64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#63331 Egy Elgato Game Capture HD60-at próbálok összekötni a PS3-al, de valami nem jó. Egyébként ez a szerkentyű arra jó, hogy konzolról gameplay felvételeket készítsen az ember.
Letöltöttem a szükséges szoftvert hozzá, és bedugok minden kábelt a helyére, de a TV elsötétül, valamint a számítógépnél, ahova a felvett anyag menne, valami HDCP hibát ír.
Mi lehet a megoldás?
-
#63330 köszi szépen, közben megoldottam, letöltöttem egy windows 7-es imageres.dll-t és abból cseréltem ki az ikonokat.. -
gforce9 #63329 Külön lehet állítani a tele és az üres állapotot, részletek:
http://www.intowindows.com/how-to-change-the-default-recycle-bin-icon-in-windows-10/ -
#63328 sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy windows 10-ben szeretném kicserélni a lomtár ikonját egy másikra, azt tudom hol kell a vezérlőpult/személyre szabás/asztali ikonok módosítása.. ha itt kicserélem jó lesz, de ha kitörlök valamit, akkor nem változik át a lomtár ikonja teli lomtár ikonra.. tudtok nekem ebben segíteni? köszönöm a válaszokat -
#63327 VGA kábellel próbáltad már? -
gforce9 #63326 Az a gond, hogy míg nincs eldöntve az, hogy a gép ad ki rossz jelet vagy a TV ad ki rossz képet, nehéz ügy. Laptopról van szó, bárhova elvihető. Nincs egy ismerős sem akinek lenne egy olyan tv-je amelyiken ki lehetne próbálni? Amiket még ki lehet próbálni, a hsz-ed alapján már ki is próbálgattad. Esetleg még másik kábellel meg lehet próbálkozni. -
Slayer2566 #63325 Nincs lehetőségem másik megjelenítőn kipróbálni, viszont haladtam előre a dologgal. A tv hátulján HDMI 1-es csatlakozóból átdugtam HDMI 2-be, így már tudok felbontást váltogatni anélkül, hogy zöldesen tönkremenne a kép. Az 1280x720-as felbontáson újra élénkek lettek a színek, és felnyíltak a további beállítási lehetőségek a tv menüjében is, amikre eddig nem tudtam rámenni!!! De csak ezen az egy felbontáson. Olyan mintha a tv más módba kapcsolt volna, mivel a többi felbontáson akármennyi hz-et tudtam állítani, ezen pedig csak a tv által használt 50 és 60 hz-et. Ez amúgy egy HD READY tv.
Viszont még így sem tökéletes sajnos.
Az egyik baj az, hogy a kép fent/lent jobb/bal széleken kicsúszik a tv kijelzőjéről, tehát nem láthatóak a kép szélei. Az intel graphics programmal megpróbáltam összébb húzni, viszont akkor mintha kicsit olvashatatlanabb lenne.
A másik gondom pedig az, hogy ennek a tvnek bírnia kéne a 60 hz-et is (a leírásában is benne van), mégis, mikor átrakom arra, akkor a kép itt-ott olykor vízszintesen kicsit vibrálva/ugrálva csíkozódik. De csak ilyen egy-egy pillanatokra. Pedig 60 hz-en lenne jó, mert 50-en elmosódottabb a mozgás.
Minden esetre örülök hogy haladtam vele!!!
Mit gondoltok, mi oldhatná meg ezt a két hibát? -
gforce9 #63324 Hát ha az a vga nem ad jó jelet ki magából, akkor akármit csinálsz nem lesz jó. Egy másik tv-n vagy monitoron próbálnám ki először, ugyanolyan felbontáson. -
Slayer2566 #63323 Sziasztok!
Szeretnek egy kis segitseget kerni. Van egy LG 32LC41-es LCD Tv-m. Nem mostani darab.
Az a gondom, hogy mikor rakotom a laptopomat (Asus X502CA, mely intel i3-3217u processzorral van szerelve, intel hd 4000 van benne) HDMI kabellel, akkor elegge fako szineket produkal nativ felbontasban. Talan meg sotetebb is, mint kellene. Ha felbontast probalok allittani a laptopon, zoldes osszevisszasagot latok a tv-n. Akarmire allitom, csak a nativot akarja elfogadni.
Emlekszem, hogy regen mikor egy xbox 360 volt rakotve a tvre komponens kabellel, akkor elenk, szebb szineket lattam. Akkor 720p-ben ment.
Esetleg tudnatok tippeket adni, hogy mi lehet a problema? A tv menujeben nem lehet tul sok mindent beallitani.
Kerlek segitsetek! Nagyon regota probalom mar megoldani, de nem megy, akarmit talalok neten. Talan pc mode-ra valt ilyenkor es az alapbol ilyen? Nincs mit tenni?
Nagyon nagyon koszonom! -
crouch83 #63322 ram
Letöltöttem...a képen látszik mit lát a progi.
Bank2 is ezt mutatja
Utoljára szerkesztette: crouch83, 2016.12.24. 17:21:21 -
#63321 Töltsd le a HDT-t és nézd meg hogy mennyit lát. -
crouch83 #63320 Jobban mondva mind a kettő memóriát látja a bios de total memóriát csak 4080mb ír ha dualba van rakva. -
crouch83 #63319 mind a kettőt látja a bios és a windows is csak 3.90-t használ. A1-A2 slotba rakva single channelba használja is. egyesével tesztelve másik ram kittel próbálva a lap de semmi...átraktam másik gépbe ott tökéletesen mentek dualba. Nálam is ment egy ideig. akkor adta meg magát mikor házat cseréltem. azóta szenvedek vele...jah és proci csere is próbálva meg táp egység is. -
#63318 nem kompatibilis memória? milyen ramokról van szó? előfordul, hogy két különböző gyártóval megáldott modul nem szereti egymást. -
gforce9 #63317 Lehet nem látja azt a második modult az alaplap. (biosban ellenőrizheted). Kivesz kitakarít visszarak. Egyesével tesztel, ilyesmik. Ha a bios látja onnantól a windowsnak is kell. Ha nem vagy biztos a dolgodban kérj meg valakit aki segít. Karácsony előtt a processzorodból kifüstöltetni a memóriavezérlőt nem szerencsés. Úgyhogy ésszel, figyelmesen. Ha sehogy sem akar működni a második modul, akkor egyszerűen meghalt, előfordul. Valószínűleg garanciális még, így csere. -
crouch83 #63316 Az a baj hogy az van fent..win10 64 biit :( -
#63315 Szabi jól mondja: A 32 bites operációs rendszer csak 4 GB összes memóriát lát (videokariéval együtt), illetve tud kezelni, többet nem.
Szükséges a 64 bites Win.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.12.23. 02:10:57 -
#63314 64bites oprendszer kéne a gépre.. :) -
crouch83 #63313 Sziasztok....olyan problémával fordulnék hozzátok hogy a 8gb memóriából csak 3.90gb lát...A2-B2, A1-B1 slotba is próbálva a biosban az unganged engedélyezve, c-mos reset megcsinálva,de semmi...valakinek ötlet?.../ASUS M5a97 r2.0/ előre is köszi.
Utoljára szerkesztette: crouch83, 2016.12.22. 17:26:10 -
#63312 A tükörreflexest is használhatod automata módban, illetve más gépeken is lehet manuális beállítási lehetőség az expó különböző paramétereihez.
(Konkrétan ilyen típust nem ismerek.)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.12.20. 03:56:53 -
pett3rson #63311 Sziasztok,
Szeretnék abban segítséget kérni, hogy milyen TV-tuner kártyát vegyek a gépbe? A válasz lehet egyszerű, de leírnám, hogy nálam mi van, hátha ez gondot okoz.
Adott először is a kábel ami koax és analóg jel jön rajta és elvileg digitális is, ezt még meg kell kérdeznem ha lényeges. Nem Budapest, ez vidék, tehát nem UPC és nem T-home, helyi szolgáltató van. Ezt azért tartom fontosnak, mert jó lenne ha HD-ben lehetne nézni amit akarok, nem lenne túl sok műsor ami érdekelne, Amerikai foci és néhány BL meccs, többnyire tehát sport. Ehhez viszont ha jól tudom digitális műsor kell, de javítsatok ha nem. Na mármost ez azt jelenti, hogy digitális TV tuner kell...vagy nem?
Öö, azt hiszem ennyi. várom az ötleteket, típusokat milyen kártyákat ajánlotok, főleg amit Ti is használtok, tapasztalat stb. miatt.
Üdv, Péter. -
#63310 Van valami gyűjtőoldal, ahol kompakt vagy bármilyen fényképezők összehasonlítása árram megtalálható.
Olyan fényképezőt szeretnék venni, ami full HD felbontásban tudja a 75-100 FPS-t, ha létezik ilyen. Lehetőleg ne tükörreflexes legyen, mert olyanom soha nem volt és nem értek hozzá. Most egy Panasonic DMC-TZ40-esem van, de az csak HD-t tud 100FPS mellett és 50FPS mellett full HD-t. -
Bal0924 #63309 Ott csak azt nézem hogy lehet-e venni és mennyi.
A fontos adatokat másik oldalról szoktam nézni.
Miből készült, mit tartalmaz... stb.
Néha az e-bolt és hasonlók olyan oldalak, annyira hülyeségeket tudnak írni a termékre, hogy csak nézek.. (és volt már nem 1x, hogy 3x is megnéztem hogy az nem lehetséges, hülyeség..) -
#63308 Mondjuk az ebolt is érdekes infókat közöl úgy, hogy "elfelejti" megemlíteni a lemeztányérok és fejek számát, ami kb. a legfontosabb adat egy merevlemez esetében a kapacitás után...
Persze tudom, hogy egy olcsó, scriptekből összetákolt oldal és örüljünk, hogy egyáltalán működik, de akkor is. -
Bal0924 #63307 Köszönöm. Akkor WD lesz. -
gforce9 #63306 Ahogy nézem a leírást a WD az kifejezetten dvr-es rendszerekhez van ajánlva Aminek a jellemzője a folyamatos gyakori írás a lemezre. Ami jellemző a torrentre és a videovágásra is.
Tehát ha a torrent+videovágás a fő feladat, akkor a WD. Ha videovágás csak hébehóba lesz és torrent se napi 24 órában aktívan, hanem a tárolás a fő feladat, akkor elég a Toshiba is. Innetől kezdve a döntés nyilván a tiéd. Olyat, hogy melyik döglik meg hamarabb, nincs ember aki mondani tud. -
Bal0924 #63305 Közben sikerült leszűkítenem 2 HDD-re. Nem tudok választani közöttük.
1.HDD
2.HDD
Főként tor**ntre és tv tuner segítségével felvett tv műsorok, szerkesztésére, tárolására lenne.
Utoljára szerkesztette: Bal0924, 2016.12.15. 22:44:55 -
gforce9 #63304 Miért nem kérdezel itt? Amúgy a jelenlegi piacon tökmindegy mit veszel, ha nem valami speciális célra kell. Hibás szériák mostanság szerencsére ritkábbak. -
Bal0924 #63303 Sziasztok
Szeretnék vanni egy HDD-t, de kérnék hozzá néhány tanácsot.
Tud valaki mondani egy olyan "élő" fórumot ahol tudnának segíteni? -
#63302 A gond az lehet - most esett le - hogy a kompatibilitási csomag hiánya okozhatja. Majd rakok fel doksit. -
gforce9 #63301 https://www.microsoft.com/hu-hu/download/details.aspx?id=3
Leltem egy ilyet. Ehhez xml formátumban kell menteni ha jól látom. Próbálkozz más formátumokkal
Ha nem segít akkor ha át tudsz küldeni egy MSOffice10-es doksit ami még abban lementve jó akkor meg tudom nézni, hogy nálam van e gond vele. Ezzel legalább annyi kiderül, hogy az office 2007 hülyéskedik nálad vagy valami formátumgond van és minden 2007-essel hülyéskedik. -
#63300 A MS Office 2007/2010-zel van bajom. A 7-ről akartam 10-re váltani otthon, de nem sikerült. A céges gépen 10 van. A problmémám az, hogy amit az céges 10-es gépen írok, azt hazacipelve a 7-en újratelepítés után egy több száz oldalas szövegben random összevon szavakat, nemes egyszerűséggel eltüntet szóközöket adott szavaknál. Ha 7-tel megnyitottam és mentettem otthon, akkor 10-en megnyitva céges gépnél már rossz és öröklődik a hiba.
Mi a rák okozhatja ezt? -
#63299 Perpill jó, de majd megnézetem vkivel! -
gforce9 #63298 Ha integrált vga van, azzal tudod tesztelni. Ha nincs kérj kölcsön egy vga-t, ha van rá lehetőséged. Ha nincs teszteltesd le a tiedet máshol. -
#63297 Sziasztok! A régi hd 4870em meghalt? indításkor feláll a rendszer, afterburnerrel már így is alul kellett órajelezni, mikor indulnának a beállítások, feketeképernyő, és minden iszonyú lassú lesz. Egy újraindítás eddig megoldotta, de most nem segít. Mit tegyek? -
#63296 A másodlagos mint ahogy az elöző írja(monitor,ledtv,projektorra való kivetítést csinál).Mennyre értesz hozzá? Csináltál olyat hogy hardvert vettél ki a gépházból? Szóval ha van efféle tapasztalatod akkor a RAM memóriákat kellene sorrendben kihúzgálni és ugyanúgy visszatenni,aztán a VGA-t (ha nem vált be) szintén(ha kell az ilyen egyszerű dolgokra inkább egy tapasztaltabb barátot kérj,ha ez se oldotta meg akkor egy garanciális szervízest mert akkor lehet komolyabb is a gond). -
gforce9 #63295 A laptop d-subja (vga csatlakozója) nem arra való. Az arra való, hogyha jólmenő üzletember/marketinges/stb./főguru vagy akkor arra a kimentere a konferencián rákötsz teszemfel egy projektort és a laptop képét, mondjuk ez prezentációt kitolsz rá és villogsz, hogy te milyen hatékonyan használod jelen korunk technológiáját. Szóval az kimenet és nem bemenet. A pc-t nem tudod rádugni. Illetve rá tudod, csak épp szar se történik. :)
A szavaidból ahogy kiveszem a gép elindul a ventik felpörögnek de nincs kép. Nos ez a tünet viszonylag ritkán utal vga vagy monitorhibára, szóval ezzel valószínűleg ellenőrizni sem tudnád amúgysem. Vidd el szervizbe, ha nem vagy képben vele. Lehet valami apróság lesz csak. Az ilyen tünetek felénél kb egyszerű ram kontakthiba a felelős. -
SkylineGTR #63294 Szervusztok. Egy olyan gondom lenne hogy lehet meghalt az asztali gépem, , csak nincs monitorom hozzá hogy megtudjam nézni mi is van. A kérdés hogy a laptopon lattam van olyan hogy másodlagos kijelző. Ha azt kiválasztom és a laptopot meg az asztali pc vgja-at monitor kàbellel összekötöm az ugy jó? Mert ahogy olvastam ez a másodlagos arra van hogy az asztali pcnek legyen a laptop a második monitora. De nekem az baj hogy elsőként kéne . Gondoltam igy nem kell egy monitort szereznem. Bocsiha hülyeségeket irtam , nem értek hozza, -
#63293 A Prohardveren van ezzel foglalkozó fórum. -
TomBond #63292 Szeretnék "olcsó" lézernyomtatót venni itthoni használatra, amihez olcsó a toner is. Nem baj ha tud kétoldalas nyomtatást is, de nem feltétel. Tud valaki ajánlani, valami jót?