!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rámentem, h rejtetteket is mutassa, ott volt a winyó. jobb gomb, eltávolítás, igen, aztán restart és ment...
most már csak olyanom nincs a lisában, h dvd/cd-rom drivers, így nincs dvd-íróm.. de azt szerintem egy driver, vagy valami megoldhatja

i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27

Tetsuo
Számomra nem világos, mint uninstalláltál.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

nem latta, de kozben SIKERULT! eszkoz kezeloben a rejtett eszkozok megjelenitese es ott uninstall, aztan restart es jo is.. h ha valakinek ilyen gondja lenne meg.. 😉
azert koszonom 😊

Kereső,beirod számítógép-kezelés,menüpont lemezkezelés,és lennt az üres területekre jobb klikk aztán új kötet létrehozása.
Csak menni kell végig.

Elvileg ott látnia kell
üdv.
tegnap felraktam a w10et ssd-re.
Mivel ott volt mellette a telepítésnél a winyó is, meg a pár partíció, ezért kikapcsolatam, lehúztam a dvdt meg a winyót, h tuti az ssd-re rakjam és h ne a dvd legyen a d.
Most bekapcsolom, előtte rádugtam a winyót, majd kikapcsol, rá a dvd, belépek és nem látja őket a gép.. csak az ssd van, mint c.
Semmi d, e, f, g??
Mit nem csináltam jól? vagy mit tehetek?

https://www.youtube.com/watch?v=WKs3zFW11GM

ezt találtam még
Krisztiam
hát nem tudom, van egy másik gép is a faterom laptopja, azon windows 7 van és jó rajta a wifi, enyémen windows 10 és nem jó.. itt valami más probléma van.. majd megpróbálom felrakok egy windows 7-et és kipróbálom mit csinál..
Utoljára szerkesztette: Krisztiam, 2016.09.16. 12:46:44

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Amikor a laptopod csatlakozik a wifihez az teljesen független attól, hogy van e net vagy nincs. Akár ki is húzhatnád a wifi routerből a WAN portba dugott kábelt, akkor is csatlakozna. Ez a tünet szolgáltató problémára utal.
Krisztiam
sziasztok
olyan problémám lenne, hogy van egy laptopom és van ugye itthon wifi.. csatlakozik a wifihez, de viszont nincs internet.. vagyis valamikor van valamikor nincs és nagyon lassú pedig 20 mb-es netem van és nem tudom miért csinálja.. valakinek volt már ilyen problémája? valami ötlet?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Tetsuo
Az ilyen gány-Misik még fogalmazni sem tudnak.

Jack - 2rca kábellel nem fog működni soha, mert az egy sztereó jelet tud kicsalni csak, azaz 2 csatornát. Az 5.1 hez meg 6 csatorna kell azaz ilyen kábelből 3 db. Az lehet hogy az erősítő a sztereó jelet is elosztja a hangfalak között, de az még attól sztereó marad nem 5.1
gergely1991
Vannak készülékek ami úgy is működik,bár az alatta lévő hsz szerint ez nem az.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ja ilyenem van vagy 3 is csak semmit nem ér😊
Stereo megszólalt vele mondjuk de annyi
Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2016.09.14. 15:22:25
Ez hol 5.1?
gergely1991
Összebarkácsolsz egy ilyet és a "TV IN" csatlakozójába teszed.
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.14. 14:15:43

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ja lehet,hogy nincs és optikán kívül nem is lehet 5.1.
Nem gond,beszerzek egy optikai hangkártyát kis szobás gépbe .Úgy is van egy felesleges több méteres opt.kábelem legalább felhasználom és le van a gond.
Notebookhoz meg van egy Blutetooth-os hangprojectorom az meg ahoz lesz.Kiötlöttem nagy nehezen😊
Köszi!
Lehet, hogy vak vagyok de én ezen nem látok az optikán kívül más 5.1 bementet. Ráadásul a notebook 1db jack kimenetén 2 csatornától többet nehezen lehet kiszivattyúzni.
PC/Notebook hangkártyából megy a hang az erősítőbe
biomage
nem fogalmaztál rendesen, miből jön és mibe megy.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Üdv.
Ezt,hogy tudnám összekötni (optika nélkül) alaplapi hangkártyával(notebook,pc) úgy,hogy legyen 5.1?
Nem saját kép de erről lenne szó ilyen formában:

Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2016.09.13. 23:41:38
gergely1991
Szerintem sehogy hiszen nem a cd(inkább általánosítanék azaz optikai) meghajtóhóz fér hozzá hanem a ramhoz meg minmálisan a alaplaphoz is(lásd az ott megjelenő információ).Az indításhoz pedig egy bootloadert hív segítségül(CD,DVD,ISOképfájlra isolinux a.k.a isolinux.bin,usb-s pendrive-ra syslinux a.k.a ldlinux.sys).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2016.09.12. 19:11:34

Tetsuo
Ez talán benne van az adott programban, kooperálva a BIOS-szal.

Hogyan kezeli le a cd-n lévő filerendszert, magát a cd-meghajtót, mint eszközt, meg egyáltalán azokat az általános dolgokat, ami ahhoz kell, hogy egy program el tudjon indulni? Tudom, hogy ami alatta van manapság már nem szoktuk oprendszerként emlegetni, de attól még hivatalosan kell lennie ilyen funkcióinak. Főként akkor, ha nem csak a a különálló memtest programot, hanem egyéb teszt eszközöket is tartalmaz a cd. Az már oprendszer nélkül nem megy. Mondjuk ez esetben sem releváns az alatta futó kód.
gergely1991
Egy bináris fájl amit a gép is eltudna indítani.

Tetsuo
A felvetett probléma esetén lényegtelen, de érdekes - számomra legalábbis.

Ez nagyon vga hibának tűnik. Akkor is ha alaplapot cseréltek. Kis eséllyel ramhiba, ha nincs dedikált vga a notebookban. Ez utóbbit, ha 2 modul van benne egyesével lehet tesztelgetni. A memtest ilyen esetben nem segít, mert a lefoglalt vramhoz nem fér hozzá úgyse.
Hát fogalmam sincs őszintén mi van alatta, de nyilván lennie kell egy minimalista rendszernek, lemezvezérlőket stb tartalmaznia kell, különben nehezen tudna teszemfel cd-ről bootolni. 😊 Mondjuk full lényegtelen. 😊
Az is jó ilyen célra.
morcosqtya
Köszi, abszolute érthető.
Most a Hirens boot CD-t javasolták még amin van egy oprendszer (gondolom valami dos alapú) és memtest is.

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Sziasztok!

Apám notebookja a következőt csinálja:
https://youtu.be/Dwqt0tDHVHE
https://youtu.be/FjqJ9x0pITI
http://www.kephost.com/image/c18T

Friss W10 telepítve, összes driver (VGA is) friss, DirectX, Java, Flash frissítve. Próbáltam VGA drivert visszapörgetni, semmi eredmény. Próbáltam más weboldalt is megnyitni, ott is csinálja.
Az előzményhez hozzátartozik, hogy a gép most jött vissza szervizből (ott alaplapot cseréltek rajta). A hiba weboldal megnyitása után pár oldalnyi görgetés után elő szokott jönni.

Mivel próbálkozzak még?

gergely1991
A memtest86 esetében tudtommal saját "rendszere" van(szóval se linux,se freedos,win).

Tetsuo
Köszi!

Őszintén megmondom a konkrét mechanizmust nem tudom. Amit sejtek a működéséből levont következtetés: Mivel a memtest 86 használata után, visszatérni a parancssorhoz nem lehet, csak újraindítani lehet a gépet, így úgy vélem, hogy amikor elindul a memtest kitakarít mindent a memóriából és lényegében a cpu cache-ében elférve, eltudja végezni a dolgát.
Tetsuo
A pendrivon lévő minimalista oprendszer abszolút nem használja a RAM-ot vagy trükköket használ, hogy a memtestet kikerülje a memória területén?

Nem, félreértetted. Kicsit bővebben de konyhanyelven:

A memtest program úgy van kitalálva, hogy csak az fusson gépen és más nem. Futó win10 alatt nem lehet ramot tesztelni, hiszen azt a windows használja. Ugyanúgy, ahogy járó motornál sem lehet ékszíjat cserélni.

A memtest egy program ugye. Ahhoz hogy fusson, ahhoz viszont kell egy oprendszer, hogy futhasson. Oprendszer kell egyátalán, hogy bármi futhasson a gépen. Nyilván egy win 10 erre nem alkalmas, mert felzabálja a ram jórészét. Ezért olyanhoz folyamodnak, hogy létrehoznak egy végletekig lecsupaszított oprendszert, ami épp annyira elég, hogy 1-2 alapfunciót ellátó szoftver elfusson. A ram szabadon marad így a memtest tudja tesztelni.

Natehát az UBCD nem más mint egy lecsupaszított linux, aminek se grafikus felülete se semilyen különleges funkciója nincs csak épp annyi, hogy el tudjon futni a memtest.

Ezt az oprendszert a pendrive-ról indítod el. (ugyanúgy ahogy a win10-et hdd ról).

Azt gyanítjuk a probléma gyökerének - jól gondolkodik Gergely -, hogy az UBCD-n lévő linuxot nem megfelelően írta ki a power iso. Ezért javasolt másik programot a pendrive elkészítéséhez.

Nem tudom mennyire volt érthető, igyekeztem a legegyszerűbben fogalmazni.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.09. 21:28:06
morcosqtya
Most én vagyok hülye ezzel a kérdéssel de nálam nem linux van hanem win10... az gond?

Nem is arra utalt, hanem arra, hogy másik bootolható pendrive készítő programmal is érdemes próbálkozni. Mert nyilvánvalóan akar az alaplap bootolni róla, (különben kiírná, hogy nem talált boot eszközt), csak épp nem tud valamiért. Valami nem úgy van felírva a pendrive-ra ahogy a linux azt szeretné, mert az alatt fut az UBCD ha jól dereng.
morcosqtya
De nem a tartalmával van a baj, rajta vannak a fájlok mégsem bootol...

gergely1991

morcosqtya
Letöltöttem, készítettem boot pendrive-ot, de nem bootol róla, csak fekete blank screen meg villogó kurzor megy percekig...

http://www.ultimatebootcd.com/download.html

A mirror sites- alatt találod a letöltési linkeket.

Ezzel egyszerűbb lesz. Az iso-t cd-re ki kell írni vagy bootolható pendrive-ot kell készíteni belőle. Ez utóbbit pl a power iso nevű program tudja megtenni az Eszközök->Rendszerbetöltő usb meghajtó létrehozása menüpontnál.

Ez a cd tartalmaz mindenféle diagnosztikai teszteket köztük a Gergely által javasolt memtestet is.

Ha kész a kiírás avagy pendrive készítés a gépet újra kell indítani és arról bebootolni. Ezután menüből kiválasztható a kívánt teszt.
morcosqtya
Az fasza csak ezzel az iso-val mit kell csinálni? Semmit nem csinál.

morcosqtya
Köszönöm! 😊

gergely1991

morcosqtya
RAM-okat mivel érdemes tesztelni? Van valami megbízható program rá?

Okulásképpen: a rendszer azért nem indult, mert a BIOS-ban AHCI-re volt állítva a csatoló, nem pedig IDE-re. Ez a beállítás nyilván megváltozott akkor is, amikor a BIOS először kiütötte magát, ill. az új gépet is ezzel a beállítással hoztam el. Így végül megoldódott a dolog. 😊
gergely1991
Indítani kellett volna egy notepad.exe parancsot,aztán fájl>megnyítás és ott lett volna egy "mini explorer".

A helyzet az, hogy mielőtt az alaplap teljesen kiütötte volna magát, sajnos ezzel a jelenséggel kezdődött a történet. Ekkor még 2 alkalommal elindult a gép csökkentett módban, de most ezt nem ajánlja fel a gép.
Meg kéne nézni azokat a meghajtókat és a partíciók elrendezését egy másik(működő rendszerrel rendelkező) gépre rádugva. Mondjuk ekkor már az ssd-ről ami kell le kéne menteni mindent és újrahúzni a wint. De úgy, hogy telepítésnél a hdd ne legyen a gépre dugva, megelőzendő a partíció kavarodást.

Tisztábban lehetne látni. De gyanítom az a gond, hogy az a párszáz mb-os partíció a hdd-n van a rendszer meg az ssd-n és mivel új lap került alá, nem ugyanazon a helyen van a kettő egymáshoz képest, mint eddig.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.09.06. 14:55:15
Na, új vasba költözött a rendszer. A VGA kártya ép, a rendszer azonban nem indul, a Win10 INACESSIBLE_BOOT_DEVICE-al akad ki. Még megpróbálom egy bootolható partíciókezelővel helyrehozni a dolgot, de a Win10 helyreállító felületén ha parancssort indítok, sajnos nem látom az SSD meghajtót, így a rajta lévő file-okat sem. A csökkentett mód indítómenüjének beállítását nem ajánlja fel a rendszer. Ötletelek, hogyan tudnám azt mégis elérni?
Összességében én táphibára gyanakszom, ami valószínűleg kivitte az alaplapot és/vagy RAM modulokat, és még ne adj isten, a merevlemezekben is gondot okozott.