64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ironman2
    Vadiúj Samsung monitor megvéve(S24D33OH),volt benne HDMI kábel,direkt vettem átalakítót,mivel a gainward geforce650 gtx-ben kisebb HDMI csatlakozó van.Monitor kicsmagol,beüzemel,HDMI kábelek bedugva,keresi az analog,HDMI jelet,de nem találja,gép rendesen üzemel.Átdugtam vga zsinórral,és úgy normálisan megy a monitor.Mi a fenét kell csinálni hogy menjen HDMI modban is?? Az átalakitó eléggé instabil a videókártyában,lehúzza a nehéz kábel,de be van dugva rendesen.

Vagy jobban járok inkább egy HDMI-DVI átalakítóval?
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2016.12.10. 02:48:16
  • gforce9
    Hát a programot így passzolom, ugye én szervizelek és ha gyanús valami kapásból csere a teszt idejére. Még akkor is ha a tápteszter jónak saccolja a tápot.

Ha nem reagál a bekapcsológomb nyomvatartására, az lényegében ugyanazt erősíti meg, mint a felpörgő ventik. Az alaplap olyan szinten hal le, hogy se a ventivezérlés nem megy rajta, se az a "figyelő", ami nézné a bekapcsológomb állapotát. Lényegében szétfagy bios szinten vagy az alatt. Szűkíteni ez nem szűkíti a kört, csak a ventis tünetet (hogy mi is a közvetlen ok) megerősíti, ahogy sejtettem.
  • Calver
    kikapcsológombra sem reagál, hiába tartom nyomva 5+ másodpercig, ez vajon szűkít valamit? bár nem hiszem, gondolom alaplap is simán összehalhat ha táptól nem kap megfelelő kraftot...

furcsa, hwmonitorban feszkók pedig rendben vannak, 10%-os határértéken bőven belül... aztán egyszer csak lehal. tudsz esetleg valami programot ami másodpercenként vagy még sűrűbben logolja a táp által leadott feszültségeket? meg asszem majd végigbogarázsom az alaplapot elpukkant kondik után, bár esr mérő és belezés nélkül az se ér sokat...
  • gforce9
    Épp ma volt egy táphibás gép nálam. Tünet: nem mentek az usb csatik. Ok: az egyik 5V-os kör halála. Csodálkoztam, hogy megy a gép. szóval ja, tud egy táp cifrákat is csinálni.
  • Calver
    videókártyát kizártam, cseréltem, ugyanez. proci valószínűleg nem, azok nem így szoktak elhalálozni (van csere, de ki kellene mindent szedni a gépházból hogy le tudjam szedni a hűtőt, azt csak végső esetben), RAM is kékhalált szeret okozni, vagy kapásból be sem indul vele a gép - de javítsatok ki ha tévedek, ilyet még ramhibától nem láttam.

marad az általad említett alaplap és táp... tápból a héten esik a mancsomba egy másik, nagyon reménykedem, hogy ő a probléma forrása, mert alapcsere macerás és tableflipelni fogok ha át kell szerelnem hűtőmet egy másikba.

lényeg a lényeg: táp tud/szokott ilyen hibajelenséget okozni? eddig táphibánál mindig instant lehalást láttam, de nagyon, nagyon reménykedem benne hogy az a ludas.
  • gforce9
    Bármi kb. Az hogy maxon pörögnek a ventik az csak annyit jelent, hogy nem kapnak vezérlést és ezért a biztonság kedvéért maxon járnak. Ezt sok gép indításánál is lehet tapasztalni, hogy felpörögnek a ventik és ha elindult a vezérlés, ami a hőfok függvényében szabályoz, akkor elcsendesülnek. Valami miatt lehal a gép. Alaplap? Táp? Esetleg egyéb hw elem. Ez így nem lehet ellőni.
  • Calver
    adott egy olyan problémám, hogy egyszer csak a semmiből a gépem elkezdte a következőt játszani: elindul normálisan, megy egy darabig, egyszer csak sötétség, és maxon kezdenek el pörögni a ventik. hőmérsékletek HW monitor alapján rendben. mi a fene okozhatja ezt?
  • TomBond
    Szeretném lecserélni a szünetmentes tápegységemet, mert egy kicsit öreg már és hiába lett lecserélve az akksi, nem tart semennyi időt. Konnektorosat szeretnék, mert menne rá más is. Az aláírásomban lévő gépet kellene ellátnia, igazából addig ameddig ki nem kapcsolom (vagy kapcsolódik). Én ezt a típust néztem ki: CYBERPOWER BR700ELCD Van valakinek erről véleménye? Esetleg más ötlet?

A másik dolog, egy olyan kártyaolvasót szeretnék, ami nem fél évet bír. SD, és MicroSD kártyákhoz való kéne.
  • gforce9
    Hát nem tudom, de mivel a port.hu-n nem látok komment lehetőséget így a facebook oldaluk az, ami a legtöbb embert elér. Ha oda írsz biztos sokan látják. (én se használom, de fake reg van oda, néha olvasgatok ott is néhány csoportot.)

Vagy esetleg azt is meg lehet fontolni, hogy egy neked nemtetsző weboldalt egyszerűen nem látogatsz és nem kommentelsz sehová, hanem egyszerűen máshol nézel utána a kívánt infóknak. Van portál hasonló máshol is. :) Talán kevésbé idegörlő. Nem érdemes egy weboldal miatt, ráadásul akik csinálják pont le fogják tojni.
  • Bal0924
    Azon az ocsmányságon nem járok. nincs más? (ércbukk/f*szbukk-ra gondoltam,)
  • gforce9
    https://www.facebook.com/PORTponthu/

:)
  • Bal0924
    Van olyan fórum, ahol vélemény lehet mondani az egyre szarabb port.hu-ról?
    Nem találtam ilyesmit.
  • gforce9
    Akkor ami eredetileg fenn volt nagyon összegubancolódhatott, ha csak így ment fel. Mindenesetre az a lényeg, hogy megoldódott.
  • molnibalage83
    Sikerült feltenni a tiszta telepítés opcióval manuálisan.
  • gforce9
    Hányas verziószám pontosan? 375. ?
  • molnibalage83
    Sajnos ezzel sem sikerült. Ment a telepítő, villogot a kép, aztán közölte, hogy nem sikerült a telepítés és ennyi... :(
  • gforce9
    Ha letöltöd, akkor fejbeveri a mostani experience-t is. Valószínű megjavul tőle.
  • molnibalage83
    Más ötletem nincs nekem sem.
  • gforce9
    Experience-el? Hát töltsd le kézzel és telepítsd úgy.
  • molnibalage83
    Megpróbáltam befrissíteni a legújabb Nvidia drivert, de valamiért nem engedni, egyszerűen szürke az az opció, hogy felrakjam a game ready 375.xx-et. Pedig gtx 960-am van. Ezt vajon miért csinálja...?
  • CamelX
    Utólag köszi a segítséget! Használtan vettem egy 10ezer ft-os CPU+alaplap kombót. Úgy is csak addig kell amíg megveszem magamnak az újat, és akkor a mostani átvándorol :)
  • bardocz
    Ez lesz, aztán kiderül majd. Köszönöm! :)
  • gforce9
    Ha esetleg újra előjönne ez akkor egyesével az usb eszközöket, meg a kábeleket le kell venni a gépről és úgy járatni. ELőbb utóbb meglesz a ludas. :)
  • bardocz
    100/100-nak írja, ami fura, használtan vettem, legrosszabb esetben 5 éves is lehet. USB-s eszköz van rajta egér meg billentyűzet, illetve egy kábel mobilnak, amire éppen nincsen semmi se kötve. Meg egy monitor, amivel használom, D-Sub kábelen keresztül, és mint projektor, csak arra vetítve a képe.
  • gforce9
    Bizonyos alaplapok a hibás lemezműveletet is csippanással jelzik. (mondjuk ilyet saját füllel csak asztali gépnél hallottam). Mindenesetre a hdd állapotára ránéznék egy sentinellel, ha egyebet (pl melegedést) nem tapasztalsz. De külső usb-s eszköz hibája is okozhat ilyet.
  • bardocz
    Laptopom már másodszor pittyen egyet teljesen random. Egy rövid hang, és ennyi. A gépen most épp cikkeket olvasok böngészőben. Lehet ennek valami jelentése? Nincs túlmelegedés, semmi sem történik utána.
    Vagy azért ilyenektől ne aggódjak még? :D
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.11.16. 19:40:26
  • shaba23 #63265
    A BIOS reset segített :)
  • gergely1991
    Szép kis gépet vehettél.....
    Egyáltalán ad ki valami beep kódot(például a régebbi gépek egyet sípolnak mikor mindent "egészégesnek talált")?

Vedd ki az összes kártyát(a táp cpu kivételével),majd helyezd vissza(portalanitsd azokat).
    Ha ez se akkor :Reseteld újra a BIOS-t("gombelemes" módszerrel) hátha a beállítások olyanok hogy.....
  • shaba23 #63263
    Sziasztok! Vettem egy használt pc-t anyámnak, és olyan gondom van, hogy nem latja a monitor. A monitor egy régi vga dugós vacak, aminek nincs slotja a pcn. Vettem hozzá egy dvi to vga adaptert, viszont igy összedugva a monitor azt írja h nincs csatlakoztatva...
    Sajnos most nem tudom tesztelni mas monitorral h csak valami kompatibilitás baja van, vagy a gép szar :( az a baj h a monitorkábel is male meg a pcn a dvi slot mellett van vga slot, az is male, nehogy egyszerű legyen. Sőt a régi gépben lévő videókártya sem megy bele az újba :)
  • loscsaba86
    Sziasztok!

Jelenleg ezt a joystickot használom a Red Bull Air Race játékánál, de az az érzésem, hogy ismerkedésnek oké ez a modell, de ennél ide precízebb szerkezet kellene.Tehát most ez a jelenlegi jostickom:

[link] >>> Thrustmaster USB Joystick

És nemrég az alábbi joystickot szemeltem ki, mert elég jókat olvasni róla. Precíz (HEART technológia), ár-érték arány nagyon jó, és állítólag lehet állítani, hogy mennyire legyen erős az ellenállás, stb. Íme:

[link] >>> Thrustmaster T.16000M Joystick

Vagy esetleg van más tippetek, hogy ezeken kívül mi lenne esetleg még jó / jobb választás?

Köszi előre is a válaszokat!

Üdv.: Csaba
  • gforce9
    hát ha csak bnc-rca átalakító kell neked akkor nem elég egy ilyen:

https://www.conrad.hu/hu/bnc-dugorca-alj-adapter-speaka-50198-325201.html

?

Utána rca-rca kábellel tudod vinni a jelet messzebb.
  • blc
    Üdv gforce9!
    Köszi, hogy válaszolsz kérdésemre. Azt hiszem nem adtam meg mindent. A kamera SD kártyára rögzít ezért nincs asztali rögzítője.Két hete üzemel és aki felrakta be állította, volt neki egy pici ha jól emlékszem Orion tv-je vagy monitorja. Egy spec kábellel (bnc-ről jack dugóra) összetolta és azonnal látszott a kép melyet a kamera látott. A távirányítóval előhívta a menüt és le tudta nézni a felvételeket be tudta állítani a minőséget, mozgásérzékelőt. Amikor én kibontom,hogy a kártyát kivegyem nagy az esély, hogy a kamera elmozdul.Ezért szeretném ha összetudnék hozni egy ilyen felszerelést.
    Természetesen újra elhívhatom a szerelőt de ez hosszútávon nem biztos hogy kifizetődő valamint nem is tud azonnal jönni.
    A kártya kivétele nem létszükség mert ha nem cserélem ő akkor törli az elejét. Ami biztos, (persze ez csak feltételezés) hogy tíz napi rögzítés meg van a kártyán. Egyébként túlnyomó részt naponta de kétnaponta biztos meg jelen valaki és érzékelné ha történt volna valami.Ez a felvétel még biztos rajta lesz a kártyán.
    Nem egy csúcsmodell de nekem tökéletesen megfelel,csak kábel és monitor kérdés.
    Ezt szeretném összehozni ha tudnál benne segíteni megköszönném.
    T: blc
  • gforce9
    Azonak a kameráknak kéne egy dvr-is amire rádugod őket. Magyarul: kéne valami ami fel is dolgozza a képeket és menti. Ha ez megvan odaviszed a monitorhoz rádugod, beállítos amit kell után elviszed a saját helyére. Vagy épp lanon is el lehet érni ezeket már általában, úgy egyszerűbb konfigolni. Dvr helyett léteznek asztali számítógépbe szerelhető kártyák is amik ugyanazt tudják de a dvr olcsóbb célezköz és egy gépet ugye nem fogsz folyamatosan járatni emiatt.

így néz ki egy dvr szet:

http://images.pcworld.com/images/article/2012/06/dvr4_2600_4pro_580_cameras-11372350.jpg

2 kamera önmagáben nem elég.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.11.08. 13:43:00
  • blc
    Üdv Mindenkinek!
    Nézegettem hol tegyem fel kérdésem és ezt a topicot találtam legmegfelelőbbnek.( ha mégse akkor bocsi)
    Beszereztem 2 cctv megfigyelő kamerát. Szeretném beállítani az időzítést felvétel minőséget stb...
    Mivel nincs kijelzője csak úgy lehet (a leírás alapján),hogy csatlakoztatok egy monitort hozzá és a távirányítójával
    aktiválom a menüjét.stb...stb..
    Nem szeretném a pc monitorját át cipelni (külső távoli ingatlan) de van két elképzelésem és ha jó őtlet akkor beruházok.
    1. van egy régi analóg mini tv melynek RCA csatija van,ezt ki tudnám oda tenni, bármikor használni beállításra illetve lejátszásra. Ezzel csak az a gondom és a kérdésem, hogy kezeli-e a digi jeleket?
    2. Ha nem még mindig van ötletem, van egy e-book olvasóm melyen videót le lehet játszani de nem vagyok benne biztos,
    a kamera jeleit is megjeleníti vagy csak fájlból olvas? ezt is szeretném megtudni tőletek.
    3. A kamerának BNC csatija van ehhez kérnék tőletek javaslatot,hogyan tudnám vagy az RCA (ha az jó) vagy a micro USB-hez átalakítani (ha ez a jó) a micro USB az e-book olvasónak van.
    Valahogy jó lenne megoldani mert nem lehet, hogy minden egyes kártya kivételkor ellenőrzéskor a szerelőt hívjam. (hosszútávon nem lenne gazdaságos.)
    Köszönöm előre is segítségeteket.
    T: blc
  • 6600GT
    hat nem tom a szobaba volt este vagy 25fok nah majd haza megyek megnezem hatha mar nem csinalja tobbet de am elotte is a gogle chromr megfagyadztotta a rendszert csak ugye utana chrome osszeomlott is ment tovabb
  • Tetsuo
    Alacsony hőmérséklet illetve magas pára is csinálhat ilyet, amikor kicsapódik egy kis víz a fémek felületén pl. a videokártyán vagy az alaplapon.
  • gforce9
    Eseménynaplóban kéne keresgélni, hátha van nyoma a fagyásnak vagy egyéb hibának.
  • 6600GT
    sziasztok ! egy olyan problemam van igaz egyszer fordult meg elo tegnap este azota nem neztem hogy a window csontta fagyott meg hang se akadt be neteztem google chrome youtuboztam csak a bekapcs gomb hosszantartva kapcsolta ki a gepet...szerintetek ? koszonom
  • gforce9
    első lehetőség rossza a cseretáp, másik lehetőség rossz az alaplap vagy valamilyen beledugott alkatrész zárlata miatt lekapcsol.

Mindent húzz le róla vga (ha van integrált az elég) cpu és ram(elég csak 1 modul) marad. És úgy próbáld. Ezzel kizársz jópár lehetőséget. Ha így sem indul egy 100%-ig biztosan jó táppal, akkor valószínű alaplaphalál.
  • gergely1991
    És ha az alaplapot cserélnéd egy másikra?