64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Athem
    Tápodat megvizsgáltatnám a helyedben.
  • starweb88
    Próbáld biosban letiltani az alaplapi vga-t vagy bios update lehet segítene
  • Pretorian
    Csáo!

Van egy nagy problémám. Vettem egy Sapphire Radeon HD5770-et (New Edition), használtan.
    Van egy 450 wattos tápom, egy 500 gigás sata vinyó van rajta, cd/dvd kombó, és a 6 pines csatlakozó (ami elvileg 75 wattot lead a kártyának) ugye a kártyára van dugva. CRT monitorhoz van csatlakoztatva a kártya, egy vga/dvi átalakítóval. A táp is, a processzor is, és az alaplap is hibátlanul működik. Az integrált videokártya ad jelet, és bebootol a rendszer, viszont az 5770 nem hajlandó jelet adni. Két alaplapban is kipróbáltam, mivel a PCIe-slotra gyanakodtam, de ez is kizárva, ugyanis mindkét lapban ugyanazt produkálta a kártya mindkét dvi-porton (ugye vga adapterrel) keresztül: bekapcsolom a gépet, minden fan pörög, aztán lelassul a vga-fan, és végül nem bootol be a rendszer, és nem ad képet. Ha a monitort átdugom az integrált vga-ra úgy, hogy közben benne van az 5770 is a PCIe-slotban, szintén nem bootol be a rendszer. Amint kiveszem az 5770-et, bebootol az alaplapi vga-val, mindkét lapban.

A két lap amivel próbálkoztam:

Asus M3N78

MSI K9N6PGM2-V

Mindkét lapnak vinnie kéne az 5770-et, kompatibilitási probléma nem lehet, BIOS-beállítás sem, cmos-t is reseteltem, PCIe-kártyát jelöltem meg elsődleges vga-nak, frissítettem BIOS-t, szóval semmi ilyesmi.

És most jön a slusszpoén:
    Egyszer bebootolt a rendszer az 5770-el, de csak egyetlen egyszer, és tökéletes képet adott. Feltettem a driverét az amd oldaláról, majd ugye reboot. Utána semmi. Többet nem adott képet, pedig nem nyúltam sem a kábelekhez, sem a kártyához, semmihez, csak újraindítottam a driver telepítése után. És éppen ez az, ami gyakorlatilag kizárja a vga/dvi adapter hibájának a lehetőségét, pedig erre gyanakodtam. Most veszek is egy új adaptert azért, ha az nem oldja meg, akkor már csak a kártya marad.
    Valakinek van valami ötlete?
  • fery02
    Sziasztok!
    Ismerősöm kapott kölcsön egy külső vinyót és olyan gondja van vele, hogy nem látja az XP-s gépe (sajátgében nem jelenik meg neki ikon).

Állítólag fontos dolgok lennének a vinyón, ami amúgy több gépen működik.

Először azt mondta azt írta ki, hogy "Telepítve van", későbbiekben már csak azt, hogy "Új hardver van".

Tanácsoltam neki, hogy próbálja meg másik fali konnektorba, USB csatiba, de nem vállt be. Több ötletem nekem hirtelen nincsen.

Nektek hátha több ötletetek van.
  • Athem
    Ezek terhelés alatt álló képek vagy nem?
    Ha igen akkor egy codec frissítés legyen. (pl.Klite)
  • starweb88
    Olyan kérdésem lenne,hogy van-e valakinek tapasztalata a túlfesz védelemmel ellátott hosszabbítok terén, mert szeretnék venni a nyári viharok miatt csak nem tudom milyet érdemes venni nézegettem neten, de tanácstalan vagyok olyan középkategória kéne ami nem is drága nem is gagyi :D
  • Rotcsa
    A kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki egy olyan programot mondani, ami kijelzi,
    hogyha itt az sg-n kommenteltem egy cikket, vagy írtam egy fórumba és abba vagy az én üzenetemre, vagy a témához jött egy komment?
    Ha sok helyre írok, elfelejtem, hogy hová és mikor írtam, ezért.
    Mindent meg nem akarok kedvencnek jelölni, mert az sok.

Ti hogy oldjátok meg ezt a problémát?
    FF-ot használok.
  • Jakuza001
    Lehetseges, megserultek azok a fajlok amik a kezelesehez szuksegesek lennenek.
    Ujratelepites kell lehet.
  • skymannn
    Hali.
    Mi lehet a probléma azzal a xpvel ami nem ismeri fel a billentyűzetet,egeret se ps1-eset,se az usb-set? Két vinyó van az egyik az előbb említett xp, másikon egy win7, ahol semmi probléma egyikkel sem. Valami ötletetek, megoldásotok lenne rá?
  • balcsi70
    Aha okés köszi.Holnap kiderül.
  • karajjj
    az is lehet, de nekem ha nem akar beolvasni a laptop pár dolgot, akkor megtisztítom a fejet és minden oké
  • MR ME
    dede
  • balcsi70
    Okés köszi. Akkor itt nem firmware hiba lesz? Ez kb 3 éves gép,azóta van újabb firmware mert láttam.
  • karajjj
    töröld át alkohollal az ölvasófejet
  • balcsi70
    Sziasztok. Van egy Laptop benne egy Samsung író. Van olyan hogy eredeti dvd-ket nem akarja lejátszani,némelyiknél válogat.Szerintetek is firmware frissítés megoldaná? Köszi a válaszokat. Üdv.
  • Zoli007
    Ez azért van, mert a modemed nem tárcsáz be, helyette a Win építi fel a PPPoE sessiont. Menj bele a configba, és állítsd be a PPPoE-t a megadott loginnal és jelszóval.
  • karajjj
    úristen, lényegében semmi érdemleges infót nem írtál
    milyen fajta net? milyen kábellel van a gépre kötve a modem?
  • Blum

Hőmérsékletek
    Alaplap 43 °C (109 °F)
    CPU 34 °C (93 °F)
    1. CPU / 1. mag 39 °C (102 °F)
    1. CPU / 2. mag 39 °C (102 °F)
    MCP 50 °C (122 °F)
    Aux 34 °C (93 °F)
    GPU 39 °C (102 °F)
    GPU környezete 39 °C (102 °F)
    WDC WD10EARS-00Y5B1 33 °C (91 °F)

Hűtőventilátorok
    CPU 1355 RPM
    GPU 0%

Feszültség értékek
    CPU mag 1.136 V
    +3.3 V 3.392 V
    +5 V 5.134 V
    +12 V 12.232 V
    +3.3 V készenléti 3.392 V
    VBAT telep 3.088 V
  • matyi0323
    Hali.
    3 hete kb. lecserélték a modemet, akkor azt mondta a szerelő 2-3 napig ne kössem rá a routert ( mert előtte mindig megszakadt a net, nézzük meg hátha új modem router nélkül oké lesz.. azóta megy is rendesen ), csinált az asztalra egy hálóztati helyet, amire gépindításkor rá kell kattantani, hogy csatlakozzon a netre.
    Tehát nekem szükségem lenne a routerre, mert több gépen kellene a net, de hiába kötöm össze, nem működik, és régen nem is volt ez a kattintós indítás.

Hogy tudom ezt router dolgot megoldani vagy visszaállítani ahogy régen volt? (mert basz..k jönni a szerelő -.- )
    Köszi.
  • Athem
    Hűtés ügyileg, hogy áll géped?
    A géped Szenzorai hány fokokat mérnek?(SIW)
  • Blum
    Sziasztok!

Olyan problémám lenne,hogy újabban elkezdtek szaggatni a gépen az 1080p-s filmek. 720p-vel,sima avi-val nincs semmi probléma,de 1080p-vel nem tud mit kezdeni egyik lejátszó sem. Próbáltam KMPlayer-t,VLC-t,MPC-HC-t,de mindegyik megadja magát. Win7 van fent,amit kb. 2 hónapja raktam föl. Semmi különösebb dolog nem került fel a gépre,mióta van ez a probléma,és semmit nem is töröltem. DX frissítés megvolt. Haverom azt mondta,hogy húzzam újra a Win-t,de nem nagyon van kedvem,mert minden program,amit használok be van állítva,a Windows-t is beleértve..tehát megint egy fél napot rákéne szánjak az egészre. Van valami ötletetek,hogy mitévő legyek,mit nézzek meg?
  • Zoli007
    Standard optikai meghajtokhoz nem kell driver, mert van a Winbe. Probald meg letiltani, majd engedélyezni.
  • terencehIII
    SONY-Optiarc 7530B meghajtóhoz keresek drivert, mert valami frissítésnél elszállt a meghajtóm és sehol nem találok hozzá még a gyártó honlapján se
    amugy msiVR610x-012 notbook-ba való a meghajtó, már probáltam csomó driverupdater programot de semmi
    ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
  • pxxl
    aida64=everest nem? megvették a magyar! csávótól vagy mi még 1000 éve
  • MR ME
    everest, aida64, cpu-z
  • karajjj
    everest?
  • Ekos
    üdv!
    ellenőrizni akarom, hogy a cpu és memória a megfelelő fesz.-en és órajelen működik-e? mivel tudom leellenőrizni?Mi az alap beállítása ennek a cpu-nak:
    AMD Phenom II X4 955 BB

A memóriát végül is sikerült már átállítanom mert alapból a bios 1333mhz re állította.most 1600 on áll 1.65 volton gyártó oldalán megnéztem, ennyi kell neki.
    KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/4GX

ez az alaplap:
    ASUS M4A87TD/USB3

szóval semmi tunning csak ami van az helyesen legyen beállítva lsd. memória.

köszi!
  • balcsi70
    Hát ez az! nem tudom. honnan tudhatom meg? és ha igen mi a megoldás? és mitől? csak bedugod a gépbe és zárlatos lesz?
  • karajjj
    nem lehet, hogy zárlatos lett?
  • balcsi70
    Sziasztok. Erre valami magyarázatot tudtok adni? Adott egy 4 gb-os pendrive egyik napról a másikra olyat csinál hogy bedugom a gépbe és a gép nem ismeri fel.(de forrósodik is).Ezt más gépbe is próbáltuk de ugyan ez a jelenség. Járt már így valaki? Ha igen mi a megoldás? Ha mondjuk kuka,valamilyen módszerrel a rajta lévő adatokat le lehetne menteni? ha igen mivel? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.
  • pxxl
    torrentezzél le egy magyar szinkronosat, aztán kész. a kulcs meg ott van a tokban, be sem kell rakni a dvd-t a meghajtóba.
  • mlori11
    Sziasztok,
    Megvettem a crysist ,és a warhead-ot angolul.
    Felt tud valaki tölteni egy magyar szinkront, ill. feltiratot?
    Köszönöm
  • Zoli007
    Kössz! Utólag kiderült, hogy az olvasó volt a hunyó.
  • menedzser
    most viszont olyan problémám van, hogy nba2k11ben a gamepadom, ami egy logitech rumblepad, folyton lefelé megy a menüben és hiába dugdosom más helyre, nem jó. a játékosom a pálya szélén rohangál.
  • menedzser
    kösz, hogy ide is benéztél :D. és kösz a választ, akkor megnézem és utána remélem jobb lesz.
  • karajjj
    leveszed az oldalát, kitakarítod belőle a port és nem fog annyira zúgni
  • karajjj
    vegyél új gépet és nem fog akadni a 720p
  • menedzser
    helló

egy ideje nagyon idegesít a gépem zúgása. nem vészes, de halkan duruzsol, vagy lehet duruzsolásnál picit több. bekapcsolom és zzz... zzz... olyanhoz tudnám leginkább hasonlítani, mint amikor mélyen beszívod a levegőt és utána kiengeded... és megint.

és ez megy egész nap.

már rápakoltam egy adag könyvet, ilyenkor kicsit hallkabban ment, de bosszant.

nem értek gépekhez, de én ventilátorra gyanakszok... lehet az a probléma és ki kéne cserélni, vagy legalábbis kitisztítani?
  • gurubefree
    Csak tipp .... hasznald a KMPlayer-t.
  • Mark007
    Hello!
    Nem találtam kifejetten ilyen topicot, úgyhogy itt kérdem.
    Media player classicban akarok filmet nézni. A gond az, hogy zavaróan "pixelesek" az élek. Szóval, pont olyan, mint amikor egy játékon nincs élsimítás, töredezettek a vonalak. Nem tudom máshogy leirni.

VLC-ben tökéletes. Ott viszont nem tudok külső kodeket használni, és úgy meg akadnak a 720p-s filmek :S

Valami tipp?
    Előre is köszi!