64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Ironman2
    Fiókját a rendszer ideiglenesen letiltotta.
    Miért jelenik meg ez az üzenet?
    Valaki az Ön fiókján keresztül nagy mennyiségű levélszemetet küldött szét, vagy olyan műveletet hajtott végre, amely sérti a Windows Live használati feltételek.
    Mi a teendő?
    Lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal. Felteszünk Önnek néhány kérdést, és segítünk fiókja biztonságosságának megőrzésében.

Ez mi a fa.om? Hotmailos email cimem van(volt)
  • Jakuza001
    Mindketto jo, de az also szegmensu tapjaiknal azert vannak mas gyartoktol jobb termekek, ezeknek tobb szalusitva van a 12V aga, 2 ill 4 agra osztva altalaban. Ezeket kevesbe ajanlom, mert lehet hogy emiatt kepesek nem elinditani meg olyan konfigokat is, amiket amugy a feltuntetett aramleadas ertekenel siman inditaniuk kellene.

Megfordult napam pl olyan FPS 400as 80+os tap, ami nem birkozott meg olyan konfiggal amiben egy 6850 volt,de amugy a konfig pedig kb 300Watt kornyeken fogyaszthatott, viszont egy gagyi nem tobbszalasitott noname tap siman meghajtott, mikozben nem biztam volna ra a gepemet az is holt biztos.
  • kifli
    fsp

de az ár is meghatározó, ha mondjuk van párszáz forint különbség a kettő közt akkor fsp, ha az fsp sokkal drágább (mondjuk 2000huf-al), akkor nem azt venném...
  • Vardar
    Üdv!
    Egy elég nagy problémám lenne, ebben szeretnék segítséget kérni. Adott egy Gigabyte GA-8I915P-MF alaplap, egy Celeron D 336 procival, 300 W-s Codegen táppal, MSI x300SE videokarival(szerintem ők a fontosabb szereplői a történetnek). A konfig 2006-ban lett véve, azóta szolgált derekesan, azonban mostanság eléggé lelassult, terveztem, hogy veszek bele egy új processzort, a problémát megoldandó, azonban ettől inkább elálltam, hagytam a fenébe. Múlthéten szólt húgom, hogy "lassú a net". Szemrevételezés után megállapítottam, hogy maga a gépe fagyott le, nem a net lassú. Restart után megnéztem a processzor hőfokát, 64 fok volt(vagy 10 percet hagytam állni a gépet.) A D336 max üzemi hőmérséklete 67 fok, ezért gondoltam, hogy veszek rá, egy CoolerMaster Hyper TX3-at és a probléma meg van oldva. Ma elég kínkeservesen felszereltem, megbíztam húgomat, hogy tesztelje, "nyüstölje amíg lehet", bízva az új hűtő varázserejében. Azonban megint lefagyott a gép, restart, bios-ba belépve CPU hőmérséklet: 60 fok. Az igazi probléma most keletkezett, hiszen lefagyott a BIOS. Ezek után szétszedtem a gépet, kivettem a tápegységet ami elég forró volt, kiporszívóztam, visszatettem. Most már maga a gép elindul, csak a monitor írja ki, hogy "no input signal". Végképp nem tudom, hogy mit rontottam el. Nem törtem le semmi kiálló alkatrészt, nem is hajlítottam el, leellenőriztem mindent. Az egyetlen dolog amire gyanakodni tudok, azaz, hogy rosszul kötöttem vissza a tápból kijövő kábeleket.
  • MR ME
    Fsp tápok is minőségiek, azt venném amelyik olcsóbb
  • Malganis
    Sziasztok!
    Vélemények az FSP tápokról és ha választhatnátok akkor FSP vagy Chieftec ?
  • anonym92
    Hello!
    El akarom adni a gépem és szerintetek mennyit kérjek az egyes hardverekért?
    4 magos 2.66 Ghz intel proci
    1 Gb Msi r4870 vga
    Msi p45d3 alaplap
    2x1 Gb ddr3 1333 MHz ram
    egy 450es Asus táp és egy 400 Gb-os samsung merevlemez.
    Mindennek megvan a papirja,kiegészítője,doboza.
  • Metwork
    Van egy laptop, Vista van rajta gyárilag, újra kellene telepíteni de akármilyen telepítő lemezről bootol be (Vista, Xp) kikapcsol a gép.
    Amúgy rendesen nem kapcsol ki.

Még nem láttam a gépet de ez milyen hiba lehet?
  • koolermaster
    Köszi, megpróbálom.
    (amúgy bocsi az előbb elfelejtettem kijelentkezni öcsém accountjáról)
  • pxxl
    te is próbáld meg (ha tudok) másig gépre rakni a memóriát, hogy jók-e. sztem alaplap baja lesz, vagy esetleg mind a 2 modul haldoklik.
  • balintk
    Kipróbáltam egyenként a 2 két memóriát és úgy se indul el, illetve ha többször újraindítom a gépet, akkor van amikor elindul. Most amikor sikerült elindítanom a windowst akkor meg befagy 5mp-enként 1-1 dolog, pl ha zenét hallgatok megáll de pl közben tudok netezni, vagy ha játszok akkor befagy a játék pár másodpercre közben pedig megy a zene. :S Nem tudom mi lehet a gond. :(
  • pxxl
    másik gépben a dvd író jó?
    bár nemtom h egy rossz dvd író miatt miért ne bootolna be a win
  • Mike
    egyedül van
    régivel működik a gép, újjal nem
  • pxxl
    dvd író is master? kábel jó, nincs megtörve? bootolásnál nincs elöl a dvd író?

[miért nem sata?]
  • Mike
    én memória problémára gyanakodnék
  • Mike
    új ATAPI DVD író
    ha rádugom a gépre, secondary channel, master, egyedül van rajta, nem indul el a winxp

vmi ötlet, hogy ez miért van?
  • koolermaster
    Hali!
    Nemrég volt egy olyan problémám, hogy csak úgy random újból indult a gép, és újraindulásnál ki írta h. "verifying DMI pool DATA..." és nem indult el a windows. Próbáltam újrarakni, de akkor meg nem találta a winyót.
    Most van egy új winyó, ez egy darabig jó volt, de megint előjött ez a probléma. Beraktam másik gépbe és ott meg működött, majd visszaraktam és elindult a windows, aztán később megint lefagyott és megint nem indult el. :/
    Mi lehet a probléma?
  • starweb88
    hát a kingmaxra lehet rá van írva h 1600mhz az nem ugyan az mint a geil 1600 mert a kingmax soha nem fog annyi feszt eltűrni mint egy nevesebb márka itt jön ki a minőség.
  • Athem
    Gondolom ezt hangolni is kell a maximális értékig amíg lehet húzni az fsb mellett, de úgy tudom ezt közzé is teszik nem de? (milyen alaplapon meddig)
  • starweb88
    hát a leggagyibb ram a samsung után, és a gyűrődésen azt értem, hogy jobban melegedik terhelés alatt és az fsb-hez tartozó frekvenciát proci húzáskor nem sokáig bírja(hosszabb távon főleg)
  • Athem
    starweb88:Hogy érted H a kingmax nem bírja a gyűrődést?

• lpmaskmancick
    Meg tudja valaki nekem mondani, hogy Win7 alatta, hol tudom azt laptopon beállítani, mikor lecsukom a képernyőt, akkor zároljon?
  • starweb88
    de ne kingmaxot az nem bírja nagyon a gyűrődést
  • oliwwer
    ramból 2db 2gb-s.
  • starweb88
    attól függ mire, ha játékra akkor proci, és ram elég gagyi, ramból 4 giga és vmi márkásabb pl. geil, muskin stb. prociból meg phenom 2 x4 945, 955.. kb ennyi
  • oliwwer
    Kifogásolnivaló az alábbi gépen?

Alaplap GIGABYTE GA-870A-UD3 1 db 22.525 Ft
    Processzor AMD Athlon II X2 250 3.00GHz AM3 BOX 1 db 12.675 Ft
    Memória KINGMAX 2048MB DDR3 1333MHz 2 db 8.749 Ft
    Videókártya SAPPHIRE 11168-15-20R HD5670 1024MB GDDR5 ULTIMATE PCIE 1 db 20.813 Ft
    Merevlemez SEAGATE 500GB 7200rpm 16MB SATA2 ST3500630AS 1 db 9.800 Ft
    Billentyűzet LOGITECH Deluxe 250 PS/2 Magyar Fekete 1 db 2.049 Ft
    Egér LOGITECH S96 Wheel PS/2 Fekete 1 db 1.475 Ft
    Ház ANTLER SKII-371 Fekete-Ezüst 1 db 5.662 Ft
    Táp CHIEFTEC iArena 500W GPA-500S 1 db 8.712 Ft
  • Harly18
    Sajnos nálam is akad egy kis probléma, szerintem nehéz lesz bármit mondanotok, mert ezer hiba lehet, de hátha...

Szóval a gép normálisan működik, kicsit lassabban jön be az xp, kicsit több időbe telik, míg betölti a böngészőt, sokszor kattintás után másodpercekig semmi sem történik, szinte minden kattintás után ez megtörténik, de nem mindig. Olykor több oldalt megnyitok, akkor mindig ez van (2 GB Ram van benne, ez nem kevés sima internetezéshez szerintem). A lényeg, hogy kikapcsol a gép, de automatikusan újra is indul rögtön, kicsit kerreg ilyenkor a gép, bejön a csökkentett módos képernyő, bármire megyek újra betölt a gép és szintén ez a képernyő fogad. Ilyenkor ha kikapcsolom a gépet, akkor várok valamennyit, akkor újra jó és újra működik egy darabig. Ha nem ülök a gép előtt, akkor 2-3 óráig is megy, ha internetezek, akkor fél órát nagyjából, nagy melegben hamarabb kikapcsolt, mint mostanában, mikor nincs kánikula. A gép elég forró belül, de új a ventillátor, a ram is, a táp is, tehát feltélezzük, hogy ezekkel nem lehet gond. Tipp? Nem tudom számít-e de van több felhasználói fiók, mikor azokkal lépek be, ott nincs gond, nagyon gyorsan belép a gép az xp-be (de ez csak lehet azért van, mert ott nincseneg programok telepítve). De alapból nincs semmi olyan program a gépen, ami nagyon megterhelné a gépet.
  • starweb88
    vigyázz vele azért, lehet h az értékek nem változtak de a cpu 85 fok meg a gpu 105 fok az nem túl jó főleg olyan zárt helyen mint a noti belseje
  • karajjj
    mondjuk talán ki kellene takarítani
  • tomee92
    Sziasztok!
    Egy haveromnak a következő lenne a probélmája:
    DELL INSPIRON N5010 notim van. (Intel i3-M350 2,26 Ghz, Mobility Radeon HD5470 512 MB)
    A hibám a következő lenne. A gép alig egy éves futamidővel rendelkezik, első windows telepítéskor a hiba nem jelentkezett, csak miután újratelepítettem az operációs rendszert. Játék közben (Call of duty 2) - nem nagy játék - egy pár órás játszma után fogja magát a gép és kikapcsol. Mintha utasítást adta volna rá. Én melegedésre gyanakodok, de még sem értem azt, hogy az előző operációs rendszeren miért nem történt meg ez az eset? Ugyanúgy melegedik, nincs különbség. CPU ~85fok körül, GPU 105 fok körül. De mint mondtam, az értékek nem változtak, csak az Op.rendszer! Köszönöm előre is a válaszokat.
  • Zoli007
    OFF: rendőrség, feljelentés fenyegetés vagy mi a szarnak hívják miatt. Nincs olyan, hogy a kérés nem törvényes, tudtommal. Persze a legjobb volna egy bérgyilkossal megöletni, ha van lóvéd és gyomrod hozzá.
  • Blum
    De azért mégicsak Hardware fórumban van nyitva..nem általános eszmecsérben.
  • Piszkos  Fred
    Végül is általános...
  • Blum
    Hardware fórum...
  • f12f8
    Mi a megoldás a leírtra?
    2007-ben pénzt kértem az egyik itteni lakostól tudom nem egészen törvényes dolog ez persze kamatra adta (uzsorás)
    ezt én visszafizettem neki viszont sokan egy fillért sem adtak vissza s most engem zaklat fenyeget hogy fizessek különben baj lesz azt követeli rajtam mit másokon bukott
    mit kéne tennem már félek kimenni az utcára rendőrséget nem merem megkeresni mert a kérés se volt törvényes és nincs arról papírom hogy visz adtam
  • KAKOLUKIA
    Ok, köszi.
  • balcsi70
    Szia. Én alaplapot is cseréltem meg procit is de nem kellett.
  • KAKOLUKIA
    Sziasztok!
    CPU cserénél újra kell telepíteni a windowst?
  • balcsi70
    Köszi az infót,végül elég volt a sima fejolvasó tisztítása. Üdv.
  • ubi1990
    Sziasztok !

Egy apró szívességet / segítséget szeretnék kérni! Nagyon megköszönném ha megtennéd.
    Egy hegyalja fesztiválos játékban indultam, miszerint a legtöbb lájkoló nyer egy bérletet a fesztiválra.
    Nagyon szeretném megnyerni, kérlek segíts benne!

Amit tenni kell:
    - Két lájk a facebook közösségi oldalon

Egyet ide :

http://www.facebook.com/pages/REpoh%C3%A1r/130887590283033

Egyet pedig erre a képre ( A képen egy ismerősöm szerepel,mert neki volt ilyen pohara ami kell a
    játékhoz ) :

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=214655038574809&set=o.130887590283033&type=1&theater

Nagyon köszönöm a segítséget minden embertársamnak !