FaTaL
Talán a maple de az nem jegyzetelésre van.

pxxl
asszem ez az bár ez nem színes 😊

All hail the double x!

pxxl
van, láttam régebben egyet, szépen színesen ki volt emelve a tört jel, hatványozás stb. de haljak meg nem jut eszembe a neve :/

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Szerintem nincs ilyen, de ez engem is érdekelne. Wordben lehet bindelni egyébként. Kvantorokat be lehet bindelni, logaritmust le tudod írni, többit is ki lehet írni és otthon lehet formázni.

Hello!
Tudnátok ajánlani egy olyan programot, amibe könnyen tudok matekot jegyzetelni? Mind itthon mind elõadáson? Azaz ne úgy legyen, mint a wordben, hogy több kattintással tudom csak elérni az equations-t, hanem legyenek a programnak gombjai pl: tört, logaritmus, gyök...stbstbstb
Elõre is köszi😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Zsolek123
Be van rögzítve az egyik kisebb hangfalba, és a tûs vége megy a mélybe

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

The Protector
uh.akkor jól sejtettem.nekem igaz h csak egy kis 2.1-em van de ott is ugyanez miatt volt a probléma.Tudsz bele kábelt venni vagy be van rögzítve vmibe a kábel vége.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Zsolek123
el volt ferdülve egy tû, mikor visszaakartam hajlítani, faszán eltört. Ez már az után volt, hogy elment a mély

Zsolek123
semmilyen kapcsoló nincs rajta, csak egy hangerõszabályzó az egyik kis hangfalon.

The Protector
Nekem akkor volt ilyen bajom mikor egy tû elferdült a mélyláda csatlakozójában.Próbáld meg megbaszogatni a tûket de csak finoman.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

pxxl
nincs rajta mély kikapcsoló gomb? én is szívtam így az 5.1-el :/

All hail the double x!

Fabio Capello
Ahoy.

Van egy optikai egerem, amiben minden tökéletes, viszont valamiért ha mozgatom, azt nem hajlandó érzékelni. A lézer mûködik, a lézer közvetítõ cuccai a helyén, mégis meg se moccan... :/ Lehet ezzel valamit tenni?

Zsolek123
Van egy Creative 2.1-es hangfalam, 1 mély, és a két hangszóró

egyik napról a másikra, elkussolt a mély.
Ha belenyomom a fülem, akkor hallom hogy nagyon halkan szól, beállításokat néztem, más gépen is ki lett próbálva, dugó is lett cserélve, de semmi...

Mi lehet a gond? Elég szar a két magason hallgatni egy dübörgõs metallicát :SS

pxxl
akkor lehet h a monitor térdel le hamarosan.

All hail the double x!

The Protector
Ma egy laptopra kötöm rá a gépet.
Mellesleg most ahogy írok minden fasza.Visszajött a szín.
De mint ha be kellett volna melegednie a "színnek" mert eleinte narancssárga volt a windows jel epiros ablaka.

The Protector
Azért mondom.Mert mintha összenõtt volna a monitorral a kábel.Lehetetlen kihzni és 8év alatt egyszer sem láttam kihúzva.

[HUN]FaTaL
CRTben nem lehet kábelt cserélni.

morcosqtya
ha teheted próbálj ki egy másik monitort is a géppel, rögtön kiderül, hogy a monitoroddal van-e baj.
Gyanítom, hogy az lesz az.
(vagy esetleg kábel, de az ritkább)

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

The Protector
Hát.basszus.az a nagy helyzet.most röhöghettek,de nem tudom kihúzni a monitor hátuljából a kábelt.az amin az áramot kapja azt ki lehet húzni,de ami a vga-val érintkezik azt nem lehet,feszegetni nem merem.De majd holnap veszek egy kábelt.Csak azt nem tudom h milyet kell mert nem lûtom a végzõdését.Baszott nagy kocka.Delta H 770 CRT-ez a monitorom.És vagy 8éves.ez a 3. szgép amit kiszolgál.

kifli
új kábel?
The Protector
KIment a piros szín a monitoromból.Kábeleket megbaszogattam,videókari pucol,újradugdoz,monitor pofoz,semmi eredmény?
5let?

morcosqtya
"szét volt osztva a winyo és egyesitettem az eszközkezelöben"

1. particionálva volt?? (gondolom így értetted)
2. particiók egyesítéséhez újra kellene formázni ("egyesítettem" =újraformáztad??)
3. ennyire problémás, bad sectoros, 40 Gb-os vinyóval kár veszõdni, 3000-3500 Ft-ért 250 Gb-os korrekt Samsungot kapsz... (ha már a -8 Gb ennyi lelki problémát jelent, érdemes lenne 3ezer ft-ért megötszörözni a kapacitást.. <#ravasz1>

Balazs15
xp és 40 gigás winyorol van szó:S elvileg akitöl kaptam neki müködött rendesen..másodlagosan van be jumperolva😊 aztán szét volt osztva a winyo és egyesitettem az eszközkezelöben azota 32 gigát lát mindenhol biosban is...:S hd sentinel szerint 7 hibás szektor van rajta:S lehet h ettöl van ez?:S

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

morcosqtya
Másik gépen mennyit lát belõle a bios?

Kontrakcio
csõ. miylen op-od van, emnnyi winyó és mekkora kapacitással?

Balazs15
vki?

Kontrakcio
nincs mit. Hát, probálgasd, én már nagyon-nagyon rég nem használok ff-et. Pedig jó böngészõnek igérkezett anno.

Hát ez qrva jó:

http://www.jox.hu/cikkek/638/8

Lehet több kezdõoldal is.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kösz szépen,máris gyorsabb lett a böngészõ,bár a memóriakezelést még nem tudom mennyire állitsam.Van 2 giga memóriám,és alapból a browser cache disk capacity 51200-ra van állitva.Szerinted mennyire vegyem vissza?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Kontrakcio
ezt kihagytam: ff 15 trükk

Kontrakcio
mikor ff-et használtam egy memozabáló böngészõ volt... használ chrome-ot.

Sziasztok! Mitõl van az,hogy a Firefox egy idõ után elkezdi zabálni a memóriát,és nagyon belassul.Feladatkezelõben néztem,és ilyenkor megközelítõleg 500 MB memóriát lefoglal magának.Akkor jelentkezik a legjobban,mikor olyan oldalt nyitok meg ahol egész oldalas reklámok jelennek meg.Ha kilépek belõlük,akkor is megmarad a lassulás.IE 8-at elinditom és sokkal gyorsabbnak tünik,bár nem az az alapértelmezett böngészõ nálam,de meglepõdtem a gyorsaságán.

Balazs15
császtok

Adott egy 40 gigás winyo és ebböl csak 31.4 gigát (a 38 helyett) lát:S mi lehet a probléma???Biosba is csak annyit lát belöle szal hiába formázom😞

pxxl
sztem azok a raid-re utalnak

All hail the double x!

grebber
Csak azt nem értem hogy a lemez 4 ami ugyanaz a vinyó amit formázni szeretnék miért más menüket ad ki mint a fehér mezõn ?
No mindegy.

[HUN]FaTaL
Tényleg, bocs nem figyeltem 😄 Annyira alap nekem.

grebber
Már tárgytalan csak a fehér felületre kellett volna klikkelnem!

[HUN]FaTaL
Nem tudom mit jelentenek ezek a balfasz fordítások de gyanítom hogy az átnyúló kötet lehet talán az elsõdleges? De megpartícionálhatod windows telepítõ alól is, csak ne kezd el rá telepíteni.