64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#55964 Ne haragudjatok a tripla posztért, de sajnos nem tudok szerkeszteni
videókátya: Gigabyte Radeon HD 5770
CoreTemp szerint a proci nem meleg -
#55963 A számítógép specifikációja, hátha segít:
processzor: Intel Core2 Quad Q9550
memória: 2x2GB DDR3
merevlemez: Western Digital Caviar Green 1TB
oprendszer: 64 bites Windows 7 -
#55962 Sziasztok! Tegnapi bekapcsolásnál a számítógépem, Windowsba való belépéstől kezdve nagyon durván lelassult. Minden program Not Respondigot dob, percenként néhány másodpercre működik. Gyakorlatilag használhatatlan. (Ha írok szöveget, és közben dobja ki, a továbbírt szöveget sem rakja be.) Hasonló problémám volt régebben is, de nem volt ennyire drasztikus, és windows újratelepítés néhány hétre megoldotta a problémát.
A hirtelen lelassulás, és az újratelepítések után pár héttel újra jelentkező problémából arra következtetek, hogy hardwares problémám van. Hogyan tudnám a leghatékonyabban megkeresni a forrást? Mit javasoltok? Van még más számítógép a lakásban, amit tudnék hozzá használni. Memória, proci, esetleg a merevlemezzel van a probléma? Sajnos az újratelepítéssel nem jövök rá, mert utána mindig működik néhány hétig, aztán hirtelen elromlik az egész.
Kérlek segítsetek, mert megőrülök!
Előre is köszi! -
#55961 Helló all,most szeretnék venni 1 Linksys e1000-es routert 50/25-ös digi nethez,mit gondoltok jó lesz hozzá vagy nem elég??Választ köszönöm -
#55960 Ja, a szalagkábellel kapcsolatban elfelejtettem mondani, hogy rétegesen szakadt pont az érintkezőknél, erősen odanyomva elvileg érintkeznek a szakadt szálak is, de nem tudom mivel rögzíthetném, hogy annyira erősen tartson. -
#55959 Hi, billentyűzet mátrixon megszakadt szálak javítására mi ajánlotok?
Hallottam valami ezüst vezető ceruzáról, de pl tuning témákban általában vezető grafitról van szó... A grafit az alapból vezető, szal elvileg a sima ceruzának is jónak kéne lennie, jól gondolom?
Amúgy most alufóliacsík+szigszalag combo van, illetve egy másik szálon meg egy vezetékkel oldottam meg, szintén szigszalaggal rögzítve, de így elég gázos(nyomódik a 3 lap, és emiatt pl a space-t néha nem adja be), sőt közbe megszakíthattam még egy szálat, mert 3 billentyű ami eddig jó volt most szar lett.
Ja, plusz még egy kérdés: 1-2mm hosszan oldalirányban szakadt szalagkábellel mit lehet kezdeni? :D
Előre is thx a válaszokat, de plz olyassmivel kíméljetek, hogy vegyél másikat, mert van itthon amúgy vagy 10, viszont egyik sem ér fel a pár éve kóla áldozatául esett G15-ömmel, amit most hirtelen felindulásból megpróbáltam újra életre kelteni :)
(Mire a végére értem már kezdenek is szarakodni az érintett billentyűk :C) -
#55958 Értem. Ekkora barom problémát amúgy én még nem láttam... azért köszönöm, hogy időt szakítottál rám :) -
josi #55957 Hát azt tényleg csak hozzáértő, barát, ismerőssel csináltasd meg és ha már ott van akkor be is állítja megfelelően. -
#55956 Igazából még mindig nem tudom, hogy hogyan szerezhetném be a megfelelőt, mivel nem akarom elrontani a gépet :/ -
josi #55955 biost-t frissítettél rajta, van újabb belőle, mert az is sok problémát orvosol. -
#55954 3 éves. És elvileg jól, még anno nem voltak ilyen problémák vele... -
josi #55953 Alaplapod milyen, hány éves? Ott jól vannak beállítva a hardverek stb? -
josi #55952 Szerintem akkor a rendszerrel van a gond.Ott kellene beállítani. -
#55951 Jah... szerinted ha veszek egy új VGA-t akkor megoldódhat a probléma? Mert keret van rá, csak pl apám kártyáját beleraktam a gépe, és azzal is ugyanaz volt a helyzet... szóval elég érdekes -
josi #55950 úgy látom hogy ezek nem csináltak vga kártya frissítést:( -
#55949 Innno3D (Nvidia) GeForce 9600 GT. Az inno weboldalán megnéztem, és kapok egy oldal nem jeleníthető meg üzit... -
josi #55948 Feltelepited pl: VGA@BIOS Ver4.1-ot..utána a start program filesből elindítod..megjelenik egy kis ablak..baloldalt lesz olyan hogy backup vga bios, ha sikerült akkor alatta flash. és ha kell neki a bios fájl, akkor kikeresed amit letöltöttél
De írd már le hogy milyen karid van, megnézem
-
#55947 Értem, de hogy mentsem le a régit? Bocs de ehhez elég hülye vagyok... -
josi #55946 úgy látom amit másodjár küldtem, nekem elég lenne, mert abban már benne van a bios is, mensd le a régit(backup) és utána flash.
-
#55945 Hm, köszi, úgy látom fent van az enyém is, megnézem -
josi #55944 pl az enyém: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n98xpzl-1gh/download/bios
innen meg a vga toolst: http://hu.gigabyte.com/products/page/vga/gv-n98xpzl-1gh/download/utility -
#55943 Hát én Nvidia-t használok, és az oldalukon a Drivereken kívűl egy "Nvidia system tools"-t találtam, lehet hogy ez vezethet valamire? Vagy ez nagyon nem bios meg utility?:D Bár már töltöm, mindjárt meglátom -
josi #55942 Nem nehéz! rendszer alól is meglehet csinálni, felmész a vidikari gyártó oldalára, kikeresed a lapodat, és a bios-t meg az utily-t letőltöd
-
#55941 Gondoltam már rá, de nem tudom, hogy hogy kell. Találtam egy oldalt, az meg fizetős. Nagyjából letudnád írni, hogy hogy kell? Vagy bonyolult? -
#55940 és az mit jelent hogy többnyire?
és még 1 kérdés melyik érné meg jobban egy dvd felvevő vagy egy BluRay lejátszó kb úgy 30-35e Ft-t költenék valamelyikre? -
TomBond #55939 Többnyire igen! -
#55938 Hali
lenne egy kérdésem van nekem egy Blu-Ray dvd lejátszóm és ha veszek egy 8-16 GB-s pendrive-t és ha arra rámosolom a letöltött bluray filmet akkor letudja játszani?? -
josi #55937 Videókártya bios frissítéssel próbáltad már? -
#55936 Valakinek nincs tippje? -
Slayer256 #55935 Értem. Köszi szépen a segítséget! :) -
#55934 Egyszerűen nem tudom normálisan beállítani a monitort...
Viszont a kommented második felében mire gondoltál? (bocsi, késő van) -
Athem #55933 penge96: Monitoron nem lenne jobb alkalmazni ezt a megoldást?
De ha be állítottad gondolom az ok gomb előtt alkalmaztuk is a beállításokat nem de? -
Madagascar92 #55932 Nagyon szépen köszönöm, sikerült!! -
#55931 Üdv!
Tudom, nem teljesen idetartozik, de lenne egy problémám, amit egyszerűen nem tudok megoldani.
Az a helyzet, hogy Nvidias videókarit használok, és akárhányszor újraindítom a gépet, a fényerő teljesen elállítódik, a kontraszt is, annak ellenér, hogy az Nvidia vezérlőpulton a csúszkák a helyükön vannak. Próbáltam már mindent, energitakarékosság, meg alapértermezett színkészlet vagy mi az isten, de semmi. Nagyon szomorű vagyok, már 3x újrahúztam a windowst és semmi változás... Bios updaten is gondolkodtam, de abba nem vagyok jártas.
Nagyon örülnék egy kis segítségnek, előre is köszi! -
Athem #55930 Madagascar92: Bios-> sata mod->kiválasztod ide mod-ot ha van de semmikép se sata ellenkező esetben ugyanaz csak fordítva-> exit & save settings
tigeroo: Kábel hiba lehet, de a winyó is okozhatja hd Sentinelt eresz rá és nézd meg a százalékokat h áll.
-
Puhos #55929 A hibáról itt olvashatsz! -
Madagascar92 #55928 Sziasztok!
Azt hiszem komoly gondba vagyok a laptopommal. 64 bites Win7 alatt letöltöttem az újabb biost, telepítettem kattintgatással, majd magától újraindította a gépet.
A gép egy darabig rendesen elindul, majd nagyon rövid időre felvillan egy kék háttér, fehér betűkkel, aztán elkezdi betölteni a win7-t (a 4 színű logót, töltés..) aztán felajánlja hogy normál modú indítás v csökkentett, normálba elindítva mindig újra indul és idejutok, míg csökkentettben elkezdi helyreállítani a rendszert, a végén persze kiírja hogy nem lehetséges. Próbáltam restore-t is az se megy:(
Kicsit félek, hogy faéket varázsoltam belőle.
Válaszokat, előre is köszönöm -
#55927 sziasztok! azért fordulok hozzátok mert van egy kis bajom a számítógéppel, és egyre gyakoribban jön elő.
szal nagyban gépezek, majd kifagy a tálca, végül az épp futó alkalmazás (mittomén böngésző), majd az egér is, végül olyan fél perc után elmegy a zene és bejön egy kék dos-os képernyő "kernel_stack_inpage_error" címmel.
ha a vinyót kihúzom és újra bedugom akkor néha kiírja hogy "lemezolvasási hiba történt" ám általában 2. ujra bedugás után ismét jó a gép. ez mitől van? -
Puhos #55926 Igen van. -
Cat 02 #55925 Töltsd le újra. XP-ből van amúgy 64 bit ? :o