!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
most már csak olyanom nincs a lisában, h dvd/cd-rom drivers, így nincs dvd-íróm.. de azt szerintem egy driver, vagy valami megoldhatja
i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27
azert koszonom 😊
Csak menni kell végig.
Elvileg ott látnia kell
tegnap felraktam a w10et ssd-re.
Mivel ott volt mellette a telepítésnél a winyó is, meg a pár partíció, ezért kikapcsolatam, lehúztam a dvdt meg a winyót, h tuti az ssd-re rakjam és h ne a dvd legyen a d.
Most bekapcsolom, előtte rádugtam a winyót, majd kikapcsol, rá a dvd, belépek és nem látja őket a gép.. csak az ssd van, mint c.
Semmi d, e, f, g??
Mit nem csináltam jól? vagy mit tehetek?
ezt találtam még
Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.09.16. 12:46:44
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
olyan problémám lenne, hogy van egy laptopom és van ugye itthon wifi.. csatlakozik a wifihez, de viszont nincs internet.. vagyis valamikor van valamikor nincs és nagyon lassú pedig 20 mb-es netem van és nem tudom miért csinálja.. valakinek volt már ilyen problémája? valami ötlet?
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Stereo megszólalt vele mondjuk de annyi
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2016.09.14. 15:22:25
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.14. 14:15:43
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Nem gond,beszerzek egy optikai hangkártyát kis szobás gépbe .Úgy is van egy felesleges több méteres opt.kábelem legalább felhasználom és le van a gond.
Notebookhoz meg van egy Blutetooth-os hangprojectorom az meg ahoz lesz.Kiötlöttem nagy nehezen😊
Köszi!
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Ezt,hogy tudnám összekötni (optika nélkül) alaplapi hangkártyával(notebook,pc) úgy,hogy legyen 5.1?
Nem saját kép de erről lenne szó ilyen formában:

Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2016.09.13. 23:41:38
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.12. 19:11:34
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Most a Hirens boot CD-t javasolták még amin van egy oprendszer (gondolom valami dos alapú) és memtest is.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Apám notebookja a következőt csinálja:
https://youtu.be/Dwqt0tDHVHE
https://youtu.be/FjqJ9x0pITI
http://www.kephost.com/image/c18T
Friss W10 telepítve, összes driver (VGA is) friss, DirectX, Java, Flash frissítve. Próbáltam VGA drivert visszapörgetni, semmi eredmény. Próbáltam más weboldalt is megnyitni, ott is csinálja.
Az előzményhez hozzátartozik, hogy a gép most jött vissza szervizből (ott alaplapot cseréltek rajta). A hiba weboldal megnyitása után pár oldalnyi görgetés után elő szokott jönni.
Mivel próbálkozzak még?
A memtest program úgy van kitalálva, hogy csak az fusson gépen és más nem. Futó win10 alatt nem lehet ramot tesztelni, hiszen azt a windows használja. Ugyanúgy, ahogy járó motornál sem lehet ékszíjat cserélni.
A memtest egy program ugye. Ahhoz hogy fusson, ahhoz viszont kell egy oprendszer, hogy futhasson. Oprendszer kell egyátalán, hogy bármi futhasson a gépen. Nyilván egy win 10 erre nem alkalmas, mert felzabálja a ram jórészét. Ezért olyanhoz folyamodnak, hogy létrehoznak egy végletekig lecsupaszított oprendszert, ami épp annyira elég, hogy 1-2 alapfunciót ellátó szoftver elfusson. A ram szabadon marad így a memtest tudja tesztelni.
Natehát az UBCD nem más mint egy lecsupaszított linux, aminek se grafikus felülete se semilyen különleges funkciója nincs csak épp annyi, hogy el tudjon futni a memtest.
Ezt az oprendszert a pendrive-ról indítod el. (ugyanúgy ahogy a win10-et hdd ról).
Azt gyanítjuk a probléma gyökerének - jól gondolkodik Gergely -, hogy az UBCD-n lévő linuxot nem megfelelően írta ki a power iso. Ezért javasolt másik programot a pendrive elkészítéséhez.
Nem tudom mennyire volt érthető, igyekeztem a legegyszerűbben fogalmazni.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.09. 21:28:06
A mirror sites- alatt találod a letöltési linkeket.
Ezzel egyszerűbb lesz. Az iso-t cd-re ki kell írni vagy bootolható pendrive-ot kell készíteni belőle. Ez utóbbit pl a power iso nevű program tudja megtenni az Eszközök->Rendszerbetöltő usb meghajtó létrehozása menüpontnál.
Ez a cd tartalmaz mindenféle diagnosztikai teszteket köztük a Gergely által javasolt memtestet is.
Ha kész a kiírás avagy pendrive készítés a gépet újra kell indítani és arról bebootolni. Ezután menüből kiválasztható a kívánt teszt.
Tisztábban lehetne látni. De gyanítom az a gond, hogy az a párszáz mb-os partíció a hdd-n van a rendszer meg az ssd-n és mivel új lap került alá, nem ugyanazon a helyen van a kettő egymáshoz képest, mint eddig.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.06. 14:55:15
Összességében én táphibára gyanakszom, ami valószínűleg kivitte az alaplapot és/vagy RAM modulokat, és még ne adj isten, a merevlemezekben is gondot okozott.