!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matyi0323
Hali. Wifi-s routerem van, tp link c491de, konkrétan ilyen, ezt szeretném lekódolni, mert szerintem (egészen biztos), hogy lopják a netet.
Hol tudom ezt beállítani? Köszi.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Bandi 18
Mind2 gépen kézzel configolt IP, megosztott mappa, tûzfal off, cross kábel.

Lacee86
Kedves tõled, csak gondoltam sikerül itt 2 mondatban vkinek összefoglalnia mit kell csinálni. Mind1, majd kibogarászom.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

pxxl

All hail the double x!

Lacee86
Kicsit bõvebben leírnád? Vmiket állítani is kell úgy tudom.

Zsolek123
cross kábellel összekötöd õket

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Lacee86
Hali! Az a kérdésem, h ha egy PC-rõl egy laptopra szeretnék közvetlenül adatot másolni, ahhoz mit kell tennem?

stargatelost
Ma megint kivettem az ATA vinyót, és próbáltam valamit ügyezni a BIOSban, de nem jött össze...
Így néz ki a BIOS az ATA vinyó nélkül, csináltam három képet:
elsõ kép
második kép
és a harmadik kép:

hátha ez mond nektek valamit
(az oprendszer az 500 gigás samsungon van)

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Laza
Sziasztok!

Van valakinek ötlete az alábbira?

Van egy router (Linksys WRT54GL), amin jelenleg bejön az internet. Ezen vannak kábeles és wireless is gépek, akik között hálózat is van.

Szeretnék egy olyan megoldást, hogy úgy kapcsolódhasson más ehhez az internethez, hogy közben ne lássa a lokális hálózatot.

Megoldásként az jutott az eszembe, hogy mi lenne ha rákötnék még egy routert, mint klienst, aminek külön SSID-ja lenne, és ezen letiltanám, hogy lássa a helyi hálózatot (állítólag van ilyen beállítás az open wrt firmwareben).

Mûködhetne ez így?
Vagy van valakinek valami más ötlete?
Van megoldás arra, hogy kizárólag a két router használatával a második csak hotspotként mûködjön?

Elõre köszi az ötleteket/megoldásokat 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Seithennin
sziasztok! Egy emachine laptopja van páromnak, és ha aksiról használjuk akkor nagyon belassul de ha kábellel használjuk akkor teljesen gyors és jó! mi a megoldása hogy aksiról is gyors legyen? köszi elõre is (a telepített alap program beállításaiban nincs szabályozhatósága) Fontos lenne

Higany
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy betettem a gépembe egy pci-os w-lan-os kártyát, de mellette van hálókártya amin a net megy a gépembe. Azt szeretném, hogy a w-lan-os kártyát acces point-ként használhassam. Mit kell beállítanom a win XP-ben? Köszi elõre is!

pxxl
rainmeter + valami plugin akármi

itt majd megondják az okosak - látom már kérdeztél is 😊

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
TV mûsort mivel lehet kipakolni az asztalra?

http://goo.gl/gd6Zi5

morcosqtya
BIOS-ban kéne mókolni, lehet h elállítottad.
primary, secondary disk a boot-nál. Bár ez így túl evidensnek tûnik...
Ha nem jön be akkor passz..

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

stargatelost
üdv!

Gépemben lévõ winchesterek: egy régi ATA és kettõ SATA. Az oprendszer a satáson van. Ma kiszereltem az atásat a gépbõl, de ezáltal nem indult el a rendszer (system disket kért a device listingnél), így visszaraktam az ata vinyót, újra minden a régi volt, elindult rendesen. Az ata winchesteren van egy jumper (a szalagkábel melletti tûkön), gondolom ez a gond. De azt nem értem, ha nincs is a rendszerben ez az ata vinyó, akkor miért nem tölt be a rendszer? ( a másik két satán nincs jumper egyáltalán).
Választ elõre is köszi 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Köszönöm,megnézem!

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

morcosqtya
nálam volt hasonló, 10/2-es net mellett minden 12-14k-val jött..

kb 2 heti kutakodás és brainstorming eredménye:
Apple bonjour services (iTunes-al jött) beszaratta a gépet (Comodo tûzfallal együtt alkottak valami hasznosat.. 😊) ).
Olyannyira, hogy utána írmagját se lehetett kiírtani, semmi nem vitte le teljesen, végül már csak a YourUninstaller ért el eredményt, de nekem onnantól kezdve muszáj volt újrarakni az egészet.

(NEM, nem vírus/rootkit volt, mindennel átnéztem már a gépet)

Esetleg Tune Up Utilities 2010-el mókolj (registry defrag, hibakeresés, optimalizáció stb stb,).. lehet h megoldja..

Hi!

Mi a frásztól lehet az utóbbi 1-2 napban az,hogy tetû lassú a netem?!
80/25megás Digim van. Op. rendszer nemrég lett újrarakva (XP SP3) és egyszerûen nem tudom,hogy mi baja. Szomszédoknál mindenhol megy,mint a vaj. Nálam meg még egy 360p-s Youtube videó is kurva lassan tölt be. Próbáltam már mindenféle böngészõt,kikapcsoltam ideiglenesen a vírusírtót (Norton 2010),de semmi. Eddig ment minden,mint a vaj. SG-re is kell várjak vagy fél percet. Viszont a torrentek simán jönnek 9-10megával.

Valakinek valami ötlet?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Lacee86
Hát nekem eszembe nem jutna sima otthoni felhasználásra senkinek 80 ezres, de még 30 ezres tápot sem ajánlani. 😊

morcosqtya
félreértesz. Nem ANNYIÉRT kell, hanem MAX annyiért. (30 ezerig bezárólag)
Azért írom mert vannak 80 ezres tápok, olyat ne ajánljon lehetõleg... 😊)

[HUN]FaTaL
Drága, 460as giga 10-12 ezer 😊

#53932: Nézz valami enermaxot.

kifli
Miért cserélnél tápot? 😮

Amúgy fsp Blue storm II. 500w kábelek is harisnyázva vannak 😊
(az olcsóbb tápokkal szemben kb ennyivel tud többet, meg ahogy nézegettem elég jó a hatásfoka is 85+, és halk)
Lacee86
Minek egy tápért 30 rongy? :/

morcosqtya
Ajánlj egy mocskosul jó tápot (védelemmel, 500-550 W), netto 30 ezerig bezárólag!
(annál többet nem szivesen adnék egy tápért)

kifli
Mondom, a táppal nincs gond mert nagyon jó kis táp az 😊
De 18-at sokallom érte...

Bár most az én 2 éve 14-ért vett tápom is 20-ért van 😄
(FSP Blue sorm II 500w, azért vettem akkor ekkora tápt, mert terveztem cf rendszert, bár most nemtudom építenék-e 2 kártyás rendszert)
morcosqtya
az a helyzet, hogy nem tudom pontosan mennyi volt, mert láttam 12-ért is és 18-ért is.
Nekem úgy rakták össze a gépet anno, hogy mondtam egy keretösszeget, amibõl rakjanak össze egy konfigot ahol egyes alkatrészek optimalizálva vannak (3 éve volt, nem értettem szart se a hardverhez). Így a táp külön nem tudom mennyi volt. Mindenesetre egyébként is netto áron vettem az egészet, nem ennyibe kerülne annak aki az utcáról esik be.

tigeroo
hi! kérdés:

van 1 ilyen kábelem, a tv-re kötöm de nincs "jel".. hogy lehet megcsinálni hogy a számítógép dolgait jelenítse meg a tv? kell vmi program hozzá? elõre is köszönöm a megoldást
kifli
400-as fsp tápok pl, azok elegek ha nem high-end géped van 😊
vagy giga super-b 460

Amúgy nincs azzal a táppal semmi gond, jó kis táp csak ennyiért drága szerintem
Solten
Na ne mar.. Anno 12k-ert vettem ugyanezt. Vennek-e meg egyszer Delta beles tapegyseget? Abszolute. Perfekt.

Saor Alba

morcosqtya
pl?

kifli
400-450w-osért igen, jó minõségû ilyen teljesítmény mellett már kapható 10e körül.
morcosqtya
15-18e Ft drágának számít egy tápért?? <#wow2>

kifli
drágább mint az olcsóbb ez tény...
Met
Akármilyen grafikai program😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

harlond
hali!
tudtok nekem egy olyan programot ajánlani ami a számítógéphez kötött scenner és nyomtatóból gyakorlatilag egy fénymásolót hoz létre??
Elõre köszi! 😊

mike0013
Sziasztok!
Egyik ismerõsömnek van egy laptopja és olyan gondja van, hogy nem indul el a rendszer, mert indulásnál nem talál néhány systemfájlt, próbálta win telepítõ cd-vel javítani, de nem vezetett megoldásra. Mit lehetne tenni, vagy ha csak az újratelepítés oldja meg, akkor le lehet valahogy menteni az adatokat másik gép segítségével?
Köszi elõre is!

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

[HUN]FaTaL
Jó, de drágább 😊 Cserélni nem kell.

Mayday
Ahhamm!
Nagyon köszi az infót!

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

morcosqtya
Chieftec GPS-450-AA-101 A
tápom van.
Arról mi a véleményed?

[HUN]FaTaL
Nem. A gigabyteban is egy 400as FSP bél van, 400W bõven elég a configodhoz. A 400as codegened jó esetben talán lead 200at ha jó kedve van, és azt is mindenféle védelem nélkül teszi.

Mayday
Igen, az ATI topicban is az FSP-t ajánlották, ezt:
FSP FSP400-60APN

De ez is csak 400W-os, az nem gond? (Nem vagyok túl szakmabeli, nah... 😊 )

Gigabyte meg FSP közül melyikkel járok jobban?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

[HUN]FaTaL
Gigabyte superb 460W vagy valamilyen 400as FSP.

Mayday
Ok, köszi, vettem az adást 😊

Ajánlat új tápra? (low budget 😊 )
(Ajánlottak már egy másik 400w-ost is)

[HUN]FaTaL
Felejtsd el, rá ne dugd mert beszarhat az egész (nem csak a vga hanem minden).

Mayday
ASUS EAH4890 1GB a kártya, Codegen 400W a táp.

(Ezen kívül 1 dvd író, meg egy Athlon 64 4600+ proci, 4GB RAM, 1db 500GB Samsung vinyó)

Lacee86
Hát igen, azt leírhattad volna. De amúgy sztem ha jó minõségû a táp, nem teszi tönkre a gépet, csak leáll, ha kevés a kakaó.

Milyen vga? Milyen táp?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Mayday
Sziasztok,

Ha egy konfig alatt kevés a táp, az milyen tünetet mutat?
El sem indul a gép, és jelez, vagy esetleg megy, aztán egyszer csak mondjuk tönkrevág dolgokat.

(Új videokártyám van, és tesztelném nagyon, de a táp nem biztos, hogy elég neki)

Köszi!

Köszi a segítséget mindenkinek, a helyzet az, hogy elõször skype-on próbáltuk, majd a hiba jelentkezése után megpróbáltunk másik programot is, illetve megpróbált simán hangot felvenni egy hangrögzítõ programmal.
Az eredmény ugyanaz. AMikor a probléma jelentkezik, a mikrofon, legyen szó akármilyen programról, recseg és a szöveg érthetetlen, és egy perc után mindig abbamarad.
Driverfrissítést próbálunk majd még, illetve arra gondoltam, hogy esetleg vannak ezek az elég olcsó CMedia USB hangkártyák mikrofonbemenettel, azoknak az árukhoz képest egészen jó hangbemeneti minõségük van, lehet azzal jobban járna.
Dehát azért eszméletlen bosszantó ez a dolog.
Amúgy a mikrofon hangereje alapban maximálisra van állítva, muszáj, hisz még így is gyakorlatilag majdnem halk..
nem hinném h ez a probléma, de van amikor azért produkálódik ilyen mert túl hangosra vált át a mikrofon tehát úgy sugározza a hangot 1 rossz beállítás miatt a mikrofon h csak sistergést hallani meg kell nézni h amikor beáll ez az állapot akkor a mikrofon ereje nem ugrik-e fel beállításoknál ill skype-ba v msnbe v mittom én hol beszéltek